Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
Na a jó életbe, megvan a Z5500-am! A PID kódja pedig R044 Nagyon fülig ér a szám
Csak van egy két dolog, ami kicsit elvette a kedvem. Az egyik, hogy baromi nagy a SoundTouch. Azt hittem ennél valamivel kisebb. Bár ennyi baj lenne, meg fogom szokni előbb utóbb. A másik, ami tényleg nagyon zavar: A szatellitek lábai csak egy irányba fordíthatóak. Ez azért zavar, mert a velem szemben lévő fajra, és a hátam mögött lévő falra tenném fel. És az a sz*r, hogy nem lehet felém fordítani. Szóval ha felszerelem a falra, akkor nem lehet utána forgatni, csak az egyik oldalra. Ti ezt a felszerelést hogy oldottátok meg, hogy a hangszóró felétek nézzen, és ne egyenesen előre?
A másik: Honnan lehet meg tudni, hogy melyik a két első, és melyik a két sorround szatellit?
Szerk.: Légyszi minél előbb írjatok, mert fél 12 óta még csak most volt időm összeszerelni, de már nagyon kipróbálhatnám van!
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
MaciG
addikt
válasz Satyricon #9602 üzenetére
A két első és a 2 hátsó az ugyanolyan. Én simán felfúrtam a falra és nem zavar hogy nem felém néznek. Amúgy is ha gépezek akkor itt ülök a fotelban, ha meg filmezek akkor a szoba másik felében a kanapén, szóval nem is lett volna kivitelezhető. DE ha te úgy szeretnéd, hogy feléd nézzenek, akkor vegyél mondjuk 4 db virágtartót és tedd rá azokra és ott úgy frogatod ahogy neked ó. Nekem konkrétan így vannak elrendezve
BANZAII
-
Darko_addict
őstag
Örülök, hogy megkaptad!
Én úgy jártam, hogy berágtam minden lejátszómra és leszedtem a régi kedvencem, a The KMPlayert. És most jöttem elmesélni, hogy milyen király benne a "3D Effekt". Ismeritek? Lehet a kártyátok már alap tudja s csak nekem újdonság.
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Vézol
csendes tag
Van ez a bolt:
http://gyrotech.unas.hu/spd/970115-0914/Logitech_Z5500_51_Soundsystem_1000_Watt_9701150]EzKinek, mi a véleménye róla?
Jó árnak tűnik.
További szép estét![ Szerkesztve ]
Zoli
-
Satyricon
addikt
Volt egy kis szívás a cuccal, most raktam össze 1 órával ez előtt, de nem tudtam kipróbálni, mert a szüleim már alszanak. Most csak finoman hallgatom, de így is lehet érezni a különbséget az előző cuccomhoz képest! Baromi szépen szól! De azért kíváncsi vagyok, a bejáratás után mennyivel fog szebben szólni! Úgy értem észre lehet-e majd venni a különbséget...
Am nem tudja valaki véletlenül, hol lehet [ilyen] hangfal állványt vásárolni? Most csak ideiglenes helyen vannak a szatellitek, dobozon, széken, sarokülőkén... Jól jönne egy ilyen fali állvány vagy mi...
Vézol: Nem tudom, mennyire megbízható bolt, már ha egyáltalán boltról van szó... Am ha rádobsz még 7000 Ft-ot, akkor a hardverker.hu-n is meg tudod rendelni, és az 100%, hogy megbízható bolt! Én is tőlük rendeltem, ma hozta a futár!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Satyricon #9607 üzenetére
Gratula hozzá!
Ilyen konzolt konkrétan nem tudok, de a Vogel's kínálatában létezik hasonló. Kis barkács és mehet rá a hangsugárzó. Ha valamelyik tetszik, az Edigitalnál esélyes hogy lesz, de a Media Markt és a Saturn is forgalmazza a termékeiket.
Azért azt hozzáteszem, hogy szerintem is fölösleges befordítani őket.
Vézol: Számomra sem valami bizalomgerjesztő az a bolt.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz #72042496 #9608 üzenetére
Hali
Köszönöm! Azért már az éjszaka nyugodtabban aludtam, hogy megvan a cucc! Am miért fölösleges befordítani a hangszórókat? Én úgy tudom az a lényege, hogy a hangszórók felém nézzenek. Nekem amúgy is kinn lennének a saroktól kb 10 centire. És ha simán feltenném a falra, akkor másképp szólna az egész... nem?
Szerk.:ricshard444: Az okés hogy vettél tőlük cuccot és korrektek voltak... De vajon a gariztatásnál is azok lesznek? A Pixmania-nál is lehet korrektek, amikor vásárolsz, de ott derül ki minden, amikor gariztatnád, azt hopp, vagy a garipapírt nem fogadják el, vagy belekötnek valamibe... Sztem ipon, vagy hardverker... Az utóbbinál most olcsóbb a Z5500.
[ Szerkesztve ]
-
-
Fr3eWar
őstag
NA ma megérkezett az X-Fi titanium hangkártyám, és valami brutális amit ez a kártya tud a Z-5500 al. Eddig fele ennyi mély volt a rendszerben, az 3D surround hang is tökéletes sima winampnál is minden hangszóró zúz. Mindenképpen megérte. X58-as lapom van és egy nevenincs tré integrált hangot raknak rá.. Mióta gyárt az asus hangkártyákat már a felső kategóriás lapjaihoz is külön kártya kell. Remélem ez a kari ki fog szolgálni néhány évig.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Srácok. Én eddig b*szott nagy tévedésbe voltam... Most jöttem rá, hogy a cen/sub jacket rossz helyre dugtam! Az előző Creative hangkarimon ez a csatlakozóhely a másik oldalon volt, így hát én ennek alapján dugtam be oda. Na mind1... A 7végén amúgy se nagyon volt időm hallgatni, igaz amikor hallgattuk apummal, eléggé felcsavartuk egyszer, nem kis ideig hallgattuk így. Remélem azért nem csesztem el valamit a mélynyomóba. Szerintetek? Am ma délelőtt jöttem rá erre. Gondoltam majd jobban fog szólni az egész, ha a rendes helyén van a csati, hát tévedtem... Olyan, mintha kevés lenne a mély. szoftveresen is felvettem a basszust, + adtam neki 15% boost-ot, de alig szól, lomhának tűnik. Na meg némelyik szatellitből enyhén hallható rencsegés hallatszik... Mit lehet tenni?
Jah, és az normális, hogy minden egyes bekapcsoláskor le van véve a hang, és a beállítások elvesznek?
És most hogy
szerk.: Aki esetleg nem olvasta volna mostanába a fórumot: A cuccot pénteken vásároltam zsír újan, a PID kódja R044, szóval új szériás, nem régi.
[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
válasz Satyricon #9613 üzenetére
Ugyan olyan hangkarid van mint nekem (adatlapod alapján). Milyen modban használod? Mert én entretaimant modban és nekem van bőven mély. A másik pedig az elrendezés. Az milyen? Mekkora szobában van? Mert én mikor megvettem, kicsomagaoltam és kipróbáltam úgy spontán ahova épp sikerült rakni és miután a helyükre tettem, érezhteő volt ,hogy sokkal jobban szól.
BANZAII
-
Satyricon
addikt
16nm-es a szobám és felfúrtam a hangfalakat az előttem és a hátam mögötti falakra. A saroktól 40 cm-re helyezkednek el. A magassága pedig a megfelelő ponton van, vagyis a fülem magasságába. Az effekt: DD PL2 Music-ba van(sztem ez az egyik legjobb effekt) Jah, azt elfelejtettem mondani, hogy a 6ch Direct módba van kevés mély. Baromi kevés! A zene formátuma flac, 2011kb-s, a lejátszó pedig Winamp. Melyik is az a lejátszó progi, amit ajánlottatok egymásnak? Visszaolvastam, de nem találtam meg. flv player? Vagy nem?
-
veterán
jetaudio valt be nekem legjobban zenere .
-
Darko_addict
őstag
válasz Satyricon #9613 üzenetére
No, émbör!
Ne parázz, nincs semmi veszve, ne pánikolj! Nekem miután másnap után tönkrement a rendszerem, az újat nem kíméltem! Pár óra hallgatás után már aznap este ment 50%-on, max subbal a Subwoofer Test meg System Check, amik azért nem kímélték. A lenti Jamo-kat kellett "bejáratni". Azt hiszem 100 órát kellett menjen mielőtt meg lehetett vele zúzatni. Volt hangváltozás! Nem úgy szólt, mint első nap!
Én -ismét leírom- a DD PL II Music beállítást favorizálom, egyszer felveszem és megosztom YouTube-on, hogy nálam milyen a különbség.
Zenének KMPlayert használok, illetve jetAudio-t. Legmagasabb minőségű zene is csak 1200-1500kbps-es. De a basszus hallatszik akár 256kbps-en is. Ha érdekelnek biztos erős basszusos zenék, megadom a címem és elküldöm neked. Szóval, ha nálam jó, nálad is jónak kell lennie. Nekem sincs sokkal nagyobb szobám, 16-18nm-es. Én a THX-ajánlás szerint rendeztem el.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Satyricon
addikt
válasz Darko_addict #9619 üzenetére
Cső!
Na az volt a baj, hogy defaultozni kellett az Creative Console Launchert. Most már zsír a hangzása. Am több fórumon is a Foobar 2000 playert ajánlották zenéhez. Van plusz beállítás hozzá, amit holnap próbálok ki. Állítólag áll leesős hangzása van! Most már sajna nemtom kipróbálni, mert a szüleim alszanak.
Am az a gond, hogy még nem hallottam Z5500-at szólni csak az enyémet, szal nincs viszonyítási alapom, hogy most jól szól e a cuccom, vagy nem... Lehet nem is kevés 6ch-n a basszus, csak a winamp b@szakodott. Mind1. Holnap kiderül.
Jah, és azt a THX-es elrendezést hol találtad? Engem is érdekelne. Am akkor lehet vissza kell szednem a falról a szatelliteket De a lélegzetelállító hangzásért MINDENT! igényes vagyok az ilyenre!
-
Satyricon
addikt
válasz Darko_addict #9621 üzenetére
Sztem ezt nekem akartad írni. Végülis mind1, sztem nem szedem már le a helyéről a szatelliteket, szívás volt így is a feltevésével. Meg a mélynyomó nem férne el a pc asztal alatt, mert a kihúzható polcot nem szedem ki. Azért nem rakom a nyakamba a lábam... Habár... lehet majd egyszer ha nagyon ki akarom majd próbálni, majd kipróbálom...
És kösz a linket!
-
Satyricon
addikt
válasz odymandrell5 #9624 üzenetére
Ejj én meg most olvastam, mit írtál pár nappal ez előtt, idézlek: "jobban várom, mint Satyricon!!! " Ejj ejj... Nem hiszem hogy jobban vártad, mert én hetekig nem bírtam nyugodtan aludni miatta! Am nagyon zsír a cucc, igaz volt egy kis probléma vele az én hibámból adódóan, de megoldottam, úgyhogy mostmár f*szántos minden!
És egy kalappal, hogy minden rendben legyen a cuccal!
-
cickanyalien
csendes tag
sziasztok. ősszel én is vettem egy z5500-at. jól szól meg minden, de amikor felhúzva hallgatom, mindig az jár a fejemben hogy nem-e árt neki hogy fel van húzva, szóval ki lehet-e ütni a hangszórókat, vagy a mélyet belőle? egy-két filmnél olyan mintha egy kicsit recsegne a center. Pc-n használom és sb audigy-2 hangkártyám van.
a választ köszönöm előre is.
-
veterán
válasz cickanyalien #9626 üzenetére
Ha te maxon tudod hallgatni huzamosabb ideig , akkro gratulalok fel hangero folott nekem mar szabalyosan fajt a fulem tole ,egyebkent nem lesz tole baja, ha mondjuk 60-70%on hallgatod (szamomra elkepzelhetetlen ekkora hangeron egy atlagos szobaban).
A recseges minden esetben elojon , vagy csak filmeknel ? (nekem is van 1-2 divix filmem aminel recseg ,de az a forras hibaja nem a hangfale )[ Szerkesztve ]
-
cickanyalien
csendes tag
válasz abridabri #9627 üzenetére
hát vagy két- három filmemnél van így, és azon belül is csak egy két helyen, de én is a film hibájának gondolom. és van egy nagyon jó minőségű zene számom, ami flac formátumú, egy részen az is recseg egy kicsit, egy két másodpercre, de valószínű ez a számban van direkt, csak már én képzelem be magamnak. viszont te milyen hangkarival szólaltatod meg? összekötöttem xbox 360-nal optikai kábellel, és szerintem sokkal szebben szólt. lehet jobb lenne lecserélni a hangkarimat is? köszi a választ.
-
veterán
válasz cickanyalien #9628 üzenetére
mar nincs meg a Z-m de amikor megvolt alaplapi kartyan volt ,optikai kimeneten keresztul hasznalva .
Ha te is optikat hasznalsz akkor folosleges kulon hangkartyat venni.
Viszont ,ha analogon hasznalod akkor nem art ala egy jobb kartya, de nem kell tulzasokba esni; nem kell 20-30ezers kartya ... egy xonard dx/d1/ds vagy audigy2 /x-fi jo valasztas .[ Szerkesztve ]
-
ZZotyo
csendes tag
Nektek csinált már oylat a cucc hogy lefagyott?
Ezalatt azt értem, hogy kinoymtam este standby üzemmódba és reggel mikro vissza akartam nyomni akkor nem volt hajlandó bekapcsolni tehát a kijelzőn sötéten ott volt a felirat meg minden de semilyen gombnyomásra nem reagált. -
sti10p
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy itt is meg a cikkben is Audigy hangkártyát ajánlanak, de úgyhallottam, hogy a Xonar DS valamivel jobb választás lehet, a kérdés az, hogy vajon a Z-5500-hoz melyik lenne a jobb. No és pesze hogy a Xonar DS támogatja e a Dolby Digital Live, ill. DTS Connect technológiát és hogy hogy fog nekem működni ez játékok és filmezés közben ha tényleg surround-ot akarok?
XY
-
dudika10
veterán
Xonar DS.
Játékok DTS-el fognak működni. Filmek hangja meg kimegy PCM-ben vagy pedig DTS-be kódolva. Mint azt megtudtam a múltkor hiába "fér több adat a DTS-be" nem jobb mint a DD viszont nem hiszem, hogy megérne +5k-t egy Xonar D1.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
odymandrell5
csendes tag
Készlethiány miatt 1 hetet kellett várnom a rendelésfeladástól, hogy megérkezzen a Gyrotech webshoptól a cucc. 73e volt futárral együtt, egyelőre szuper, R030-as.
A PS3 optikain csatlakozik, a T-Home set top box-nak ma veszek koax kábelt.
Csak az analóg zöld/sárga/fekete kábel helye maradt szabadon. Tudnátok betenni egy képet egy olyan kábelről, amivel rá tudok kötni erre egy sima dvd lejátszót? Vagy jó a hozzá adott is, csak valami átalakító kell rá? Előre is köszönöm! -
masterminds
csendes tag
válasz odymandrell5 #9635 üzenetére
Azt te tudod/látod, hogy a DVD lejátszódnak milyen audio kimenetei vannak. Általában ezek RCA-k szoktak lenni, akkor pedig analóg megoldásnál RCA - jack átalakító kellene.
Ha tud analóg 5.1-et a DVD-d, akkor ebből három darabbal megoldod (egy a front, egy a rear hangfalak, és remélhetőleg az ötödiken van a center/sub) de ismétlem, ezt meg kell nézned.
-
sti10p
senior tag
Ha pl. játékok több csatornás jelét küldjük rá, csak a frontsugárzók stereo jele fog átjutni, a többi hangszóró néma marad.
Lehet én nem értek valamit, vagy csak ködösen van megfogalmazva, de akkor nem lessz surround hang a játékok alatt Z-5500-al?
És a másik furcsaság az 1. hsz-ből, hogy aszongya jobban szól analógban mint digitalban... Akkor csak nem mindeggy milyen hangkártyárol nyomjuk neki, mert megérződik, ha már úgy is csak analóg (ugye digitálisban ez nem számítana).
A harmadik furcsaság pedig az lenne, hogy akkor az optikai kábelt el is felejthetjük, mert simával jobban szól, van erről még tapasztalat?!
XY
-
dudika10
veterán
Digitális összekötésnél csak kódolva megy át a sok.1-es jel. Erre van a DD és a DTS, ha a hangkártyád támogatja az ezekbe való kódolást akkor játékok alatt van 5.1.
Analógon persze, hgoy nem mindegy, hogy milyen hangkártyát raksz mellé. Akkor lesz jobb analógon ha a beépített DAC-nál jobb minőségű hangkártyával eteted a rendszert.
Előzőben benne van a válasz a 3. kérdésedre is.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
sti10p
senior tag
válasz dudika10 #9638 üzenetére
Kösz.
Ja és akkor az S/PDIF-et elfelejthetem ugye, mert a DS-en nincs ilyen csati és marad Jack-RCA átalakítós megoldás és akkor ez is mennyen analógba sima kéböllel ha zene, ha meg film vagy játék akkor a hangkari digi kimenetéről optikán...?! Eléggé összekavart ez az 1.Hsz...
Amúgy elég fura, hogy most akkor alapból RCA a gyári kábel másik vége is, mert elvileg ezt PC-hez tervezték, akkor hogyan dugja be ezt egy nooby a hangkariba átalakító nélkül?
[ Szerkesztve ]
XY
-
Xmodule
őstag
szerintetek ha felteszem a szoba negy sarkaba a kis hangszorokat lesz valami hangzasbeli romlas? most a ket(3) elsö a tv mellet van a ket hatso meg a kanape karfajan. amugy nem nagy a szoba 18nm -es.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
dudika10
veterán
válasz Xmodule #9643 üzenetére
Ne a sarkokba rakd őket.
Ideális ha kb 2/3 távolságra ülsz az elsőktől amik ilyen távolságra vannak egymástól is (szabályos háromszög) a hátsók pedig 1/3 távolsággal mögötted a falon fülmagasságban az összes hangszóró. Pontosabban olyan magasságban, hogy pont a füleidre irányuljanak.
Persze a lehetőségek általában nem engedik meg a tökéletes elrendezést.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Xmodule
őstag
válasz dudika10 #9644 üzenetére
ertem .akkor csinalok nekik fabol valami kis allvanyt. mert a falat nem szeretnem furni. csak akkor a kabelezest valahogy meg kell oldjam. vennem kell par meter kabelt aztan oldalt.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Satyricon
addikt
Srácok.
Hogy az örömöm ne legyen hosszú életű, történt egy kis gáz: Egyik ismerősöm a SoundTouchot közelebb akarta húzni magához. Eddig minden okés, csak hát a barom a forgatható tekerőnél fogta és az kijött a helyéről. Én visszatettem, de most meg szorul. Próbáltam volna leszedni és megnézni hogy miért szorul, de most meg már nem jön le. Azt kérdezném tőletek, hogy lehet ezt a valamit leszedni? Esetleg a szorulással lehet valamit kezdeni? Működni működik, fel lehet venni a hangot meg ilyesmi, csak zavar az a szorulás...
-
Satyricon
addikt
Jajj de tudtam, hogy a szorulás szóra felcsillan majd valakinek a szeme... Kicseréltetni nem akarom, mert valamivel több, mint egy hetes a cucc. Engem se cserélnek ki a szüleim másik gyerekre, ha egy kis megfázásom van... Szóval valami más megoldás kellene.
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
ma vettem egy 5500ast végre, évek óta nézem...eddig geniust nyúztamSB live 7.1 hangkarim van, mire érdemes lecserélni? Audigy2, xtreme music/game, xonar DG/DS ami beleférne a költségvetésbe. Ezek közül melyik ajánlanátok?
Most XP van de lassan tervezek a win7 felrakását.
Értelemszerűen PCre va kötve, zene, filmnézés, játék egyaránt fontos.. nagyjából ebben a sorrendben
Stereo jel "5.1" é alakításának jó szokását szeretném megtartani - de ahogy nézem ezt hangkaritól függetlenül a vezérlőn a DD PL2 music/movie mód megteszi?Felszereléssel kapcsolatban: megoldható az hogy a talpon az ellenkező irányba lehessen forgatni a szatellitet?
szerk: tényleg van ilyen h be kell járódni az új hangfalnak?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest