- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko_addict
őstag
Itt egy kis infó a True-HD-ről: Wiki
Én úgy olvastam régebben, hogy ezeket moziba szánták.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Regirck
senior tag
válasz Darko_addict #10901 üzenetére
Lehet de sok erősítő tudja. Én úgy vettem észre, hogy van olyan film (ami BD50-BD25-ben) úgy jelenik meg, hogy vagy TrueHD vagy DTS-HD-val nagyon nincs olyan ami mindkettőt tudná... Az, hogy a kettő között mi a különbség nem tudom. Az tudom, hogy egyiknél nincs megszabva, hogy 5.1 vagy 7.1 hanem lehet nagyobb is akár 20.2 is, mondjuk hova az más kérdés (mondjuk moziban azt tudom, hogy a vászon mögött két mély van, akkor a mozikba szánják azokat. Viszont amit megtudsz venni (ha rossz vagy megoldod) azon a 7.1 is ritka még mindig az 5.1 a "menő".
Mondjuk el sem tudnám képzelni, hogy egy otthoni moziterembe vagy szobába vagy ahol épp van ami átlag 10-25 m2 oda minek 6 hangszórónál több. Moziba viszont egyetértek, hogy oda kell több is...
-
willturner
csendes tag
Sziasztok, légyszi hallgassa meg valaki a mélyládáját, hogy jön-e neki is belőle egy olyan kicsi elektromos zaj (csendben, ha nem megy semmi, persze a szett áram alatt van) Oda kell hajolni teljesen, szeretném tudni, hogy másnak is van-e vagy csak nekem, mert akkor valszeg visszaviszem gariztatni. Köszi
-
ricshard444
veterán
-
Ursache
senior tag
válasz willturner #10903 üzenetére
Nekem van, minimális.
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
MaciG
addikt
válasz willturner #10903 üzenetére
Maximum és az közeli hangerőn minimális van, de amúgy semmi.
BANZAII
-
willturner
csendes tag
Én nem ilyen súgásra vagy valami kis mélyhangra gondolok, hogy jön belőle, hanem olyan elektromos zaj egy kicsi (olyan kis zúgás, a mondjuk a trafókhoz tudnám hasonlítani, csak nem olyan erős), minimális, ha közel teszem hozzá a fülem és meghallgatom, vagy ha teljesen csend van akkor hallani amúgyis, ha mondjuk odaállok az asztalhoz közel, ami alatt van.
-
dlaccc
aktív tag
válasz willturner #10909 üzenetére
Sejtem mire gondolsz. Nálam a routerből jön olyan kis hang meg talán a modemből, de a mélyből nem hallok semmi zajt.
-
Darko_addict
őstag
Nekem van, a sub hátuljából jön. Nálad is? Ma elvittem messzebbre, minden elektromos tárgytól méterekre és csinálta, szóval a belsejével van gond, ettől függetlenül tökéletesen megy.
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
willturner
csendes tag
válasz Darko_addict #10911 üzenetére
Nekem ugyan ez, utánaérdeklődök majd nagybátyámtól, hogy mitől lehet, ő villanyszerelő, mondjuk 188 W, gondolom valami apró elektromos hangnak kell jönni belőle, lehet ez normális, viszont ha a többiek írják, hogy nekik semmi nem jön belőle, akkor kicsit érdekes. Amúgy kb 2 hónapos a cucc, nem kellene hogy ilyen rövid idő alatt legyen vele valami gond.
-
Regirck
senior tag
válasz willturner #10912 üzenetére
Alaplapra vagy külön hangkártyára kötötted? Analógon vagy optikán?
Alaplapon (gyenge hangkártyán) analógon könnyen összeszed búgást a rendszer. Mindenféleképpen próbáld ki más hol ha van rá lehetőséged!
-
Ursache
senior tag
válasz willturner #10912 üzenetére
Szerintem ez egyáltalán nem baj/probléma. Nekem zúg még az lcd tv is, persze nagyon halkan, és csak ha áram alatt van, és cicereg a 4870X2, amikor terhelés alatt van. Régi genius 5000 is búgott nagyon halkan. Ezek szerint ez mind rossz, ugye?
-
MaciG
addikt
Én is arra írtam, sima elektromos zaj. Nem kell neki nagy jelentőséget tulajdonítani.
BANZAII
-
Turbolada II
őstag
Földhurok?
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Darko_addict
őstag
Én nem mondanám, hogy annyira természetes. Nekem is kb. 1-2 hónap után kezdte el. Semmi más nem zúg fent, kivéve egy kb. 10 éves Hi-Fi-t a polcok tetején, de az régi és azóta már kihúztam az áramból, rég nem volt rá szükség. A nappaliban van egy nagy Magnat mélynyomó, abból nem jön semmi.
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
willturner
csendes tag
válasz Turbolada II #10917 üzenetére
Nem hinném, hogy földhurok, de ma akkor megpróbálom vagy átvinni valahova vagy itt a szobámban kihúzok minden mást és úgy, aztán meglátom mi a helyzet. Amúgy a földhurok miatt nem egy kis mélyhangnak kellene kijönni a sub-ból?
Na hát akkor megint érdekes a szitu Akkor mégiscsak rákérdezek majd nagybátyámnál a dologra
-
tukko1
aktív tag
Sziasztok! Ki tud itt SoundTouch-ot javítani? Régebben ajánlottak valakit nekem, de akkor drágának tartottam a SoundTouch-om javítását, de most mégis élnék a lehetőséggel! Az mondta akkor az illető, hogy IC-t kellene cserélni benne. PÜ-t is írhatok!
-
Iomega
addikt
Sziasztok!
Használtan mennyit ér egy ilyen szett?
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
Regirck
senior tag
válasz Iomega #10925 üzenetére
Mivel kifutó termék, már szerintem nagyon nem is gyártják mivel kijött az újabb modellje mely a Z5500 váltja le. A Z906 melyet 80-90eFt újonnan haza tudsz vinni. Akkor a régebbi miért érne 110-120eFt-t (Kereskedelem amiből kevés van az sokat ér ennyi)
Ha van 90eFt-d akkor vegyél egy új Z906-t, ha pedig olcsóbban használttal is beéred akkor relatíve drágán marad a Z5500. Te tudod, hogy még van-e kedved gyűjteni még 30eFt és újabbat venni vagy beéred ezzel?
-
Darko_addict
őstag
-
kaboska
aktív tag
válasz Darko_addict #10930 üzenetére
Mondjuk ezt én is hallottam!
http://hardverapro.hu/apro/logitech_z5500_8/friss.html"Fej vagy gyomor"
-
Ursache
senior tag
válasz Darko_addict #10930 üzenetére
jaja, pixmania egy fos, bár én is csak hallottam, szerencsére nem vásároltam tőlük, és nem is fogok! amúgy 40k egy z-5500 használtan? az jó nagy vicc! szólj ha látsz annyiért hibátlant (led világít minden hangszóró megvan, persze pár karc belefér... de várom a linket...!!!) 50 fölött mennek mindenképp! pár apró kivétel... ami 1-2 nap alatt elkel.
-
poli27
veterán
Nekem 4 éve jó volt a pixmánia . Rendeltem tőlük neten hitelre (cetelem), de nem küldtem vissza a papirokat mivel meggondoltam magam(komplett gép volt 220 ért) Erre eltelt egy hét jött egy futár hogy hozott egy csomagot, kérdeztem kell e fizetni érte mire ő nem akkor átveszem . Lett ingyen-be egy gépem . Azóta se szóltak érte semmit se !
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
válasz Iomega #10928 üzenetére
Maga a mélysugárzó egy alsókategóriás fos, mondjuk az hogy lecseréled a !JBL mélysugárzóra. Minimum 200W~250W RMS legyen, maximum (? Watt) kimeneti teljesítmény aznemtom akár 1000W is lehet, figyelj az ellenállási impedenciára (Ohm) is.
Amint kicserélted, az nagy élmény így meghallani!
(#10933) poli27: Ezt nem hiszem el!
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
dlaccc
aktív tag
Szerintem egy átlag embernek bőven elég akármire a Z-5500... nem értem mire gondolsz a "fos" szóval.. mondj egy okot vagy egyetlen házimozit ilyen árban! ami jobbat tud ettől.. Erősen kétlem hogy menni fog.. Ne gyere a többszörös árú termékekkel semmi értelme..
(#10933) poli27: Én is hallottam már ilyet, bár nem ilyen értékben. Lehet, hogy valakinek ez az állásába került ott a cégnél
-
poli27
veterán
válasz dlaccc #10938 üzenetére
"Én is hallottam már ilyet, bár nem ilyen értékben."
Lehet, hogy valakinek ez az állásába került ott a cégné Lehet de meg se kerestek hogy adjam vissza... még egy mailt se küldtek róla !
ricshard444 igen kajakra ez volt !! MSi P45D3 Platinum lap, Core 2 quad 9300, Hd 4850, 2gb ddr3 ram , és egy samsung 2232BW monitor ezt kaptam tőlük 2008 ban ! A moncsit a mai napig használom
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
válasz ricshard444 #10937 üzenetére
Igen tudom, hogy ez Z-5500 topik, ilyen van a szüleimnek, ezt ajándékoztam el karácsonykor évekkel ezelőtt és volt egy tapasztalatom a JAMO erősítő átcsatlakozás, mármint átkötöttem a Z-5500 mélysugárzót az erősítővel és nem pedig a Z-5500 beépített erősítővel, összehasonlítottam !JBL GT5-1204BR autós hifi mélyládával (275W RMS, 1100W zenei teljesítmény) teljesen ugyanolyan JAMO erősítővel, ég és a föld a különbség! Felcsaptam, hogy pár tízezer Ft-ért be lehet szerezni minőségi mélysugárzót és lecserélni a Z-5500 mélynyomón lévő "fos" mélysugárzóra, tuti többszörösen fog szólni! Mindössze pár tízezer Ft-ról van szó és nem pedig többszörös ára van. Azóta ezt nyomom mindennap, ha filmet nézek vagy zenét "hallgatok", nagyon brutális darab. Igaz, játékra sajnos nem alkalmas, ha kb. maximumon van a végfok és a PC-n is a hangerő. A 30cm-es mélyláda kb. akciósan 30 ezer Ft volt a boltban, még jó hogy nem cseréltem le 20cm-es kb. 200W/200~400W gyengus mélysugárzóra.
Hát igen, ez a moziszett valóban meglepően nagyon jó árnak bizonyult, főleg szatellittekkel együtt. Nagyon jó mélye van a Z-5500-nak ugye, de nagyon mélyt nem tud kiadni, viszont a !JBL tökéletesen tud visszaadni a tiszta mélységet, ahogy a hangos mozikban is (sajnos most nem, régen faxa volt, a'la Godzilla!). Tehát a mélysége kb. 2/3-át tudott visszaadni, nem teljesen, mert túl kicsi a láda, az a baja.
(#10938) dlaccc: Olvass a fenti írásomat, ez nem többszörös árúról van szó, csak cserélési befektetésről van szó, igen megéri cserélni. Hiszen a mélysugárzó felépítése az alsókategóriás (VALUE) és bármikor leéghet vagyis vacak. Hátsó vékony dobfeje sok mindent elárul, sokat tanulmányoztam az interneten, mivel meg akartam venni másik 20cm-es mélysugárzót (nem hangfal, mélynyomó, mélyláda stb., csak maga a nyers hangszóró!), akkor megtudtam hogy melyek a kategóriák, mik a szerkezeti felépítések, többségükben nincs beépítve a hővédelem, papír vagy aluminium cséveteste van-e stb. Ezidáig eljutottam hogy szűkös pénzügyi helyzetem miatt max. mélyládát csak így tudtam venni. Eredetileg 4kW sub előerősítőt plusz 4db 1000W (10k W zenei telj.) 30cm-es mélysugárzót (ebben lett volna külön-külön 2db házilag készítésű sarok-mennyezeti mélyládában) meg akartam valósítani, hát elfogyott a pénzem. Ez kb. 200-400 ezer Ft-ból meg lehet valósítani ilyen nagyon gazdaságosan kb. 40 ezer Watt teljesítményen! Boltban természetesen csillagászati ára van.
Csak leírtam a véleményemet, hogy a Z-5500 mélynyomója nem egetrengető hangos, ugye korábban sokat játszottam a Z-5500 mélynyomóval, az volt az asztal alatt elhelyezve. Nagyon élveztem annak idejében!
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
feketeibiza
tag
válasz feketeibiza #10943 üzenetére
eggyik ismerösömnek van egy ilyen z5500-a és a kijelzős rész elhal neki már a másidik!
lehet ez valami tipus hiba?vagy csak ő ennyire szerencsétlen?
Ha már irok elvárom hogy visszairj! Köszönöm!
-
feketeibiza
tag
Mekkore ennek a masinának az áram felvtele?
-
feketeibiza
tag
válasz feketeibiza #10945 üzenetére
Meg mégegy kérdés!
Z906 vagy z5500 ???
vélemény?
kinéztem 65 pénzért egy uj z906 ost!
zenével is jól szól?
-
Ursache
senior tag
válasz feketeibiza #10947 üzenetére
lehetőleg egyszerre tedd fel a kérdéseidet köszi.
10 inches mély van benne (25cm körül)
igen, régebbi szériák típus hibája, sokakat zavar, hogy az arcukba világít, akár előny is lehet
nem tudom mennyit vesz föl max, van ilyen kis "műszerem", majd kimérem de most már késő vanhttps://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
feketeibiza
tag
válasz feketeibiza #10947 üzenetére
megér annyit?
vagy már használtan olcsóbban is összelehet szedni már eggy ilyet?Ha már irok elvárom hogy visszairj! Köszönöm!
-
Ursache
senior tag
válasz feketeibiza #10949 üzenetére
Z-5500 topic, nem Z906
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest