- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fant0mi
őstag
válasz MasterMark #204151 üzenetére
Nekem még egyszer sem sikerult beolvastatni a fizikai kartyat sem. Most mar leszarom.
-
nagyúr
Volna egy érdekes kérdésem; mivel még sosem volt új autónk.
Szóval a garancia úgy szól, hogy 20k km (20000), illetve éves.
Novemberben voltam az éves szervizen, akkor ~10k km volt benne.
Most hamarosan, várhatóan pont nyaraláskor lenne aktuális az autóban 20k km.
Nekem logikusan 30k-nál kellene mennem, vagy az éves fordulópontnál (november).
Jól gondolom?B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Qtya123
őstag
Klíma mizériához röviden:
- nyomás rendben
- csövek rendben
- minden más mechanika rendben
- a klíma relé továbbra is lekapcsol és későn kapcsol vissza
- másik 3 relével kipróbálva ugyanúgy fennáll a hiba.
- direktbe kötve nyilván a kompresszor folyamatosan működik, ekkor a hőmérséklet, nyomás, venti működés teljesen üzemszerű, semmi rendellenes érték- kéz széttárva
- mivel nem igazán járok szerelőkhöz, ledöbbenés és felismerés, hogy minden autóvillamosságis július vége- augusztus közepe környékén rendelkezik szabad időponttal, ezt nem gondoltam. (már amelyik nem kap a telefonban sikítófrászt, hogy íííííí Lexus, hát azt nem ismerem)Ha az autószerelés is ilyen lesz, mint az állami egészségügy, hogy hónapos várólista, akkor én komolyan elgondolkodom azon, hogy a jövőben elengedem ezt az autózás témát és mint szükséges rossz tekintek rá. Se időm, se kedvem szakikat kergetni, hónapokig várni. Akkor inkább új Suzuki megvesz--> 5 évig használ --> új Suzuki megvesz--> és újra és újra.
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz MasterMark #204153 üzenetére
Legutóbb pl a kisebbik kártya volt nálam, ott azt csináltam, hogy felül odatartottam a leolvasóhoz közel, hogy a lézer a vonalkódon legyen, utána pedig szép lassan elkezdtem lefelé engedni, és egyszer csak leolvasta Szoktam gépekbe kannával hozni, akkor muszáj használni a business kártyát, hogy legyen számla (illetve gyorsabb így is, mint bepötyögni).
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
-
fant0mi
őstag
válasz molnarpeter #204157 üzenetére
Kipróbálom így.
-
Qtya123
őstag
Na igen, csak mellettem elszaladt az idő, mert ez az autó 7 éve nálam van. Általános kopó alkatrészek, mint fék, folyadékok, olajak én cseréltem. Elromlani nem igazán romlott el, alvázvédelemre vittem egyedül klasszikusan működő, hivatalos szervizbe. A vezérléscseréket meg márkaszervizes csinálta ugyan, de ismerős, így nem a szervizben, szóval oda megint nem a bejelentkezős út volt, hanem a dobjuk össze otthon.
Szóval mivel nem nagyon kellett eddig az ilyen jellegű szolgáltatásokat igénybe vennem, így most meglepett ez az állami egészségügyes szintű várólista. Nem gondolom, hogy az én türelmetlenségem az, hogy sokallom az augusztusra szól időpontokat.
Ez most tényleg erősen gondolkodóba ejt. Nem vagyok új autó párti túlzottan, de valami kevésbé túlbonyolított gépezetet (mondjuk egy Swiftet) lehet bevállalok újként következő autóba.
-
Qtya123
őstag
válasz stickermajom #204164 üzenetére
Apám vett egyet 1 évvel ezelőtt. Eddig nem volt semmi nyűgje.
Ilyenkor mivel új, nem lehet azt megtenni, hogy márkaszervizbe visszamenni, jó napot itt az autó, gariban javítsátok? Még időben világosítsatok fel, nehogy ezzel az új autó és garancia dologgal is olyan vakon legyek, mint az autószerelők mai működésével.
Annyira nem követem a topikot, de most, hogy a gari szóba jött rémlik, hogy valaki szenvedett itt egy új Focussal és tróger volt a márkakereskedés.
z0d1@Ku$: Toyoteamel beszéltem, klímára van ember, megadták annak a számát. Klímás embernek gond elmondva, mondja, hogy ő mechanikai részhez ért, az elektronikai diagnózisra adott egy másik számot... Mint egy telefonközpont, olyan voltam délelőtt.
Qru: Igen, van aki ezért nem vállalta. De korábban mikor kuplungtárcsa lett cserélve, akkor nem akartam vesződni a cserével, mert lusta voltam szóval felhívtam néhány pécsi szakit, akire mondták, hogy jó. Egyik sem vállalta, mert ő ilyen autón még nem csinált. Mondom baszki olyan faék az egész erőátvitel, mint egy Zsigulin. Maga a kuplungcsere is annyi. Nem.
Végül csak neki kellett állnom ismerősnél az aknán... Ezért kő nekem most Suzuki![ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Qtya123 #204168 üzenetére
Az új 14M-s Skoda eszi a vizet. Visszavittük, majd kb azzal a lendülettel el is hajtottak az "ezek mind ilyenek" felkiáltással. Szóval a garancia nagyrészt csak papíron létezik. Látod ott volt Tse Fordja ami az olajat ette azt sem csinálták meg gariban végül inkább eladta.
#nincsbennetarcsi
-
stickermajom
addikt
válasz BigBlackDog #204169 üzenetére
Opel ugyanez a késve kapcsoló fényszóróra: próbáljak meg megtanulni együttélni vele.
-
Qtya123
őstag
Huh, hát ezek szép válaszok a márkaszervizektől. Nehéz lesz benyelnem, hogy ipari lomokat árulnak. Nálam egy ilyen, hogy eszi a vizet, olajat az ipari lom kategória. Jó, hogy a sz@r és a hígf0s közül választhatok.
-
félisten
Ezt összehozni
-
stickermajom
addikt
válasz szabonagyur #204174 üzenetére
Azok is nagyon okosak, akik a másik oldalról szaladtak át.
-
kisza25
félisten
válasz stickermajom #204176 üzenetére
Lehet orvos volt
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
MasterMark
titán
válasz #89309696 #204173 üzenetére
Nem kell félni, megy az benzingőzzel is.
Na meg a tartalék nincs beleszámolva a tankba, szóval amikor lefekszik a mutató akkor egy 10 liter még szokott maradni.
szabonagyur: Hogy lehet, hogy itt mindig a kamionosoknak van a legtöbb esze?
Múltkor megforgott előttem egy néni az M51-en, az is érdekes volt.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
molnarpeter
nagyúr
válasz MasterMark #204181 üzenetére
A Fiat amikor ki van fogyva mutató szerint, tényleg belemegy a névleges 45 plusz pár liter VAG és Ford pesszimistább, Fiesta tankolással néha felhúzott, hogy 40 liter sem ment bele, közben meg már szinte hatótávot sem írt, mondjuk magasnyomású szempontjából ez a jobb
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tboy93 #204182 üzenetére
Az szép! Kb 2 éve mikor egy olajcserén voltam a szerelőnél, bejött egy ipse, hogy fel-fel villan az olajszint jeladó. Mondja a szerelő, hogy ránézünk. Kiderült, hogy
nem elég hosszú a nívójaolyan kevés olaj volt a kocsiban, hogy nagyobb gázra vagy nagyobb kanyarban már bejelzett az olajhiányra.#nincsbennetarcsi
-
Integrale
veterán
Azt sem értem, hogy minek állt meg az ellenkező oldalon, torlódást és veszélyhelyzetet generálva.
"Bad reklám is reklám too"
-
dj79
senior tag
Darwin díjasok különkiadás…
-
veterán
Elvittem az autót szervizbe ahol ki is tudták próbálni és nem csak álló helybe "küszködtek" vele.
A lényeg, hogy szerintük nagyon nem kerékcsapágy, hanem hátsó difi lesz a ludas azért hallatszódik csak nagyobb sebességnél és szögben...
Elviszem egy másikhoz is, mert nem akarom feleslegesen cseréltetni.
Kérdésem az, mivel kb 3 hete vettem és cégtől vásároltam így mennyi időm van őket is be vonni a dologba, hogy valamennyi részét legalább állják? Nyilván nem ennyi idő alatt jött ki amennyi ideje nálam az autó főleg, hogy első perctől kezdve hallottam csak annyira nem foglalkoztam vele eddig.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Szada85
aktív tag
Az Audis Toretto rendörkézen közben, közúti veszélyeztetéssel "megússza".
[Elfogták a 8-as főúti ámokfutót] . -
MC Pite
veterán
válasz #89309696 #204173 üzenetére
Ezt lefotózni, feltölteni és megírni már fele annyi idő volt mint tankolni
https://totalcar.hu/tesztek/2021/06/28/dacia_sandero_stepway_fiat_tipo_cross/
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
rbalint88
addikt
válasz Qtya123 #204168 üzenetére
Nagyon hektikus, hogy a markaszerviz hogy viszonyul a garancias javitasokhoz. Altalaban inkabb trogerek, nekik ez csak egy pup a hatukra. De sztem ezt nem hogy markara, de meg adott szervizre se lehet altalanosan ramondani, hogy jo vagy rossz, ugyintezo szintjen is eldolhet, hogy milyen az ugyfelelmeny.
Suzuki nem rossz, ha meg tudsz baratkozni az anyagminoseggel es adott esetben a formaval. Az scross jo, csak csunya, a vitara jol nez ki kivulrol, de a belteri anyagai ugyanolyanok, mint a 12 eves Splashben, hatso ajto meg budiajtobb is. Plusz a hely se sok… Swift se egy conolly borbe varrt szivarszoba. Ettol fuggetlenul ha sajat penzbol kellene uj autot venni, nalam is erosen kalapban lenne a varhato fejfajasmentesseg miatt.
Illetve nalunk az is mellette szol, hogy az automata valtoik is elegge problemamentesek, mi meg mindenkepp azt vennenk ujonnan sok bp-i hasznalathoz, ez meginkabb szukiti a lehetosegeket. (Megvaltas az uj ceges auto ilyen szempontbol (is - meg dinamika, futomu, menetkomfort teren es kutyuben is) )
Hobbiautozason innen azert objektive az autozas valoban egy szukseges rossz, koltsegoldalon mindenkepp -
kisza25
félisten
válasz MC Pite #204193 üzenetére
Mondjuk azt nem igazán értem, hogy miért török puszták fiatja? Mert ott gyártják? Az i20-at is, aztán annál soha nem kerül elő, a kiat meg cseheknél, ahogy a skodát is, a suzukit, meg mercit meg a magyaroknál, de a fiat attól még olasz
A Dacia márka legalább eredetileg Román, de a vas már ott is francia, de mondjuk azt fele fele, vagy valami hasonló arányban ott is gyártják, na mindegy hagyjuk isEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Dell notebook topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest