- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #108601 üzenetére
Most elképzelem ahogy mindenki ül a kocsiban, megy a klíma és közben nyomjuk telóról a ph-t.
Peter.70: Szombaton néztem pont, hogy nálunk a teremgarázsban 24,4 fok volt kint meg 34.
#nincsbennetarcsi
-
tomcsi23
veterán
Látom, kifogás az van mindig.
Sebaj, végre volt egy jó tali.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
őstag
Tegnap amíg a Volvonál alánéztek a kocsinak (szerencsére tényleg csak a motortérvédő burkolat bánta a poroltós esetet) beültem a kereskedésben egy kiállított új Kia Ceedbe.
Határozottan jobban tetszik belül, mint egy i30. Megnyomkodva a műanyagokat olyan, mint akármelyik kategóriatársa, semmi extra, csak dizájban szerintem odaver most mindennek. Szeptember 15-én kezdik el hivatalosan forgalmazni itthon, akkor lesz publikus az árlista, akkortól lehet csak kivinni a teszautót közútra, stb. Ettől függetlenül a kiállított autó már el volt adva.
Láttam az árlistáját.. ha kell a full LED fényszóró, automata váltó, holttér figyelő, akkor 1.4T motorral már bőven 8 millió felett járunk, ami nem kevés. Majd azért elmegyek kipróbálni ha már lehet vezetni is.
"Less but better" - Dieter Rams
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Új vagyok még a témában, úgy hogy bocsi, ha egyértelműt kérdezek.
Baleseti bejelentő lapnak megfelel ez a példány?
Illetve kell-e még vmi mellé ha esetleg szükség lenne erre a papírra?
Pl. angol nyelvű változat ha az illető nem tud magyarul?[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz pvt.peter #108616 üzenetére
Igen, ez a hivatalos baleseti bejelentő (kék-sárga néven is emlegetik).
Mivel ez európai szabvány, az összes európia országban ugyanezt használják csak más-más nyelven (ugyanott vannak ugyanazok a rublikák), így egy külföldi a saját nyelvűje alapján ki tudja tölteni simán.
mod:
Rá kell írni a kgfb kötvényszámát az jó ha nálad van (nem muszáj maga a kötvény elég a száma egy cetlin a forgalmi mellett) illetve a zöldkártya számot (bár ez csak külföldön érdekes).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Johnny_vT
senior tag
Ha tutira akarsz menni / a külföldi fél tutira akar menni, akkor kitölthettek neki is egyet a saját nyelvén, aztán mindenkinek meglesz mindkettőből egy-egy példány. Hallottam már olyan kötekedő osztrákról, akinek nem volt jó a magyar nyelvű szabványos baleseti bejelentő...
(Persze ez nem azt jelenti, hogy legyen nálad a világ összes nyelvén egy példány, arról gondoskodjon a kötekedő.)- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
őstag
Gyári Volvo alkatrész 46k + kb 10k a munkadíj..
Jó fej volt a fickó, mert mondta, hogy a Ford Focusé ugyan ez (ezt amúgy tudtam), csak mivel a Fordhoz ez az alkatrész 8 féle cikkszámon fut, ezért a Ford kereskedésbe irányított, hogy ott majd megmondják, hogy pontosan melyiket vegyem meg, aztán (bár hozott alkatrészt amúgy nem szerelnek be) majd felrakják amikor - a balesettől független - Cascos szélvédőcserét csináltatom és árban kb fele. Végül kiderült, hogy sajnos azóta drágult és 37k az ára, de még mindig olcsóbb, mintha Volvo cikkszámos matricával veszem.
Az utángyártottról lebeszélt, 1-2x próbáltak már olyat felrakni, de annyira vékony, gyenge, silány anyagból vannak, hogy a közepe beesik, nem merev, stb. Hiszek neki.
"Less but better" - Dieter Rams
-
Johnny_vT
senior tag
válasz xEon1337 #108619 üzenetére
Tegnap én is kaptam pár szép kerek összeget a Volvo szervizben...
Volt ugye ez a horzsolás a kocsin mikor vettem:
A baleseti kárszakértővel beszéltem, azt mondja a díszléc újrafényezése mindenestül 150 euró lenne, ha hozzávesszük a lökhárítónak ezt a jobb sarkát is, akkor 250.
Megköszöntem és megkérdeztem bent az alkatrészestől, hogy mennyibe kerülne újonnan a díszléc. 56 euró
Ez sincs még zsemleárban, de nem vágom miért nem jutott eszébe a másik csávónak, hogy egyszerűen kicseréljük. Na mindegy, még körbekérdezek fényezőknél és alkatrészeseknél/bontóban, mert van egy olyan sejtésem, hogy akad olcsóbb alternatíva- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Integrale
veterán
Ne is mondd, 3 elemet kéne fényeznem, alsó hangon 100. Aztán az van a fejemben, amiről tegnap volt szó, ide szép autó? Egy Auchan parkolás=egy sérülés. Viszont képtelen vagyok nézni az apró hibákat.
Lehet újrafényezés nélkül javítani narancsos festést?
"Bad reklám is reklám too"
-
Integrale
veterán
Volt pár rányitás, meg ilyesmi (olasz származás), és annak a javítása úgy sikerült ahogy. Az én szemem böki, hajlandó lennék kifizetni az újrafényezést, feltéve, ha nincs jobb megoldás. Az odanézés elkerülése nem opció.
De 100e Ft 3 elem fényezése, akkor inkább lefóliáztatom az egész autót 200 körül.[ Szerkesztve ]
-
-
Johnny_vT
senior tag
Még nem volt alkalmam a városhatáron kívülre menni, vendégek jönnek, sok a dolog. Városon belül meg nehéz kinyomni a szemét, ha már 1-esben eléri a sebességhatárt
(#108636) pvt.peter
http://cartraveldocs.com/[ Szerkesztve ]
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Integrale
veterán
válasz focvis #108635 üzenetére
273-ért lehet elengedem, vagy, ennyiből elmegyek egy olasz bontóba, és lövők 2 szín azonos ajtót.
(Van momentán 4 olasz a családban, egyik sem rohad. (na jó, a 24 éves sárvédőjének az alján már van rügy) Vannak gócpontok, amikre érdemes figyelni, de ha nem volt törve/nem osztrák levetett, akkor nincs gond).
EQMontoya: Használatból eredő karcok, sérülések nem érdekelnek, az igénytelen javítás annál inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Integrale
veterán
válasz EQMontoya #108640 üzenetére
A tengerpart nem feltétlenül okoz rozsdásodást, lásd Ír és Angol használt autók.
Most két Lybrát hoztunk Olaszországból, mind a kettő Milánóból jött, a dízelben van kemény 110e km (úgy is néz ki), viszont van rajta parkolási sérülés bőven, rozsda sehol.
Az enyém megvigyázottabb volt, a sérüléseket javították, de a módja nem túl tetszetős (nekem).Sajnos az olasz autók zöme Németországból és Ausztriából jön, meg is látszik rajtuk.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- LEGO klub
- Philips LCD és LED TV-k
- DIGI internet
- Ukrajnai háború
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest