Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • andrasjanos

    csendes tag

    Adott a laptop Lenovo y580, ami tökéletesen működött. Adott az emberi tényező (én). Én pedig kiporszívóztam a ventilátort. Eredmény: Feladat teljesítve, a laptop sikeresen üzemképtelen.
    Tünet: Bekapcsológomb világít, venti elindul, usb-n keresztül ad le áramot. Még a biosig se tölt be, fekete képernyő, hosszabb időre ott hagyva sincs változás. Körbe jártam a szaki ismerősöket, mindenki alaplapra gyanakodott, így hát:

    1. kezelés: Alaplapcsere, (ezt már hozzáértőre bíztam....jókor). Az eredmény azonban ugyanaz: Bekapcsológomb világít, venti elindul, usb-n keresztül ad le áramot. Még a biosig se tölt be, fekete képernyő, hosszabb időre ott hagyva sincs változás. Erre mindenki válasza az vt, hogy akkor:

    2. kezelés: Processzor csere, egy ugyanolyan foglalatú proci került bele, csak egy fapados verzió, így akartam kiszűrni, hogy a proci e a hibás. Az eredmény azonban sajnos ugyanaz, nincs változás, tünetek ugyanazok.

    3 ? Mi a következő lépés. Még egy bottom case cserén gondolkodok. https://www.pchub.com/uph/category/353-0-27500-0-0/MainBoard-Bottom-Casing.html?ps=20&type=1

    Valaki tudna tanácsot adni? Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat és igen, megtanultam, hogy laptopot nem porszívózunk.

Új hozzászólás Aktív témák