-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz RapaNui1 #44500 üzenetére
Ez népszerű, vagy kifutó közeli készlet? Hasonló árú, meg drágább készletekkel tele vannak a boltok, de ezt elvétve szoktam látni.
Én pont a múltkori Tesco akcióban vettem egyet, kártyás kuponnal és a 30%-os akcióval, meg mert mást nem vettem, 22 ezerre jött ki.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
kbalage2
aktív tag
válasz Mauzes #44502 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz pontosan, hogy Tiago említése megdobná a nézettséget? Kedves tőle de nem hiszem hogy Harry Potter rajongói hordák csoportosulnának át hirtelen egy jó részletes Technic review-t nézni Vicces olvasni egyébként nála a kommenteket, fura hogy mennyire külön állatfajként kezeli az átlag LEGO rajongó a Technic-et és bottal se piszkálnák meg... mondjuk én se építek Monkey Kid-et ez tény
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
VMatteo
őstag
Sziasztok, ha több 3000Ft os emag kuponom van egy vásárlásnál csak egyet használhatok fel? Nem enged egyszerre többet.
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz magickonfig #44507 üzenetére
most: "más vásárlási utalványokkal együtt nem használható fel"
Tisztelet a Gépésznek!
-
h3lios
addikt
Én pl. a Technic 1:8-as autók után találtam rá a csatornádra. Sariel-nél dobta fel a vidiket. Amióta kommentálod is a dolgokat nem csak feliratozod még inkább tetszik a tartalom. Az utóbbi időszakban a "külföldi" Lego tartalom gyártók közül mindig a te videóid nézem meg először, főleg ha technicről van szó.
Ui.: Igazán kiadhatnának már újra 1:8-as arányban F1-es gépeket, főleg a modern érából lennének érdekes lehetőségek pl. DRS mechanika és társai.
[ Szerkesztve ]
B-tag: H3lios#2825
-
HUN_Sector
őstag
Ő megmondja ha valami szar - ld első rendi at-st lépegető
Inkább felhőket mutatott, mert még az is több értékkel bírt[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz kbalage2 #44512 üzenetére
Simán lehet, hogy azzal kevertem. Jang amúgy hatalmas arc, iszonyat átjön, hogy mennyire imádja a Legot. A legtöbb review-ja után én is vágyom az adott szettre, majdnem mindre.
(TC videóit egyébként én nem különösebben szeretem. A te csatornád jobb szerintem és nem a tematika okán).[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
válasz h3lios #44514 üzenetére
Örülök hogy tetszik a kontent A YouTube ajánlások egyébként jobban működnek mint bárkinek az említése a videóban, az oldalsávra inkább kattint az ember
@Sundesz - Jang szerintem sosem volt direkt kapcsolatban a LEGO-val, gondolom megvannak a saját forrásai honnan szerzi be gyorsan a szetteket, lehet hogy ezek most nem működnek éppen vagy nem akar annyira tolongani az első sorban.
Ez egyébként egy örök feloldhatatlan vita, ki miben hisz és kit miért tart éppen hitelesnek vagy nem...
Van aki "Recognized LEGO Fan Media" és azért kap a LEGO-tól review szetteket, van aki pl csak a helyi LEGO irodával áll eseti kapcsolatban, és van aki pedig azt az utat választja hogy "függetlenként" próbál hitelesebbnek tűnni mint mások. Ez utóbbira van normális példa (pl Jang), van aki meg direkt nyomja fullba a fikázást mert csak az lehet az igazság semmi más (pl Held Der Steine).
Jang-ot bírom egyébként nagyon nagy arc, ő szerintem csak simán nem akarja hogy bárki beleszóljon abba hogy miket mutat be a csatornáján, mostanában pl. elég sok COBI készletet láttam nála.
Azt hogy a LEGO konkrétan a review tartalmába nem szól bele hiába írom le mert aki nem akarja úgy se hiszi el, ahogy azt se hogy én pl. sose próbáltam szebbre-jobbra kihozni egy bemutatót csak azért mert épp a LEGO-tól jött a szett. Ami nem tetszik azt általában nem mutatom be, minek fikázzak egy Harry Potter szettet ha baromira nem érdekel? Ha egy Technicben nem tetszik valami azt elmondom, így is kb minden videó alatt kapok mind a két szélső tábortól beszólást - van aki szerint túl pozitív a véleményem, van aki szerint meg túl negatív. És persze mindez ugyanarra a videóra érkezik
Ez az egész "ingyen szett" dolog meg szövegnek jó de semmi sincs ingyen, több meló van vele mint amennyiért megvehetném a boltban magamnak. Senkinek ne legyen illúziója, Jang se csinálná ha a milliós követőtáborból meg a nézettségből nem tudná finanszírozni a cuccokat amiket bemutat.
-
addikt
válasz kbalage2 #44519 üzenetére
A te esetedben külön szeretem, amikor egy Technik szett hibájára hozol egy megoldást. Pl a Defender akadozó hajtàsa engem is kiidegelt. Aztán a Te instrukciód alapjàn javítottam rajta. Igaz, most, hogy állt a polcon két évet, megint sz@r.
Nálam valahogy soha n vált élesen szét a Technic és a Lego szett. Én mindkettőt imádom. Igaz, nálam a járművek a vezető téma, az meg mindkettő esetén akad bőven.My name is Bond, James... Dean.
-
Sundesz
őstag
Ha valakit érdekel, most 30%-os akcióban van a shopban a papagájvirág, Adidas cipő meg 2 sitcom-os készlet, ráadásul dupla VIP pont is jár.
Hörcsög Powa'
-
Lajti
tag
válasz kbalage2 #44519 üzenetére
"ingyen szett" dolog
Azt hiszem ezt néha nem árt elmondani, mert az emberek nem tudják, mennyi idő és energia egy videót összehozni, pláne olyan minőségűt, mint a tiéd vagy Zolié. Téged célzatosan nézlek, úgyhogy nem tudom, heti szinten mennyi videót készítesz, Zoli átlagosan heti kettő-háromja annyi idő, hogy konkrétan nem tudom, mikor él a srác ezen meg a munkán kívül. Kockásembert is szeretem, az ő pár perces videói is gondolatösszeszedéssel, felvétekkel, esetleges hibázással, újrafelvétellel, B-rollal, (esetleg + effekt- és képkereséssel), megvágással simán lehet egy-két, de akár több óra, nálatok pláne. Nála érzem, hogy másra is jut idő - ami szerintem fontos, ha folyton ugyanazt csináljuk teljes erőbedobással, megvan a veszélye a kiégésnek.
Nekem folyton az jut az eszembe, hogy a lego valójában mennyit spórol rajtatok, fanokon, hogy nem kell éveken át profi videósokat megfizetnie -
-
HUN_Sector
őstag
Vótmá?
https://www.lego.com/en-hu/categories/sales-and-deals
4 exkluzív készlet akciója -
RapaNui1
aktív tag
220 Volt akcióban Nagy Zongora 89k Thumbler 59k, Micimacko 28k, Írógép 55k stb.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Memmaao #44527 üzenetére
Kicsit irigykedem. Nem sokkal utánad 185k ért is feltette valaki alkudoztam vele 180k ra de nem engedett aztán mégis elvetettem a dolgot. Még aznap meg is vették tőle, most meg 210k alatt nem is látni. Azért reménykedem hogy talán karácsony után ha nem szállnak el az árak talán normalizálódik a helyzet, mert én is szeretném összerakni de nálam kb 180k a lélektani határ.
-
kbalage2
aktív tag
Van egy réteg akit nem érdekel a háttérmunka, meglátják hogy "ingyen cucc" és lemegy a roló Ez éppen most jött:
Egyébként általában heti 2 videót rakok ki, van persze hogy 1-3 lesz belőle, attól függ pl hogy a LEGO-nál mennyire tolják egymásra az embargokat. A lehető legegyszerűbb minden építést nélkülöző videó is minimum 3 óra felvétellel vágással miegymással, egy átlag review közepes szettel 2 nap, nagyobb szettel meg határ a csillagos ég.
Vannak projektek amik akár hetekig is tarthatnak ahol van külső felvétel (időjárásra kell várni, segítségre stb), van ahol tényleg az összeollózás volt rettenetet hosszú, a Discovery review-t egybegyúrni az interjúval több mint egy hét volt, és aztán alig nézte meg valaki Szóval ez a lutri-faktor is benne van, lehet sok melóval is bukni a nézettséget.
-
sb
veterán
válasz kbalage2 #44530 üzenetére
Szerintem ez egyértelmű (lenne) annak aki fél percet elgondolkodik a témán. De nem szoktak... éppúgy, ahogy a megítélés is tök szubjektív. Sokan nem tudnak egyéni preferenciáktól elszakadni ill. megkülönböztetni a tényszerű dolgokat a saját ízléstől. Előbbiről is lehet értelmesen beszélni úgy, hogy utóbbival is rendelkezik nyilván mindenki. Emiatt lesz ugyanarra a videóra mindkét tábor. De szerencsére azért "középen" is vannak elegen akik helyre tudják tenni a reális értékelést, abszolút és szubjektív mércéket... ami pl. a te csatornád egyik értéke is szvsz. Minden nem tetszhet senkinek, mégis lehet róla normálisan értekezni.
Visszatérve az időre: nekem már az is soknak tűnik ami 1-2 videóra elmehet. Amikor pedig akár heti 3-4 nagyobb szettet is kiraktok az asztalra akkor már azon gondolkodom, hogy ezt összerakni is fájó lehet (persze csak azért mert van más feladat is, amúgy nem ). Nemhogy tartalmat gyártani utána belőle...
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz kbalage2 #44530 üzenetére
És akkor gondolom, ráadásul még van egy nyomás is amit az idő múlása okoz. Egy Youtuber írta, hogy ha egy játékot nem mutat be a megjelenése napján, akkor pl. hatalmas összegeket bukik. Rá is ment az egészsége, nehéz volt kiszállni és elengedni a dolgokat.
Feltételezem, hogy itt sincs nagyon másképp.Az emberek irigyek sajnos. Fiatalon én is sokat voltam az, még felnőtt fejjel is tudok az lenni néha, de küzdök ellene. Látod a jéghegy csúcsát, azt hiszed, hogy ennyi az egész. Csak fény és csillogás. De azért gondolom Neked is volt az elején jó párszor olyan, hogy megkérdezted magadtól: van -e értelme ennek?! Na azt az időt is kalkuláljuk bele a mostani videók készítésébe, mert úgy kerek a kép.
Valószínű azok fognak csak így ekézni, akik még sose toltak bele semmibe ennyi energiát. Szerintem az a ritka, ha valaki anélkül is annyira belátó és empatikus tudna lenni. Jobb esetben viszont legalább nem írja be .Én most másban vagyok pont úgy, hogy nem tudom van -e értelme tolni. Család volt nálam mindig az első és most a szombat/vasárnap egy része is elmegy a hobbiprojekttel + a hétköznapok munka utáni jelentős része is. Érdekes tapasztalás, segít megérteni egy csomó dolgot, amit eddig csak hittem, hogy látok/értek.
A Te esetedben valószínű attól is félnék, hogy a LEGO szeretetét tompítja, illetve átalakítja a nézettség, a küzdés okozta nyomás. Ezt valószínűleg kézben lehet tartani erős jellemmel, de félek bennem nem lenne meg. Nálad mi a helyzet? Gondolom van már olyan LEGO ami pusztán "meló" ... vagy nem és minden amit kiteszel az belső indíttatás? (írtad, hogy pl. HP -t nem csinálnál, de arra valószínű kereslet se lenne akkora a csatornádon) Ha túlságosan intim a kérdés, akkor bocsánat érte és szkippeljük.
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
tzs01
csendes tag
válasz RapaNui1 #44528 üzenetére
Alleban 230-ért adják, de a rasztás kasszás csávó szerint működik rá a 10% Telekom + a pontokat is fel lehet használni (plusz jár az 50e feletti ajándékszett is)
(mondjuk ugyanez a fiú volt az, aki nagyon kedvesen hozzátette, hogy 230e-nél a 10% kedvezménnyel 30-40e Ft-ot lehet spórolni ... Nem akartam összezavarni, ráhagytam )
[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
Az idő faktor mindenképpen kritikus az elérés szempontjából. Vagy ott van az ember az "első sorban" amikor mások kiadják a review-t, vagy pedig nem és akkor 2 út van - vagy rendelkezel akkora lojális követőtáborral akik akkor is kíváncsiak a videódra ha egyébként mástól már x napja/hete láthatták (pl Jang), vagy valami extra tartalom szükséges ami túlmutat a sima bemutatón és még akkor is érdekes ha egyébként a néző már másnál megismerhette a szettet.
A motiváció fenntartása elég nagy kihívás, amikor dömping van akkor valóban tudja úgy érezni az ember hogy ezt kötelező darálni mert aki lemarad kimarad... Ez különösen december/januárra volt jellemző, általában ilyenkor jelenik meg egy kupacban egy csomó kisebb Technic szett. Lehet hogy némelyik nem annyira izgalmas vagy nem tartogat kihívásokat, de igenis van akit ez érdekel és le kell gyártani róla a tartalmat minél hamarabb, még akkor is ha egyébként dübörög családilag a karácsony.
Idén más a helyzet, bár nem tudom mennyire szándékos a LEGO részéről vagy mennyire okozza az ellátási hiány - elküldték a 2 hátrahúzós autót és a BMW motort, de a Monster Truckokról vagy a többi rebesgetett kisebb szettről még semmi hír.
Egyébként a LEGO-féle review szett ajánlat nem kötelező érvényű, vagy elfogadja az ember vagy nem. Persze ők is differenciálnak és próbálnak mindenkinek profilba vágó szetteket találni, és az újdonságok mennyiségéhez képest eleve minimális mennyiségű ajánlat érkezik, de volt már hogy pl. Monkey Kid vagy Harry Potter szetteket visszautasítottam. Engem nem érdekel, és úgy gondolom hogy a nézőim nagy részét sem ezért felesleges vele melózni, mutassa be nyugodtan más ahol nagyobb az érdeklődés. És persze nem fogok az ingyen cuccra rábólintani és legyártani valami kamu tartalmat hozzá csak azért mert nem kellett érte direktben fizetni
Ezeken kívül pedig általában olyan szetteket szoktam megvenni bemutatóra ami érdekel vagy tudom hogy a nézőimet érdekelheti, annak nem látom értelmét hogy olyanra költsek ami nem tetszik vagy nem izgat csak azért hogy jól lehúzhassam Így is rengeteg időt visz el a csatorna fenntartása és egy csomó érdekes projektre nem jut idő, kerülöm a felesleges köröket
Ez már csak egy mellékszál, de ahogy nő egy YT csatorna úgy kapsz egyre több megkeresést random cégektől (azért jellemzően keletről) hogy mutasd be a termékeiket, elküldik ingyen. Az ember persze először örül meg előfordul hogy van értelme és kapcsolódik a témához (pl light kitek), de egy idő után rájössz hogy az ezekkel töltött idő (persze ha tisztességes tartalmat akarsz gyártani) a legritkább esetben térül meg, effektíve aprópénzért várják el az ingyen melót és reklámot. Az ilyenek 99%-át már el szoktam hajtani, egy-két ritka eset van amikor tényleg érdekes a termék, kapcsolódik a csatornához és látok benne fantáziát. A többieknek van egy standard válaszom, általában már az első kérdésnél elbuknak - mi köze van ennek a LEGO-hoz?
-
burriebonz
tag
Sziasztok!
Nem röhög, beismerem ezer éve nem foglalkoztam a témával, szóval igencsak elment mellettem!
Kérdésem:
Van a modernebb technic cuccoknál egy olyan elem, ami az egyik felén egy normál technic csap de a másikon meg amúgy "classic' bütyök peremmel, na hát erre nem tudtam még rájönni hogy a p*csbe lehet kiszedni? (Ha segít: 4211483)
Köszönöm mindenkinek aki tud segíteni! -
Mozaart
aktív tag
válasz burriebonz #44535 üzenetére
Ha a kérdés az hogyan lehet kiszedni. Én technic axle a sima fekete kereszt elemekkel szoktam kiszedni. Pl. 44294. Nem kell túl gondolni. ;)
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Pötyi
őstag
válasz burriebonz #44535 üzenetére
Negyvenkettőhetvennégyes basz. Hogyne létezne! Gyártásban van a mai napig. Milyen színűt szeretnél? Milyen állapotút? Használtat? Az kábé 5,- Ft lesz. Vagy esetleg újat? Az viszont nagyságrendekkel drágább, el3rheti akár a 15,- Ft-os árat is. Na és mennyit szeretnél? Százat? Ezret? Egy vagonnal?
QNX is cool!
-
Mozaart
aktív tag
válasz kbalage2 #44534 üzenetére
Mi adja azt a nagy motivációt ami miatt erdemes barmit is ma csinálni.
Kifejtem. :)
Millio+1 review csatorna van.
Ertem, hogy van hozza adott plusz tartalom a te esetedben de megeri az a beleolt ora mennyiseg? Amit tolthetnel onfejlesztesre vagy családdal.
Vagy ezen a csatornan éled ki a Lego iranti szenvedelyed?En most igy vagyok az Ideas-zal. Hetek ota otletelek de mindig rajovok hogy valaki ezt mar kitalalta. Pl mukodo Lego rubik kocka.. :(
-
addikt
válasz Mozaart #44538 üzenetére
Szerintem 100ezres táborral ez nem hobbi, hanem munkahely. Amíg én pl műszakozom a kórházban, vagy ügyelek a helikopteren és nem a családommal vagyok, addig Balázs gondolom "munkaidőben" gyárt tartalmat és a családdal van, amikor nem dolgozik.
[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
RapaNui1
aktív tag
Azért látszik hogy jön a Karácsony. Bármilyen szettre keresek rá a jófogáson szinte alig van vagy már eladták, bontott használtat pedig alig találni, mintha mindenki gyűjtő lenne és senki nem akar eladni. Jól felpörögtek az eladások de gondolom ez köszönhető annak is hogy Legobol sincs elég a piacon, nemcsak új autóból.
-
bobafett
tag
válasz burriebonz #44544 üzenetére
Én a lego szétszedőt szoktam erre használni, annak van tengely része is vagy a hátsó lapos részével általában mögé be lehet nyúlni, kipattintva annyira, hogy aztán már kihúzható.
-
bobafett
tag
válasz burriebonz #44546 üzenetére
-
kbalage2
aktív tag
válasz Mozaart #44538 üzenetére
Gyerekként rengeteget legoztam, aztán később a fotózás lett a hobbim, most ezzel egyszerre tudom kiélni mind a kettőt Egyébként a csatorna folyamatos fejlesztéséhez rengeteget kell tanulnom továbbra is a videózásról, szerkesztésről stb szóval az önfejlesztés rész is megvan és egyben a motiváció is
Tudom hogy rengeteg review csatorna van, de nekem nem is célom csak ezekre fókuszálni, bár bizonyos körülmények miatt idén főleg ezek kerültek előtérbe. De vissza fognak jönni a LEGO RC tartalmak is és a Powered Up is, csak legyen először a költözés lezavarva
Persze tény hogy a YouTube rengeteg időt elvesz és már többnek tekinthető mint hobbi, de azért nem áll meg a saját lábán mint munka és nem is tekinthető annyira biztosnak. Viszont legalább így nem csak viszi a pénzt a LEGO, bár ha a fotós-videós felszerelést is beleszámolom akkor már nem egyértelmű a helyzet
-
Mozaart
aktív tag
válasz kbalage2 #44549 üzenetére
Nagyon Köszönöm az írásod. :) Erre voltam igazábol kivancsi.
Meg az boven eleg hogy van egy sajat taborod akit elersz es kovetnek teged.
De amugy ez egy ordogi kor is. Mert ha sikeresebb vagy mégjobban tobb koveto es tobb tartalom kell esetleg. Vagy egy stressz forras hogy mindig kell gyartani valamit. De jó erzes is mert tudod hogy varnak teged. :)Gratulalok igy ismeretlenul is hogy ilyen csatornád van. Es hogy koztunk vagy itt a Topicban.
Jo ez a Topic mert az életben hol tudnek beszelni egy Lego Youtube Csatorna keszitojevel. :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest