Aktív témák
-
Joe bácsi
őstag
Kérnék segítséget olyantól akinek van is otthon lcd tv-je és nem 80 cm átmérő alatti.
Szóval adott 2 szoba. Az egyikben kb. 3,5 m-ről, a másikban kb. 4,6 m-ről lenne nézve a tv. Melyik méretet ajánljátok? Nem kell, h. ugyan akkorák legyenek!
És melyik márkát? (Samuról nem jókat olvastam.)Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Joe bácsi
őstag
Nekem nem kellenek olyan válaszokat amiket a neten látni, h. 40"-os tv-t nézz 2-2,5 méterről mert az hülyeség.
A nagyobb nem mindig jobb! Több nő is eloszlatta ezt a tévhitet, h. a nagyobb jobb!Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
<NewL>
addikt
válasz Joe bácsi #7506 üzenetére
úgyis mindenki ezt írja
kocsinál, hangerőnél, tv-nél mindennél a nagy a jobb!a 4,6 méternél én már tuti 50" körül nézegetnék
a plazmás topikban olvastam régebben, tessék, fusd át : [link]
Kicsi vagy nagy?
ott egy ábra ami szemlélteti is. az ábra szerint érdemes nézelődnöd a 63" vagy afölöttMint látható, ha 2,5 méterről kívánjuk nézni a TV-t, akkor bizony 42"-nál nem nagyon érdemes lejjebb adnunk. 3-3,5 méterre már nyugodt szívvel ajánlható az 50"-os képernyő.
[ Szerkesztve ]
There's an app for that
-
jimmy74
őstag
válasz Joe bácsi #7506 üzenetére
Figyu én csak leirtam az én személyes véleményem ami lehet hogy közhely volt.Én max 2.5 m-ről nézem a 40-est de jóval nagyobbat is eltudnák képzelni mert szerintem ezt néző válogatja,lehet ez másnak már nagy.De ha tehetném újra már biztos min. 46-os alatt nem vennék.A tipusba Bbéci biztos segit de szerintem úgyis megnézed saját szemednek hiszel és a pénztárcádnak na meg az akcióknak.
WoT:jimmbo
-
prime_adam
aktív tag
Köszi a válaszokat!
-
Joe bácsi
őstag
Azt ne akarja senki bemagyarázni nekem, h. egy 200 cm képátlójú tv-t meg 2,5 m-ről kell nézni!
Inkább keresek még vhol crt tv-t és abból veszek 80 X cm-eset!
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Joe bácsi
őstag
Max. 200 ezer / tv (mert 2 db kell).
Most beszéltem egy ismerőssel aki műszaki boltban melózik és ő a Samut és az Lg-t ajánlja.
A szervizes haverom meg a Sonyt. Samut semmi képen sem.Ja és haveromnak van protekciója a Sony márkaboltban, aminek köszönhetően max. 20 ezerrel kapnék meg tv-t amit kinézek. De NEM ez az ok ami a Sony fele húz(na).
[ Szerkesztve ]
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
imis
senior tag
hiába olvasgatom, nehezen igazodok el a témában.
egy kis segítséget kérnék, ajánljatok nekem 3 készüléket amiből könnyebb lenne választanom.tévézésre, filmnézésre használnám:
- 32"
- fullhd
- divx, xvid, mpeg2, mkv videókat lejátszik usb-ről,
- srt feliratokat kezel
- földi digitalis tunernem tudom megéri-e a ledes változat
előre is:
-
dh66e
veterán
válasz Joe bácsi #7515 üzenetére
Mindkettő ugyanarra a felhasználási területre kell?Mondjuk egyik tv csak tv nézésre a hálóba a másik a nappaliba amolyan mindenes tv, játék: konzol vagy pc ,dvd.Médiaplayer kell bele vagy van külön rendes lejátszó?
Annyit elöljáróban mozizáshoz tényleg nem árt a nagyobb kijelző,de haverom boldog a 32" C550-el hogy milyen szuper (úgy 1.5 méterről nézi ha a gép előtt ül akkor 3m-ről).persze egy 37centis gaba crt után.Neki elég mert moziba jár. -
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok.
Egyik ismerősőm Led tv-t szeretne kinéztem neki ezt Samsung UE40C5000, majd bement egy üzlete ahol egy ismerőse dolgozik, és mondta ne ilyet vegyen, mert ez nem teljesen ledes, csak a szélén ledes, meg ilyeneket beszélt amiről megmondom őszintén én még nem is hallottam. Szóval akkor ez milyen ledes? Meg azt mondja ebbe nincs kép a képben funkció, de viszont a neten az adatlapján meg van (mondjuk egy tunneres ként írja ezt a funkciót, akkor az-az hogy nem tud egyszerre 2 csatornát megjeleniteni? Ha igy van akkor mi a kép a képben funkció ennél?) Illetve ezt 175 körül van akcióba, érdemes ezt megvenni? Illetve ha ennél van jobb 200 körül LED-es mit ajánlanátok minimum 40-esbe?
[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
Sajnos az emberi szemnek a felbontása és érzékenysége is véges. Ezért ha full HD-s filmet nézel annak minden részletét nem láthatod 4-4,5 méterről (sajna ilyen az ember) Ahhoz kb 1,6-1,8,-re kel ülni egy 40 colos TV-től. Ekkor érzékelhető 2 szomszédos pixel közötti különbség.
Vagy fél éve feltettem egy oldalt (ide vagy a , SAMU topikba,. ahol teszt ábrákat voltak.
Pl pixelenként változó fekete fehér csíkok. Bizony 2,5 m-nél már csak szürke felületet lehetett látniEgy divix film esetén más a helyzet. Közelről már zavaró lehet, a felskálázott gyengébb kép miatt.
Mindez nem jelenti azt, hogy messziről nem élvezhető a tv, de az apró részletek eltűnnek. SD tv adás és divix esetén amúgy sincs sok részlet.
-
ORCA58
addikt
válasz B-L-A-C-K #7518 üzenetére
EDGE LED -nek hívják és a képernyő szélén vannak a ledek. A diffúzor próbálja úgy ahogy egyenletesen eloszlatni a fényt. Ezért olyan vékony. Ez a "NAGY ELŐNYE" Ez a mai divat. nem aminőség hanem design miatt.
A kép a képben annyit tesz, hogy pl PC módban láthatod a TV műsort egy kis ablakban. -
Joe bácsi
őstag
Igen, mindkettő ugyan arra lenne használva. Dvd, konzol, nem kell bele jó a külön lejátszó.
HD adás nem lenne egyenlőre nézve rajta. Divix filmek, meg upc directen keresztül jönne a kábel tv.Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
BBéci
legenda
válasz B-L-A-C-K #7518 üzenetére
Idén csak én legalább ötször leírtam, hogy a C5000 nem éri meg az árát, mások szintén megtették.
A LED-es tévék többsége EDGE típusú háttérvilágítással rendelkezik, aminek alig van előnye, ezzel szemben rengeteg hozzászólásban emlegetik a negatívumait.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jimmy74
őstag
Én is kérdezgettem itt is hogy melyiket miért ajánlod aztán már tény úgy voltam vele hogy elméletbe már megvettem egy Philips 7655-öst 42-est mert ez meg az van benne, de az sokan mondták hogy samut ne aztán bementem (ezt kellett volna először) a eu.....ba és nekem nem tetszett a philips képe ......és a végén samut vettem.
WoT:jimmbo
-
BBéci
legenda
válasz Joe bácsi #7521 üzenetére
Méret ügyben a többieket és magamat tudom ismételni, tapasztalatom szerint, 3,8 méterről ideális tévéméret a 63 colos képátlójú. Az 55-ös már nem ad moziélményt és nem látom a full HD minden apró részletét.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Laci.M
senior tag
válasz Joe bácsi #7521 üzenetére
Én a helyedben vennék először egy 42 colosat, majd pár nap-hét után döntenék, hogy a másik mekkora legyen. A lényeg, h előbb a középső méretet céloznám be, akkor lehet a másikkal felé/alá lőni méretben.
Amúgy meg projektor és 1267 col a javaslatom
mod: OFF
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
BBéci
legenda
42 colos mint közepes méret? Én a 46-ost nevezném annak. A plazmás topikban a többség 50-est néz, jórészük nagyobbat szeretne.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Laci.M
senior tag
A mondandóm lényege az eljárás lett volna, megtalálni a számára megfelelő méretet, figyelembe véve a 200K-s határt.
Nem is mondtam: holnap 9re jön egy LE32C650 a kalocsai cégtől! Nagyobbat nem akartam venni, mert monitornak is lesz használva az Asus 1215N-em mellé.
Aláírás
-
cselt
senior tag
válasz B-L-A-C-K #7527 üzenetére
Bocsi tudom, hogy nem engem kérdeztél, de azért elmondom, hogy én nem rég rendeltem egy Philips 40PFL5605-öst, ami szerintem ebben az árkategóriában az egyik legjobb (Legalábbis számomra). A Samsungnál mindenképpen jobb és 190ezer körül már hozzá is lehet jutni
Ráadásul ez nem is Edge led-es[ Szerkesztve ]
-
daniel2121
senior tag
válasz Joe bácsi #7528 üzenetére
Joe bácsi az a nagy helyzet, hogy leírták már itt többen is, de valahogy nem akarod megérteni, hogy mekkora távolságból mekkora tv ajánlatos. Az már egy más kérdés, hogy ki mennyit tud rászánni és sajnsos kompromisszumok nélkül nincs tv vásárlás.
Én is így voltam vele amikor vetten egy Sonyt annak idején és most tervezem egy 32"-os vásárlását. -
JHONNY 79
aktív tag
Melyik tévé volna jobb választás,Samsung UE37C5000,vagy LG 37 LE5500?
-
imis
senior tag
hátha valaki megkegyelmez és ajánl készüléket
hiába olvasgatom, nehezen igazodok el a témában.
egy kis segítséget kérnék, ajánljatok nekem 3 készüléket amiből könnyebb lenne választanom.
tévézésre, filmnézésre használnám:
- 32"
- fullhd
- divx, xvid, mpeg2, mkv videókat lejátszik usb-ről,
- srt feliratokat kezel
- földi digitalis tuner
nem tudom megéri-e a ledes változat
előre is: -
törölt tag
válasz Joe bácsi #7528 üzenetére
De miért kellene kiadnod annyit???
Plazma: Panasonic P46U20E:204 ezer.Vagy 50U20E:210.De SamsuncP50C530 is 205 ezer. Mind 100 Hz.
LCD:Samnsung LE46C530:190 ezer,vagy Sony 46EX402: 210 ezer ft.
Ezek mind megbizható tévék. 400-nak alig lesz föle 2 tévére,és méretileg is oké...[ Szerkesztve ]
-
imis
senior tag
Köszönöm az 5leteket. tanulmányozom a két samsungot.
xvid, mert van egy csomó sorozatom és azért egyszerűbb lenne megnézni usbvel.
fullhd, mert gondolnék a jövőre is...Lcd-beli tapasztalatom még csak monitor méretig van, ezért is érdeklődöm.
a led <--> normál lcd kérdés számomra és a médialejátszó, mert olvastam hogy nem mindegyik kodekkel boldogulnak (talán a samsung tud a legtöbbet) -
BBéci
legenda
A sorozatokat én sem 1080-ban töltöm le, megelégszem a 720p-vel is.
Megvan a teljes Prison Break 5.1 hanggal, rengeteg CSI, House, Desperate Houseviwes.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Igen, a tévékbe a samu rakja a legtöbbet tudó médialejátszót. Sony, Pana például bele se szagol az mkv-ba
De ez nyilván csak üzletpolitikai (azaz szopassukavevőt) kérdés, mert csak elhatározás kérdése lenne beletenni minden tévébe azt a rohadt realtek chipet, ami a médialejátszók nagyrészében van. -
nightshadow
veterán
válasz fatallerror #7548 üzenetére
Ez igaz hétről hétre, de az évad végén kiadják 1080p-ben is Blu-ray-en.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest