Hirdetés

Aktív témák

  • nightshadow

    veterán

    válasz Jégtörő #14004 üzenetére

    NA ma néztem meg 2 sonyt pont ugyanabból a típusból volt egymás mellé állítva egy 42" és egy 37" ugyanúgy beállítva. Elkeserítő volt a 37" ha csak azt láttam volna lehet elfogadom, de a 42" nek szebbek voltak a színei nagyobb kontrasztja. 42" 32" közt nem láttam különbséget. Szóval igaz, hogy szemmel láthatóan gyengébb panel van a 37" ben.

    1.Melyik 42”-es Sonyt láttad, mert a Sony 40”-es tévéket gyárt. Az egyetlen kivétel a tavalyi 42EX410, az viszont nincsen 37”-ben. Tehát elvileg ugyanolyan típusú 42”-es és 37” nincsen.

    NEm is kell hasonlíthatni csak engem felhúzott, hogy a 32" nek a 42" nek is szebb képe volt a 37" nél, és itt mindenki mondta, h csomó gyártó gyengébb minőségű panelt használ 37"ben. Most keresem a neten melyik a jó, jelenleg arra jutottam, hogy talán a panasonic az egyetlen ami normális panelt tesz a 37"be

    Amiért nem szoktuk ajánlani a 37”-es Sonykat, Samsungokat az az, hogy ebben a méretben általában AUO panelt használnak. Ennek a kontrasztja kb. fele akkora (kb. 2000:1), mint a Samsung-Sony paneleknek (4000:1). Az LG-Panasonic viszont IPS paneleket használ, ennek a kontrasztja viszont kb 1000:1 körül van, tehát kb. fele akkora, mint a 37”-es Sonykba, Samsungokba használt AUO panelnek.
    Tehát amikor azt mondjuk, hogy gyengébb az AUO panel, akkor elsősorban a Samsung-Sony panelhez viszonyítjuk, nem IPS panelhez. Ezért szoktuk ajánlani Samsung Sony esetén a 40”-es méretet, de ez se garancia arra, hogy az ember Samsung-Sony panelt kap, de legalább az esély megvan rá. Viszont ha az a kérdés, hogy melyiket érdemesebb venni, egy 32”-es Samsung panelest vagy egy 37”-es AUO panelest, akkor én a nagyobb méret miatt egyértelműen a 37”-est választanám.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák