Hirdetés
Aktív témák
-
AtaWrc
tag
válasz
nismoka #14446 üzenetére
Még mindig ez a felezés, ha megnézed normális helyen, /nem boltban/, hidd el nem látod a csíkozódást max 0,5 méterről.
Nagyon túl van lihegve ez az 540 sor.
Halkan jegyzem meg nagyon kevés tv adja vissza 1080-as sort sima hd adásban is !
Csak ezt mondjuk nem szokták reklámozni.
Nézd meg saját szemmel, és az alapján dönts.
A Sony meg nagyon jó tévéket gyárt, csak nem ebben az árkategóriában, ez a kategória felejtős, jelentősen túl vannak árazva.
Samu is jó gép, csak nagyon utána kell nézni melyik sorozatot veszed meg.
Sokszor megkapod az eggyel régebbi szériát, csak átszámozva, bár ezt másik gyártók is megcsinálják. -
nismoka
addikt
válasz
torma1981 #14450 üzenetére
Sony KDL46EX720 kb 300 000FT, Samsung UE46D6500 kb 300 000Ft, akkor hol drágább a Sony? Tudásban csak a beépitett wifi hiányzik a Sony-ból ami legyen +15000ft ennyi és nem kamu 200Hz mint a Samu. Amúgy az aktív szemüvegnél a vibrálás akkor erősödik ha nagyon világos van a helységben.
[ Szerkesztve ]
-
AtaWrc
tag
válasz
nismoka #14452 üzenetére
Hali
Sony KDL46EX720 valós 100hz-es, csak "feljavítja" 200hz-re a frissítést.
Nézd meg a saját honlapjukon.
Én csak annyit írtam hogy SZERINTEM nem éri meg az "olcsóbb" kategóriás sonyt venni.
Tudásban, képben SZERINTEM a samu, vagy az lg többet nyújt.
Az ÉN véleményem szerint most az lg van előrébb, és őt fogják másolni a nagyok.
Lásd philips már megvette a passzív technológiát, és azt csiripelik a verebek hogy a samu is nézelődik ebbe az irányba. Tehát nem lehet annyira rossz.
Arról nem is beszélve hogy nagyon sok sony tévébe samsung panel van, sőt állítólag majdnem az összes tévébe azt fogja tenni. -
junior11
veterán
válasz
AtaWrc #14459 üzenetére
Képben nem jobb a Samu, LG. Igen, azt csiripelik, hogy állítólag nemsokára a Samsung bemutatja a fullhd-s passzív 3D-t, s a Sony pedig szintén áttér a passzívra, s a panelokat is az LG-től szeretné venni (de hogy mi ebből az igaz, meglátjuk...).
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
AtaWrc
tag
válasz
nismoka #14461 üzenetére
Igen, egész pontosan megszünteti a gyártást, tehát valahonnét be kell szereznie a hiányzó alkatrészeket, és tudtommal az a samut jelenti.
Én most a fejlesztésekre értettem hogy az lg van az élen sony, samu is "másol", kicsit "ellustultak", nem fejlesztettek semmi érdemlegeset ebben az évben. -
torma1981
addikt
Nemrég olvastam hogy rámennek az OLED technológiára. A Samsung is milliárdokat fektetett be.
[ Szerkesztve ]
-
AtaWrc
tag
válasz
junior11 #14460 üzenetére
Tehát ha "mindenki" az lg-től veszi meg a paneleket akkor nem is lehet annyira rossz az a cucc.
Ergó érdemes elgondolkodni az lg tévék vásárlásán, és nem kapásból azt mondani rá hogy fúúúúúúúúúj ez lg, ez nem kell.
Mint írtam a philips is már kiadott passzív 3d tévét, lg tecnnológiát megvéve, és az is meggondolandó vétel, ambilighttal kiegészítve. /bár én csak egy bemutató tévét láttam/ -
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #14387 üzenetére
Nézegettem tovább a japán cuccok között, és ezt találtam, elég ígéretes: Panasonic TX-L42E30. Nézegettem még az L42D25-öt is, de annak elég rossz a feketéje a tesztek alapján, drágább és marha sok áramot zabál. Szóval mi a véleményetek a fentebbi Panáról? 180K körül lehet hozzájutni.
Eladó gityóim: https://tinyurl.com/37n9ydfa *** Jó zene: https://tinyurl.com/uam2as25 *** Reverb boltom: https://tinyurl.com/4nt8u8vn
-
Lotusz
tag
üdv, max 180k-ig milyen 40"-es LED tv-t érdemes venni?
egy sony bravia 40ex520, pl tud többet mint egy d5500r?
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
-
Feanor1031
tag
Sziasztok!
LCD TVt szeretnék venni. Elsőre szóba jött egy Samsung LE32D450 , 70k-ért, és most találtam egy LG 32LK430 , nevű készüléket 80ért, ami már full HD lenne...
Sajnos kevéssé értek a témához, szívesen várok tanácsot! KB 80 lenne rá, mindenképp 82cm képátló kellene!
Előre is köszönöm a segítséget! -
ginola
addikt
válasz
AtaWrc #14467 üzenetére
Amit írsz általánosságban nem igaz,minden márkának vannak gyenge modelljei, és erősek is. Azért a Sony NX, HX modelljei nagyon erősek.
Sony: másfajta TV készülék hoz majd üzleti sikert
Howard Stringer a Sony vezérigazgatója a The Wall Street Journal online kiadásának nyilatkozva elismerte, hogy cége minden most gyártott TV-vel pénzt veszít és „másfajta TV készüléket” fejlesztenek.A The Wall Street Journal cikkében Stringer elmondta, hogy a Sony „nem folytathatja a TV gyártást az eddigi módon”, és elismerte „minden általunk gyártott TV készüléken pénzt veszítünk”.
A cikkben a vezérigazgató részleteket nem említve elárulta, hogy „Óriási mennyiségű kutatás-fejlesztést (fektetnek) egy másfajta TV-be.” Ez az új TV valószínűleg olyan internetre csatlakozó készülék lesz, ami a Sony új okostelefont, táblagépet, számítógépet és televíziót integráló „négy képernyő” stratégiájába illeszkedik.
Stringer - aki annak ellenére, hogy a Sony várható vesztesége 2011-ben több mint 1 milliárd dollárt (kb. 230 milliárd Ft) lesz, nem távozik a cég éléről és tovább folytatja a küzdelmet a vállalat sikere érdekében - azt is elmondta, hogy egy olyan platform létrehozása a cél, ami az Apple riválisa lehet. „Az elmúlt öt évet egy platform felépítésével töltöttem, hogy versenyezni tudjak Steve Jobs-al. Ez kész és most indul.”
Azt is mondta Stringer, hogy „nem kétség” az Apple egy TV-n dolgozik, így lehet, hogy a Sony innovációban megelőzi a cupertinoi céget.
[ Szerkesztve ]
-
AtaWrc
tag
válasz
ginola #14471 üzenetére
Tulajdonképpen te is azt írod amit én mondtam: jelen pillanatban az lg-ben van a legtöbb tűz.
Majd lesz, fejleszt, stb, de semmi kézzel fogható újítás nincs, a sony. részéről.
A samu meg szerintem szétforgácsolta magát, túl sok mindent akar, és nem marad energiája.De nehogy azt hidd hogy lg fan vagyok, ha nem 3d tévébe gondolkozol én a jó öreg panasonic g30-asát javasolnám megvételre, de ez itt tabu.
Nekem csak samu tévéim, monitoraim voltak eddig, úgyhogy nem haza beszélek.
Természetesen minden gyártónak van jó, és rossz sorozata, senki nem állította az ellenkezőjét.
Csak nem mindegy hogy mennyiért, és milyen minőségben.
Nekem a sony régen A MINŐSÉGET jelentette, de már a megfizethető /nekem/ tévéi tucat termékek lettek.
Ez viszont csak egy saját, egyéni vélemény, amit nem kötelező elfogadni, ha valaki másképp gondolja. -
-
Petyás
tag
Nem tudom mekkora a tapasztalat az alábbi tévékkel, de érdekelne a véleményetek:
LG 32LV375S
Samsung UE32D5700Műszaki leírásokat elolvastam, inkább a gyakorlati dolgok érdekelnének.
Mindkettő SMART TV, és mindkettő tudja a digitális műholdat.
Csak egy-két ezerrrel olcsóbb a műholdas tuner nélküli ugyanilyen modell, ezért szerintem simán megéri, mert egy külön beltéri 10000 körül van.
Pro? Kontra?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
titán
válasz
Petyás #14478 üzenetére
A 10000 forintos beltéri képminőségét szinte biztosan veri a tévében lévő, illetve a plusz eszköz és a kábelek, csatlakozók kiiktatása is számít.
(#14479) regger
Nem! A következő 4 évben fog elromlani az 54 százalékuk, legalábbis rendkívül tájékozott topiktársunk ezt állította.(#14477) dh66e
Te látsz valami tüzet arrafelé? Én még pislákolást sem.
Sajnos a 830 sem győzött meg.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
titán
Végre sikerült lefényképezni a felhősödést, sokat vacakoltam vele és még azt sem mondhatom, hogy megérte. Ugyanis nem publikus, annyira durva.
A "háromdéjét" majd holnap vizsgálom meg.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
BBéci
titán
válasz
Sk8erPeter #14484 üzenetére
Kezdésnek kábelcserével próbálkozz, az a legegyszerűbb!
-
Quent1n
senior tag
Üdv mindenkinek!
LCD TV vásárlásában kérném a segítségeteket. Sokat olvastam már a témáról de nem jutok döntésre tapasztalatok híján, így gondoltam PHs "kollégák" majd segítenek. Hát segítsetek pls
Szempontok:
- Ár: 150.000,- Maximum
- Képátló: 94 vagy 102 cm.
- LED világítás fogyasztás és színek miatt.
- Képfrissítés: Focit néznék vele sokat!
100Hz azt mondják nem rossz de nem is feltétlen kell. Ti mit mondtok?
- FullHD. 2,5 méterről nézném HD Ready is elég lenne de azt nem akarok venni már.
- Médialejátszó: Egyen jpg-t, mp3-at, avi, mpeg-et, mkvt. fullhd filmeket nem néznék rajta annyit inkább 720p-seket. USB legyen rajta.
- PC-n is lenne használva, valamint PS3-on is tehát bírja a játékokat (alacsony input lag stb) és legyen rajta elég bemenet PC-hez, PS-hez, DVD lejátszóhoz.
- Analóg adások tisztességes megjelenítése a lehetőségekhez mérten 60-70%-ban ilyesmit néznék rajta egyelőre.
- Nem kell tudnia netezni, meg marha okosnak lenni
Márkát nem mondok direkt, mindegyikről hallottam jót-rosszat, ti mit ajánlotok szigorúan 150.000 forintig bezárólag?
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
Watt25
veterán
válasz
Sk8erPeter #14488 üzenetére
Igaz, hogy én írtam, ezért lehet, hogy nem igaz, de nem jött rá cáfolat sem.
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
maross
veterán
Hali. sony 32bx420 vagy samsung 32d5000-et ajanlanatok, 90-ert? (esetleg valami mast?)
eladó új/használt társasjátékaim: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Le szeretném váltani a 10-15 éves Sony CRT tévémet. Egyelőre még azt sem tudom, hogy plazma, vagy LCD legyen, de hátha itt megoldódik ez a kérdés is
.
Szóval kb. 3,5 - 4 méterről nézném, főleg DVD, HD filmek, digitális TV adás, nagyon kevés analóg adás. Elképzelhető, hogy idővel játékkonzol megjelenítőként is üzemelne.
A szoba eléggé világos, de megoldható a besötétítés, azonban nem szeretnék minden egyes alkalommal az árnyékolással foglalkozni (fényt oldalról, hátulról és fentről kaphat a készülék. Szembből legfeljebb a fehér falról történő visszatükröződést). A tükröződésre elég allergiás vagyok, ezért a matt felületű kijelzőket preferálom.A nézési távolsághoz 50" körüli készüléket ajánlottak, de az sok a 3,5 - 4 méterhez, akkor a kisebbről is meggyőzhető vagyok. Plazmával az a problémám, hogy nem biztos, hogy az egész családot rá tudom venni, hogy ügyeljenek a beégés megelőzésére.
Nincs semmi extra igényem, csak szép képe legyen, meg elfogadható hangja (egyelőre nem tudom erősítőre kötni). Nem érdekel, ha nem 3D, ha nincs benne médialejátszó, net ilyesmik. Egy CI olvasó nem ártana, hátha a UPC-s beltérit ki tudom váltani vele.
200-250k-t szánnék rá. Minél több garancia van rá, annál jobb
. Nem tudom, hogy ebbe mi fér bele (LCD? plazma, méret).
Előre is köszönöm a segítséget.
-
BBéci
titán
A jó képminőségű tévék többsége tükröződik, de vannak kivételek, Sony, Sharp.
3,5-4 méterről valóban legalább 50 colos képátlót kellemes, élvezetes nézni, a kisebbeken elvesznek a részletek. Viszont valóban jó képminőségű LCD tévét, ekkora méretben nem kapsz 250000 forintért.
UPC beltérit egyelőre nem tudod kiváltani, bárcsak lehetne!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
leesuger
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Kinéztünk két 3d-s tv-t. Az egyik aktív szemüveges a másik passzív. Az üzletekben hol ezt-hol azt istenítik, mi meg tanácstalanok vagyunk. Igazán arra lennénk kíváncsiak hogy a jövőben melyikkel járnánk jobban ?Előre is köszönöm.
-
McCoy20
tag
Üdv All!
Lassan beadom a derekam egy új HD-tv megévtelére.
Eddig amit nézegettem az a Sony KDL-40EX5xx széria, azon belül is az 525.
A kérdésem annyi, hogy más márkában mit javasoltok még vagy akár Sony-n belül is?
Felhasználás: HD filmek, digitális TV adás, konzol vagy PC megjelenítő...
Szempontok: 40-42", szépen adja vissza a színeket, min. 100Hz-es frissítés, a feketéje is okés legyen... összegezve szép képet adjon.
Ami felesleges: 3D nem kell (kezdetleges mókusvakítás nem érdekel), az hogy wifis meg skype meg youtube... szintén mellékes.
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
leesuger #14495 üzenetére
...Az üzletekben hol ezt-hol azt istenítik... Mindkét eljárás folyamatosan fejlődik, mindkét esetben vannak előnyök és hátrányok. Pont azért van hol ez, hol az effektus, mert egyénileg változik kinek melyik jön be. Ha fontos szempont vásárlás előtt a 3D, akkor mindkettőt nézd meg élőben viszonylag hosszabb ideig a nagy csalódás elkerülése érdekében. LCD-ben aktívat 2011-ben nem vennék, de lehet, hogy neked majd az jön be.
-
BBéci
titán
Az a baj, hogy a korábbi évekkel ellentétben, szinte eltűntek az 52 colos tévék, viszont a 46-47-es kicsi a nézési távolságodhoz, az 55-ös meg iszonyúan drága.
A Sony 7xx és a Samsung D7000, amiket szívből ajánlani tudok.
Plazmából létezik 50 colos, de azokra igaz, amit korábban leírtál, bár sokkal kevésbé vészes, mint gondolod.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs