Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Segal

    veterán

    válasz Drizzt #29854 üzenetére

    Teljesen nyilvánvaló hogy jelenleg azért nem vesznek befektetésre ingatlant az emberek mert az állampapír nagyobb hozamot hoz és mellette még a kockázata is kisebb.
    Viszont ahogy haladunk előre az időben ami szintén nyilvánvaló hogy jövőre (február, március, május) kifutnak a jelenleg igazán nagy hozamot hozó pmap-ok.
    Onnantól meg jelen esetben 7%-ot hozó állampapírban lehet az ember pénze (jelenlegi fixmap), ami meg felszabadul a pmapból jövőre az jó eséllyel még rosszabb kamattal futhat tovább.
    Na most ha csak 5%-os lakásár növekedéssel számolunk jövőre, de mellette ki is adja az ember a lakást akkor már simán megugorható a 7%+ hozam.
    Persze nyilván ugyanúgy macerásabb és kockázatosabb befektetés marad az ingatlan bérbaadás mint az állampapír mert ha belefut az ember egy problémás bérlőbe akkor kihullik pár hajszála, de jövőre a várható hozam is nagyobb lehet és ez a nagyon nem mindegy. Ha meg elkezdenek rákapni az ingatlanvásárlásokra az emberek akkor nyilván a piac árazni fogja a megnövekedett keresetet ami további lakásárnövekedéshez vezethet.
    Azt meg bele sem számoltam a képletbe ha Marcikáék megint kitalálnak valami lakásvásárlást "könnyítő" reformot...

    "Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

Új hozzászólás Aktív témák