Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz Predator2 #27138 üzenetére

    35 évesen valószínüleg az, hogy mit szeretnél már valamennyire fix és tiszta számodra és sokat nem változik a következő pár évben (közlekedés a fontos, csendesség, terasz, környezet, közeli uszoda vagy konditerem stb.)
    ezek alapján tudsz egy prioritási listát csinálni
    anyagilag kalkuláld bele hogy mi az a törlesztőrészlet ami biztosan belefér neked. Majd vedd a felét annak s csak addig adósodj el max :D
    mindenképp kalkulálj az egyéb díjakkal (adó, ügyvéd, költözés, ha kell felújítás - ezt nyugodtan 3x meg amire gondolsz - bebútorozás minimuma amitől élhető) s úgy kalkulálj h annyid minimum maradjon még + biztonsági tartalékod természetesen.
    kezd el kigyűjteni ingatlanról a neked tetsző hirdetéseket, 1-2-t esetleg már meg is nézhetsz, h rájöjj mikre érdemes még figyelni, ami elkerülte a figyelmedet. Ne siess :D
    Mi egyébként csináltunk egy excel táblát, amiben a szempontjainkat leírtuk, s a kinézett ingatlanokat azok szerint rangsoroltuk kategoriánként. Első lakásomnál anno még sok kompromisszumot kellett kössek (kijjebb volt mint szerettem volna, kissebb volt mint szerettem volna, kicsit zajosabb környéken volt, nem annyira zöld környezetben (bár ablakból csak fa látszódott s 5 perc sétára volt park, mégis 4 sávos mellett volt...) de mégis nagyon szerettem. mostani innen sírba visztek max háznál már szerencsére számomra minimális kompromisszumokat kötöttem csak)
    Bankosokkal mindenképp beszélj, vagy hitelközvetyítőkkel, h tudd mik a lehetőségeid. Bankmonitor, hitelcentrum vagy akár netes youtube celebek ebben sokat tudnak segíteni, vedd fel velük direkt a kapcsolatot :)

Új hozzászólás Aktív témák