- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz Sztenly #27698 üzenetére
A jelzálog alapúnak alacsonyabb lesz a fizetendő kamata, tehát - hacsak a hitelező bank nem zárja ki a pénzügyi célú felhasználást - nagyobb haszon lehet rajta.
A "macera" több vele(biztosítás kötése az ingatlanra, földhivatali ügyintézés (2x: bejegyzéskor és visszafizetéskor is ugye), de szerintem jobban megérheti.
Nyilván ha valakinek a hitel "sátán" és hiába tudja, hogy akár "bármikor" visszafizethetné, rosszul alszik a ténytől, hogy hitele van, na neki nem való ezzel foglalkozni.
(Meg Erste Max hitelkártya sem, ami egyébként egy 200e-s keretet maximálva (egyszerűen , csak azt használva a boltokban) a vásárlásokra kapott visszatérítéssel kifizetné az összes, éves banki költséget)..
Nem vagyunk egyformák."Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
rwin5
őstag
No' amit én tapasztaltam a mentett hirdetések ágán amíg masszívan keresgéltem 1-2 hónapig, az az alábbi.
Szegeden a 3 szobás (60 nm-es) panellakások egész gyorsan elkelnek, viszont a 48 nm-es 1+1-et alig veszik, tán 1 db kelt el a mentett hirdetéseim közül.Budapestet tekintve, ha a 30 nm-es garzonokról van szó, akkor 13. kerben szintúgy 1-2 hét alatt elmentek amiket néztem 33 millióig bezárólag. Zuglóban sokkal lassabban, amit ide is linkeltem ilyen Róna utca, meg Törökőr mai napig fent vannak, pedig nekem azok is tetszenek, viszont a társasházak homlokzata borzadály. Meg sokan nem szeretik Zuglót, nekem mondjuk nincs vele bajom, én inkább pont a 13-kert nem szeretem annyira.
Köszönöm a figyelmet.
-
Sztenly
tag
Nekem ez egyszerűen nem kerek Opi.
Ha nem jelzálog alapú hanem szabfel. hitel az a személyi kölcsön magyarul ha jól tudom.
Az meg soha nem lesz kevesebb mint a PMÁP egy adott jelenidőben nézve, nem?
Avagy volt olyan h a személyi kölcsön kamat olcsóbb lett volna mint bármelyik államkötvény? Erre nem vennék mérget.[ Szerkesztve ]
-
Pfiucska
aktív tag
válasz Sztenly #27704 üzenetére
Emlekeim szerint a “trukk” ott volt h 10% koruli kamattal adogattak tobb evre hitelt, mig a pmap most 15-16%-t fizet, jovore meg tobbet.
PMAP idoelotti visszavaltasa + ingyen/olcson hitelelotorlesztessel egy 10m-s hitelt feltetelezve mar szemmel lathato osszegre tehetsz szert.
[ Szerkesztve ]
iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
g.peter23
tag
Sziasztok!
Számít a (lakás)hitel bírálatnál, hogy mit jelölök meg itt: CIB Bank
Lakóingatlan vásárlás célja:
X Bérbeadásra vásárolt
X saját használatra
X nem nyilatkozom
Amennyiben a vásárlás célja bérbeadás, úgy bérbeadás várható bruttó bérleti díj bevétele: X Ft
Ha azt írom, be, hogy Bérbeadás, havi 120ezerért? Jobb leszek?
Köszi -
Pfiucska
aktív tag
-
MrCsiT
addikt
válasz Pfiucska #27705 üzenetére
Azért azt ne felejtse el senki, hogy a bankok a hitelfelvételhez kiapcsolódó kedvezményeket tipikusan visszafizettetik, ha 3 éven belül végtörlesztesz.
Azt meg senki nem látja még most szerintem, hogy a 3. évre majd hogy alakul a PMÁP kamat?(akár költség is lehet az előző 2 évnyi haszon terhére, ha pl. 11%-os hitelt vett fel valaki, és ez alatt lesz a kamat a 3. évben.)[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
MrCsiT
addikt
válasz Pfiucska #27710 üzenetére
Azért érdekes kérdés ez, mert pl. amikor én tavaly előtt ősszel elkezdtem olvasgatni megtakarítás/befektetés/ingatlan és források témában, kissé megdöbbentem azon a gondolaton (és egyben: iszonyúan sajnáltam, hogy pár évvel hamarabb nem kezdtem el ezzel foglalkozni), hogy a magyar lakosság jelentős része rendelkezik ingatlan vagyonnal, ami alapja lehet olcsó forrás bevonásnak egy szabadfelhasználású jelzálog alapú hitelben gondolkodva, ahol a kapott hitelt mint befektetési forrást kezelve, olyan mértékű haszon lett volna realizálható, ami már szemmel látható.
A hitelképes korosztály nagy része viszont ha ott tart, hogy "Úristen, vsak hitelem ne legyen!" akkor ezt a lehetőséget számba sem veszi, így nagy haszontól eshet el.
(Később talán a portfolio írt cikket arról, hogy a "hitelből PMÁP" mekkora hasznot hozhatna.)
Én már fél évvel korábban javasoltam ezt egy barátomnak, de ő sem vállalta be, hogy a meglévő, hitelképes ingatlanjára felvett hitelből csináljon befektetést. Ez persze mindenkinek a saját döntése, ám mint kehetőséget sem átgondolni, az alacsony pénzügyi tudatosságra vall. (és itt látszik az, hogy az alap oktatás erre a témára nem terjed ki.)
Pedig, a több pénzzel jobb lehetőségeket (nagyobb lakás akár, vagy csak biztonsági tartalék képzése) kaphat, aki foglalkozik ezzel.A lakásárakról én azt gondolom, hogy a frekventált, divatos, vagy akár csak: összeszedett környéken lévő ingatlanok ára az inflációs hatás miatt nem tudhat jelentőset csökkenni. Mindig lesz pár olyan eladó, aki kényszerből alá áraz, de átlagos x % árcsökkenésre még 2-3 éves időtávon sem számítanék: a DKJ kamatok már most esnek szépen. Ez megágyazhat a lakossági hitelek kamatcsökkentésének, onnantól pedig, lesznek ismét többen vevők is, így a jobb állapotú ingatlanok ára sem lesz, amiért essen.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Rekordmértékben csökkentek a lakásárak Németországban az idei második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közölt adatai szerint. A lakóingatlanok ára 9,9 százalékkal volt alacsonyabb az április-júniusi időszakban, mint egy évvel korábban. Ez a legnagyobb mértékű csökkenés a lakásárak alakulásáról készített rendszeres adatfelvétel 2000-es kezdete óta.
az azert nem keves…. -
Pfiucska
aktív tag
válasz MrCsiT #27711 üzenetére
Azt gondolom, hogy a korábban és jelenleg is kelendő lakások ára nem fog továbbra sem lejjebb menni, maximum stagnálni. Már nem egyszer be lett hozva, hogy a térséget tekintve még mindig nem drágák itthon az ingatlanok és amit te is mondasz, hogy a kamatok elindulnak lefelé, az a kereslet újbóli emelkedését hozza majd magával, ami meg enyhén szólva sem a melegágya az ingatlanár-csökkenésnek.
A hulladék lokációval rendelkező ingatlanok árai esetleg eltudnak menni lefelé, de azt gondolom, hogy ez is inkább csak relatív értelemben lesz így, mint sem nominálisan.
iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
rwin5
őstag
Nem, bár gondolom ez is relatív. Olyan, mint mint mikor arról beszélünk, hogy 700 helyett, "csak" 600 a gázolaj literenkénti ára.
2018 óta úgy kilőttek az árak, hogy bőven van hova csökkenni nálunk is.
Nővéremék kertes háza vidéken most kelt el 52 millióért mindössze pár hét alatt, úgy hogy 22-ért vették 3 éve (igaz költöttek rá is pár milliót). Ha most ezt úgy vizsgálnánk, hogy 52 helyett, már csak 47-be kerül, mert 10%-ot lement, akkor még mindig elég nagy a diffi.Mondom úgy, hogy örülök az általad másolt hírnek, mert tesómék is lakásvásárban vannak, én meg már 1 éve húzom. De én is azt látom, hogy mennek lefelé, ha nem is azonnal, de meghirdetik a "régi" árakon, aztán látva, hogy nem nagyon van vevő folyamatosan csökkentgetik az irányárt.
Szegeden ahol mi is nézelődünk még jobban, ott jobb az alkupozíció is most, mert panellakásból tömérdek a kínálat és kb 3 nagy városrész van ahova ezek központosulnak, szóval nem tud olyan sok pluszt egyik sem a másikhoz képest nyújtani, hogy az eladó ragaszkodjon a saját árához, hacsak nem ráérős részéről az eladás.
-
-
Dorian
félisten
válasz Drizzt #27720 üzenetére
Megint csak oda jutunk, hogy a magyarországi ingatlanárak nem jelentősen túlárazottak a hasonló környező államokhoz képest, így jelentős csökkenés nem várható.
A piac diverzifikálódása fog fokozódik, a rossz allapotú/helyszínű ingatlanok ára bezuhan v. eladhatatlanok lesznek, a jó helyen lévők ára pedig lassan, de tovább nő.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
axioma
Topikgazda
válasz Dorian #27721 üzenetére
nem csak attol lehet csokkenes, h tularazott es visszater, hanem attol is hogy halad az alularazottsag fele [kedvezotlen korulmenyek a kereslet szamara]
realertekben siman van csokkenes, de en konkretan zold hirdetesfigyeloket is kapok azert... es Bp teruleten belul nezelodok.[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
De mi van, ha környező országok ingatlanpiaca is túlárazott? Gyakorlatilag az egész fejlett/fejlődő világ ingatlanpiaca hasonló problémákat mutat, mint a magyar. Megfizethetőség most mindenhol nudli, de a tranzakciók azért esnek be az árak helyett, mert nagyon sokan alacsony fix hitellel vannak a jelenlegi ingatlanjukban és azt nem akarják drágább hitelre cserélni, inkább várnak.
I am having fun staying poor.
-
Kobe
veterán
Magyarorszag gazdasagi teljesitmenye es a gazdasag, vagy mondjuk a lakossag vasarloereje kb olyan viszonyban van a nemetevel, mint a 100mes vilagbajnok sportfuto, es a sportfuto labujjkorme ala ragadt zokniszosz. (Tippelj melyik orszag a futo…. )
Nekem inkabb az a kerdes hogy ilyen siralmas gazdasagi allapotban mi tartja jobban az arakat mint az EU vezeto gazdasagaban. Mert amikor tenyleg az van hogy a sokkal vagyonosabb nemeteknel is dob egy laza -10% esest, akkor Foldonfuto-landban tenyleg erdekes hogy mi kepes megtamasztani
-
MrCsiT
addikt
Amíg elkelnek az új építésű 60 m2-es sorházi "lakótelepek" 100M-ért (még agglo-ban is) addig valahonnan csak van pénz azokra?
..és ez azért húzza magával a használt piacot is valamelyest. Ha pedig lecsökken a vásárló réteg, akkor előáll majd valamiféle angol modell: kevés tulaj, sok bérlő.
Illetve, mint fentebb is írták, nyilván állapot és lokalizáció függő is az árképzés.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
Kobe
veterán
válasz MrCsiT #27725 üzenetére
Banki hitelezes kb befagyott. Banki ugyintezo ismerosok mar mindent is csinalnak jelzalogugyintezes helyett…..lehet ennek a csok felporgetese ad majd vmi loketet a masodik felevre.
Nekem pl az volt eleg bicskanyitogato, hogy ahol most hederezunk (US, fel ora innen new york, manhattan, tipikus szuletett felesegek amcsi kulvarosi kellemes kornyezet) 1M HUF nm ar korul lehet kapni hazat ( mai relative szar dollararfolyamon, par hete meg azert boven jobb volt az arany).
Kb 450-500K usd egy haz (atlag 150-190 nm kozottiek, nagysagrendileg 160-200M kozott), 3-4000 usd ra a mortgage rekordmagas 7% banki kamaton, de azon tudsz faragni, a 180 nm koruli hazak mind multiflat, ket lakasossa alakitva, 1800-2000 usd visszajon berlotol)Es kozben mar nem az elso pesti panellakast latom, amit 1M nm koruli aron probalnak arazni….azert na, erted, elegge ROFL amikor bekasmegyer also probalja US t utolerni
Ok, itt az eves ingatlanado eleg magas, de mas kozkedvelt reszeken a hasonlo kategorias haz is olcsobb es az adoval is nagyon sokat lehet fogni, a fizetes meg nem feltetlen annyival rosszabb.
Es ezeknek a hazaknak a lakoi itt sem a 15USD/h minimalbert keresik, vagyis aranyaiban egy itteni 1-1.2M/nm kevesbe megterhelo a lakoretegnek, mint odahaza. Annak ellenere is, hogy minden orszagban es piacon eleg massziv tularazas van.
Nalunk a mostani helyzet es ar/ertek arany iszonyatosan megroppantotta a poziciokat, a fizetesek mar elertek az uvegplafont, az inflacio nem csokkent annyira mint vartak, a berleti dijak es arak pedig meg igy is felfele probalnak mozogni.
En tovabbra sem latom, hogy mitol tudna annyival tobbet vagy mit tudna barmivel kulonlegesebben magyarorszag, ami miatt tenyleg ugy gondoljak sokan otthon hogy ilyen regiokkal kell arakban egy szinten lenni (bekasegge alatti jovedelemszint mellett, orszagkockazatokat meg bele sem veve persze). Nekem nagyon wishful thinkingnek tunik, lehet egyszer keseru kijozanodas lesz a vege[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Dorian #27726 üzenetére
A realitás az, hogy a külföldi kizárólag jól meghatározott lokációban vásárol csak, ahol már devizában van megadva az ingatlan (pl BP belváros), másrészt az olló nyílik, csak sajnos nem a tehetősből van sok, így aztán értelmét veszti a tucatlokációk és ingatlanok értelmezhetetlen árképzése.
Egyébként fogalmazzunk úgy, hogy volt erre az árszínvonalra pénz (múlt időben), 7+-os hitelekkel, kiherélt babaváróval és csókkal még így sem lesz.
Te sem ma jöttél le a falvédőről, a legtöbb újjépítésű maxi hiteles és/vagy CSOK-os.
Tudnék neked mesélni mi folyik a külterületen! 50 milliós ingatlanok nincsenek a térképkivonaton, 20 éve gondozatlan telkek értelmezhetetlen árképzéssel építési tilalommal.... lesz ez még így se..."in medias res"
-
veterán
válasz Csabroncka #27728 üzenetére
Egyébként fogalmazzunk úgy, hogy volt erre az árszínvonalra pénz (múlt időben), 7+-os hitelekkel, kiherélt babaváróval és csókkal még így sem lesz.
Ez egyáltalán nem így van. Ahol én vettem a kecót, ott a vásárlók nagy része készpénzes volt, mivel befektetésnek vették. Most persze eltűntek a pmáp miatt, de természetesen ennek kifutásával simán lehet, hogy visszatérnek. És most se a pénztelenség miatt nem vesznek, hanem azért, mert máshol jobban fial a lóvé. A százmilliós telkek is el-el mennek. 200 milliós házak is.
Ne éljetek már abban a hitben, hogy ebben az országban mindenki csóró! Lóf@szt.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Vision #27729 üzenetére
Tapsi megvan az a buborék amiben élsz, járj nyitottabb szemmel! Nem azt mondtam, hogy mindenki csoró. Azért arról is van némi fogalmam, hogy aki lerak 100 milkát egy ingatlanért az nem feltétlen gerjed az obis kültéri járólapra, meg a fillérbaszó legolcsóbb egyrétegű lamináltra, mucsajkutyaf@sza pusztán a gazosban.
Számok nyelvén KSH, keresd vissza, 65+% hitelből vásárolt, 15%örökölt, a maradék 20%-nak volt kezében cash. Talán nem itt, valamelyik fórumon lamentáltam arról, hogy 30 évvel a rendszerváltás után mennyire alacsony az öröklés.
Nem a gazdagok pörgették a piacot hanem a <4%-os hitel, meg a támogatások.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Segal
veterán
válasz whited #27731 üzenetére
24 "tavaszáig" van a jelenlegi kamat, utána nagyjából 20%-al többet fognak adni 1 éven keresztül. 25 "tavaszán" jöhet majd az esés, de arról még nehéz érdemben beszélni hogy mekkora lesz. Ami biztos hogy 50%+.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz whited #27734 üzenetére
A "zinterneten" nagyon sok mindent lehet olvasni. Sok minden igaz, de találni gazdagon f*szságot is...
Példa okáért vennél 1 új autót és megkérdeznél 2 kereskedőt. Az egyik benzines autókat a másik meg elektromosakat árul. Mind a kettő elmondaná hogy miért az ő kocsija a jobb...
A pmap az előző év éves átlaginflációt adja kamatként, plusz attól függően hogy melyiket vetted 1,5-0,25% extra kamatot dob rá. Ez idén 14.5% + az extra kamat. Az idei inflát még nem lehet tizedesjegyre pontosan megmondani de 17% fölött lesz és erre jön majd még az extra kamat. 25-re pont ez fogja az esését okozni, hogy már most esik az infláció és jövőre is fog csak szerényebben.
Összefoglalva nem az a lényeg hogy mit mondanak a neten, hanem az hogy ki mondja.
Ha valakinek pl az ingatlanban van érdekeltsége tutira nem az állampapírt fogja javasolni. Annak ellenére sem hogy jelenleg utóbbival jobban jársz.
Itt viszont független a "csapat", szóval itt azt a választ kapod ami neked jó"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz whited #27738 üzenetére
Az a probléma hogy ez a jelenlegi már kicsit trükkös pmap, mivel hiába indult ez a legkésőbb ennél lesz a leghamarabb a kamatforduló (január), így annyiból előny hogy ennél jön leghamarabb az extra kb 20%, de értelemszerűen ennél is ér véget a leghamarabb, de a válasz az hogy igen megéri.
Viszont sokat ne várj a döntéssel, mert holnap lesz a kamatdöntés bejelentése (irányadó kamatot megvágják 100 bázisponttal) és az utóbbi időben 1 nappal később jelentették be az adott pmap hó végi kivezetését.
Magyarul ha lekövetjük az eddigieket (jó eséllyel le fogjuk) akkor szerdán bejelentik hogy szeptember végén kivezetik ezt a pmap-ot. Eddig mindig jött helyette valami új, de az előzőnél rosszabb."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Drizzt
nagyúr
válasz whited #27738 üzenetére
Erre nem lehet ilyen egyszerűen válaszolni. Milyen összegről beszélünk? Mikor és milyen célra kell? Vagy esetleg havi megtakarításoknak kell a hely a jövőben?
Első ránézésre a kalkuláció helyesnek tűnik. Viszont ha végigolvasod a cikket és kicsit szétnézel a jelenlegi gazdasági várakozásokon, akkor fel kell tűnjön, hogy minden feltételezést úgy állítottak fel, hogy az LTP nyerjen. Ha bejönnek ezek a feltételezések, akkor így is lesz. De ki gondolja, hogy jövőre 4.5% lesz az infláció? Miközben az MNB jelenleg már 5%-ot, a kormány 6%-ot vár és ezek a legritkább esetben nem szokták alábecsülni a valóságot. A többi évről eleve nehéz beszélni, azok nagyon messze vannak még. Azzal sem számol, hogy a PMÁP helyett elég valószínű, hogy lesz jövedelmezőbb alternatíva, ha ilyen alacsony lesz az inflációs környezet. Pl. ha a 8 éves időtávot nézzük, akkor ha 2025-től inkább MÁP+t vesz az ember és bejönnek az inflációs cikkbeli tippek, akkor kapásból sokkal jobban tudna kinézni az állampapíros csík.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne jöhetne be, amit a cikk feltételez, de szerintem a valószínűsége nem túl nagy.
Ha meg arról van szó, hogy van egy nagyobb összeg, amivel kezdeni kell valamit, akkor ott nem is opció az LTP, mert ott nem tudsz az elején berakni nagy összeget. Ellenben vannak akkor más alternatívái a PMÁPnak. Például ha megveszed a 2028/B papírt, annak 6.84% a hozama a 2028 márciusi lejáratáig. Viszont annak az árfolyama menet közben nagyobbakat is ki tud lengeni, ha el kéne valamiért adni.I am having fun staying poor.
-
Xpredi01
tag
Sziasztok,
lassan elérkezettnek látom az időt, hogy megvegyem az első lakásomat. Sikerült kb 35M-t félreraknom, amit jelenleg havonta 1M-val tudok bővíteni (ebben benne van a PMÁP kamat is). A 40-50M-s kategóriában nézelődök. Ugráskényszerben nem vagyok, mert az albérletemre kb havi 70k megy el, bár a lokáció katasztrófa, emiatt mindenképpen el szeretném hagyni a közeljövőben. Mit javasoltok? Kicsit elvesztem az információ cunamiban. Az én helyzetemben mi lenne az optimum? Jól gondolom, hogy érdemes lehet hitelt felvennem még úgy is, hogy a teljes vételár a rendelkezésemre állna? Milyen arányban lenne érdemes hitelt felvenni?
- mondjuk legyen az alapfelvetés, hogy nem lesz államcsőd, és magasabban ragad az infláció éveken keresztül. - esetleg hogy tudnám bevédeni magamat egy ennek nem megfelelő scenarióra?
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz Xpredi01 #27742 üzenetére
Persze hogy megeri nem kivenni a jo konstrukcioban levo penzedet.
En ugy allnek hozza, hogy keresel egy altalanos lakashitel-kalkulatort, beirod hogy mennyit keresel es mennyit er(ne) az ingatlan, es eltolod addig a hitelosszeget, amig me'g azt mondja hogy megkapnad (futamidore 20-35 evet irj be, nem addig fogod tartani csak arra szamoljon). Persze ha kozben az olcsobb ajanlatok kiesnek, akkor erdemes visszamenni kicsit. Ami mar szimpi ajanlatokat is ad, az alatt kicsivel - max. 5-10% - probalkoznek. Az adott banknal erdeklodes es hitelkozvetito megkeresese is erdekes lehet, ami fontos hogy az elotorlesztesre is jo legyen az ajanlat... (vagy vegtorlesztesre). A ma fixalt kamatok par ev mulva soknak tunhetnek, hitelkivaltas is elotorlesztes (es akkor tovabbra is a befektetesed alatt maradhat). -
MODERÁTOR
A következő scenario mennyire szürke? Ha fizetnem kell az ingatlan vételárát egy részét számláról más részét pedig kincstárból tenném. De ha én előtte a különbözetet átutalom a kincstári számlámra és onnan tovább akkor az működhet? Egyrészt megspórolnám az utalási költséget is
Nem célom csalni vagy olyan dolgot csinálni ami nem fair, csak ebben az esetben ez is az eszembe jutott.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
axioma
Topikgazda
Kisebb osszeggel [parmilla] csinaltam igaz ugyanoda lett visszautalva (rokont behulyitettek haboru elejen h dol a Raiff es ez volt a menekites). Mondjuk ha hetek vannak me'g vissza, akkor a veszel dkj-t ami lejar meg teljesen jo, mert befektetve is volt (ha most irod me'g a szerzodesbe a szamokat).
Kifele csak maganszemely szamlajara nincs tr.ado, de az velhetoen stimmel. -
MODERÁTOR
Magán személy. Akkor működhet. Igazság szerint egy tranzakciót akarok.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
rwin5
őstag
válasz Dorian #27726 üzenetére
Mikor a Garay utcában laktam egy viszonylag újépítésű társasházban, akkor magyar emberrel szinte nem is találkoztam.
Haverom meg arról beszélt, hogy nagyon sok Kínai is vásárol, de őket is az újak vonzzák. Igaz mindkét storyból az részemről az eredmény, hogy újakat keresik, nem a kispesti panelokat.
-
Drizzt
nagyúr
válasz whited #27736 üzenetére
Ma peldaul az MNB hivatalosan is megnovelte a jovo evi inflacios varakozasait 4.0-6.0-ra jovore, tehat a cikket kapasbol ujra kene szamitani ugy, hogy a 4.75-s csik felkerul 5.25-re. Nincsen idom, meg kedvem vegigszamolni, de ezzel onmagaban 4 eves tavon jelentosen zarulnia kell az ollonak.
I am having fun staying poor.
-
rwin5
őstag
A kihelyezett előtér az mit jelent? Az a rész amikor panellakások ajtaja előtt van az a kis folyosó? Vagy ha nem, akkor ezen az alaprajzon a folyosó részt takarná? [kép]
Nem egy lakásnál olvasom, hogy kihelyezett előteres, és hogy az 4 nm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest