Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz golfvariant #11912 üzenetére

    ez nem irigykedés, csupán realizmus - észreveszem, hogy mesterségesen elk*rvult diszkriminatív rendszert építenek, nincs másik olyan (egyébként sokkal jobban rászoruló társadalmi réteg) akit ennyire tolnának. (és bocsánat, az hogy valakinek gyereke van, nem kiváltság, midnen ember alapvető biológiai képessége a reprodukció....általában nem azt 'díjazzuk' aki a veleszületett képességeivel él - tisztelet a kivételnek, pl orvosi okok miatt meddő)
    Csak sokan még nem látnak át a gyerek okozta rózsaszín ködön.
    Pl azt sem fogják fel, hogy ha mondjuk meg lennének fizetve a bölcsődei, óvodai ápolók (nettó 105 most a sarc asszem?), neadjisten lenne annyi óvoda, amennyi kell, akkor lehet nem kéne havi 60-80-ért magánoviba járatni mindenkit (el lehetne törölni ezt a fajta adókedvezményt).
    Vaaaagy, továbbmegyek, ha lenne tömegesen részmunkára lehetőség, nem kellene évekig gyes-gyeden tengődni a családnak (Ausztriában pl nem szokás, átlag 3-6 hónap után visszatér anyus is a munakerőpiacra, nálunk gyakorlatilag a világon az egyik leghosszabb, pont azért mert 30 év alatt nem jutott bölcsödére óvodára, egyszerűbb anyust otthon tartani a létminimumon mint párszáz épületet felhúzni 30 év alatt).
    Vagy mondjuk ha a CSOk rendszerét átgondolták volna és nem k*rják fel az egekig az ingatlan árát, lehet nem kéne most az önerőhöz szükséges kedvezményes hitellel házalniuk...

    és még lehetne sorolni, gyakorlatilag minden egyes intézkedésre van jobb, átgondoltabb, reálisabb megoldás. Csak idehaza a logika az nem dívik.

Új hozzászólás Aktív témák