Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szabjan

    tag

    válasz szilchi #16592 üzenetére

    Nem érdemes rakni áttolót. A sima PVC cső nem drága. Vegyél inkább akkor méteres csöveket is. Mindegyiken van egy tok. Ha mégis ragasztásra adod a fejed, akkor konkrétan erre van szükséged..
    [link]
    A tuti ragasztást vinilfix-el éred el. Ez egy PVC nyomócső ragasztó eredetileg. Rendkívül erős ragasztást tud létrehozni. Amatőr szinten ezt úgy érdemes csinálni, hogy körkörösen felmelegíted a csövet 110 est 6-7 centi hosszan. 50 -es 32 esen 4-5 centi elég. Látod az idomon mennyi kell neki. Nem kell érje a láng, elég ha az utána lévő meleg éri a csövet. Ne ijedj meg ha megégeted a csövet, ha kicsit bebarnul akkor is megragad tökéletesen. Közben újjal nyomkodod és látod hogy puhul. Amikor köbe teljesen megpuhul akkor rámész körkörösen a cső végére. Ezt még melegíted így 5-10 másodpercet. Szinte kicsücsörödik a cső vége és elveszti kör alakját. Beletolod az idomot és kicsit tágító mozdulatokat végzel rajta. A lágy cső követi a mozgást egy darabig de amikor kezd hűlni akkor már azt fogod érezni, hogy kicsit kezd kalimpálni az idom a csőben. Na itt már ne tágítsd tovább, csak arra figyelj, hogy amikor kihűlt az eredmény az legyen, hogy max minimális szorulással ki be tudod a tokban az idomot tologatni. Nagyon hézagos ne legyen a cső mellett, 1-2 milliméter azért elmegy. A kihülés alatt figyeld a két síkot, ne dobjon semerre az idom a tokban. Ezután minimálisan elég egy finom csiszpapírral meghúzni a csövet és mehet rá a ragasztó. Köröket rajzolva tok hosszán Annyira vastagon, hogy ne follyon magától össze vissza. Forgasd a csövet, hogy ne csöppenjen a ragasztó. Ha körbekented itt ne tökölj a ragasztó bezárásával, rögtön told bele az idomot és állítsd be ha kell. 10-20 másodperc után már nem bírod forgatni az idomot semerre. 1-2 perc után már rakható a helyére csak nagy erőhatás vagy feszítés még ne érje a ragasztott idomot. A csőméretek másik végét 30-40 fokos szögben törd le flex-el vagy bármivel. Így tudod csak beletolni a gumigyűrűs tokba. Kenéshez használhatsz kenőszappant /szerelvényboltból. Van kis kiszerelés is./, szilikonzsírt, de akár sima sűrű mosogatószert is. Gépzsírt semmilyen formában ne használj. Kicsit megkened velük a cső végét és a gumigyűrűt a tokban és mint a safhauzen, úgy megy össze. A lejtés mértéke 110 esnél lényeges a többinél nem annyira.
    1cm / méter teljesen elég, 2 -nél több ne legyen. Az 50-es 32 es csöveknél a nagy keresztmetszetű áramlás miatt nem lényeg. Persze vízszint vagy kontra ne legyen azért.
    A falban a legjobb ha begipszeled a könyök körül a csövet. A földben használj kisméretű téglákat a 110 es alatt ha tudsz. Méterenként egyet illetve az idomok előtt. Azokat ásd bele szépen a földbe és arra tedd a csövet.
    Úgy dióhéjban. :D
    Ez így leírva bonyolult. Ha csinálod belejössz. ;)

    [ Szerkesztve ]

    a vizesember

Új hozzászólás Aktív témák