Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz Tapsi #145434 üzenetére

    Ja, sajnos most jön a gatya letolós időszak megint, de ez a 3 körön át versenyeztetjük a kivitelezőket egy 12-15 milliós munkáért azért eléggé overkill, és szerintem geciség is. Amikor beruházóként versenyeztetsz többszáz milliós munkára cégeket, akkor talán belefér, de ilyen jellegű munkánál nem.
    Vagy ha igen, akkor ne ingyen várja a megrendelő az ajánlat adást. És ne csak egy csumpi excel legyen ott, hanem legyen előre meghatározva pontosan minden műszaki tartalom a fugázótól a kazánig minden, és legyen rendes, végleges, megvalósítható tervcsomag is hozzá. Egy ilyen rendesen összerakott tervcsomag leellenőrzése, beárazása 2-3 munkanap még egy lakásnál is, ami biza pénz.

    De lehet, hogy csak azért pörgöm túl, mert szívtam már meg hasonlóan, sajnos nem is egyszer.
    Amikor szó szerint hetekig dolgoztam egy ajánlaton, próbáltuk már asztalnál kibogozni belőle a tervei hibákat (mert azért volt benne, elég csúnya is), 2x voltam a helyszínen, 3x egyeztettem a tulajjal, anyag beszállítókkal, mindenkivel, aztán a végén azt mondták, hogy a másik jobb árat adott... Azóta utálok árajánlatokat gyártani "idegeneknek".

    [ Szerkesztve ]

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák