Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz f4cg80 #24138 üzenetére

    Ha gyárilag készre szerelt kivitelben kell 2,5"-os külső merevlemez, akkor lásd a téma összefoglaló "Ár, vásárlási szempontok" fejezetében, más hasonló kérdésére adott válaszban, valamint az alábbi blogbejegyzésben leírt, linkelt példákat.
    Ahol nyilván a Seagate márkájú és Seagate belső HDD-vel szerelt egyéb márkájú (pl. az ADATA egyes sorozatai, modelljei is) 2,5"-os külső merevlemezek is szóba jöhetnek, ebben a topikban is viszonylag sokan vásároltak már és használnak olyanokat gond nélkül. Na meg ugye a 2,5"-os Seagate HDD-ket nem feltétlen az egyes 3,5"-os Seagate HDD-k alapján kell megítélni, általánosítani. De ha a vásárló számára nem opció semmilyen formában a Seagate, hát akkor tényleg marad a WD és a Toshiba, amik gyárilag készre szerelt 2,5"-os külső merevlemezei viszont integrált USB-sek. Különálló és nem integrált USB-s kivitelben pedig nem feltétlen vásárolhatók meg az azokban lévő 4-5 TB-os belső HDD-k, hogy utána egy USB-s külső házba lehessen tenni és úgy használni.

    Egy 2,5"-os külső merevlemez általában halk működésű és nem mondható túl zajosnak, de ugye kinek mi a hangos / zajos működés.
    Egy 4-5 db lemeztányért és 8-10 db olvasófejt tartalmazó 4-5 TB-os 2,5"-os külső HDD működési zaja valamivel nagyobb lehet, mint pl. egy 1-2 db lemeztányért és 2-4 db olvasófejt tartalmazó 1-2 TB-os modellé.
    A "kattogott/kerregett induláskor és működés közben" nem feltétlen normális, utalhat akár tápellátási problémára is.
    Ha a felhasználó számára hangosak még a 2,5"-os külső HDD-k is és attól halkabb működésű külső meghajtó kell, akkor adott a lehetőség külső SSD-t vásárolni, azokból is van már akár 4-5 TB-os tárolókapacitású, igaz jóval drágábban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák