Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz TBMC #20307 üzenetére

    Az alvó mód működése függhet az OS-től, annak és az egyes programoknak a beállításaitól is. Továbbá például nekem is van olyan külső HDD-m, amely a laptop fedelének felhajtására azonnal felébred alvó módból. Ellenben más típusok csak akkor, ha például fájlkezelőben belemegyek és megnyitok egy fájlt / mappát stb. Viszont utóbbi sem nevezhető hibának. De, ha nálad ilyen felemás módon működött, akkor az érdekes. Bár a Mac gépek, illetve a macOS alatti használattal nem nagyon van tapasztalatom, szóval ezt a témát nem ragoznám. De elvileg ott is hasonlóképpen kellene működnie.

    Leválasztási problémák lehetnek más OS-ek, például Linux & Windows alatt is. Illetve ez sem feltétlen a külső HDD hibája, hanem inkább a meghajtót zároló folyamatoké. Erről korábban szintén volt szó. Viszont, ha alvó állapotban van a drive, akkor a leválasztásra kattintva fel kellene ébrednie és csak utána történik meg ténylegesen a művelet. Legalábbis a másik rendszeren így működik, de elvileg macOS alatt is így kellene.

    A disk failure nem lett részletezve, de ha a S.M.A.R.T.-ban hibák voltak, leesett a kondíció stb., akkor egy vadiúj külső merevlemeznél nyilván lehet emiatt reklamálni. Illetve főleg akkor, ha például a gyártó saját diagnosztikai szoftvere is hibát jelez. Egyébként a leválasztás hiánya miatt a fájlrendszer sérülhetett, de attól még magának a (külső) HDD-nek nem feltétlen szabadna pár kihúzástól tönkremennie.

    Olvastam a másik topikban a sebességgel kapcsolatos eszmecserét. Viszont arról már itt is volt szó korábban, hogy ekkora tárolókapacitásnál és adatsűrűségnél ezekben általában már SMR technológiára épülő HDD-k szoktak lenni. Azoknál pedig elvileg előfordulhat, hogy bizonyos esetekben az írási sebesség csökkenni fog. Azonban, hogy ez egy üres meghajtón 1x lefuttatott szintetikus teszt eredményén, vagy csak nagyobb adatmennyiség folyamatos másolása (írása) közben fog látszani, az már más dolog. Bár azt hozzá kell tenni, hogy ezt sem mindenki tapasztalta: —► [link], [link].

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák