- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
kinéztem pár külső vinyót, melyiket ajánlanátok?
HDTB105EK3AA 500GB
egy noname házban ST1000LM024 HN-M101MB
WD elements 1GBcsak filmek tárolása, lejátszás lenne róla
-
King Unique
titán
válasz #32577792 #12453 üzenetére
Toshiba Basic is jó ilyen célra, bár én aluházas Alu2S, Steele modelljeit többre tartom, Elements helyett inkább Passport, ez a seagte ( v átcímkézett samu M8) vinyó se rossz, de nagyon noname házzal nem érdemes játszadozni, minőségit célszerű venni. Ezekben (1, 2) akád néhány alternítíva, ajánlott topic hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Megújultak a Western Digital 2,5" Elements portable, My Passport Edge merevlemezei, előbbi új Passportra hajazó dizájnnal 1 TB kapacitásban már 2 tányérral, útóbbi már Ultra néven és 500 GB után 1 TB méretben is elérhető, szintén 2 tányérral (WD10JPVT, v a legújabb SATA 3-as WD10JPVX) vinyóval
ilyen kinézettel felesleges 2,5" Elements , 3,5" fronton meg meghagyták.. .[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz King Unique #12455 üzenetére
gondolom az Elements is teljesen jó vétel lehet
USB3 fekete ház 1TB-is 15mm vastag 2tányéros lemezek
vélhetően semmivel sem rosszabb választás mint a My Passport ami picit drágább a csicsás programok miattMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Alex91
félisten
válasz King Unique #12455 üzenetére
Ja, meg a Mac sorozatot is frissitette...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
King Unique
titán
válasz TeeJay #12456 üzenetére
Így már mondhatni igen , a 3,5"-est meg lexarják elég rendesen , persze nem hiába, 2,5" hordozható most a divat...apropó csicsás progi, lett a Smartware-nek egy fizetős pro változata is, felhőbe ment stb., de h megéri e...
(#12457) Alex91: igen láttam , de ott kevesebb...studiora meg tehettek volna usb3-at, thunderboltot akár, mint a Buffalo, Lacie.
ez a My Passport Enterprise, ahogy látom kompatibilis a windows to go szolgáltatással, képfile-t csinál rá rendszerről, ami bárhol használható. De rendszer többire is telepíthető, róla indítható, lehet épp win8 nem, csak kérdem, még nem próbáltam
[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
Láttam többen is érdeklődtetek már, hogy a Szlovák InterStore webáruházból érdemes e rendelni! Nos a tapasztalatom (egy WD my Passport 1TB vásárlása után), hogy KIVÁLÓAK. Hétfőn adtam le a rendelést, Szerdára kézben is volt, utánvéttel fizetve. És még így is (kiszállítással!) majd ~4ezer Ft spóroltam a legtöbb hazai üzlethez képest...
Ajánlom Nektek Őket[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz atika88 #12459 üzenetére
Én is tőlük vettem, és teljesen korrektek voltak (szállítás két napon belül; olcsók), viszont a véleményezést az árukereső oldalán kéne megejteni (én megtettem), mert a sok negatív vélemény nagyon lenyomja a boltot.
Való igaz, hogy mindig az kiabál, akinek a háza ég: az elégedett vásárlók nemigen töltik azzal az időt, hogy pozitív véleményt írjanak, aki meg pont lukra futott, az ugye minden létező fórumon elsírja bánatát.
Annál is inkább odavaló a bolt véleményezése, mert aki ide betoppan, az jó eséllyel sose fogja olvasni, hogy mi itten pár száz hsz-szel előtte nagyon elégedettek voltunk egy bizonyos bolttal. Inkább az árukeresőn fogja keresni a véleményeket. Tehát oda is tessék írni és csillagozni!
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
TeeJay
félisten
válasz BonFire #12460 üzenetére
oké és ott hogy gariztatod a terméket?
az egy külső vinyónál például nem elhanyagolható szempont
főleg úgy hogy nekem ADATA-ból 3-at kellett visszavinnem még jó hogy 4utcával odébb van a nagyker tőlem így 5perc alatt mindig ott voltamMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
King Unique
titán
válasz TeeJay #12461 üzenetére
hát ja, gari se utolsó szempont...főleg, h ezeknél a webshopoknál nemtom garanciafutár van-e, v neked saját költségen kell visszaküldened, + sokáig (hetek, akár 1 hónap) is elszórakoznak vele, lagalábbis nekem helyi boltnál is volt ilyen tapasztalatom, nem feltétlen előny az se, igaz ott legalább face to face tudsz reklamálni
viszont My Passportok elég megbízhatóak, vsz nem lesz vele egyhamar gondjuk, ha még mellette megfelelően is használják... -
BonFire
veterán
Ugyanúgy, ahogy itthon. Feladod postán. Annyi. A kézbesítés díját te fizeted, ez minden internetes vásárlás esetén fennáll. Ha mégsem, és van garanciafutár, azt előre kifizettetik veled a termék árában. Mint az Apple-nél. Vettem már vincsesztert Győrben, és két hét múlva adhattam postára, mert megdöglött. Pech. De nem lehet egész életemben a pechre várni. Nem jellemző, hogy gariztatni kellene a cuccokat. Évek óta kizárólag mindent az interneten vásárlok (kisvárosban semmit nem lehet kapni!), így ha baj van, akkor bukta a pkg. Ez benne a rizikó, de más megoldás nincs.
Nyírbátorból meg nekem édes mindegy, hogy Győrbe, vagy éppen Pozsonyba kell vinni. Nem tudom, mennyi a külföldi postacsomag (mert ez a k**va posta nem képes egy normális tarifatáblázatot kifüggeszteni 2013-ban!), de ha szükség volna rá, rákérdeznék, és kiderülne. Belföldre is iszonyat drága, 1800 Ft egy szimpla csomag, ami nem is ajánlott, tehát garantáltan nem érkezik meg! Az ajánlott majdnem 3000, ennyiért akár kétszer is kijön a futár házhoz.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
atika88
senior tag
Garancia papír nincs a WD dobozában, ekkor (az oldal szabályzata szerint is!) a számla (amit kaptam természetesen) egyben a gari is. De nem a bolt adja a garit, hanem GYÁRTÓ, tehát ha tudod bizonyítani (márpedig tudod), hogy tiszta kézből vetted a terméket akkor NEM lehet gond.
Én speciel beregeltem a WD honlapján a terméket, sorozatszám alapján egyből minden OK volt. sőt kapta még +2 hó garit! 2015 júliusáig bejegyzett érvényes garanciája van a külső winyómnak! Miről is beszélünk akkor?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
gyártói gari általában nem azt jelenti, hogy küld ki hozzájuk a vinyót?
-
törölt tag
Mi a különbség a sima Passport és az SE változat között?
-
TeeJay
félisten
hát nem tudom én maradok annál hogy 1-2ezerrel legyen drágább de fél órán belül el tudjak jutni az üzletbe ahol vettem és tudjam garanciáztatni ha szükség van rá. 3napon belül amúgy is cseregari van
azt egy szlovák cégnél nem is tudom hogy lehet megoldani
másrészt amilyen gáz minőségű a HDD piac az "árvíz" óta, jobb ha minél több év garanciád van amit tudsz is érvényesíteniamúgy meg még mindig az az olcsóbb verzió hogy venni egy 1TB-os vinyót meg mellé egy USB3 házat
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
DeathAdder
veterán
Hali.
Mi a vélemény, ha egy 2.5”-es velociraptorhoz veszek egy USB 3.0 külső házat és azt külső hdd-ként használnám? A gyors sebességátvitel lenne nekem a fontos, nagy tárhelyre nincs szükségem.
Jó volna ez az elképzelés? Ha igen, akkor milyen külső házat ajánlanátok, amit biztosan jó és bevált? Vagy inkább egy gyors USB 3.0 külső hdd-t vegyek? -
BonFire
veterán
válasz TeeJay #12467 üzenetére
…1-2ezerrel legyen drágább de fél órán belül el tudjak jutni az üzletbe ahol vettem…
De most te miről beszélsz, mondd? Nyírbátorban semmilyen külső merevlemezt nem veszel sehol, max megrendeli neked az eladó ugyanonnan azt az egy darabot, ami neked kell, rárak +33%-ot, így a 22 000-ből lesz majdnem 30, két hét, mire kézhez kapod, aztán viheted vissza garanciát érvényesíteni, akkor ő fogja ugyanúgy postázni ésatöbbi ésatöbbi…
Akkor? Nem kifizetted előre a garanciáztatás és a pkg árát? Naná, hogy de. Arról nem beszélve, hogy a 3 napos cseregarancia is csak elméletben létezik, mert nincs a boltban cseredarab. Az van, amit te megrendeltettél és lehozattál. Tehát a háromnapos cseregarancia érvényesítéséhez is ugyanúgy végigjárjátok (ketten) ugyanazt az utat.
Nálunk ugyanazt a routert, amit a neten 3500 Ft-ért vettem, ilyen körülmények között (ha a boltos rendeli meg) 7000-ért! kaptam volna meg. Nem estem a fejemre. Nektek ott Pesten nagyon belelóg a csecs a szátokba a 100/100-as optikai nettel, digivel, meg hogy mindent megkaptok helyben. Nálunk nem így van. Minden szarért minimum bebuszozol Nyíregyházára, amire rámegy a fél napod, plusz egy buszjegy oda-vissza 3000 Ft. És azért Nyíregyen sincs olyan választék, mint Pesten. Van MediaMarkt, ahol a húszezres vincsesztert harmincért adják. Na, ott lehet helyben gariztatni.
-
TeeJay
félisten
válasz DeathAdder #12468 üzenetére
szerintem megfőne és 2,5"-on el sem indulna csak usb-ről
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
King Unique
titán
válasz DeathAdder #12468 üzenetére
Milyen raptorod van pontosan, mert WD oldalán 15 mm vastagnak írják a 2,5"-est, tehát a legtöbb 2,5" mobilrackbe bele sem, max a Delock 42477, 42492.
Másrészt vsz indítóárama jó magas lehet, ha 5,1 W-ot eszik olvasás, írásnál, a 7200-as Black meg csak 1,5 W, ráadásul az indítási/felpörgési áram még ennél is kicsit magasabb...utóbbinál HD Sentinel szerint 1150mA volt vkinél (voltak is vele gondok usb2-n), Raptoré biztos több (értéket nem tudod?), magyarán már blacknél is min usb 3 port (900mA), v usb3 Y (900+500) kábel kell, raptornak lehet az se lenne elég, ha nagyon magas ez az értéke...
Melegedés is ott van, bár talán egy jó alu rackben nem főne xarrá, de ki tudja.
Szal necces...esetleg Thunderbolt tudná fix kiszolgálni, v új 100 W-os usb 3.0 [link].
Fönti rack Y usb 3 kábelt meg lehet próbálni esetleg müxik-nem müxik alapon, v megvárod új usb3 szabványt , v másik vinyóval próbálkozol, mai nagy adatsűrűségű 2,5"-ok is akár 100-115 MB/s szekvenciális olvasás-írást tudnak, szerintem ez adatmozgatáshoz elég, v neked mire kéne Ha ennél nagyobb tempó kell, vegyél 3,5"-ost.(#12466) ungawa: SE a régieknél a nagyobb 750 GB-1 TB, v afeletti méretet jelölte,d e pont most újultak meg.[link]
(#12469) BonFire : ezt tapasztaltam én is helyi boltoknál, sokat rátesznek, + garival elszórakoznak..., de annyi előnye azért van könnyebb velük nyilván kontaktot tartani, időben visszaküldeni a terméket.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz King Unique #12472 üzenetére
WD1500HLHX-01JJPV0 (Sata 3) a pontos neve.
Amit ír rajta:
5VDC - 0.95A
12VDC - 0.35AIgen, kb 1.5cm széles, tehát akkor nagyon necces?
Van SSD-m is amit tudnék erre a célra használni, csak hát arra meg túl egészséges mindig másolgatniArra kellene, hogy BD méretű filmeket másoljak rá, ha lehet minél gyorsabban, amit a másik szobában a TV-n (média lejátszón) le tudok játszani.
-
King Unique
titán
válasz DeathAdder #12473 üzenetére
Fenti 2 Delock rackbe beleférne. Modellszám alapján 3,5" ír google, de 2,5"mondtál, 5v és 12V-ra is rádugható, az hogyan 0,95A nem vészes ahhoz képest, bár inkább Sentinel felpörgési áramfelvétel értékére lettem volna kíváncsi, viszont TV 1 db usb2.0 portja lehet karcsú lenne hozzá ,ha médialejátszón lesz , azé vsz jobb, +ha van rajta 2db, akkor Y kábellel stabil lehet, ha direkt 1A-es külső hdd usb aljzat, az még jobb lenne (TV.ken szokott lenni)
HD filmek lejátszásához meg elég 5400-as hdd, usb 2.0 is (de attól rackbe még usb3-at célszerű), rámásoláshoz is.
Tehát, ha ragaszkodsz ehhez a vinyóhoz, akkor még működhet is akár, ha tényleg 5V 0,95 (v picit kevesebbel is elmennek ) A elég neki és nem fűt túlságosan.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #12472 üzenetére
Köszi, igazság szerint találtam egyet - használt, garis - de közben rájöttem, hogy ez USB 2.0 csatis, és bár a TV is az, de a másolásnál talán jobb lett volna, ha USB 3.0 lenne
-
King Unique
titán
válasz #32577792 #12475 üzenetére
Így van, jól jöhet , de jobb is azt nem vetted meg, mert pont az a széria volt usb2 microB csatival szerelve (miniB helyett), amire sokat panaszkodtak, h kilazult, nem érintekezett rendesen, volt aki beletörte stb....
Használtam meg necces venni, lehet tulaja is ezért akarta eladni, vinyó is ki tudja milyen állapotban volt benne, jobban jársz egy újjal, v olcsóbban kijössz ha külön notivinyót + mobilracket veszel.[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz King Unique #12474 üzenetére
3.5"-es ice pack-ban van a 2.5"-es vinyó.
Megnézném mert kíváncsi vagyok, van Sentinel-em, hogyan tudom megnézni a felpörgési áramfelvétel értékét?
köszi -
King Unique
titán
válasz DeathAdder #12477 üzenetére
Információk fület lefelé görgetve, Lemez információnál.
Érdekes mi van ráírva (annyit használ max elvileg), mennyit vesz fel dolog, mert 500, v 750-es scorpio blackre 0,55A van írva és Sentinel felpörgésre 1150mA-ert ír, illetőnél usb2-n sokx elakadt, eltúnt okonja vsz elégtelen tápellátás miatt.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz King Unique #12478 üzenetére
-
Toto00
tag
Hali!
van egy wd my passport vinyom usb 3.0, 1tb. ha rádugom tv-re h arról nézzem a jobb minőségű filmeket (720p, 1080p) akadozik a lejátszás. korábban másik külső vinyoval (wd elements desktop azaz külső tápos 1tb usb 2.0) nem akadozott egyszer sem. mi lehet az oka? formáztam is már. -
King Unique
titán
válasz Toto00 #12480 üzenetére
Mire formáztad, milyen szektrormérettel, (minek?), mert gyárilag NTFS? Akadozás lehet elégtelen tápellátás miatt is (kap eleget TV-től?), vinyó melegedés, bár az még nem aktuális...
lejátszáshoz elég 5400 rpm is, lehet olyan szektormérettel formáztad,amit TV nehézkezesen emulál, de csak tipp, v egyszerűen egy firmware update javítana a dolgon, mind Passporton, mind TV-n, egyszerű, hamar megvan min2.
Ha ez sem oldja meg multimédia, TV topicban próbálkozz.[ Szerkesztve ]
-
Toto00
tag
válasz King Unique #12482 üzenetére
Mindent alapértelmezettre tettem, tehát elvileg 4096 byte, és persze ntfs. melegedni nem melegszik. jól müködik mindenhogy, csak a tv-nél van ez a hiba. én a 5400 vs 7200 rpm-re gondolok, vagy az elements önálló tápellátásából adódó előnyökre...
-
King Unique
titán
válasz Toto00 #12483 üzenetére
Az nem igazán, mert legtöbbünknél 5400-asssal is simán mennek HD mkv filmek TV-n, szerintem TV lesz a gond, kompatibilitás talán, fw update próbáld, tápnál meg néha előfordul TV portja gyatra, v ha usb hosszabbítóra van dugva , áramerősség csökken., + az meg a másik, amit kollega mond, 1A hdd port.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Toto00 #12486 üzenetére
Probald leellenorizni, hogy jo-e rajta a file rendszer! Mondjuk en keves powara gyanakszom, plane, ha mondjuk pc-n akadas nelkul megy a lejatszas rola. Mondjuk az is lehet, hogy az ntfs kevesbe tetszik neki, bar ha a masik hdd is arra volt formazva...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
DeathAdder
veterán
válasz King Unique #12478 üzenetére
Köszi, megnéztem, de nem ír adatot
Van egy régi ssd-m, esetleg az jobb megoldás lehet erre a célra? (usb3-as külső házba)
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz DeathAdder #12492 üzenetére
ahogy mondtam, adatbázisban sincs benne...
SSD nyilván jobb lenne, kevesebbet is eszik, kevésbé melegszik. -
DeathAdder
veterán
válasz King Unique #12493 üzenetére
Csak reméltem, hogy benne lesz. Köszi
Értem, neki egy ilyen külső ház megfelelne?[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz DeathAdder #12494 üzenetére
SSD 7 mm vastag, v más tied, de megfelel neki ez.
-
DeathAdder
veterán
válasz King Unique #12495 üzenetére
Igen, nincs egy centi sem az 100%, köszi
-
tapppeeer
tag
Sziasztok!
Van egy 2TB-os WD My Passport-om, amit (USB-n keresztül) BluRay lejátszóhoz csatlakoztatva használok filmnézésre. Lehet, hogy hülye a kérdés, de ugyanígy lehet használni egy WD My Book Essential-t is? Csak azért kérdezem, mert teljesen más a két külső vinyó, valamint utóbbihoz külső tápegység is kell. Menni fognak a filmek BluRay lejátszóhoz csatlakoztatva?
Köszi!
Üdv. -
King Unique
titán
válasz tapppeeer #12497 üzenetére
Igen , csak MyBook tápját se felejtsd el bedugni usb előtt..., persze h más, Passport 2,5" mobil usb tápos, MyBook 3,5" asztali külső tápos. Mind2 NTFS-re van tolva, tehát ha egyiket kezelte (ismeri NTFS-t), akkor másikat is fogja.
milyen az új 2 TB Passport, kicsit bumfordi, de azért elégedett vagy vele, 4 tányérral nem melegszik?[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
KB: egy hónap különbséggel, de egymás után "meghalt" először egy 1 TB-os és egy 2 TB WD My Book Essential winyóm.
Az 1 TB-os még USB 2.0-ás volt és talán most volt 3 éves a 2 TB-os viszont talán 2 éves volt csak.
A garija szerint a bolt csak egy évet ad rá, de valahol olvastam, hogy ha beregisztrálom akkor két vagy három év a gari a winyóra. Igaz lehet ez?
Hol tudom megnézni, vagy esetleg szériaszám szerint rákeresni?Egyébként érthetetlen a dolog mert tökéletesen működtek majd egyszer csak az 1 TB-osnál először nem látta a winyót és eszközillesztőt reklamált, majd csak formázni akarta engedni amit nem akartam. Bármilyen programmal néztem, semmilyen adatot nem lát rajta. Eltűnt róla minden
A másik (2TB) pedig szintén minden előjel nélkül bedobta a töröközőt. Filmet néztem majd valamit másoltam és később rá akartam rakni valamit még, ekkor 1 mappa megnyitása 5-8 másodperc volt.
Éreztem, hogy valami gáz van, le akartam menteni róla a fontos dolgokat de már nem engedte.Adatmentő ismerősöm megnézte és tele van badsectorral. Szintén nem lehet SEMMI adatot menteni róla, mert semmilyen progi nem talál rajta semmit.
Hogy lehet ez???
Az már biztos, hogy soha többet nem veszek egyetlen SZ@R WD winyót sem.
Asztali gépben sosem volt WD-m szerencsére csak Seagate és Hitachi és soha semmi gondom nem volt velük.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
BonFire
veterán
válasz blaca83 #12499 üzenetére
„Hogy lehet ez?”
„– Doktor úr, ha itt megnyomom, fáj; ha emitt nyomom, akkor is fáj, ha meg itt, akkor is fáj? Maga szerint mi a baj?
– Magának el van törve az ujja.”Kábé hasonló szituáció. Neked van egy hardvergyilkos tápod, ami eddig 2:0-ra vezet, de ha még párszor elindítod vele a géped, lehet, hogy viszi magával az alaplapot, a procit, a VGA-t, meg a memóriákat is.
Az a millió bad sector attól van, hogy minden bekapcsoláskor megfut a táp, oszt kanyarít egy nagyfeszt a tányérra. Amikor meg már több a bad sector, mint a good, akkor bedobja az eszköz a törölközőt. Erről nem a WD tehet, és ilyen hibára nem is érvényes a garancia, ezt jobb, ha előre tudod!
Látogass el >>>IDE<<<, és ne nagyon kapcsolgasd azt a gépet, míg új tápot nem kerítesz hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest