Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz tpeter77 #5245 üzenetére

    Az M.2 formátumnál általánosan M.2 SATA és M.2 PCIe NVMe interfészes típusok vannak, önmagában az "M.2 ssd" megnevezés pontatlan.
    A külső házaknál is érvényes az előbbi, illetve alapesetben vagy egyik, vagy másik típust támogatják, nincs olyan hogy mindkettőt egyszerre. Bár pl. az Orico ORI-TCM2M-C3-BL a gyártó leírása alapján elvileg támogatja mindkét protokollt, de általánosan a vagy egyik, vagy másik támogatása jellemzőbb.
    A másik topikban említett külső házaknál ha M.2 PCIe NVMe SSD-t támogató kell, akkor az AXAGON kínálatából értelemszerűen az EEM2-UG2 modell jöhet szóba, ellenben pl. az EEM2-U3C és EEM2-U3 nem, mivel az utóbbiak M.2 SATA típusok. Ha más gyártók termékei is érdekelnek, akkor ebben és a másik topikban is volt szó ilyenekről, linkelve lettek gyártók, konkrét példák, stb. Az meg nyilván alap, hogy az ilyen külső házakhoz gyárilag mellékelnek USB-kábelt.

    Egyébként M.2 PCIe NVMe SSD-t és ahhoz USB 3.1 Gen 2 külső házat leginkább akkor érdemes venni és használni, ha van a gazda hardveren (pl. PC-n) legalább USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps) port. Ellenkező esetben viszont kevésbé, mivel USB 3.0 portoknál eleve nem lesz kihasználható az az adatátviteli sebesség, oda elég egy USB 3.0 M.2 SATA megoldás is, mint pl. amit legutóbb vettél, összeraktál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák