- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mini-ITX
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Kinéztem egy terméket a bestbuy.com-on, ami azt írja, hogy Free Shipping, viszont nem tudom megnézni, hogy Magyarországra mennyi lenne, mert csak ZIP kódot lehet beírni. Hogyan tudok meggyőződni arról, hogy ide is ingyenes a szállítás?
-
Betsi
újonc
Hellókák!
Párom rendelt Ebayről egy telefont.
Szerintetek megkapjuk valaha?
A postát hívtuk, de nem látják a csomagot, (szerintük nincs Magyarországon a csomag) érdeklődtünk az eladónál, de nem válaszolt a levélre. Eddig bármit rendeltünk mindig megkaptuk.2016-04-22 11:50,Item Arrived at Ferihegy, Hungary
2016-04-20 17:57,Item Sent to HUNGARY, MPC PMIH (KLIA)
2016-04-13 00:02,Item Posted Over The Counter to Hungary , MPC PMIH (KLIA)
2016-04-12 22:08,Dispatch PreAlert to Hungary , MPC PMIH (KLIA)Kösziii
[ Szerkesztve ]
Betti
-
beg
veterán
Csak nem BLGMY kezdetű? Annak azt se hidd el, amit kérdez. Kamu tracking, vagy megkapod, vagy nem, de remélem PayPal-al fizettetek, ha esetleg reklamálni kell majd.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Bornie127
senior tag
válasz tibcsi0407 #69753 üzenetére
Egy hónapja jöttek lipo akksik Malaysiából, Ferihegy volt bejegyezve, viszont egy másik BLMG csomagon, már Liszt Ferenc volt.
-
Xes
csendes tag
YT (mo-on nem nyomonkövethető)ragszámos csomagokkal van valakinek tapasztalat?
Eddig mind megjött max. 2 hét alatt, de a mostani a ragszám alapján így áll:2016-04-27 17:38,it will take 2-8 days to complete delivery, BRUSSELS - BELGIUM
2016-04-27 17:38,Parcel handed over to Post office, BRUSSELS - BELGIUM
2016-04-27 14:44,Custom clearance completed, BRUSSELS - BELGIUMBőven letelt 8 nap is, de sehol. Ez már tuti elveszett?
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz Ciccuka #69760 üzenetére
Mire alapozod ezt a roppant szakszerű és kimerítő hozzászólást? Csak mert az utóbbi időkben belassult ugyan, de az nem egyenlő azzal, hogy elveszett mert egy hét alatt nem jött meg.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Pityu999
csendes tag
Sziasztok egy érdekes esetbe futottam bele. Rendeltem Aliról egy bicikli zárat/láncot. Lényeg kezdtem kifutni a 60 napos védelemből és a csomag még sehol, így indítottam egy disputot. A feladó egy számomra ismeretlen nyomkövetési számot adott meg, amit nem tudtam sehol lenyomozni mégpedig ezt: CNAAW100008347
Disputban full refundot kértem, amit ő visszautasított mondván a csomag az országba érkezett és keressem a DHL-nél. Nos valóban van egy oldal ITT ami szerint elvileg megérkezett a csomag még április hetedikén, de hozzám már nem ért el. Kérdésem, hogy most ez egy valódi DHL-es tracking szám és érdemes lenne bemenni a helyi DHL-be rákérdezni vagy csak próbálkozik az eladó valamivel? Rockbros hivatalos oldal 49 ezer eladás és 98.9-os pozitív feedback szóval nem hinném, hogy trükközik, de ilyennel nem találkoztam még. Köszi előre is, ha valaki tud érdemben segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz Ciccuka #69766 üzenetére
Hát olyan tájékozottság, ismeret, amit a mezei rendelős user a napi elfoglaltságai alapján megszerez.
Van még pár kétszavas hsz. gyűjtős észrevételed?
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz Ciccuka #69766 üzenetére
De ez egy ordas amu track történet... mi a francért nézitek!? "hisztek neki"!?
Ha ebay/PayPal esetén 45 vagy aliexpress esetén 60napon nem jön meg!
Case - refund - eszkalálás... és legközelebb fizetsz +2$ a valós TN számért...(paypal védelem már 180nap, a 45napot a "régi berögzülés miatt írtam", mert amúgy a csomagok 90%-a megjön 45-60napon belül)
(#69759) Xes
csak nem gearbest rendelés!? (ott találkoztam ezzel a trackkel)amúgy nekem az utolsó dátumnál írta azat a 2-8day és pont a 8.dikra befutott!
(de továbbra is kamu track történet és/vagy zsákos országhatárig követhető)[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Ciccuka
veterán
válasz maj-viktor #69769 üzenetére
Kamunak kamu, de elvileg az országhatárig követhető, addig talán lehetnek valósak az adatok.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Xes
csendes tag
igen Gearbest, mo-on belül nem követhető yt, de eddig mindig pár napra rá megjött, ahogy kiírta a 2-8 napos kézbesítést kivéve most. Egyébként az az érdekes gearbestnél, hogy amikor kifizettem extra díjat TN ért akkor is ugyanígy küldték mint most amikor nem fizettem ki, amikor pedig reklamáltam, hogy alá se kellett írni belinkelték YT tracking honlapját, hogy láthatom van TN szám és nyomkövetés...
-
atee_13
őstag
geekbuying spanyol raktárából szeretnék egy tabletet rendelni az asszonynak.
Jelenleg is folyamatban van egy fel nem adott telefon a gearbest -el. Itt mire lehet számítani? Nem akarok itt is belefutni valami huzavonába. Van valami óvintézkedés rendelés előtt arra vonatkozólag, hogy van e raktáron nekik?
-
Zeki
nagyúr
Eddig úgy nézem hogy a banggood ha trackinggal és biztosítással kérsz szállítást, akkor kínai postával küld, és az jól megy.
-
maj-viktor
őstag
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Ciccuka
veterán
Miért ne lenne igazam: Ezt írta: "amikor kifizettem extra díjat TN ért akkor is ugyanígy küldték mint most amikor nem fizettem ki" - Ennek díja 1.99 és erre értettem, hogy további "+0.15-be kerül a normális tracking (Holland posta)" -ezt írtam #69777-ben egyértelműen.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Bozek
nagyúr
válasz Ciccuka #69779 üzenetére
Rosszul emlékeztem, lehet kérni a free shipping mellé is TN-t, 1,99 (!) dollárért. De én általában egyből átnyomom a holland postára, aminek csak 0,15 dollár az ára. Akkor legalább nem csak ilyen országhatárig követhető TN-t kapok. Igaz, holland postát meg nem lehet TN nélkül kérni.
Rendeltél Te valaha is a GearBest-től, vagy csak az észt osztod?
-
Gaabe
tag
Rendeltem egy sportkamerát a banggoodról, a DHL estére küldte az üzenetet, hogy holnap kapom a csomagot amiből a vám és vagy áfa 8147Ft +4ezer valahányszáz forint kezelési díj.
A nekik megküldött paypal igazoláson meg a banggoodos visszaigazoló email alapján 25450Ft-ot fizettem a termékért postaköltséggel együtt.
Nekem ez kb. 32%áfának tűnik vagy csak nem tudok számolni?Többet se kérek az expedited shippingből.........meg a dhlből se
-
beg
veterán
Áfa plusz kezelési költség. Az nem egy az egyben áfa. Ha előtte itt érdeklődsz, megmondtuk volna. Az összefoglalóban is szerepel. A négyezer párszáz kezelési pedig nettó, örülj ha abból nem a bruttót fizettetik ki veled
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
Javagyúgy. Matekból nem voltam túl stréber
El kell kérni a DHL-től, hogy mi alapján és mivel számol.Egyébként úgy lehet ahogy a kolléga mondja, a DHL kezelési költsége kb. 6000. Plusz a hatezer párszáz ÁFA és ugyan ott vagyunk amit írtál.
[ Szerkesztve ]
-
koppi999
csendes tag
Sziasztok!
Tegyük fel hogy a gép amit akarok Mo-n 400 k valamint amúgy is megyünk valamelyik közeli Mo-val határos országba tehát nem pluszköltség az út oda-vissza.
A topik ismertetőjében az elején az van hogy EU tagországból behozás esetén nincs se ÁFA se vám.
Lejjebb meg az van hogy 701 euró felett már van ÁFA is meg vám is. Ez vonatkozik Ausztriából Mo-ra szállításnál is? Még ha vonatkozik rá ,akkor is megéri mert a számtech. termékek alapvetően olcsóbbak, nem?Ha külföldön vesszük akkor melyik országban járunk a legjobban a közelben? (hol a legalacsonyabb az adó, stb. Gondolom Ausztria a legjobb választás nem?
És végül : Melyik a legmegbízhatóbb ,legjobb , legolcsóbb olyan üzlet Ausztriában ami olyan mint nálunk a PCX ? Tehát én állítom össze az ott kapható alkatrészekből a gépet és össze is szerelik nekem? (Ha lehet legyen angol verziója is az oldanak mert németül egy-két szót ismerek csak )
-
Aldo Novares
aktív tag
válasz Aldo Novares #69735 üzenetére
ebben valaki tudna segiteni ? meg mindig ugyanott van az aru,nem mozdul, nem kuldtek el a celorszagba. Escalalni kene ?
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Kis információra lenne szükségem.
Gearbest-ről rendelés (EU warehouse).
A rendelés után néhány nappal kaptam TN-t (RS3192319xxGB). Ez 04.29-én volt.
Azóta sem lehet látni semmit sem itt, sem itt.Ez többé-kevésbé normálisnak mondható, hogy több mint 1 hét után sem látszik semmi infó a csomagról?
Illetve elképzelhető, hogy a csomag úton van, de a TN egyszerűen nem követhető, mert nem úgy adták fel?
Köszönöm a válaszokat.
-
ricsike81
aktív tag
eu expresszel akarok telót rendelni.M egbizható oldalt tudnáto ajánlani ?Vám és ÁFA mentes legyen a teló .
-
WiZARD
addikt
DHL-től meneküljön aki gyorsan akar csomagot...
Tracking szerint vasárnap este jött meg a csomagom.
Miután hétfő délig nem jött email a vámról, felhívtam őket, hogy mi van már. Erre kérdezte hogy kaptam-e vámolásról levelet.
Mondom nem. Akkor mondjak emailcímet és telszámot, és küldi.Megjött, válaszoltam rá. (az általuk szkennelt, csatolt dokumentumon látszik, hogy tudták a telefonszámom)
Délután 5kor felhívtam őket, mondja hogy látja, hogy megkaptam, majd talán holnap végeznek az eljárással, és akkor másnap hozzák. Mondom ez így nem vicces, nem azért kértem DHL szállítást, hogy itthon még napokig baszakodjanak.
Erre mondja, hogy reggel telefonáljak, akkor talán ma meglesz.
Most beszéltem velük, erre közli, hogy küldtek mailt válaszoltam-e? Mondom igen. Ja ok, azt ő még nem látja, de rákeres. Oké megvan. Akkor talán ma vége az eljárásnak és talán holnap hozzák...Mindezt a pofátlan 6ezres díjért, az alap szállításon felül.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Pityu999
csendes tag
Köszi én is erre gondoltam. Megy a vita a kereskedővel, sajnos nincs tisztában az Arrival és Arrived szavak közti különbséggel, bizonygatja nekem, hogy ez bizony megérkezett az országba és a helyi DHL-nél kopogjak, pedig Frankfurtból van az utolsó bejegyzés. Mindegy elmagyaráztam, ha így sem fogadja el, akkor végeztem vele. Ja ezt küldte, hogy vegyem észre megérkezett az országba, pedig ez nem is azt jelenti:
[ Szerkesztve ]
-
Pityu999
csendes tag
DHL irodában nem voltam még bent, a magyar nyomkövető oldal meg nem tud semmit róla, nem a hagyományos 10 számból álló DHL tracking van, hanem ez: CNAAW100008347 amit ITT
Persze ettől ragaszkodom hozzá, hogy németben van a csomag vagy útközben elveszett valahol. Csak furcsa, hogy egy 49 ezres pozitív eladó egy 20 dolláros cuccon ennyit szórakozik 70 nap után is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest