-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
utgyuru
aktív tag
Pandawillről rendelt valaki mostanában? Itt az útmutatóban látom a kevésbé jók között van. Mobilt rendelnék, EU warehouseból.
-
Upo
addikt
Annyira nem ismerem a programot. Legbiztosabb bemenni az említett hivatalok valamelyikébe, elmondani ezt, és megnézig a gépben. Ha nincs akkor rögtön kérhetsz is. Ha jött már olyan csomagod amit vámkezeltek akkor valószínű van neked is, papírokat elő lehet kotorni (vagy bemenni).
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
bupemko
senior tag
válasz utgyuru #46708 üzenetére
Ezek nem zárják ki egymást.
Kínából többféle szállítási opció van, ezek egyike a worldwide free shipping (China Post, SG Post és társai gondolom). A TNT most akciósan ingyenes 30 USD felett, ha EU raktárból rendelsz az meg 35 USD, amiből 100 USD felett visszakapsz 10 USD-t, 200 USD felett meg 25 USD-t. Én ez utóbbit értettem félre, azt hittem, hogy minden rendelésből lejön ez, így végül nem tőlük veszek Xiaomi Power Bank-okat. -
kazan23
aktív tag
dhl raktárdíjba szaladt már bele valaki? (a küldemény az érkezést követő 3. naptól raktárdíj köteles, 4.200,- Ft + 30,- Ft/nap/kg + ÁFA és a 14. nap után válasz hiányában visszafordításra kerül)
[ Szerkesztve ]
-
hege21
aktív tag
Postától jött a minap egy sms,hogy RF.......SG számú csomagom érkezett.Eddig rendben is volna,de nekem nem ismerős a TN.....
-
-
D@reeo
aktív tag
Találkozott már valaki YCxxxxxxxxxYW formátumú TN-rel?
eBay, 1 Fontos cucc, free shipping
Csak kíváncsi vagyok, hogy ez valami kamu vagy tényleg létezik ilyen. -
El_Diablo
tag
válasz D@reeo #46721 üzenetére
Üdv a klubban. Éppen tegnap kérdeztem a YANWEN-es retkek érkezési idejét a többiektől. 30-40 napokat mondtak. A TN csak van, de köszönő viszonyban sincs a valósággal. A "nyomkövető" oldaluk szemtelenül vicces: 9-11 napokat ír az országba érkezésre. Ami persze fals információ. Nem is érdemes figyelni az oldalt. A védelem lejárta előtt pár nappal nyiss dispute-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Damwise
csendes tag
Kínai postán a letétbe helyezés az amikor már odaért, de még nem vették át az árut?
Ha igen, mennyi ideig őrzik meg szerintetek? Visszaküldik x idő után hozzám vagy felejtős a csomag?
-
D@reeo
aktív tag
válasz Dluinet #46724 üzenetére
&@El_Diablo
Ja így már világos. Kicsit megzavart, hogy a cég létezik de a TN kamu.
Nem szeretek minden sz*rra refundot vagy repostot kérni, mert általában minden megérkezik egy kis késéssel. A 20-50 ezres ratinggal rendelkező eladók meg szerintem tuti elküldik, ha meg út közben lenyúlják, az nem az Ő hibájuk. Szerencsére itt a postások nem lopkodnak (ahol én élek). Viszont ha túl sokat refundolsz és elérsz egy bizonyos határt (összeget és/vagy darabszámot azt nem tudom), akkor az eBay minden nyitott case-edet lezárja és ellened dönt, valamint megszűnik az ebay védelmed is.
Mondjuk engem nem érint azzal a havi 1-2 rendeléssel, de akkor se szeretek refundolni. Viszont most rendeltem egy kicsit értékesebb órát, itt azért kicsit parázok.És továbbra se tudom megérteni, hogyan tudnak ezek profitálni.
Megvesznek valamit 0.20USD-ért nagy lot-ban, eladják 1USD-ért, fizetnek ebay és PP feet, fizetik a csomagolást, fizetik a postát (mégha free shipping van, akkor se hiszem, hogy a HK/CH/stb posta valóban ingyen szállítja el nekik a két szép szemükért, tuti kell valamit fizetniük. Akár havi díjat.) és ezek után még x %-a a vásárlóknak refundot vagy repostot kér (ok, ebay fee akkor lejön, a PP fee meg szerintem nem).
És ott vannak az aukciók is.Simánelőfordulhat, hogy 0.09USD ért megnyersz 1 fóliát vagy fülest. Persze az értékelés fontos, de ennyire?
A lényeg: szeretnék egyszer elmenni egy ilyen kínai ebayes eladó céghez. Tuti mindent automatizáltva csinálnak ERP-vel[ Szerkesztve ]
-
El_Diablo
tag
válasz D@reeo #46727 üzenetére
Erről van szó. Az értékelések begyűjtése. Ez egyfajta promóció.
Csak mellesleg jegyzem meg (magán vélemény), hogy a YANWEN buli szerintem miként működik. Előfizetsz erre a hulladék szolgáltatásra, kapsz egy partnerkódod, regisztrálsz és magad írhatod be, hogy van egy küldeményed. Kapsz egy sorszámot (TN-t) amit elküldesz a partnernek. Erre a kis oldal generálja a baromságait a naiv vevő pedig boldog. Közben a kis sóher kínai feladja sima CN postai küldeményként, nyomkövetés nélkül. Ali-n már olyan pofátlanok, hogy $5-10 közötti cuccokat is ezzel küldik.
Nekem spec a régi módszer jobban tetszik: kapsz egy kamu számot és szól az eladó, hogy mi a helyzet de nyugi, mert megy. Ez a kamu TN-ezés felháborít! És főleg azért, mert fél éve még az $5 és feletti cuccokat rendes TN-el küldték. Plusz még jóval lassabb is. A sima HK-s 2hét... -
peter.taylor
csendes tag
Hello.
Pandawill -nál ezt ,hogyan kell értelmezni?
Import Tax & VAT Insuranceha megbukik a csomag a vámon akkor visszadják a teljes vételárat?
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz peter.taylor #46730 üzenetére
Nem, csak ami áfát kifizetsz és beküldöd nekik az erről szóló dokumentumot.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Laza...
addikt
-
nimfas
addikt
válasz nimfas #46700 üzenetére
Na... göngyölődik tovább az ügy, ma jött egy válasz az Alis eladótól, íme:
"LIANG WU
2014-10-30 00:58:01
dear
please cancel your dispute
we refund by paypal
give 5 star
ok?"Még nem válaszoltam neki, de majd hülye leszek lezárni az ügyet utána meg futhatok a pénzem után... (Biztos volt itt nem egy ember aki megtette..... )
Lényeg a lényeg, hogy ha megírom, hogy először a pénzt vissza, aztán zárom az ügyet az úgy ok?
Régebben volt olyan, hogy visszaküldte a pénzt az illető, de a számlámra kevesebb került, mert levont a PayPal vmit belőle... ez most hogy van? Ha Dispute útján jön vissza a pénz akkor az összes, ha csak "úgy" utalják akkor levonás után ami marad?
Persze adok neki egy "5" csillagos értékelést, hát hogyne....
Jajj Laza, te olyan gonosz vagy
[ Szerkesztve ]
-
El_Diablo
tag
válasz nimfas #46733 üzenetére
Így van! Intéződjön a dolog az Ali-s felületen had lássák a kis dolgait. Nekem is ajánlgattak hasonlót de mereven elutasítottam. A másik kis észrevételem az Ali-val kapcsolatban: ha full refund-dal végződik egy dispute már nem engedi értékelni az adás-vételt. Eddig engedte. Ezzel kapcsolatban írtam nekik a fb-on persze semmi válasz... Hmmm
Megelőztek. Nem csak az 5* nem gyűlik, hanem a sárdobálás sem...
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
Valójában, ha jól értelmezem a dolgokat, akkor mindenkinek rendelkeznie kellene VPID azonosítóval, aki már kapott külföldről vámeljárásos csomagot, mert különben hogyan is valósul meg maga a vámkezelés az adott magánszemély részére? Másrészt a DHL miért kéri be az adószámomat a vámkezeléshez, ha egyébként pedig nincs rá szüksége? Kicsit átláthatatlan szerintem ez az egész rendszer.
-
bl4ze
veterán
-
LámaZ
addikt
válasz kurtuzov #46739 üzenetére
Hoppá!
14T101E (Bejelentő és változásbejelentő lap az egyéni vállalkozók nyilvántartásában szereplő egyéni vállalkozók részére) űrlapot küldtem be augusztusban, de a „Kérem a VPID szám megállapítását” négyzetet NEM jelöltem be.
Akkor itt ástam el a kutyát! (virtuálisan, nehogy valaki feljelentsen ezért is :-)[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
kurtuzov
senior tag
válasz RVR400 #46740 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a (csak adóazonosító jeles) magánszemély esetében nem szükséges VPID szám kiváltása. Lehetséges, de nem kötelező, idén a 14T34-es adatlapon.
Ha már bejön bármiféle üzletszerű tevékenységhez kapcsolódás (ie: költségként elszámolás) pl adószámos magánszemély (14T101 adatlap) onnan már kötelező a VPID, de az már kereskedelmi forgalomnak minősül.
A posta honlapja szerintem jó sorvezető.Magánszemély Vámkezelési nyilatkozatában nincs is VPID/EORI szám bekérés. Lehet a GLS is elfogadja üresen, ha magánszemélyként vámoltatsz.
-
RVR400
veterán
válasz kurtuzov #46744 üzenetére
Tehát, ha nem kötelező, akkor a GLS min szenved? Ha pedig kötelező, akkor az első alkalomkor a NAV-nak automatikusan kell generálnia az adott személynek a VPID azonosítót, ahogy a sima adóazonosítót is megkapja mindenki. Ezért mondom, hogy nem is értem. Másrészt a DHL elvileg nem magánszemély nevére intézi a vámolást, tehát akkor jogtalanul kezelnek adatot, mivel tőlem bekérik az adóazonosítót. Ha pedig azért kell az adóazonosító, mert magánszemély részére vámoltatnak, akkor meg léteznie kell a VPID azonosítónak is. Ördögi kör ez.
-
kelzsoca
félisten
válasz RVR400 #46748 üzenetére
Te meghatalmazást adsz a futárcégnek, hogy az ügyben helyetted eljárjon, Téged képviseljen a vámeljárás során.
A saját adóazonosító számod pedig nyilván nem véletlenül kérik.
A vámkezeléstől számított 5 éven belül bárki ellen hatósági vizsgálat indulhat, így mindenkinek azt javaslom, hogy legalább 5 évig mindenféle dokumentumot őrizzetek meg, mert a késöbbiekben akár szükség is lehet rá.
Vizsgálat bárki ellen indulhat (szúrópróbaszerűen) akár kifizette a vámot-áfát akár nem. -
beg
veterán
válasz kelzsoca #46749 üzenetére
Amikor nem gyorsfutár vámol, hanem jön az értesítő a sima postás cuccról (vagy a trackerben látom, hogy adatok bekérése), adom a képernyőképet és a PP bizonylatot, akkor miért nem kérnek adószámot? Ugyan azok vámolják a hagyományos és a gyorspostát is. Soha nem kellett a lassúnál, ezért kérdezte a kolléga, hogy a DHL-nek miért?
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest