- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
icons
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősöm Kindle 4-ének a kijelzőjének egy része magát.
Garancia már nincsen rá. Lehet ezzel valamit kezdeni, és ha igen, megéri-e?
Köszi!
-
cocka
veterán
válasz Proci85 #20456 üzenetére
Ja, hát nem is értem hogy ha valaki megszakításokkal olvas vagy esetleg elfelejti "elaltatni" a Kindle-ét és csak úgy van, de közben nem olvassa, akkor is elcsesződik az idő.
A rendes full kompatibilis azw3-nál szerintem az egyetlen értelmes infó ott alul a százalék és esetleg a location vagy ha az adott könyv támogatja, akkor oldalszám. Slussz.
-
Degeczi
nagyúr
Felhasználásfüggő.
Én pl. azért szeretem, ha nagyjából pontos a saccolás, mert többnyire ebédidőben használom, és jó tudni, belefér-e még egy fejezet.
De ez nálem többnyire jól is működik, nekem nem is gyakran van vele gondom - igaz, általában becsukom a fedelét olvasás végén, ami elaltatja így nem torzul a sebességadat, de egyébként egyszerűen kiküszöbölhető lenne, hiszen annyi az egész, h amikor az otthagyott készülék magától elaludt, akkor ez a 10 perc ne számítson bele a sebességsaccolásba.
(de azt nem tudom, így van-e, mert ősrégi firmware-nél maradtam) -
vegyszer
addikt
válasz hampidampi #20459 üzenetére
A Nook Simple Touch- root után a CoilReader-ben belehetett a sávot állítani, ami jelzi a fejezet véget, és az aktuális pozíció/összes oldal adatot is hozza, és ha változtatni kellett a betűméreten/margón, újra tudja számolni az egészet...
Ez hiányzik.[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
donjohnson
addikt
sziasztok,
jól értelmezem, hogy a kindle touch 8-nak nincs háttérvilágítása?
kicsit meglepő számomra, hogy a régebbi paperwhite 1-emnek viszont van, ennek meg ne lenne?ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
vegyszer
addikt
válasz donjohnson #20461 üzenetére
Igen, jól érted. Háttérvilágítás a Kindle Paperwhite sorozatban van. A legolcsóbb Kindle ezt nem tudja.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
IamTheDog
tag
Küldött már innen valaki vissza Kindle-t a német Amazonhoz? Azt mondták telefonban, hogy elméletileg nem kell postaköltséget fizetnem (egy rakás papírt küldtek, amit rá kell a csomagra ragasztanom), de ha mégis, akkor azt majd kifizetik. Csak bemegyek a postára és feladom?
-
shifty!
senior tag
Sziasztok!
Sok idő után újra elővettem régi szeretett könyvolvasómat, átolvastam párezer hsz-t afórumból, illetve az összefoglalót - lenne pár kérdésem.
Első, mivel a doboza nincs meg, pár perc nyomkodással nem derítettem ki, honnan tudhatom meg a készülék pontos típusát? (Ha a hátujára rá van írva, ne nézzetek hülyének. Olyan erősen rajta van a fedeles tok, hogy nem tudom leszedni róla )
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
hampidampi
senior tag
válasz IamTheDog #20464 üzenetére
" Csak bemegyek a postára és feladom?"
Igen. Két példányban nyomtasd ki a címkét amit e-mailben küldenek. Egyiket ragaszd a csomagra, a másikat rakd bele. Kérj a küldeményről számlát a nevedre, fotózd le és csatold a válasz e-mailedhez. Ha jogos a panaszod, a csomag megérkezése után 2-3 nappal visszautalják a vételárat és a postaköltséget is.(#20465) shiftyhungar:
[link][ Szerkesztve ]
-
IamTheDog
tag
válasz hampidampi #20466 üzenetére
Köszi! Igazából csere lesz, már úton van az új a karácsonyra kapott kepernyőhibás helyett.
-
Mela Kehes
addikt
Üdv!
A Calibre programmal tettem fel eddig könyveket. Most viszont amikor jobb gombbal kiválasztom a Küldés eszközre menüpontot, ott inaktív minden, pedig látom hogy tölti, tehát kapcsolatban van. Tud valaki segíteni?
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
snowdog
veterán
válasz Mela Kehes #20468 üzenetére
Szia! Szerintem lecsatoltad (eltávolítottad) az olvasót. Ha látod hogy tölti (és ez alatt azt érted, hogy az olvasó az USB-n keresztül töltődik), akkor természetesen nem lehet az olvasóra könyveket másolni. Ilyenkor az olvasó le van csatlakoztatva a számítógépről. Csatlakoztasd újra az olvasót (húzd ki az USB csatlakozót, majd dugd vissza). Ezt követően ne csatold le!
Úgy emlékszem egy figyelmeztetés is megjelenik az olvasón.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz snowdog #20469 üzenetére
"Ha látod hogy tölti (és ez alatt azt érted, hogy az olvasó az USB-n keresztül töltődik), akkor természetesen nem lehet az olvasóra könyveket másolni. Ilyenkor az olvasó le van csatlakoztatva a számítógépről."
Ha le van csatlakoztatva, akkor csak tölt.
Ha fel van csatlakoztatva, akkor el lehet érni, lehet rá másolni, de közben is tölt, szóval a töltés jelzése nem jelenti automatikusan/egyértelműen a lecsatlakozott állapotot.
Felcsatlakozva a Kindle-t nem lehet használni olvasásra, USB Drive Mode jelenik meg a kijelzőn.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Watcher45
tag
válasz Mela Kehes #20468 üzenetére
Amikor a géphez csatlakoztatod az olvasót a géped felismeri, mint külső adathordozó eszközt vagy csak az energiaellátás indul meg? Másik USB porton vagy kábellel próbáltad csatlakoztatni? Win eszközkezelőben esetleg felismertetni próbáltad?
-
Mela Kehes
addikt
Másik USB-n is próbáltam, egyébként Mac OS-t használok.
Ha rácsatlakoztatom a gépre, akkor nem jelenik meg külső meghajtóként.[ Szerkesztve ]
-
Mela Kehes
addikt
Juj hogy én mekkora hülye vagyok. Nem jó kábelt csatlakoztattam. Hasonló volt, töltötte is de mégsem volt az igazi. Most már rögtön fel is ismerte. Bocsi.
-
Watcher45
tag
válasz Mela Kehes #20472 üzenetére
Próbáld meg egy másik kábellel, mert az is okozhat problémát. Vagy a kábelt próbáld ki egy másik eszközzel a géphez csatlakoztatni (pl. tab vagy telefon) és ha annak is csak energiát ad, adatátvitelre nem képes akkor a madzag a hibás. De esélyes, hogy az oprendszerben lesz valami az eszköz illesztőprogrammal. Nem ismerem sajnos a Mac rendszerét.Szerk:
Látom megoldódott amíg én elméláztam itt a válasszal[ Szerkesztve ]
-
shifty!
senior tag
Ha egy .pdf kiterjesztésű könyvem, ami a laptop kijelzőjén megjelenik minden karakterével, de a Kindle kijelzőjén ugyanez a könyv nem határozott karakter kontúrral és néhol hiányzó karakterekkel jelenik meg, ott a .pdf javítására van valamilyen lehetőség? Calibre vagy az ABBYY PDF Transformer+ meg tud ilyen problémával kűzdeni?
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
snowdog
veterán
válasz shifty! #20477 üzenetére
Többen, többször írták, hogy ezek az olvasók nem ideálisak pdf formátumú könyvek olvasásához. Ha bármivel sikeren konvertálod, akkor az már minden bizonnyal normálisan fog megjelenni az olvasón. Csak hát ez többnyire elég időigényes. Én nagyon megszoktam gondolni, melyik az a pdf amit átkonvertálok. Ahhoz nagyon jó könyvnek kell lenni.
-
shifty!
senior tag
-
kovisoft
őstag
válasz shifty! #20480 üzenetére
Az ilyen pdf-et nem érdemes konvertálni, mert nem csak szövegből áll. A legtöbb, amit tehetsz, hogy megnézed, fekvő nézetben kifér-e egy sor olvashatóan a képernyőre. Ha igen, akkor van olyan pdf optimalizáló (pl. K2pdfopt), ami le tudja vágni a margókat, de magát a tartalmat nem piszkálja.
-
jhonnycorvo
csendes újonc
SziasztokA mai nap vettem egy Kindle 8-at. Következő problémáim vannak. A legnagyobb, hogy usb-n csatlakoztatva nem látja a win10. Próbáltam másiik kábelt is sajna azzal sem illetve bluetooth-on sem látja semmilyen eszközöm. Mi lehet a megfejtés?
Köszi a segítségetMegoldódott
[ Szerkesztve ]
-
Watcher45
tag
válasz jhonnycorvo #20483 üzenetére
A saját kábelét használva nem ismeri fel a Windows? Ha idegen főleg ha kínai kábel más eszközzel próbáld ki, hogy képes-e normális adatátvitelre vagy csak töltésre jó. Bocs látom megoldódott.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak.
Unokahúgom kapott egy Kindle Voyage készüléket 2017 júniusban.
Nos, a mai napon mutatta, hogy a néhány napja elindult Óta frissítés azóta is a képen van. Semmit nem lehet vele kezdeni azóta.
PC-re kötöttem USB-n, semmi reakció egyik eszközről sem.
Kb. 10 mp-ig nyom a tartva a bekapcs gombot, újraindul a Voyage, láthatólag, de ugyanaz a képernyő van (frissítés, ne kapcsold ki....).
Kérdésem: Hogyan tovább?Más: Eddig, mint megtartani, egy gyengusz, Sony M5 készülék töltőfejet használt a töltésre. Ez para? Vagy jó lesz továbbra is ezzel töltve?
Köszönettel várom visszajelzésetek, hozzáértőbb kollégák.
-
vegyszer
addikt
válasz zsoltip #20485 üzenetére
Töltést vesz fel? Mert olyan gyanús ez a dolog, mintha kimerült volna az akku frissítés közben (a vizsgálat helyén lévő WiFi kódot ismeri a készüléke?)
De ez csak információszerzés, nem gyógyszer...
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz zsoltip #20487 üzenetére
The Device Needs a Reset
If you hold the power button down for 7 seconds, a menu should come up with the option to restart the device.
If the device doesn't respond to this, try holding the power button down for 40 seconds to manually restart the device.Szóval ahogy előttem írták, jó sokáig tartsd nyomva, itt 40 másodpercet írnak.
-
Aldorfin
tag
a következő szituáció adódott:
az egyik tünet, hogy egyik napról a másikra rohamtempóban merül a kindle pw (2014).
a másik hogy a wifi jelet, amit eddig (évek óta) folyamatosan használtam (és a többi eszköz azóta is), nem látja.
amúgy használható, és imádom.gondoltam arra, hogy gyalu, és újra tenném. hozzá tartozik, hogy van rajta 1200 dokumentum, jobbára természetesen könyv (mobi).
hol tudom a fent lévő könyveket menteni, Felhőbe tudom tenni olvasóról? előtte van e mód kicsit szortírozni, szelektálni, törölni a szükségtelen dolgokat? ha igen mi a menete?
általános e ez a helyzet? járt már más is így?
segíthet az ötletem, vagy hagyjam, mert hardveres/akksis gond lehet?köszi ha segítetek!
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
-
snowdog
veterán
válasz Aldorfin #20494 üzenetére
Szerintem ez akku probléma lesz, bár a wifi-nek nem kellene hogy köze legyen hozzá. Szerintem csatlakoztasd rá egy PC-re, és a teljes Dokumentumok mappát másold át. Ezt majd a Calibre-vel úgy rendezed, ahogy akarod. A Calibre is lementi, de a sima másolás egyszerűbbnek tűnik.
-
zsoltip
őstag
válasz snowdog #20495 üzenetére
Tegnap beszéltem az Amazonnal.
Elvileg sikerül velük rendezni.
Visszaküldöm, visszaküldik a pénzt, és abból megrendelem ugyanazt a terméket. Azért ez a method, mert MErzsi Fórumtárs, akitől vásároltam, elmondásával ellentétben, miszerint szerinte Refurbished termék, nem refurbished, hanem az amazon Warehouse-ából származó készülék.
Ennyi. De legalább eddig úgyfest, valahogy megoldódik. Reménykedem. :/[ Szerkesztve ]
-
Aldorfin
tag
válasz snowdog #20496 üzenetére
köszönöm!
letöröltem mindent, újra raktam a rendszert és nem akarom elkiabálni, de mintha tetszene eddig. (az akksi majd pár nap múlva látszik)
(jó ötlet volt a calibre, és a pc is!)DE !
miután az amazon felhőjébe reptettem a könyveket,így küldtem az olvasóra mindig, send to kindlével, nem tudom leszedni a már szükségtelen könyveket a kindléről, mert betallózza automatikusan az összes könyvet a felhőből. ezzel lehet valamit kezdeni?
jó hír a router kibe kapcsolásával és/vagy a rendszer újrarakásával a wifis problémám megoldódott.[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz Aldorfin #20498 üzenetére
Én nem használom a felhőt, mert feleslegesnek tartom. Vagy a Calibre-vel, vagy közvetlenül PC-ről másolom a könyveket.
Ha viszont tippelnem kellene, akkor azt mondanám, ha lehetséges ürítsd ki a felhőt, és majd a gépről vissza szinkronizál. Bár ha ott meg már minden duplán van, akkor meg kezd elölről. Felhő ürítés, olvasó ürítés, PC-ről olvasóra másolás, és ha akarod akkor felhővel szinkronizálás. Én így próbálnám, ha szükségem lenne rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
- iPad 10th. 64GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 98%/p3808
- Apple Smart Keyboard Folio-Gyári billentűs tok 3.generációs iPad Pro 12,9"-hoz Bontatlan, üzletből
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest