- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Balee_
aktív tag
Sziasztok!
Paperwhite 3 vagy Voyage? Melyiket vegyem inkább? Olvastam, hogy rendkívül hasznos a Voyage érintőgombja, illetve a kijelző felbontása is jobb, valamint ugye ott van a fényérzékelő. Mindegyik olvassa a pdf-t? Részben munkaeszköznek is szánnám.
[ Szerkesztve ]
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, Asus RTX 4080 ROG Strix OC, LG 34GN850-B, PS5 Pro, Xbox Series X, Nintendo Switch Oled, LG OLED 77C21LA, Steam Deck Oled 512 Gb, PS Portal
-
Degeczi
nagyúr
válasz _Balee_ #20503 üzenetére
PDF-re továbbra se vegyél ilyet, egyiket se.
A Voyage fölbontása tökugyanaz, mint a PPW3-é, a legtöbben sosem állítgatjuk a fényerőt, egyáltalán nem hiányzik a fényérzékelő, és a gombok sem kimondottan - de ott még érthető az egyéni preferencia. Az árkülönbség viszont elég nagy, szerintem nem éri meg.Akkor már inkább még többet rászánva az új Oasis, 7" kijelzővel, vízálló kivitelben.
-
caris1
tag
-
veterán
Sziasztok!
Valaki fentebb írta, hogy M.erzsi-től vett readert. Nem nagyon vagyok képben Kindle fronton, és az eladót sem ismerem, de érdemes tőle PW-t venni? Apróhirdető oldalon árul 27 ezer környékén refurbished darabot. Milyen hátránya van az ilyen olvasóknak?
Van a családban egy Kindle 4, imádjuk, de kellene némi vérfrissítés!
-
zsoltip
őstag
Tegnap írtam az Amazon topicbe, de most korrekcióként a megfelelő helyre teszem.
A Kindle Voyage-t, aminek a frissítési képernyő fagyott a kijelzőjére, kissé vehemens, már már Basics féle technikával kezdtem a javításának.
Darabokra szedtem, hátha valamelyik csatlakozó lazult ki, esetleg az akku csatlakozás, vagy bármi lehet gubancos...
Újra elkezdtem összeszerelni.
A PC egyszer elkezdte felismerni, mint Kindle eszköz, de el is tűnt... :/
Teljesen összetettem, majd Sparheltben melegítettem, majd mélyhűtőben fagyasztott a Voyage-om. Képzeljétek, kiírta, hogy a frissítés nem sikerült... Persze angolul, kísérő szöveggel... Igen megörültem.
Most a startup screen jelenik meg, tehát az a fa alatt ülő emberke...
Számítógép nem érzékeli, valamint nem akar továbblépni erről a startup screenről...
Mi s túrót lehet tenni?
Próbáltam már ismételt fagyasztást is, de semmi.És jelenleg nincs ötletem...
-
-
zsoltip
őstag
válasz donjohnson #20511 üzenetére
Szerinted, ha ilyenekkel próbálkozom, akkor az alap nem volt még?
Perszehogy.
Folyamatosan próbálkozom ezzel is.[ Szerkesztve ]
-
zsoltip
őstag
Feladom.
Magyarországon hol javítanak?
Ha kapok egy korrekt árat, lehet megnézetem...Ezeket találtam:
https://kindleshop.hu/szerviz/
https://www.kindlewebshop.hu/
És esetlegesen: http://appsolute.hu/szerviz/ -
HeliumA
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Kindle5-öm és reggel sikerült a galériáról lejövet lezuhannia. Sajnos nem volt teljesen kikapcsolva, így a fél kijelzőn ott maradt a pihi kép. Érdemes javíttatni vagy jöhet az újabb e-book?"A Pénz valóban nem boldogít, mert nem érzem magam boldogabbnak most, hogy 500m$-om van, mint amikor 400m$-om volt" /Arnold Schwarzenegger/
-
cocka
veterán
Én meg annyiszor (számszerűen nem sok, de ahhoz elég sok hogy ennyiszer leessen) leejtettem már a PW3-amat, hogy csodálom, hogy semmi baja nem lett még. LOL Pedig esküszöm vigyázok rá, csak néha kicsúszik a kezemből.
-
Degeczi
nagyúr
válasz HeliumA #20518 üzenetére
Tökmindegy, ki van-e kapcsolva (hiszen nincs benne mozgó alkatrész), ugyanúgy könnyen sérül végzetesen, ha nincs jól védő tokban.
A kijelző a legdrágább alkatrész benne, ráadásul amit Kínából tudsz venni, erősen másod-(harmad-) vonalbeli példány, nem olyan minőségű, mint a gyári, szóval nem érdemes foglalkozni vele sajnos.
-
HeliumA
aktív tag
Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Akkor jöhet az új, de az már Paperwhite 3 lesz. Erről valami vélemény?
Viszonylagosan sokat használom, tehát éves szinten jó sok könyv átmegy rajta, illetve most már Word-os dokumentumok is a tanulmányaimhoz."A Pénz valóban nem boldogít, mert nem érzem magam boldogabbnak most, hogy 500m$-om van, mint amikor 400m$-om volt" /Arnold Schwarzenegger/
-
cocka
veterán
válasz HeliumA #20531 üzenetére
De szerintem olyan nincs, hogy PW 2016, mert 2015-ben jelent meg. 2017-ben csak fehér verzió jött ki, kb. egy időben a Kindle 8-cal. És miután abból jelent meg fekete és fehér is, így piacra dobták a PW-ből is a fehéreket, de alapvetően azok is a 2015-ös modellt követik.
-
MightyEagle
csendes tag
Sziasztok!
E hét szerdáján meghozta a futár a Kindle 8-at.
Ajándékba szántam,de gondoltam előtte kipróbróbálom.
Tökéletesen működött.
Aztán egy gyári visszaállítás után a regisztrációnál lefagyott a kép,azóta semmire nem reagál.
Egyik helyen azt írták 20,másik helyen hogy 40 mp-ig nyomjam a bekapcsológombot,és újraindul.
Ha két percig nyomom,akkor se csinál semmit,csak a zöld led villog nagyon gyorsan.
Kérdés: mit csináljak vele? (Számítógép se látja)
Ha visszaküldöm,akkor jövőhét szombatig nem fog ideérni az új,amikor is át kéne adnom leendő tulajdonosának.Házilag nem tudnék kezdeni vele valamit?
A 2 éves kindle 6-om még sosem csinált hasonló dolgot se[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
válasz MightyEagle #20533 üzenetére
Fél van kellő képpen töltve?
Töltést veszi rendben?
Tudom, általános tippek, de sajnos nekem jobb hirtelen nincs."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
vegyszer
addikt
válasz MightyEagle #20535 üzenetére
Én a PW3-mam karácsonyi óta nem tettem töltőre, csak akkor frissiben, ahogy kaptam. Bár nem is tudom, hogy mikor, hogyan világít.
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
zsoltip
őstag
Fórumtársak!
Valami vérlázító, amit a Kindleshop (Budapest, XIII., Esztergomi u. 66.) megenged magának.
Múlt hét pénteken délelőtt egyeztetve velük, bementem a készülékemért.
Megbeszélt időközben...
Az a felirat fogadott, miszerint nincsenek nyitva azon a napon....
Azóta hívom őket, több számon is, írtam nekik, semmi válasz. Szomszéd üzletek sem adtak kontaktot....Ismeritek ezt az üzletet? Valakinek szívódtak már fel leadott Kindle eszközével?
-
zsoltip
őstag
válasz donjohnson #20539 üzenetére
Nincs közel... jó egy óra majdnem a melóhelyemről.
De ez nagyon "cuki", hogy telefonra sem válaszolnak, sem hangüzenetre, se e-mail-re, se semmire... mostmár Facen is megkerestem a tulajt... Hátha, valami online mókus életet él.
A különböző Aranyoldalak és más cégtár oldalakon lévő telefonszámok pedig már nem aktuálisak, nem élnek.
Faramuci helyzet. -
caris1
tag
válasz zsoltip #20538 üzenetére
Hasonló volt velem is.
Kindle tokot rendeltem tőlük, személyes átvétellel. Mikor megjött az értesítés, hogy mehetek, akkor odamentem nyitvatartási időn belül de zárva voltak.
Idegesen eljöttem, írtam nekik egy emailt, hogy emiatt lemondom a rendelésemet. Gondoltam, hogy küldenek egy elnézést kérő levelet, de válaszra se méltattak.
Úgyhogy nálam feketelistára kerültek, soha többé semmit onnan.We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
zsoltip
őstag
Hát kiderült a galiba egy része. Családi vállalkozás lévén egy családi probléma borítja a boltot...
Részben ezt el is fogadom. De nem. Azért nem ez a módi.
Részemről egy nagggggyon nagy fekete pont nekik. Óvakodjatok tőlük.
Sőt, még azt is megpróbálta nekem a jóember beadni telón, hogy Mo-n csak ők javítanak Kindle-t...Délután hozom is el tőlük egyből...
[ Szerkesztve ]
-
zsoltip
őstag
Igen. Ő a "szervizes kolléga" és ügyvezető felesége.
Részemről ennyi. Visszakaptam a készüléket, a papíron egy egyszerű mondatocska szerepel, miszerint nem gazdaságos a beszamítás, vagy javítás... Most nem nézem meg melyik...Egy Fórumtárs próbál vele szerencsét. Övé lesz a továbbiakban.
Egy tipikusan rossz példát láthattunk magyar üzletpolitikára, családi probléma ide vagy oda.
De legalább nem kellett fizetnem...
[ Szerkesztve ]
-
HeliumA
aktív tag
válasz MightyEagle #20533 üzenetére
A gyereknek a 6-os is kifagyott. majd ahogy próbáltam ki be kapcsolgatni, láttam hogy villan egyet a kijelző. Ezután megpróbáltam a teljes kikapcsolást, elsőre nem sikerült, majd a rövidebb ideig történő nyomás után ismét villanás, és akkor is a hosszabb kikapcs. Ekkor újra bootolt az eszköz és jó lett ismét. A szerencse, hogy a boot után a rajta lévő könyvek megmaradtak, így plusz munkám nem keletkezett.
"A Pénz valóban nem boldogít, mert nem érzem magam boldogabbnak most, hogy 500m$-om van, mint amikor 400m$-om volt" /Arnold Schwarzenegger/
-
HeliumA
aktív tag
Nem akarja a mod/téma felelős frissíteni/aktualizálni a téma összefoglalót?
"A Pénz valóban nem boldogít, mert nem érzem magam boldogabbnak most, hogy 500m$-om van, mint amikor 400m$-om volt" /Arnold Schwarzenegger/
-
vegyszer
addikt
válasz HeliumA #20549 üzenetére
Nem tudom, hogy akarja-e frissíteni, de lenne mit szerkeszteni rajta, az nem kérédés.
A hétvégén épp azt nézegettem, hogyan kellene a PW3-mat rootolni, és rá lehet-e rakni a CoolReadert, mint a korábbi PW modellre, de erről még a google se akart tájékoztatni, ami az álmos könyvek szerint nem jó ómen.
Pedig egy pillanatig csillogott a szemem miatta.Az ötlet innen jött: CoolReader - alternatív Paperwhite
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3806
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
- Apple Smart Keyboard Folio-Gyári billentűs tok 3.generációs iPad Pro 12,9"-hoz Bontatlan, üzletből
- iPad 8th. 128GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 88%/p3812
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest