- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
válasz
ArthurShelby #20099 üzenetére
"Nekem eredeti kindle-s tokom van, így ha felnyitom egyből aktív lesz a készülék."
Mielőtt vki félreérteni, azért lesz aktív, mert regelted és nem azért, mert eredeti.
-
cocka
veterán
Ez ugyebár annyiban különbözik a régi olvasóktól, hogy azokon nem hozható létre online a collection és nem tudod szinkronizálni sem a készüléken létrehozott collectionöket sem, csak kvázi helyileg léteznek. Azaz ha egy régebbi Kindle-t deregisztrálsz, akkor ezek a collectionök végleg elvesznek. Ami azért néha nem árt, ha van, mert legalább egységesíteni/rendszerezni tudod a könyvek listáját.
-
cocka
veterán
Sajnos sokat nem érsz vele, mert az egy gombnyomásra ébredés csak reklámmentes esetben van. Viszont azt néztem, hogy ugye a collectionök a készülék átregisztrálásakor elvesznek. VISZONT!
Ha van egy olyan készüléked ami támogatja a felhőből letölthető collectionöket (pl. PW3), akkor bár a sideloadolt tételeket is be lehet vonni helyileg a collectionbe, azok értelemszerűen nem szinkronizálódnak fel a felhőbe, DE amikor ismét beregisztrálod a régi accountodra a készüléket, akkor a felhőből le tudod tölteni újra a collectionöket és még az offline tételeket IS megjegyzi! Egyébként a felhőben mutatja is, hogy összesen hány tételből áll a collection, de csak az adott accounton keresztül megvásároltakat mutatja.
Ez természetesen nem vonatkozik a reset device végrehajtását követő esetre. Mert akkor lényegében törlöd az összes adatot a Kindle-ről.
-
cocka
veterán
válasz
Oldman2 #20094 üzenetére
Amerikai accounttal ki lehet meg be lehet. De reconnectelni kell még a wifi hálózatot is, mert csak úgy nem jelenik meg, hiába várod.
Rosszul emlékszek, hogy egy reklámos Paperwhite esetében ennek a mágnesnek teljesen fel kellene oldania a készüléket?
Rosszul: kiírja, hogy swipe to unlock Kindle.
-
Oldman2
nagyúr
12 napja rendeltem egy ilyen tokot az Ebay-ről, ma megérkezett.
Mágneses, de gondom van vele.
Rosszul emlékszek, hogy egy reklámos Paperwhite esetében ennek a mágnesnek teljesen fel kellene oldania a készüléket?
Vagy a Swype-ra szükség van reklámos változat esetében?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ArthurShelby #20089 üzenetére
Igen, egy dolog lett volna jó nyelvtanuláshoz: ha korrekt, színész által olvasott hangoskönyvek van szövege is, és abban jelölné (mondjuk aláhúzás vándorolna, h ne kelljen sokat frissíteni), h épp hol tart....
De kihúzom a kezem a biliből... létezett ugyan szöveggel párosított audiobook, de ilyesmi nélkül. -
cocka
veterán
Igen, ez a funkció teljeskörűbb volt a Kindle Keyboardnál és a Kindle Touchnál. Na azok támogatják a hangoskönyveket is meg az mp3-ak hangoskönyvként való lejátszását is.
-
Spy89
aktív tag
Megoldották újra a hangoskönyv kérdését:
https://goodereader.com/blog/electronic-readers/amazon-kindle-audio-adapter-review -
Spy89
aktív tag
válasz
Mojzsa81 #20071 üzenetére
Szia!
Én is küzdöttem ezzel a problémával az elején.
A megoldás számomra az lett, hogy a word dokumentumot lementettem HTML-be (mentés weblapként), majd az így készített HTML-t adtam hozzá új dokumentumként a Calibre-ben. Ezután pedig már simán, a megszokott módon alakítom AZW3-á. -
hampidampi
őstag
Vagy a .kfx.
...lenne, ha tudnánk róla valamit.
És még azt is megkockáztatom, hogy szkennelt anyag. Azzal meg tényleg szívás dolgozni.
Minden anyag szkennelt. Legalábbis nem hinném, hogy közvetlenül a nyomdából kerülnének ki a könyvek. Az utólagos szkennelés a jellemző. A kérdés, hogy mennyi időt/energiát öltek az utólagos munkába.
Ja Calibre-ben beállítható, hogy törölje a bekezdések közti felesleges térközöket.
Igaz, viszont ezzel az a baj, hogy mindenhonnan törli. A címsorok előtt-után, stb.
-
cocka
veterán
válasz
Degeczi #20069 üzenetére
a gyári minimum-sorköz szerintem teljesen jó
Hát ez sem annyira egyértelmű, mert ez is betűtípusfüggő. Vagy esetleg attól is függ, hogy az adott könyvnél mekkora alap sortávolságot definiáltak. Nekem először a 3 közül a legnagyobbon volt, de bizonyos betűtípusoknál és könyveknél már zavaróan távolra kerültek egymástól a sorok.
Egyébként az azw3 a legoptimálisabb a PW-okra.
Vagy a .kfx.
Nem sorközökkel van itt a gond, hanem a fölösleges bekezdésvégekkel (de lehet, hogy kézi sortörés).
És még azt is megkockáztatom, hogy szkennelt anyag. Azzal meg tényleg szívás dolgozni.
Persze az sem elegáns, hogy a bekezdések közt nagyobb a sorköz. Erre lenne való inkább a behúzás.
Ja Calibre-ben beállítható, hogy törölje a bekezdések közti felesleges térközöket.
-
Mojzsa81
újonc
Köszönöm szépen mindenkinek! Sajnos ahonnan én töltök le könyveket, csak ilyenek vannak.
-
huberpe
aktív tag
válasz
Mojzsa81 #20073 üzenetére
pdf - azw3 konverzió viszonylag egyszerűen megoldható az alábbi lépésekkel:
1. mobipocket creator a pdf-ből prc-t csinál
2. calibre a prc-t azw3 formátumba konvertálja (apróbb beállításokkal még a fejezetek is előhívhatók, persze ha voltak a pdf-ben)
3. kész
a végeredmény a bőven jó kategóriába esik, megfeleő nyersanyag esetén. -
hampidampi
őstag
válasz
Ahogy Degeczi is írta. Tipikus pdf-ből "konvertált" szar. Ez az amit messziről kerülni kell, és ezért mondjuk mindenkinek, hogy a pdf nem e-könyv. Mert ha nem értesz hozzá, csak ilyet lehet belőle csinálni. És még ha értesz hozzá, akkor is sok munka.
szerk.:
(#20073) Mojzsa81
Nem sorközökkel van itt a gond, hanem a fölösleges bekezdésvégekkel (de lehet, hogy kézi sortörés).
Persze az sem elegáns, hogy a bekezdések közt nagyobb a sorköz. Erre lenne való inkább a behúzás. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Ennek nincs köze a készülék típusához, sem a file kiterjesztéséhez: a bemenő DOC hibás, az készült PDF-ből trehány módon, ahol minden egyes sor önálló bekezdés, nincsenek még összefolyatva.
Ilyen vacak anyaggal nem érdemes tapasztalat nélkül foglalkozni, nem triviális a javítás: inkább szerezd be korrekt formátumban!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Mojzsa81 #20071 üzenetére
Ez nem PDF, hanem PDF-ből "mentés másként"-tel konvertált anyag!
A PDF átalakítás azonban nem ennyiből áll, pont az egyik legalapvetőbb feladat az eredetileg máshol végződő sorok összefolyatása...De az ilyen könyvek beszerezhetőek e-book formátumban is, azzal pedig már nincs ilyen gond, jók a sorvégek.
-
hampidampi
őstag
válasz
Mojzsa81 #20068 üzenetére
1. Erre a változatra van Duokan rendszer?
Nincs3. Ha nincs, akkor mit tudok tenni, hogy a könyveket rendesen kezelje? Próbáltam azw-t, mobi-t és pdf-et is. Mindnél óriási sorközök vannak, és élvezhetetlen így az olvasás.
Ezt így látatlanban nehéz megmondani, de valószínűleg vagy nem állítottad be a sortávot az olvasón, vagy eleve rosszul van megformázva a könyv.
Egyébként az azw3 a legoptimálisabb a PW-okra. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Mojzsa81 #20068 üzenetére
PDF-et nem tördel újra, tehát abban nem lehet nagyobb a sorköz, mint ahogy a könyv tördelője elkészítette...
E-bookokban már persze igen, de a gyári minimum-sorköz szerintem teljesen jó, inkább csak a margók túl nagyok. Jailbreak-elt készüléken az is javítható, Duokan nélkül is, gyári állapotún magukat a könyveket lehet módosítani, negatív margóval. -
Mojzsa81
újonc
Sziasztok!
A mai napon vettem egy Kindle Paperwhite 3 típusú olvasót. Eddig Kindle 4 típusú volt, amin rajta volt a Duokan rendszer. Azt nem én tettem fel rá, ezért most meg vagyok lőve, és segítséget szeretnék kérni hozzáértőktől.
A következő kérdéseim lennének:
1. Erre a változatra van Duokan rendszer?
2. Ha van, hogyan aplikáljam rá az olvasóra?
3. Ha nincs, akkor mit tudok tenni, hogy a könyveket rendesen kezelje? Próbáltam azw-t, mobi-t és pdf-et is. Mindnél óriási sorközök vannak, és élvezhetetlen így az olvasás.A válaszokat előre is köszönöm!!!
Barbi
-
cocka
veterán
Az a baj, hogy nagyon sokösszetevős ez a dolog.
Ott kezdődik ugye, hogy ha nem vagy bejelentkezve az Amazon oldalára, de a 14 ország (ahol elérhető az Amazon, mint helyi szolgáltatás) egyikéből töltöd be az oldalt rögtön olyan találatokat dob fel, amik egyébként csak az ottaniaknak érhetőek el.
Tehát a szempontok, amik alapján a Kindle store tartalma változik:
1. honnan töltöd be az oldalt
2. Az ország ahonnan betöltöd szerepel-e a weboldal legalján található 14 tételes országválasztó listában.Egyébként oda is van írva: Changing the country you shop from may affect factors including price, shipping options and product availability.
(vettük észre)
3. Nagy valószínűséggel függ a címtől, amit az Addresses résznél megadtál.
4. Ezt a címet a Kindle store Country settings részénél is beállíthatod. Azt hiszem ha több címed van akkor is ki kell választani, hogy melyik legyen az elsődleges ország, bár az se biztos, hogy enged másik országot választani.
Mindenesetre az tuti, hogy ha pl. különböző országokhoz regisztrált Amazon akkontokat akarsz az Amazon Households szolgáltatással egybevonni, azt nem fogja engedni. Pedig én is nagyon szívesen összevonnám a tartalmaimat, de nem lehet.
-
cocka
veterán
válasz
Oldman2 #20064 üzenetére
Másrészt az üzenet is fantasztikus nekünk magyarországi magyaroknak:
Your current digital account setting does not allow you to subscribe for Kindle Unlimited on amazon.com. Please contact customer service to learn about Kindle Unlimited availability in your local Amazon website.
De nincs magyar Amazon website, tehát itt a kör bezárult. Gyakorlatilag kb. semmilyen szinten nem jársz jól, ha csak egy átlagos egyik Amazon site országának sem megfelelő országban lax, mert így csak az alap ebookokat érheted el és veheted meg, minden más le van tiltva vagy mókolsz, hogy mégis elérhető legyen. Még az a szerencse, hogy a hozzárendelt kártyát nem ellenőrzik és ugyanaz a kártya pl. két különböző országhoz tartozó Amazon accountba is regisztrálva lehet.
Az amazon.hu-ra meg valamiért nekem a német Amazon jön be, ami engem kevésbé idegesít, de azt aki nem tud németül, talán annál inkább. A fő kérdés nekem megintcsak az, hogy vajon a német-német kínálat ugyanaz, mint a német-magyar?
-
cocka
veterán
válasz
Oldman2 #20064 üzenetére
A: Kindle Unlimited is currently available only to US customers on Amazon.com. Customers in the UK, Germany, France, Italy, Spain, India, China, Japan, Brazil, Mexico and Canada can sign-up for Kindle Unlimited in their local Amazon marketplace. We also plan to expand this service to other countries. Please stay tuned.
Hát nagyon úgy tűnik.
Nem igazán tudom, hogy mit is értsek a local Amazon marketplace alatt.
Hát emberek én eljutottam arra a szintre, hogy lassan már külön féjk akkontjaim lesznek a "helyi" Amazon oldalakra, mert a földrajzi tiltás nagyon megy.
Jó tudom, ezt már milliószor megbeszéltük és megy a szerzői jogi blabla, de ettől függetlenül képtelen vagyok megérteni hogy az internet világában, ahol úgy mond többek közt az ebookok világában is megszűnnek a távolságok miért kell ilyen korlátozásokat bevezetni.
Végül kiderült, hogy az az ebook amit anno sample-ként letöltöttem egy ideig az USA Kindle store-ban volt elérhető, aztán átkerült az UK Kindle store-ba, ahonnan simán megvásárolható fontért, de az USA store-ban is megmaradt csak "not currently available". Szóval megy a varia ezerrel. Hát ha az Amazon variál, variálok én is.
A legviccesebb meg az, amikor van egy nyomtatott könyv, ami ebook verzióban is elérhető, de az ebookra vonatkozik a korlátozás, a nyomtatott könyvet meg elpostázzák a világ végére is. Vicc. Nyilván logisztikailag ezek szerint olcsóbb egy egész világra könyveket postázgatni, mint egy ebookot nemzetközileg mindenki számára elérhetővé tenni.
-
Oldman2
nagyúr
Ez a Kindle Unlimited szolgáltatás továbbra is csak USA polgárok számára elérhető?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
ArthurShelby #20059 üzenetére
Milyen nyelv van beállítva rajta?
-
Oldman2
nagyúr
A Kindle PW 3-ason nem lehet csak AM/PM időformátumot beállítani?
24 órásat nem tud?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
sarkan #20056 üzenetére
Nem meglepő, nem arra való, nincs a támogatott formátumok között
Vagy vedd meg/töltsd le eleve MOBI/PRC/AZW formátumban, vagy az ingyenes Calibre-val konvertáltasd. -
Degeczi
nagyúr
válasz
sarkan #20053 üzenetére
Gyakorlatilag minden létező emailcímre érkezhet reklámszemét, de azt egyébként csak kidobod - itt azonban ha nem lenne korlátozva, az e-book olvasódon jellene meg minden... ezért kell kézzel megadnod egy engedélyező listát, milyen feladó emailcímekről akarsz fogadni anyagokat.
-
sarkan
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi a "buta" kérdésekért de teljesen kezdő vagyok ebook területen.Vásároltam egy paperwhite olvasót, megcsináltam a regisztrációt, megkaptam a @kindle.com emilcímemet de hiába küldök el a címre könyveket azok nem érkeznek meg. Sem a konvertálandók sem a támogatott formátumúak. Csak a regisztrációnál használt címről küldhetek könyveket?
-
cocka
veterán
Hogy szerethetnek benneteket azok, akik épp eladni szeretnék használt PW3-ukat. Ilyen árak mellett már akkor megy a hőbörgés, ha 16k felett hirdeti meg valaki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Apple iPad Air 2 tablet 9.7" arany szín 128GB
- iPad Air 11" M1 256GB - kék, garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Apple TV eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest