Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Byk01

    senior tag

    Szerintem ebben a topikban is, mint az összes szakmaiban, az a probléma jött elő, hogy a törzstagok már annyi ideje csinálják a hobbijukat, hogy elfelejtették, milyen elvárások vannak egy kezdő részéről, és hogy az milyen terhelést ad az adott eszköznek. Olyan dolgoknak tulajdonítanak nagy fontosságot, ami a saját tapasztalataikból jön, de lehet, hogy a kezdő észre sem veszi majd a különbséget. Nyilván mindig van, egy minőségi szint, ami már feltételezi, hogy onnan már igen sok idő múlva lép tovább az ember, viszont ennek a szintnek ára van, ami legtöbbször nincs meg a kezdő zsebében. De ez alá a szint alá nem ad az, aki már régóta csinálja az adott témát.
    Én inkább a fotós fórumokban fordulok elő, és ott is ezt látom, hogy egy 1/2,33"-os érzékelővel szerelt műanyag szappantartóról váltó embernek középkategóriás vázakat meg (több)százezres objektíveket ajánlanak, elfelejtve azt, hogy bizony egy több éves váz egy kitobival is messze jobb a 20 ezres kompaktnál, vagy a telefonnál.
    Itt is ez a helyzet. Bizony, van élet 100 ezer alatt is. Hamar el fogja érni az ember a korlátokat, de legalább teker, sportol addig is, amíg ez megtörténik, ahelyett, hogy ülne a kis pénzén, és még gyűjtene, hogy meg tudja venni azt, amit itt ajánlanak.

    Én nem mondom, hogy nincs igazuk azoknak, akik azt mondják, hogy egyes kategóriákban a minimum a 100-200-500 ezer Ft a minőséghez, viszont jó lenne látni azt is, hogy egyrészt figyelembe veszik, hogy nem heti 500 km-t akar valaki tekerni országúton, vagy 70-nel akar leszáguldani egy erdei ösvényen, hanem csak "nyugdíjas" tempóban tekerni a családdal hétvégenként.
    Vagy ha komolyabban is gondolja, akkor azt mondani neki, hogy az olcsóbb kategóriából ezt ne válaszd, mert az egyik megoldása zsákutca, nem tudsz javítani rajta, inkább azt a másikat vedd, mert ugyan nem tökéletes, de x ideig jó lesz, és utána ezt meg azt az alkatrészt cserélve feljebb tudsz lépni ennyi meg annyi Ft-ból. Lehet, hogy mindent egybevetve drágább lesz, de ott van az az idő, amit biciklizett a gyűjtögetés és otthonülés helyett.

    "Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

Új hozzászólás Aktív témák