Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    Úgy néz ki, hogy a Caprine-ba megadta magát a HB-RM40-es agy, bemaródott az agyban lévő pálya is. Most pár száz forintért kicseréltem a golyókat és a kónuszt, idén nem valószínű, hogy hozzányúlik a bringához, de jövőre kap szerintem egy nagyobb generált, kb 10500km-t bírt. A hátsó agynál FH-RM30 pedig kotyog a racsniszerkezet, így kicsit imbolyog a fogaskoszorú, bár ennek hátrányát nem tapasztaltam.

    Kérdéseim a következőek:
    - Úgy döntöttem hanyagolom az iparis, Novatec agyakat, elég sok rosszat olvastam róluk - például gyenge racsni - , főleg az olcsóbb darabokról, melyek egyébként lényegesen drágábbak, mint pl egy Deore agy. Helyette Deore szintű agyakat tervezek venni. Ezeket ismerem, könnyen, rutinból tudom szervizelni. Vélemények?
    - A gyári küllők/küllőanyák rozsdásak. Semmi negatívumát nem tapasztaltam, nem szakadnak, vagy engednek a feszességből, csak esztétikai probléma. Ha már úgyis újrafűzöm a kereket kapna DT rozsdamentes küllőt és rozsdamentes acél küllőanyát. Mik a tapasztalatok, ezek tényleg rozsdamentesek, vagy csak kamu, mint az olcsóbb bringa kiegészítők "rozsdamentes" csavarjai?
    - Felni. Igazából semmi gondom nincs velük, Mach1 210-es felniről beszélünk. Alap darab, de nincs gond vele. Van-e valamilyen indok, miszerint ha már mindent cserélek cseréljem ezt is?
    - Jelenleg V fékem van, a bringa se igazán montis felhasználásra van, hanem amolyan mindenes túragép. Mostanában biztos nem tervezek tárcsafékre váltani, de például ami tendencia látszik az első teleszkópoknál - csak a belépő darabokon van V fék tüske - lehet rá leszek kényszerítve, hogy váltsak tárcsafékre. Ezért lehet V fék mellé tárcsafékes agyat fűzetek, ha később tárcsára váltanék. Ennek megint van-e értelme, nem gond-e a V fékes felni tárcsás használathoz?

    Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mégis mit rakjak össze, hogy később is a lehetőségekhez képest a legjobb legyen.

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák