-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #293199 üzenetére
+1 a nagy padló ventire, télen én is egy ilyennel + bukóra nyitott ablak alatt toltam, de így is durván leizzadtam már 20-30p után.
-
Toobee
veterán
válasz dom1n0 #293201 üzenetére
Én ezzel szemezgetek, mint emészthető áron elérhető opció:
Vacmaster Cardio54
távirányító nélküliben meg ezt olvastam még, hogy jó és fele árban a vacmasternek:
Lasko U12104 -
szuszinho
őstag
Na, most hangzott el a közvetítésben, hogy a Simi lánc szar
-
komlo654
csendes tag
Használ valaki ilyet?
-
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #293209 üzenetére
az ybn nálam jobban szerepelt, mint a sram olcsó lánca, szóval
talán a kmc-nél is.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz flash- #293111 üzenetére
Ha rövid lesz a fékcső, akkor könnyen ki lehet cserélni hosszabbra. BH59 fékcső kell + két darab roppantógyűrű + két darab kompressziós tüske. Utána teljes légtelenítés, alulról feltötve fékfolyadékkal. Avid fékcső is kompatibilis vele, csak a szerelék nem. Nem nehéz, pár perces munka.
-
Fall-N
veterán
válasz MPowerPH #293133 üzenetére
Már akinek. Én trekking vázzal, trekking telóval és 50 mm széles 650B-s MTB kerekekkel, széles kormánnyal tekerek. Simán tudom tartani vele tartósan 25-28 km/h-t, de ha begyorsulok, akkor szoktam menni 34-35 km/h-t. A hajtás pedig 1x10, 36T elől, hátul 11-25T. Nem vennék outit, nem az én világom. Tetszeni tetszenek, de az alkatrészek, a túlárazott dolgok miatt nem kéne. Előbb építenék egyenes kormányos gravelt, például Csepel Rapid ALU vázra.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Ma vettem egy ilyen szemüveget
ROCKRIDER Kerékpáros napszemüveg, fotókróm - PERF 100lehet én vagyok a tudatlan, de borzalmasan tükröződik belülről a felülete. ez normális?
ez az első fotokróm szemüvegem, de ez mitől jó?˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
MPowerPH
félisten
válasz Fall-N #293213 üzenetére
Jeffsyvel nekem is megvolt a 25-27 km/h es atlag aszfalton. De hosszabb tavon nem birtam volna, sokat kivesz. A pozicio is jobb outin, montin az aero pozicio termeszetellenes.
Ha nem kell koltoznom Mecsekbol, az eletemben nem ulok ra outira.A tularazottsag igaz, en sem ertem a mai napig. De latod, itt a topikban is a tobbseg 1-2 milla kozotti bicajjal jar, es Facebook csoportokban is szallingoznak a 2 millios kecskek. Es ez meg csak nem is top tier. 2 milla alatt maximum belepo karbon vazakat kapsz, atlagos tulajdonsagokkal es tomeggel. Ha kell a premium, akkor 3-4 millio a belepo. Trek Madone csucsvaltozata pl. 17.000EUR? Menjenek a pitlakba.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
félisten
Sziasztok!
Lánctányér csvarhosszt hogy kell nézni?
4*104mm-es hajtóműhöz kell a közepes és nagy lánctányérhoz.8.1mm-t mértem a két tányér és a hajtómű összegeként.
8mm-es viszont nem létezik.Honnan számítják a csavaroknál a hosszt?
Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Toobee
veterán
válasz stickermajom #293215 üzenetére
Van fent új Garbaruk sor, azt nem nézted?
-
parandroid
félisten
válasz Fall-N #293213 üzenetére
Mind mások vagyunk. Én meg gyakorlatilag fitnesst csináltam a trekkingből, mire rájöttem, hogy a legjobban az egyenes kormány zavar, amin egy szarvacskával lehetett kicsit segíteni, de jobb lenne egy kos. A montira meg 2 éve rá sem ültem, el kéne adni a picsába, kicsit visszaterepesíteni a cross trekkinget (aztán rájönni, hogy úgysem megyek terepre, és azt is eladni), városban szaladgálásra meg venni egy gravelt. Amit addig fogok országútíssá mutálni, hogy a végén két országútim lesz. Illetve négy, mert van egy a görgőn is, meg van egy anyámnál Zalában is.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
MPowerPH
félisten
válasz komlo654 #293210 üzenetére
En az oramat akartam ilyennel rarakni a Garmin tartomra. De nem bizok benne, es nem is lehet, csak a kormanyra. Sajnalom, hogy nincs adapter, amit az orara kattintok, majd az szepen ramegy a tartora. Az lenne az idealis.
Ha nem kell navigacio, vagy nincs Variad, es csak az alapadatok kellenek, akkor hr ovvel eleg az ora is....
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
parandroid
félisten
válasz MPowerPH #293223 üzenetére
Van olyan is, akit a pulzus sem érdekel, csak sebességmérőnek használja, meg hogy lássa az időt. Mondjuk ezt egy 10 eurós sigma is tudja, az kb olcsóbb, mint ez a tartó, és nem kell aggódni, hogy rajta felejted, meg felpakolni indulás előtt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
axlfsi
veterán
válasz parandroid #293222 üzenetére
Védőfólia belülről? ...hát nem tudom, szerintem nincs ilyen rajta.
Holnap vissza is viszem...˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz kenguru99 #293218 üzenetére
Köszi az észrevételt, kár, hogy nem néztem utána vásárlás előtt, de nem fogom megtartani csak azért, mert nem online vettem, hanem boltban.
Ha nem hiszi majd el az aktuális eladó, bátran felveheti itt, előttem és tapasztalhatja az említett tükröződéseket.
Egy katasztrófa így az egész!˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
MPowerPH
félisten
válasz parandroid #293224 üzenetére
Tovabbra sem ertem, miert nincs egy adapter, amibe beleficcen az orad, a szijnak kialakitott tengely fogna. Azt meg csak siman ra kellene pattintanod a dedikalt Garmin tartora. Nekem ez hianyzik. A sebesseg, es a pulzuson kivul mas nem erdekel, a tobbi mellekes, ha kivancsi vagyok, akkor gorgetek.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz zsamiatt #293228 üzenetére
A navit oraval nem eroltetnem orszagutival. Erdoben tok jo az osvenyeken, meg montin a sebesseg, pulzus masodlagos. Orszagutin kell legalabb e ketto adat, azt meg nem latod, ha navigal az ora, kicsi az a kijelzo. A Variat nem tudom, tudja e kezelni. Ki is ir mindent?
Na, akkor Varia pipa. Ennek utan sem neztem. Most akkor megyek Variat venni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
zsamiatt
őstag
válasz MPowerPH #293229 üzenetére
Waypont alapjan egesz jol lenavigalt eloszor a buban. Mondta mikor jobbra mikor balra ilyesmi. Visszont a korlatai is elojottek, hogy egy ennyi waypontos cucc mar nagy neki, egyszer-ketszer lefagyott tole a fenix 7. Meg aszem max 200 pont lehet ez meg tobb volt. De hasznalhato.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
MPowerPH
félisten
válasz zsamiatt #293232 üzenetére
Kenyszermegoldas... De a sebesseged nem latod, ha megy a navi, nem?
Anno, amig nem ismertem a Mecseket, sokat hasznaltam a funkciot, es tette a dolgat. Igaz ez csak Fenix 6X. De ugy emlekszem, a kijelzon vagy a navi ment, vagy az egyeb adatsorok, amiket beallitottam.A Varia Edge -el parositva talan meg azt is irja, mennyire van a jarmu. De lehet, ezt rosszul tudom.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
zsamiatt
őstag
válasz MPowerPH #293233 üzenetére
Nem tudom mar mert nem hasznaltam mostansag erre. De aszem feldobja hogy merre menj mint egy navi arra az idoszakra csak a navi adatok latszodnak. Nem kell folyamatosan a navi kepet nezned, eleg ha szol hogy valamerre menni kell. Persze nezhetsz navi kijelzot is folyamatosan. De engem mondjuk nem erdekelt folyamatosan csak ha esemeny van. Ha meg eltevedtem baromira nem a sebesseg volt a legfontosabb nekem
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Fall-N
veterán
válasz MPowerPH #293216 üzenetére
Igazság szerint ha lenne rá, sem vennék két millióért outit. Ez a baj a műfajjal, hogy építettem magamnak egy középkategóriás MTB/cross trekking keveréket, ami kijött 400ezer Ft körül, úgy hogy minden alkatrésze új volt. Ezt outin nem lehet olcsón megúszni, mégha alu váz lenne és alap Tiagra hajtás és váltás, bár én 105 alá nem mennék szívesen. Az alkatrészek is túlárazottak, elég megnézni a GRX fékek, váltók árát, pedig kötve hiszem, hogy jobb lenne egy SLX/XT szintnél (de még lehet a Deorenál sem, ha már terepre is való).
-
parandroid
félisten
válasz axlfsi #293225 üzenetére
Ja, bocs, nem láttam mobilon az eredeti hozzászólást, azt hittem, valami vicces facebook posztot linkelt a kolléga.
Simán lehet amúgy szar, decathlon is ezer beszállítóval dolgozik, meg mindig váltogatják őket, ha valaki aláígér, lehet, hogy valamelyik beszerző benézett valamit, mielőtt lesajátmárkázták a cuccot, vagy csak franciásan lazára vették a QC-t.
p
-
parandroid
félisten
válasz MPowerPH #293227 üzenetére
Te nem ezt a quickfit bike adaptert keresed?
Amúgy neked azok alapján, amit írsz, egy edge-re van szükséged. Nagyon szívesen.
p
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Fall-N #293236 üzenetére
600-650€ talán egy 105-ös szett, min. a 800€ aluváz+villa, 300€ kerékszett, nyeregcső-nyereg-kormány-kábelek még legyen 200€, 2 db minőségi külső + belső 100€.
és még nem vettél semmilyen szerszámot.ennyiért ki lehet fogni komplett bringát is.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
ha valaki túrabiciklit akar építeni, ez jó áron van:
8bar PANKOW Steel V1 - TOURING - Frameset
s-es méret, lehet villa nélkül is venni, abból lehet olcsóbb vagy jobb/acél/karbon villát is venni. koskormányosnak jó, mert kicsi a reach. + jó magas a váz (606 mm-es stack)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
parandroid
félisten
válasz Fall-N #293236 üzenetére
Azért ne essünk túlzásokba, egy full gyári, alap tiagrás országútit most is meg lehet csípni 1000 euróból, arra már csak akkor kell költened, hogy neked nem 'elég' az a váltás, vagy kell egy jobb kerékszett, vagy ilyesmi. Használtan meg gombokért mennek a felnifékes, tiagra/105 gépek, nem mai darabok, de őszintén... Nekem is a 3 országútiból kettő felnifékes (jó, mondjuk a görgőn olyan mindegy), egy tiagra, kettő 105, és csak az egyik karbonvázas. Nem mondom, hogy nem érzem a különbséget, de hogy megért-e 3x annyi pénzt új áron, azt csak azért mondom, hogy igen, mert ilyet akartam, és kész, szóval nekem megérte. De tekerés közben hogyan lenne már valami 3x jobb? Ok, erősebb, határozottabb, jobban adagolható a fék, ez talán a legfontosabb különbség, másodiknak hoznám azt, hogy a karbon váz azért komfortosabb, harmadiknak meg ott a súly, ami a mi szintünkön olyan mindegy, amikor a teljes rendszer 10,1 kg, vagy 11,3. Ilyen apróságok meg, mint geo, szín, vagy menőségi faktor meg luxusprobléma, lássuk be.
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parandroid #293222 üzenetére
A címkét látja.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Fall-N
veterán
válasz Ringman #293239 üzenetére
Áá, nekem elég lenne egy Csepel Rapid ALU [link]
az kijön 80-90ezer Ft körül villával. De egy karbon villa pluszban még 30-50ezer Ft. Vagy ott a TorpedAL is, az 70-80k körül van. Nekem nem kéne szuper - aero váz.parandroid: Igazad van, mondjuk felnifék már nem kéne. Túlságosan megszoktam az XT/Alfine erejét és adagolhatóságát. Na meg amit Ringman írt, széles kerék miatt sem árt.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #293242 üzenetére
szoktam nézegetni a használt felnifékes bringákat, de a hirdetők jó része nem írja le, h mekkora külső fér el a bringában (ill. fotókról sem látszik, h mekkora külsőkkel szerelt), a gyártók többsége meg olyan szinten szarik mindenkire, hogy pár éves modellekről konkrétan semmilyen adat nem lelhető fel, így hamar meg szoktam unni.
-
Ringman
nagyúr
válasz Fall-N #293244 üzenetére
valamelyik nap néztem gravel/allroad vázakat, ami nem min. 2 kiló volt (ez már acélváz kategória) és nem noname + átütős, az kb itt kezdődött (karbon villával)
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #293248 üzenetére
eltérő igényekről beszélhetünk itt, a nuroadot "outi módban" 32-es gumival használom, de a következő külső az 35-ös lesz
a monstercrosson meg 2,2"-es race king van, ez a "gravel" gumim innentől
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Mini 2 Fly More Combo FMC drón szett 3 akkuval - újszerű állapotban
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest