- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
Körvonalazódott a dolog és 2 kerékpárra szűkítettem le a választást. Melyik lehet a "jobb"? Lehet az fogja eldönteni, amelyiket kapni DE - jobb-e az egyik a másiknál hogy arra dőljön a mérleg? Személyszerint a CUBE tetszik.
[Cube SL Road]
[Merida Speeder 100]A fentieken kívül még gondolkodom ugyanezen típusok magasabb szintjében:
[CUBE SL Road Pro]
[Merida Speeder 200]Ezek vannak annyival jobbak, hogy megérjék a felárat? A legkézenfekvőbb a sima SL Road lenne. Az a jobb vagy a Speeder 100?
Köszi előre is.
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
Zoliwrc
aktív tag
A héten lecseréltem a montin az első gumimat, 2 évet futott (10e+km) Fast Trak Sworks 2.1 méretben, sose volt vele defektem, könnyen gördül, jól tapad havon és jégen is.
Most ugyanezt kapta csak 2.3 méretben, olcsóbb egy budapesti boltban (Speed Way) mint külföldről rendelni. Még ebben a méretben is 600gramm alatt van 5grammal.
Elég jól áll a 25mm belső szélességű felnin.
Kézzel, szerszám nélkül könnyedén felraktam a felnire, felfújáshoz még a szelepmagot sem vettem ki, nem egyből, de 3-4.-ik próbálkozásra felnyomtam műhelypumpávalLevett gumiba mindösszesen 6db tüskét találtam.
Levett gumit kifordítottam, kiraktam 2-3 napig hagy süsse a nap, rászárad a lötyi és egy kefével lesikálom pikk-pakk a szmötyit. Elrakom még tartalékba.
Kipróbálni nem tudtam, elindultam ma NHH-ra kora délután,de elkezdett erősen szemeregni az eső és vissza is fordultam 3km után.[ Szerkesztve ]
-
pvt.peter
őstag
válasz mobal #191967 üzenetére
No, visszatértem, szerszám megjött
Csapágy kiszedve, bicaj szétszerelve, letisztítvaKorábbi hozzászólás alapján, akkor mehet a Shimano Deore XT (BB-MT800)?
Milyen zsírral érdemes bekenni a csapágyat, amit beletekerek a bicikli váz aljába?És egy furcsa kérdés: a képen látható piros nyíllal jelölt lyukaknak mi értelme van?
Csak a dzsuva jön át rajta a csapágyhoz.
Köszi a választ
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Rigormortiis
veterán
Lábbeliket nézek taposó pedálhoz. Erről: [link] mi a véleményetek? Ezeket a bringás márkákat nem ismerem. Vagy ismertek esetleg hasonlót, ami jó lehet (patentos cipőt/pedlt nem akarok)?
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
andrisbandi
őstag
válasz Rigormortiis #193809 üzenetére
-
Melorin
addikt
-
parkr
őstag
válasz pvt.peter #193808 üzenetére
nem tudom milyen váz, de feltételezem ez is csövekből van heggesztve, az meg kivágás nélkül nehezebb lett volna. +szokott lenni egy kis lyuk az alján ahol ki tud folyni a víz.
alkohollal töröld ki, és ragaszd le ragasztószalagal ha nagyon zavar.van shimano zsír (zöldes sárgás színű) szerintem az a legjobb, de itthon nehéz beszerezni. valami hasonlót keress, de szinte mindegy milyen amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz jjeahh #193813 üzenetére
így van, de ha levágja a pluszt akkor nehezebb lesz eladni utána....ha ez szempont. Ugyanakkor én hagyok a stucni alatt egy minimális (2-3mm-es) hézagolót. Tavaly a hézagolók mind felül voltak (mint a képen) és párszor beremegett a bringa (előtte soha).....szóval babonából
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
jjeahh
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz xy.zsolt #193816 üzenetére
érdekes amúgy, hogy a gyártói képeken nincs hézagoló a bicikliken, valójában meg van
ezzel még nem kísérleteztem, de a nuroadnál a stucni alatt van talán 2 db 1 cm-es (vagy 2×5 mm+ 1 cm), felette meg egy 5 mm-es. így is kb 6-7 cm-rel feljebb van a kormánynál az ülés.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Friczy
senior tag
válasz Scale #193788 üzenetére
Presta szelepnél ha valami nem nyomja be a szeleptűt, akkor az lezár, így nem látszik a kerékben lévő nyomás sem. Ha a nyomást mérő eszköz be tudja nyomni a szelepet, akkor lehet nyomást mérni, ennek hiányában ha rápumpálsz, és a nyomás benyomja a szelepet, akkor már látszik a belső nyomás.
-
RexpecT
addikt
Tegnap sikerült menni 47 km -t 1150m szinttel Lillafüreden.
Viszont lefelelé az egyik kanyarban kicsúszott alólam a bicikli, illetve a túra végén egy -13%-os lejtőn is sikerüt nyomatni egy perecet. Technikán még muszáj lesz csiszolni, dropperem sincs, illetve talán ez a köves, saras terep se kedvezett az XC guminak, nem túl bütykös.. -
HartgeH3-2.8
addikt
Használt bringát hol vennétek nyugodt szívvel?
Nem merek ismerősnek teljes magabiztossággal mondani egy helyet sem.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
zsocy
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #193823 üzenetére
Facebook tematikus csoportok, vagy ami az összefoglalóban vannak oldalak, onnan. Decathlon Recathlon is érdekes lehet, volt most onnan is pár darab olcsón.
[ Szerkesztve ]
-
Hínár929
tag
Ha értesz hozzá akkor bárhol, ha nem, akkor lutri. Szerintem tulajtól érdemes, de a jó vételhez türelem és szerencse kell, főleg mostanában. A használt bicajokra szakosodott kereskedőknél én ritkán látok jó vételt.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zoona #193802 üzenetére
Nekem a Merida geo/méretezés jobban passzolt. Azt leszámítva, hogy az átütős kerék kivétele után általában nem kell féket állítani, én sok hátrányt nem tapasztaltam a gyorszáras speeder esetében. Kellően merev, nem ciceregnek a tárcsák kanyarokban vagy kiállva tekerésnél se. Mentem olyan átütős outival, fitness-el ahol simán beletekertem a tárcsát a betétbe. Nem feltétlenül merevebb, váz és villa merevség a lényeg. Az tény, hogy a cube felszereltsége jobb, de nekem a speeder jobban tetszik. Bár a cube-on a tektro fék azért hagy némi kívánnivalót, a meridán shimano van, ami mindenképpen megbízhatóbb, jobb fék. Persze egy rendes integrált hajtás azért nem árt.
-
lsebestyen
addikt
A kinézett bringát el kell vinni a legközelebbi bringaszervizbe, ahol átnézik pár ezresét, de még az is lehet, hogy ingyen.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz Rigormortiis #193809 üzenetére
2 éve ilyen cipőm van crankbrothers stamp 2 pedállal. Jól belekapszkodik a szegecsekbe és kényelmes.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz pvt.peter #193808 üzenetére
Képzeld el mi lenne ha egy eső, vagy mosás után a nyeregcsővázba befolyt víz nem tudna a csapágyház alján, vagy valamelyik láncvilla végén lévő lyukon távozni hanem felgyűlne, milyen kis akvárium fejlődne a vázban.
RespecT... aazfalton, vagy terepen estél?
Rigormortiis... nekem ilyen van [link] és bár a talpán ennek is megeszi ez [kép] , elég jó cipő,ajánlom.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
RexpecT
addikt
válasz Hasaggymeg #193830 üzenetére
Terepen. Szerencsére nem lett horzsoláson kívül nagyobb bajom.
A váltót kell majd megnéznem, mert a racsni közepén eléggé darál, és skippel egy pár fogkiosztást... -
Melorin
addikt
Tervezem, hogy tárcsaféket teszek a biciklimre, egyelőre csak az első kerékre. Viszont sajnos az agy nem tárcsafékes verzió. Jól gondolom, hogy ez azt jelenti, hogy egy új agyat kell vennem és újra kell fűznöm a jelenlegi felnit?
A jelenlegi felnimről nincs valami jó vélemény a neten található infók alapján. Könnyen nyolcas megy bele és nehéz is. Ezért lehet, hogy felesleges idő és energia befektetés erre a felnire építkezni.
Szerintetek lehet venni értelmes felnit durván 10-15k körül? Vagy nézelődjek inkább használt komplett kerekeket? Sajnos nem nagy a kínálat a használtpiacon. -
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Trek 6300-as bringám van gyári felszereltséggel, XC-re. Teleszkóp cserén gondolkodom,
RockShox Recon Silver telót megéri leváltani egy Rock Shox Reba RL-re? -
Hínár929
tag
válasz Rigormortiis #193837 üzenetére
Bicajosból is nagyobb kell, de a méretezések nagyon eltérőek, talpbetét hossz alapján érdemes választani.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Köszi srácok! FB Marketplace azt cső
Valamennyire értek hozzá, de hát na. Ki tudja
A szerviz jó ötlet.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Redneck
nagyúr
Ebben a jó időben, nézi valaki a Girot? Mekkorát perecelt az előbb a gyerek, te jó ég! Kitört az első villa a faszba'.
Szerk:
Matej Mohoric volt az. Szegényt hordágyon vitték el, nyakmerevítővel.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Ringman
nagyúr
válasz Redneck #193841 üzenetére
azt pont láttam, nagyon szerencsétlenül fejére esett, a villa konkrétan kettétört. o.O
ha mákja van, akkor egy agyrázkódással megússza, de sokkal durvább is lehet, szerencsére pár éve mindenhol komolyabban veszik a fejsérüléseket egy csomó sportban.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tyson5
tag
válasz Tyson5 #192512 üzenetére
[#192512]Probléma volt fékezéskor az első villa remegése. Húztam a dión?? talán így hívják Nem mondom, hogy megszűnt a probléma, de alig észrevehetővé vált. Szép lassan újra előjött a villa remegése, kb. 20km megtétele után.
Miért nem tudja feszesen tartani a csavar a villát? Elképzelhető lenne, hogy a hézagoló kevés? Én még nem piszkáltam, de hamarosan szét kell szedjem
-
petipetya
nagyúr
Magasság: 175 cm
belső lábméret: 80 cm
ajánlott vázméret: 18"(45 cm, M)
lehetséges vázméretek: 17.5", 18", 18.5", M(44 cm, 45 cm, 46 cm)
ajánlott hajtókar méret:175 mmA szép kártya miatt a kerekparcity-t néztem, de nem igazodom el a vázméreten. Vagy nagy, vagy kicsi. Melyik lehet megfelelő?
vázméret 22
vázméret 21
vázméret 20
vázméret 17/19
vázméret 17
Józan paraszti ésszel mint a ruhánál: az eggyel nagyobb méret jobb, mint az eggyel kisebb méret, tehát a 19-es?[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs