Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pittlaren

    csendes tag

    Üdv,

    Ha Szombathely a bázis, akkor több jó alternatíva is van:

    Szombathely --> Gencsapáti --> Gyöngyösfalu --> Lukácsháza (_nem_ a falvakkal párhuzamos főúton, hanem a falvakon keresztül) útvonalon, L.házánál mehettek Velem, vagy Kőszeg felé. Utóbbi esetben L.házánál a víztározó töltésén, vagy azzal párhuzamosan, földúton is. Teherbírástól függően velem felől is megközelíthető Kőszeg, bár kaptató lesz bőven, de ha L.háza után a velemi kurzuson maradva Kőszegszerdahely, Kőszegdoroszló vonalon aszfalton, gyér forgalom mellett elértek Velembe, onnan sok lehetőség nyílik: Szent Vid, Írottkő, Hétforrás és a többi. Rengeteg jól járható erdei ösvény van, az erdészeti feltáró utak sincsenek túlságosan szétdúlva, de jócskán találhattok aszfaltos utakat is arrafelé. Óház kilátó is elérhető pl. aszfalton, de arrafelé elég jól ki is van táblázva minden.

    Másik alternatíva a Szombathely --> Nárai --> Pornóapáti (itt könnyűszerrrel átgurulhattok Ausztriába is, közvetlenül az osztrák oldalon megvan a hidegháborús határzár egy része eredeti állapotban, sztem érdekes) vagy maradhattok a magyar oldalon, és aszfalton elgurulhattok Vaskeresztes irányába. Itt a Pinka-völgyet érdemes megnézni, vízesés, hódvár, etc.

    Gotthárd-kurzuson Nemesmedves, Körmend, esetleg Szentpéterfa/Ják is elérhető mind aszfalton, mind az úttal párhuzamos erdei úton. Péterfánál szintén átgurulhattok az osztrákokhoz) Szentgotthárd-környékén arra érdemes figyelni, hogy arrafelé a 8-as főúton jórészt tikos az úton bringázni (településeken belül persze oké) a bringaút pedig jó kacskaringós: keresztezi a főutat, bevisz a faluba egyik irányban, majd amikor újra keresztez(néd) átvisz a másik irányban. Viszont a táj szép, ha az idő nem sürget, akkor élvezetes. Nemesmedves-felé az erőd kimondottan gyönyörű, viszont most arrafelé sokhelyütt útépítések zajlanak.

    Kis kedvcsináló :DD

    [ Szerkesztve ]

    Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...

Új hozzászólás Aktív témák