Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    válasz samujózsi #152587 üzenetére

    Ennyire nem egyszerű ám a dolog. Például én sem nézem soha szemből a lámpámat, max ha a falnak van támasztva a bringa, amíg kinyitom az ajtót. Honnan nézzem, milyen messziről? Én, a 186 cm-mel, vagy guggoljak is a gyerekek miatt? Autósok szemszöge: ültetett személyautó, SUV, furgon? Kinek a szemmagasságát nézzem?
    Illetve valószínűleg ők sem cserélgetik a lámpát a kivilágított lakótelep és a tök sötét patakparti járda között, így ugyanazzal ment. Nyilván van olyan lámpa, amin lehet szabályozni a fényerőt, de nem mindegyiken.

    Ja, hétvégén kicseréltem (kb negyedik alkalommal) a 2032-es elemeket a ledes villogókban, és tegnap amikor a második bringámat vittem mosni, arra előre csak abból a fehéret pattintottam fel. Elindultam, a 100 m-re lévő tábláról úgy visszaverte a fényt, hogy nekem se volt kényelmes, ezért lejjebb hajtottam, és villogó üzemmódban tekertem vele 2x1,5 km-t. Egyetlen autós sem refizett vagy dudált, pedig jöttek és a csuda ledes közvilágításunk sem csinál nappali fényt. Inkább világítson valakin egy lámpa, mint semmi ne legyen. Kisgyereken, kutyán meg főleg.

    Múltkor tök jó volt: teljes sötétség, gödi töltésen a bringaúton ment két ember, meg egy kutya rohangált körülöttük. A kutyán volt valami ledes nyakörv, de nem valami erős. Amikor hallották, hogy jövök, szóltak a 10 m-re lévő kutyának, az leült, majd megvilágították zseblámpával a kutyát. Így láttam őket is, meg a kutyát is. Meg is köszöntem. :K

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák