Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    válasz jjeahh #140370 üzenetére

    Nem tudom te voltál-e már versenyen, de ha nem, akkor érdemes bevállald idén, mert nagyon jó móka. Akármennyire edzett vagy, az elsőnél biztos hogy minden hibát elkövetsz majd, szóval kár azzal takarózni hogy áh ehhez én még kevés vagyok.
    Te ennél jóval nagyobbakat tekersz, és igaz hogy itt nem állsz meg fotózni, meg trécselni, de nem is kell 100%ot-nyújtani végig.

    PRO TIPP: Ha nem a dobogó a cél, hanem a szórakozás, minimum középről, de inkább picit még hátrébbről indulj. Így szinte végig előzgethetsz, és nem fogják kedvedet szegni a profik akik 16--18al másszák az első emelkedőt ami 15%+ és úgy suhannak el melletted hogy azt nézed, hol van a motor a vázban.
    Annyira azért figyelj, hogy ha nagyon hamar jön az első mászóka, ami szűk, és nem tudsz majd előzni, akkor ez a fenti tézis nem teljesen helytálló, mert ha beragadsz valaki mögé 1 km-en keresztül, meg fogsz örülni :W

    De a versengés része nagyon király, főleg mikor lefele érsz utol másokat, és technikából előzöd meg őket nem izomból. A technikát itt most a saját bringa kezelésedre értem, nem a millió dolláros bringákra. Én lefele nagyon élvezem talán hardtailes 1x nem előzött meg lefele, ott azért őrült kell legyen aki gyorsabb egy FS bringásnál(persze hozzáteszem, ahogy fent is mondtam, én a közép bolyból rajtolok, egy komoly bringás lehet utolérne a pehely HT bringájával is, a dh részen).
    Még az is király mikor mászásnál utolérsz valakit, és sakkozol, hogy mikor előzd meg hogy legyen erőd elhúzni, kicsit szétárnyékozol, stb.

    Január óta tekersz te is, ennél felkészültebb nem is lehetnél, az a rövid táv megugorhatónak tűnik, okosan zsonglőrködve az energiával. BTW legalább 1 frissítő pont biztos hogy lesz, ott ha megállsz akár 1 percre is, annyira sokat számít, hogy el sem hiszed.
    Én pl azt tavaly kihagytam mert nem kellett semmi, akivel csatáztam megállt, de 3km múlva utolért, mert picit beragadtam, de saját bevallása szerint mintha fél órát pihent volna úgy érezte magát. A lábadnak de főleg a tüdődnek sokat számít, az a pár másodperc amikor visszább vehetnek a teljesítményből.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák