Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz CaNNa3IS #138075 üzenetére

    Nekem is furcsa, de nem álmodtam a dolgot sajnos, hanem ez a valóság. Az biztos, hogy a bringát én hoztam el a nagykerből, én vettem ki a dobozból, zsír új gép volt. És gyakorlatilag az első pár km-en már hallottam, hogy valami kattog. Ez nyilván olyan dolog, amit nem mindenki szúr ki, van aki teljesen simán használja így, én kihallottam, hogy valami nem oké. Ezért szedtem szét. Olcsóbb bringák esetében már sok pontatlansággal találkoztam, talán a leggyakoribb a kónuszos agyak megtépése. Nagyon ritkán találkozom gyárilag korrektül beállított kónuszos aggyal. Némelyik úgy megvan tépve, hogy ha úgy hagynád 1000km után elkopik benne a kónusz. Mondjuk azért egy prémium kategóriában nagyobb odafigyelés kéne. Nyilván megvannak az előírások, de mindenki hibázhat, meg aztán azt nem tudjuk, hogy mennyire feszített a tempó az összeszerelést illetően. Annyit biztosan tudok, hogy a prémium e-bike gyártás nem tud lépést tartani a Nyugat-Európai igényekkel, ebből adódóan simán eltudom azt képzelni, hogy a gyári munkásokat túlterhelik, illetve ott is vannak emberek betanulási fázisban stb. És az e-bike összeszerelés lassabb is mint az analóg, több az alkatrész, több a kábel, nyilván a szükséges darabszámhoz nagyobb tempó is kell a munkavégzés során. Biztos nem mind van trehányul összerakva, de én belenyúltam egy ilyenbe. Ja és szerintem a forgáspontcsapágyak préselésénél is valamit elronthattak, mert hátul a támvillánál az egyik csapágy kicsit mintha darálna, még azért jó, de nem forog olyan szépen mint a többi, ezt akkor éreztem amikor szétbontottam a vázat, használatból adódó kopás nyilván nem lehet, mert a bringában sok km nincs.

    sebgutkopf: Jó kis terep, úgy emlékszem, hogy már jártam erre tavaly. Jövő hétvégén összehozhatnánk egy közös tekerést ha van kedved.

    bunddog: Én általában egy 2-3 hézagolót szoktam hagyni a stucni alatt, hogy ne vágjam túl rövidre, ha esetleg eladnám, nagyobb vázba is jó legyen. A stucni tetejétől, kb 3mm-el érdemes rövidebbre vágni, de a kupak fajtájától is függ.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák