- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz trialboj #135548 üzenetére
Nekem tavaly egy ismerős (feleségem volt kollégája) vette meg a Focust, neki szívesebben is adtam el mint egy ismeretlennek plusz meg se Kellett hirdetnem mert amint tudta hogy megválnék tőle már be is jelentkezett érte.
De azért egy könnycseppet elmorzsoltam a sok szép közös emlékünkre gondolva.Mod: közben beugrott hogy az az előtti RockMachine MTB-omat meg egy volt csapattársamnak adtam tovább. Úgy látszik én baráti körben szeretek csak értékesíteni.
Amúgy ezt egy kicsit bánom is mert tökéletes melóba járós bringa lehetne.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Toobee
veterán
válasz StLui #135546 üzenetére
Elugrom ma, kibontatok egyet. Nincsen semmi infó róla, talán a dobozon. Valószínűleg 2-3 bicajjal mennénk a legtöbbet, de mindenképp 4-est szeretnék, mert a horog elbírja, a költségmegosztás szempontjából is jobb így. Na meg minél többen megyünk parkozni, annál nagyobb buli.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #135551 üzenetére
A Focus,ha jól csalódom,még tanú is volt az esküvődön.
Toobee...itt még van egy kis videó róla....bár ez csak hármas.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ivana
Ármester
válasz bringasisti #135540 üzenetére
Folyasztószer van a cinben
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #135555 üzenetére
Na, ma ki próbáltam a lánchossz beállító módszeredet, nagykerék+nagykerék+1 szem, én nem tudom miről szólt anno a lánchossz vita a topikban, mert ugyanolyan hossz jött ki, mint bringásisti módszerével, szal maradt a régi...
Más: tényleg könnyű volt felfújni a tubelesst, miután öntöttem még bele egy kis tejet, simán ment a minipumpával is. Gumit nem reszeltem bele, mert nem akartam megbontani, de jövő héten valószínűleg úgyis visszaváltok Maxxisról Schwalbe-re és akkor majd reszelek azt is bele.
trialboj: Vehetsz az árából egy tagot, egy tubeless kerékszettet és egy pár Mitas gumit
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #135555 üzenetére
Az esküvői fotózásunkon valóban ott volt, sőt még öltönyben tekertem is rajta pár métert.
Tessék:Asszony is szeret bringázni, gyerekként duatlonozott.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ivana #135556 üzenetére
Amit vettem alacsony olvadáspontút, abban nincs.
FireKeeper
Tapasztalatom alapján pedig van, hogy elég
Rendszeresen próbálok a kevésnék is kevesebbet rakni a forrasztandó pontra, ehelyett utána törölgethetem a felesleget[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
sebgutkopf
őstag
válasz Salex1 #135541 üzenetére
A bringa méretezése nem a kerék méretén múlik, hanem a megfelelő vázméretet kell venni. A te magasságodhoz min L, de lehet inkább XL-es váz kell. Azzal a 26" is kényelmes lenne. Persze, ha nagyon szeretnél 29"-eset hajrá, de a váz méret ott is ugyanúgy számít.
Ebből a keretből inkább használt bringa fér bele, de majd a többiek megmondják ha valami új is szóba jöhet. -
deny330
aktív tag
Elméleti kérdés: ha egy 26-os kerékszettet átszeretnék fűzetni 27,5-re, akkor a kerékagyakat nem feltétlen kell cserélnem, csak újra küllőznöm 2db új 27,5 felnire, nemde?
-
deny330
aktív tag
válasz Tothgera30 #135567 üzenetére
-
Salex1
őstag
válasz Massmurderer #135565 üzenetére
Köszi! A mostani biztos, hogy nem jó. Így mindenképpen cserélem.
A Dechatlonos bringák milyenek? Van valami olcsóbb, de azért elfogadható márka?trialboj - Örülj neki, hogy eladtad, nekem a régi, midenben megfelelő, szeretett bringámat a megkérdezésem nélkül vitték el sajnos.
-
Begbiebike
csendes tag
válasz Toobee #135553 üzenetére
Tippre tuti nem lesz jó nagyobb tengelytávú bringákhoz. Márpedig az összes modern trail/enduro bringa ilyen.
Nincsenek is igazi sínjei csak ilyen kihajtható keréktartók, nem fogod tudni rögzíteni a kerekeket, nagyon túl fog lógni.
Sajnos nem fogod szerintem tudni olcsón helyettesíteni a Thule/Pro User/Uebler tartókat.
Nekem olcsó(bb) Thule van, csak 2 bingás, de elfért rajta gond nélkül kettő boostos bringa (egyik ebike volt).
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #135559 üzenetére
Erre emlékeztem,faxa!
(#135560) bringasisti...még nem hasonlítottam össze a 2 módszert,így csak következtettem,hogy a nagytányér/nagy lánckerék+1 szem lehet a lehető legrövidebb még biztonságos hossz.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Toobee
veterán
válasz Begbiebike #135570 üzenetére
Voltam megnézni, tényleg egy kutyaszar.
-
StLui
veterán
válasz Begbiebike #135570 üzenetére
Kíváncsi lennék egy fotóra erről a "felfért"-ről (Pro-USer-nek van egy 2-es szállítója ami elég távol van a két felfogatás, de ugyanaz a fajtájuk 3-asból már szintén nem jó).
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz Csokicsibesz #135573 üzenetére
Videóban jól látszik, hogy a két bringa sem feltétlenül együtt, egyirányba mozog, ezért gond ha csak 1cm marad a két bringa között
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz Toobee #135576 üzenetére
Én szívem szerint egy Ford ranger pickup-ot vennék, de megfogadtam a következő autó csak elektromos lehet. Sajnos pont az EV tgk-knak rövid a hatótávjuk, max 100-150 km, azzal meg macera lenne messzebbre elmenni. ELőző autóink 9 évig voltak meg, most 4 évnél járunk mindkettőben, viszont ezeket használtan és nagyon használtan vettük, így nem biztos, hogy kibírom 9-10 évig, de nem sürget az idő, várom a tuti elektromost. MM Bike elktromos Nissan e200, vagy mis is nagyon pici, és kis hatótávú.
-
6030D
Ármester
Haza hoztam a bringát, semmi baja nem lett. Csapágyak lettek tisztítva és újra zsírozva, lockout-om nem volt előtte sem tökéletes, most egy nagy takarítással és kis rugó babrálással olyan, mint az új. Telón kis szerviz, belül nem volt semmi kosz. Lánc meg a fogsor egy kis tisztítás után teljesen jó, és még mindig messze nem esik bele a 0,75. Éljen a Squirt! Pedálban is ki lett cserélve a zsír (múltkor rosszul mondtam, novemberben is, csak nem tudtam róla). Gyakorlatilag a fél éves időszakos kis szerviz megtörtént.
A hajtókar csapágya és a kormány (alsó)csapágya lesz lassan cserés, meg talán egyszer a sor, majd ha megugrik rajta az új lánc.Tanulság: nem csak a Zasszonyt, a csapágyakat is tömni kell rendszeresen!
Life hack from service: legközelebb ha ilyen sarat kap, mossam le teljesen ott a helyszínen, és a láncra illetve az összes csapágyba nyomjak (teflonos) TF2 spray-t. Az állítólag taszítani fogja a vizet a fémtől, és tuti nem rozsdásodik be, amíg szét nem lesz kapva.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Toobee
veterán
válasz StLui #135577 üzenetére
Szüleim Leaf-fel nyomják, imádom azt az autót, de sajnos nekem nagyon necces lenne, folyton matekolni kellene a hatótávval (az ára is ). Ők járkálnak vele Bp-re, meg a környező nagyobb településekre, tehát ilyen 2x150-es utakat is nyomnak, villámtöltés és haza (hozzám is ha jönnek, pont van egy villámtöltő az utcában). Erre tök jó, de én megyek ennél messzebbre is. Az eNV200 ugyanez, az egyetlen nem elborult áron kapható, élhető hatótávval rendelkező autó a Hyundai Kona Electric, a Model3 csak picivel megy el többet. De a teherautós áttörésre várni kell még egy darabig. Nagyon reménykedem benne, hogy a Prius-om elketyeg még pár évet, én se szeretnék már több belsőégésű motoros autót venni, ha minden kötél szakad, akkor max egy plug-in. A 4-es Prius Plug-in például eszetlen jól sikerült, cserébe olyan picike a csomagtartója, hogy lehet még a Speci se férne el benne lehajtott ülésekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #135578 üzenetére
Az ipari csapágyakat hogyan tisztította és kente újra? Dollinger [link] az egész bringát TF2-vel fújja be,a vázat is,hogy szép legyen.
-
bringasisti
őstag
válasz Hasaggymeg #135571 üzenetére
Nyilván függ a hátsó hány fog. Nekem 30 és ebben az esetben a részemről reklámozott módszer +2 szem. Nyilván ha valaki hátul 36- al megy akkor az én módszerem oda kevés
BENEFON DELTA--------N8
-
StLui
veterán
válasz 6030D #135578 üzenetére
Na ez szuper, szinte megúsztad egy aktuális szervízzel!
Más: megpróbálkoztam a videón látható módszerrel a 8-as kiszedésének.
1. nincs olyan szépen látható 8-as a kerékben mint a videón, emiatt sokkal macerásabb megtalálni hol kéne állítanom
2. dunakeszi bringaboltban vett küllőkulcs erősen próbálkozott a küllőanyák elnyalásával, így pár tekergetés után abbahagytam.
3. gyanús hogy a külső is imbolyog, de lehet nem a felrakás miatt, hanem deformált ez az olcsó,3-4 eFt-os külső? 4-ről 2-re leengedve a nyomást nem ér bele a láncterelőbe, ezért marad most így és készKönyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
Ha nem pattan ki a külső, tulajdonképpen ami itt elhangzott tanács, folyékonyszappanozás, masszírozás
-
6030D
Ármester
válasz Toobee #135580 üzenetére
20 körül, de nyilván függ, mennyit kell vele tökölni. De Runner megmondja gondolom pontosabban, hogy mi mennyi.
Hasaggymeg: gondolom kiszedte a tömítőgyűrűt és úgy. Ő meg WD40-nel keni be a vázat, mert szép lesz tőle. Amúgy tényleg, csak büdös az egész bringa.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ZolkoW
őstag
ezt felismeritek?
fene se gondolta,hogy ilyen hamar fogom rendeltetésszerűen használni a csapágykinyomót,amit nemrég teljesen másra vettem.
az a sár nem máshol juthatott be,mint a tengely mellett, mert a piros ház menettel záródik,és közte nem volt nyom.
eddig akkor két BB30-hoz való csapágy, és egy lánc bánja. az első kerék csapágyai még kérdésesek, még nem jutottam oda,hogy szétszedjem.
a középcsapágyak esetén (amik beálltak) kicsit csalódás,hogy csak fém porvédő volt, azon nem csodálkozom,hogy bement a víz. ezen kívül volt egy műanyag fedél,ami nem a csapágy része,az sem védett sokat. amatörség a részemről,hogy nem vettem még minimum valami gagyi csapágyat tartalékba,akkor hétvégén átszerelhetném minimum ideiglenesre. holnap azért teszek egy próbát csapágybolttal.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #135593 üzenetére
az,és úgy csináltam előtte is,meg a csapágyak is fognak kapni visszapréselés előtt. ma még jó lenne a váltógörgők körmére nézni,mert ha kell rendelnem azt is,vagy csapágyat beléjük,akkor egy füst alatt akarom. tudok időzíteni, így most két biciklim NINCS :D
szerk.: a vitrinbringás énem egy fehér nyerget és bandázst (pontosabban vajszínűt) még ráálmodott, de ilyen hülyeségek helyett most a mielőbbi használatba vételre koncentrálok :)
ja,és szinte ijesztő ilyen szélességben a koskormány,még nekem is,pedig nem volt alkalmam hozzászokni keskenyhez, csak látványra :)
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
...mert minden évben egyszer házasodsz, és kell a díszlet?
Sarazás mérlege: 6 csapágy cserés, az első kerék és a váltógörgők is megadták magukat.
Nem öröm.
Viszont ki tudtam bányászni mindegyiket a helyéről, ez öröm.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #135597 üzenetére
Mennyit voltak használva előtte? ...mármint a csapágyak és a váltógörgők. Csak mert ha egy sáros verseny után mindig annyi nekik,nem igazán érdemes túl drágákkal menni.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Toobee #135248 üzenetére
Na, így néz ki a lánc a következő statokkal: 1165 km, 21.400 m szint. SRAM PC-1130 + XG-1150 (CroMo az egész, a nagytányér is) + X-SYNC tányér (ez viszont alu) + Squirt. Ha ennél egy picit kevesebbet elketyeg még, akkor boldog leszek. 1200 km körüli cserével riogattak 1X rendszer esetén.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Trollok komolyan
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest