- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz D.Orion #39998 üzenetére
városban szinte bármi elég, a kivilágított részen .-)
az árát én meg se néztem ...
24 még azt mondom, hogy elmegy (designos, új, öltetes, ___praktikus___ ) .... . persze én most ennyiért két kerékpárt vennék ....
végül is egy kopadék ronda lámpa kerül 10000 be, amit le-fel kell szereletni, mindentől stilusidegen
.... kivéve az alapból semmilyen-kerékpárokon220 lument írnak
az nem kevés
egy 300 lumenes cre az még a határban is bőven sok este holdfény nélkülpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #40002 üzenetére
" .... Én egy tengelyre rögzíthető lámpát szorgalmaznék. Egyenetlen úton aranyat ér. ... "
én is
de nincs ... nekem kellett gányolni: (a kivitelezés katasztófális lett, bár máködik, sajnos kézügyeségem konvergál a 0-hoz)2x300 lumen-es cre
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
venember83
nagyúr
A watt alapú nem elterjedt, mivel ahhoz wattmérő kell, ami kereskedelmi forgalomban megközelíteni egy jobb bicikli árát, akinek meg van pénze wattmérőre, inkább elmegy egy edzőhöz, és készíttet magának edzéstervet. Magyarországon se megfizethetetlen már az edző segítsége, sőt, ha megnézzük a bringaalkatrészek árait, akkor teljesítmény szempontjából sokkal jobb befektetés edzésre költeni, mint a bringa fejlesztésére. Magyarország vonatkozásában Vinczeffy Zsolt, Zerge neve ugrik be, ha edzéstervezésről van szó, de minden bizonnyal sokan vannak.
-
D.Orion
veterán
Én városban közlekedem többségében és bizony az említett CatEye-al problémáim voltak. Persze ha 18-20km/h-val halad az ember, akkor elég, de 28-30km/h-nál nem. A fény-árnyék hatások miatt amiket a közúti lámpák okoznak nem lehet időben észrevenni a kátyúkat. Hiába van elől egy lámpa, hogy ha az a közvilágítás ami alatt éppen elhaladsz árnyékot vet eléd és ezt az első lámpád nem képes teljesen megszüntetni. Ennél nincs is veszélyesebb. Teljesen sötétben elég a CatEye, de városi használatra nem, 150cd 6900Ft-ért, bánom, hogy anno megvettem.
Ui.: A városi használatkor ne Bp nagykörútjaira gondoljunk csak ahol éjszaka is majdnem 300-as megvilágítás van, ott még az autóval is elmegyek világítás nélkül.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz D.Orion #40005 üzenetére
Nekem mikor ellopták a MagicShine MJ808 as lámpámat, akkor egy ilyet kaptam kölcsön:
Cateye HL-EL530 egyik ismerősömtől az éjszakai Balaton kiskör túránkra.
Hát kb lóf*szt nem ért.. végig húztam a féket alig haladtam..
MagicShine al basszus olyanokat csináltunk előző évbe, hogy maradtunk még büfézni 3 an a Északi parton, aztán hogy a többieket beérjük, 30-35 el mentem, míg 2 barátom követett kb nulla világítással, és ilyen csiki csuki utakra vak sötétbe nulla közvilágítással bátran betettük a bringákat a kanyarba..
Meg tihanyból legurulva, van az az új bicikli út, ott aki ilyen nulla fényű lámpával ment, beborult az árokba, akinek meg volt egy ilyen kínai power led li ion aksis lámpája, az meg biztonságosan legurult 40 el...
Ezek mondhatóak lámpáknak.. amiket eddig annak hívtak azok nem voltak azok.. ezek a cateye-k felett úgy eljárt az idő hogy hihetetlen.. emlékszem mikor még pár éve a Cateye HL-EL220 rácsodálkoztak.. most már egy kulcs tartóban levő led ad annyi fényt..[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz venember83 #40004 üzenetére
Azért ezzel nem teljesen értek egyet. Nagyon nagy különbség van bicikli és bicikli közt.
Beszéljen a tapasztalat..:
Múltkor csináltam egy olyan tesztet, hogy barátommal elmentünk 40 km-re. Aztán átcseréltük a kerekeinket.
Nekem egy WH-R550 esem van, az olyan 1950 gramm, neki egy kínai kereke van, 1330 gramm.
És félelmetesen éreztem a különbséget. Pl mikor stéherbe mész a másik mögött, komolyabb tempóval, és leszakadsz egy 3 métert, akkor azt vissza küzdeni elég nagy erőbe telik, na azt a könnyű kereket szerintem 20-30% al könnyebb volt.. sokkal könnyebb gyorsítani a forgását annak a keréknek.. odatéptél neki és úgy megindult a bringa mint a sz@r. Kb olyan érzés mikor kiállva megindulsz vele, mint amikor edzésen valaki segít, és kicsit egy-két ujjával nyomja a hátadat.
Kíváncsi leszek hogy MTB -n majd mit lehet megérezni a könnyű kerékből, mert lassan elkészül a bringám, és abba építettem egy 1500 gramm alatti kerékszettet, amit linkeltem is ide a topicba mikor kész lett. Előtte abba is dög nehéz 500-600 grammos felnik voltak, 2 es küllő, egyszerű shimano agy.
Sőt még ha előtted van két bringa, egyikbe egy ilyen 2 kilós, másikba egy másfél, vagy könnyebb kerék, és csak egy küllőnél meglököd mutató ujjal, még akkor is érezhető az ellenállás beli különbség![ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
válasz ---Lasali--- #40006 üzenetére
Tényleg nagy kalap szar az a lámpa így a mostani kínai cree ledes lámpákhoz viszonyítva. Sajnos anno én is megvettem 9900 Ft-ért. Egyszer leejtettem a földre és soha többet nem is világított. Arra volt jó egyedül , hogy lássanak az autósok, de én szintén nem láttam vele semmit.
-
rétisün
veterán
bár csak mindig így jönne be a 'szeles, hideg idő' előrejelzés, mint ma....nem is emlékszem, nikor volt ilyen enyhe, majdnem nulla szelem bringázás közben
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
dudi6
senior tag
válasz superecneB #39988 üzenetére
-
Toomy
senior tag
-
rétisün
veterán
én múlt hétfőn kaptam ilyen szelet, azon csodálkoztam, nem fordultam vissza 2 km után ja, meg holnapra is ilyent jeleznek előre.
még jó, hogy (eddig) nem esett sok hó (abból is alig maradt már, hál'isten), különben így járnánk, ha enyhül:
mod: viszont a mellék/alsóbbrendű utakon még van annyi hó meg jég, hogy nem túl szerencsés ott outizni
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
belaazallat
addikt
Újrahasznosítás: [link]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
D.Orion
veterán
Vélemény?
Hervis mai katalógusában láttam:Szeretném kiváltani a munkába járáshoz hordott pólómat egy ilyennel. Ez megoldható lenne? Nem akarom, hogy csak azért elhasználjam a jó pólóimat, mert abban tekerek és beleizzadok aztán hármat is dobhatok a mosásba, öt nap alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Packersbay
tag
válasz D.Orion #40014 üzenetére
Szerintem igen. Én még nyáron vettem egy kerékpáros pólót a decathlon-ban és csak azt használom hét közben,eddig jól bírja.
Valaki használ innen gyapjúzoknit?? Azt olvastam az jobban tartja a meleget. Ebben a hidegben 2 zoknit húzok fel de 1 óra után kezd fázni a lábam.
3. helyen vagyok az Endo-m Toomy után ilyen se volt még
Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
Toomy
senior tag
Szinte mindenhol ennyi egy alá öltözet szett. Esetleg ha találsz az ALDI-ban beragadt darabokat akkor 2-3 ezerrel olcsóbb. De pl. a DECATHLON-ban is. 5000 az alsó és a felső is. Majd tavasszal lehet ezeket fillérekért vásárolni. Amúgy egy ilyen szett kötelező télen!
Egy hátránya van, hogy iszonyat büdös lesz már az első alkalom után is. Én minden nap tuti nem öblítem ki. Bringázás után megy a radiátorra és reggel amikor veszem fel akkor olyan mintha egy hajléktalan szállón lennék. Bár azt nem tudom milyen, de a barátnőm visszajelzéséből ítélve csak erre tudok asszociálni. Igaz nem is kell Neki mondania, mert én is érzem rendesen.
Na mentem csicsikálni, mert mindjárt vehetem fel az ancughárét. Ahogy nézem a hőtérképet egyre durvábban csökken a hőmérséklet és 7-kor itt Battán is minimum -10 lesz. De legalább ez a kemény szél alábbhagyott. Jól kifújta magát, na meg az arcomat is már ami kilátszik a maszk mögül...(#40015) Packersbay - Arra figyelj, hogy a két zokni miatt ne legyen szoros a lábadnak a cipő, mert ha rossz a vérkeringés akkor kegyetlenül tud fázni az ember lábujja! Én is két zokniban nyomtam, de már 0 fok környékén majd betojtam 10 km után. Most hogy 1db sízokniban nyomom így nincs probléma.
ui. Na akkor most elárultad magad ...[ Szerkesztve ]
-
Packersbay
tag
Akkor nem csak én vagyok büdös benne én amúgy azt csinálom,hogy a munkahelyemen 1-2-x kiöblítem sima meleg víz alatt és akkor már nem is lehet érezni. Szerencsére gyorsan megszárad a póló.
Arra figyelek,hogy ne legyen túl szoros,mert már próbáltam 3 zoknival,de az szenvedés volt Milyen az a sízokni? Hol vetted?
Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
eddie1978
senior tag
Nekem Aldis aláöltöző van. Sikerült egy szép piros és egy szürke szettet lőni. Az 1800Ft amibe került nem volt sok érte. Teljesen más dimenzió benne tekerni. Melegebb mint a mezek vagy a dupla hosszú bringás naci. Nulla fok körül nekem elég a melóbajáráshoz, ami 8km, az Aldis cucc és a Dekathlonos 7-es számú softshell kabát. Nem tocsog az ember az izadságban, ha sikerül beizzadni. Szaga az olyan mint Toomy is írta.
Mindneképpen javaslom!szerk: Vettem még néhány hete 15 papírért itt a Vitálban Chain Arctica cipőt. Egy vékony és egy vastag sima utcai zokniban jó -3-4°C-ig. A tegnap esti -7°C-ban a két vastag zokniban már éreztem egy picit a lábujjaim hegyével a hideget. Nem szorít így sem.
Kell vennem valami spéci zoknit ilyen esetekre. Valaki tud ajánlani?[ Szerkesztve ]
-
Gergő_
őstag
válasz Packersbay #40015 üzenetére
Ha jól szellőzik a cipőd, mindenképp érdemes 1-2 pár vastagabb gyapjúzoknit beszerezni télidőre.
Nálam a gyapjú-pamut zoknik váltak be a legjobban. -
lorcsi
veterán
király lenne most így zúzni az erdőben..
eladó: vadi új soundcore motion+
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
ide is beírnám, mert kerékpáros cuccos, meg mert fontos volna
sziasztok
segítséget szeretnék kérni
van egy pár eurós vintage km-óra, kerékpárra, német ebay-ről vennénk meg, de csak németbe szállít
ha esetleg van valakinek németbe ismerőse aki meghozná az alábbi áldozatokat:
- név, cim, telefonszám előre megadása a licithez
- posta fogadása
- majd csomag továbbküléde MO-ra, ... természetesen a postadíjat előlre állom
az nagyon jó volna
többszáz licites linket néztem végig, ez az első, ami esélyes hogy jó is lenne, MO-n esélytelen ilyet találni, és a külföldi oldalakon is hosszú idő után most találam ilyetha esetleg van megoldás, egy PM-et kérnék
[ Szerkesztve ]
-
Gergő_
őstag
a váltó beállítására létezik valahol egy leírás teljesen kezdőknek? vagy vigyen el szervízbe?
az elülső tárcsák csak 1-3 váltanak és a váltokar 1-2 mutat. 3-nál azt hiszem a lánc érinti a láncvezetőt. hülye hangot is ad. a hátsó tárcsákon azt hiszem megfelelő a váltás.
(Remélem helyesen használtam a kifejezéseket) -
Gergő_
őstag
válasz Gergő_ #40031 üzenetére
már értem mi volt az a darab műanyag ami letörött tekerés közben(sajnos nem a sárhányóról)
ez a két állítócsavar alatti műanyag egy része. Nem teljesen értem miért műanyagból van. Azt hiszem emiatt nem tudok váltani mert az állítócsavarok vége így a levegőben van. Remek, remélem olcsón megúszom.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Valami aláöltözékez tudtok nekem javasolni a téli biciklizéshez?
-
Hasaggymeg
veterán
válasz Gergő_ #40031 üzenetére
Kis műszaki érzékkel,pár szerszámmal,sok türelemmel és egy internetkapcsolattal elkerülhető a szervíz.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
belaazallat
addikt
Nekem tovább tartott megírni a hozzászólást, mint megkeresni a kérdésedre a választ. biztos velem van a a probléma...
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
cekkk
veterán
válasz belaazallat #40037 üzenetére
-
D.Orion
veterán
Nem haragszom, de ahogy megnyitod a topik utolsó oldalát pont bent van a kép amit egy aláöltözőről linkeltem be. A héten kérdeztem én is ezzel kapcsolatban és utánam mások is. Tudom lustaság fél egészség, de azért ennyire senki sem lehet elfoglalt, hogy legörgessen a lap aljáig, átfutva a hsz-eken.
Most voltam a Hervis-be, de ide szfvárra nem jutott ilyen aláöltöző.
Ellenben a baumax-ban találtam egy-két érdekességet: -
belaazallat
addikt
Mivel ez alá öltözet, ezért a fölötte lévő ruházattól függ mennyire fogod érezni a hideg szelet. Arról meg nem is beszélve, hogy a hőérzet "ugyan abban" a ruhában egyénenként eltérő.
Pl ha rétisün kolléga kerékpározáshoz úgy öltözne, ahogy én szoktam, régen ráfagyott volna bringára. Ezt sajnos mindenkinek magának kell kitapasztalnia.
-
cekkk
veterán
válasz belaazallat #40042 üzenetére
Nem is a hideggel van nekem a bajom, hanem inkább azzal, hogy ha fúj a szél vagy a menetszél akkor a térdem fázik és érzem, hogy nem tesz neki jót, akkor ehhez mit javasolnál milyen ruhát?
-
cekkk
veterán
válasz D.Orion #40044 üzenetére
Itt nézem most épp őket, de egyikre se írják, hogy mínusz fokban is jó lenne, telót meg nem veszik fel
Felvették, azt mondták ezek átmeneti időre valóak, és ezeket ilyen célra nem szabad megvenni, hanem akkor rendes biciklis nadrág kell, hát a fene vigye el akkor, mert én nekem meg nincs lehetőségem öltözgeti.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Doki-HUN1978 #40049 üzenetére
Köszi!
192-194 cm-es magassághoz melyik méretet érdemes választani?
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok