- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
Na megjött végre a Magellan Polaris Sram Disc!
Hihetetlenül jól néz ki, rögtön beleszerettem Megdöbbentően nagy ez a 22-es váz az előző 17,5colos PolarX-em után Megnéztem a garancialevelet és valóban kell egy beüzemelő szervíz, de ezt a garilevél szerint már elvégezték! Fel is hívtam az értékesítő srácot hogy akkor kell-e szervíz vagy azonnal a használhatom, azt írta hogy csak tekerjem be a pedált, fordítsam el a kormányt és már üzemkész is
Úgyhogy megyek is és meghajtom!
A boltot csak ajánlani tudom a szállítási nehézségek ellenére is, korrekt volt a kapcsolattartó, bár gyorsnak az ügymenetet nem nevezném. Megnéztem hol lehetne személyesen átvenni és érdekes módon a Cseke Zrt. telephelyére mutatott a Google csepelen. Ők pedig a Magellan forgalmazója ha jó tudom. Egyszóval a WebBicikli ajánlott hely a vásárlásra.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Cathfaern #24998 üzenetére
Köszi! Leadom a drótot. Amúgy itt az 56" méret azt a méretet jelöli mint az országúti vázaknál az 56-os?
rii: Köszi, megnéztem, de ott nem volt a megadott árkategóriában. Esetleg Bikemag apróján nézek még szét bár én nem igazán tudom melyik a jó és rossz. A lényeg, hogy kb 50-60 ezer körül keres egy cross bringát.
-
venember83
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #25002 üzenetére
Újabb boldog Magellan tulaj. Nem is tudom, hányadik a témán belül.
-
D.Orion
veterán
válasz Doki-HUN1978 #24954 üzenetére
Köszi, de ez nekem kicsi szerintem. 22"-os vázhoz mekkora kerekek tartoznak?
venember83: Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz GeneraL_XTX #25006 üzenetére
A többiek nem fogják érteni, mert közben szerkesztettem, de ja... 16 éves korom óta ez a 188cm-es magasságom van... Ezt dobta a dns.
-
venember83
nagyúr
válasz D.Orion #25005 üzenetére
Attól függ. Cross gépeken akkora kerekek vannak, mint országútikon, 28 colosak. De montiból is van már 29 colos kerekű.
Én ezt venném, elvileg az 56 cm-es jó kellene legyen. Megnéztem a többit is, de szánalmasnak találom, hogy százötvenezer forintért mivel szerelik fel a bringákat, teljesen alapszintű alkatrészekkel. Mindezt százötvenezerért.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz D.Orion #25005 üzenetére
22"-os vázhoz bármekkora kerékméret tartozhat A vázméret nincs összefüggésben a kerékmérettel. Terepre való biciklik tipikusan 26"-os kerékkel jönnek (illetve mostanában kezdett elterjedni a 29-es, de az ritkaság), míg trekkingek és országuti kerékpárok 28"-ossal vannak.
Amúgy itt van egy mérettáblázat (ez szól Stauffenberg-nek is): [link]
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
D.Orion
veterán
válasz venember83 #25008 üzenetére
Jól néz ki, közben véletlenül megtaláltam a 2011-es változatát is. Mondhatni ugyanebben az árban. Vannak eltérések, de nekem sajnos semmit nem mond. Melyik felszerelése a jobb?
Cathfaern: Köszönöm.
-
GeneraL_XTX
veterán
Srácok az normális hogy az elején az avid jucy3-as tárcsafékek alig fognak? Mert ez eddig gyengébb fékerő mint amit a kopott v fékjeim produkáltak....
-
csabi94
őstag
válasz GeneraL_XTX #25012 üzenetére
Be kell kopnia.
-
Mr X
veterán
8 év kihagyás után ültem megint bringára. Előtte sem voltam sportember, közlekedésre használtam. Mint kiderült, a lábaim ereje a béka segge alatt. 4-5 km alatt kidöglök, ég a combom. Hogy lehetne ezt hamar formába hozni? Gondolom az sem egészséges, ha minden nap annyit tekerek, amennyit bírok.
Az elsődleges cél napi 2x10km komolyabb megerőltetés nélküli letekerése városban (munkába járás).
[ Szerkesztve ]
-
Fej1973
csendes tag
Egyéni mezek gyártása, az endomondo közösségben feldobtam, hogy gyártassunk mezt.
Ha megértő fülekre talál akkor be lehet szállni bárkinek. -
TaaT
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #25012 üzenetére
Havernak új Juicy5 volt, sehogy sem fogott eleinte, bekopás után viszont harapott rendesen
Give them hell Ukraine!
-
-
Sherman
tag
Azt is nézd meg, hogy a nyereg elég magasan legyen, rendesen be tud durranni a comb ha alacsonyan van a nyereg.
-
belaazallat
addikt
válasz Fej1973 #25015 üzenetére
Hali!
Ráadásul, ha megfelelő darabszámban rendeltek, akkor egész jó áron vannak. Ezt onnan tudom, hogy tőlük rendelt a túracsoport, akikkel járok túrázgatni. A mi mezünk kantáros nadrág ezüstszálas "prémium" betéttel 7000Ft alatt volt, a végig cipzáras póló 3zsebbel szintén 7000Ft alatt. A nadrágban kerültem meg a Balatont 1 nap alatt, végig az az érzésem volt, hogy kicserélték fotelra az amúgy is kényelmes nyergemet.
Más:
emre fórumtársnak köszönhetően upgrade-delve lett a bringám. Shimanó HG-30 8-as sor helyett kapott egy sram PG-970 9-es sort, az agyon nyúlott kmc lánc helyett egy sram PC-991-es láncot, valamint az alivio váltókarok cserélve lettek deore váltókarokra.
Most szemmel ellenőriznem kell hogy megtörtént a váltás, mert nem lehet érezni. Tudom itt a többségnek ez nem újdonság ez a minőségi szint, de nekem még nagyon új!
Holnap le is tekerek a Balatonhoz!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
rétisün
veterán
válasz belaazallat #25032 üzenetére
"Holnap le is tekerek a Balatonhoz!"
ki van a balatonon, akinek esőt kívánsz?
mod: ja nem, azok mi vagyunk szki-vel
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
belaazallat
addikt
válasz rétisün #25033 üzenetére
Ha nem Veletek megyek, akkor nem esik... Mint írtad... De nekem megérne egy kis esőt, hogy újra együtt tudjunk tekerni!
Lehet letekerek Keszthelyig és eszek helyetted is egy fagyit.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
DonThomasino
veterán
Hozzáértő uraktól kérdezem hogy ez a terep [link]
Egy sima XC vel mennyire OK ?
A biztonsági felszerelésem 0 .[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
dqdb
nagyúr
válasz DonThomasino #25035 üzenetére
Sisak nélkül nem megyünk terepre, ennyi, a videót már meg sem kell nézni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
venember83
nagyúr
válasz DonThomasino #25035 üzenetére
Nem tűnik videón vészesnek. De egy sisak mindenképp kellene.
-
DonThomasino
veterán
válasz venember83 #25037 üzenetére
De magának a bringának ez sima ügy?
Mert akitől kérdezgettem az mind ilyen
nagybukós DH-s gépes mint a videon.[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz venember83 #25039 üzenetére
voltam.....de azért
majdnemmegvannak az ujjaimwar...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
venember83
nagyúr
válasz DonThomasino #25040 üzenetére
A bringán múlik a legkevesebb. Ha ügyes a bringás, kb. bárhol le tud jönni XC géppel is.
-
DonThomasino
veterán
válasz venember83 #25042 üzenetére
Első bevetésnek megfelelő lenne ez a terep?
Sisakból milyet mennyiért?
-
venember83
nagyúr
válasz DonThomasino #25043 üzenetére
Kényelmeset. Terep szintjén meg fogalmam sincs, milyenre kellene menj. A lényeg, hogy bringázz, aztán rájössz, mennyire tetszenek neked a különböző nehézségű terepek.
-
GeneraL_XTX
veterán
Nah első nap tapasztalatai egész jók az új Polaris-al, de azért van ami nem tetszik
Lehet hogy csak nekem voltak nagy elvárásaim a tárcsafékkel kapcsolatban, de én úgy gondoltam elég csak kicsit behúzni akart és már fékez is, ennek ellenére ezt is majdnem tövig be kell húzni, de mondjuk akkor már blokkol is, ilyet a V-fék nem csinált Lehet lesz ez még jobb is, nem tudom mennyi idő kell a bekopáshoz.
A rajta lévő terepgumi szereti a vázhoz csapkodni nagy számban a köveket, ez szerintem hosszútávon nem fog jót tenni a váznak, ezzel lehet kezdeni valamit? Gumit nem igazán akarok cserélni, megvárom amíg ezek elkopnak, aszfalton úgy se bírják sokáig,max még ezt és a kövekező nyarat.
Sajnos ismét előjött az a problémám, hogy a nagy súlyom miatt a nyeregcsőtartó nem bír el, menet közben folyamatosan ereszti vissza a nyeregmagasságot és így elvész az ideális tekerési magasság. Még holnap megpróbálom kicsit jobban meghúzni, de ebből csere lesz
Minden más tekintetben tökéletesen meg vagyok elégedve az új bringával
-
venember83
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #25045 üzenetére
A tárcsaféknek azért kell egy kevés idő, hogy bekopjon. A nyeregcsőbilincset meghúzhatod jobban, de azért ne nagyon, mert akkor a csavar menete bánhatja. A váznak az apró kövek nemigen ártanak, attól nem kell félned. Ha mégis óvni akarod ezektől a bringát, van átlátszó védőfólia, amit felragaszthatsz az alsócső aljára.
-
raczger
őstag
válasz GeneraL_XTX #25045 üzenetére
Nyeregcsőnél gyorskioldó helyett vegyél ilyet: [link]
Sokkal jobban tart, nem fog lecsúszkálni a nyereg, ha rendesen meghúzod.www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
fpeter07
veterán
És azt is, hogy ne legyen magasan, mert szintén problémákhoz vezethet.
(#25035) DonThomasino: Kesztyű a minimum, általában az ér először a földre esésnél. A terep finom, én szívesen végigmennék rajta a szerény (belépő) montimmal. Persze nem ilyen sebességgel.
Mai etap 16 km lett nekem.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz csabi94 #25048 üzenetére
Én vhogy sosem csíptem a bovdenes tárcsákat (na most lehet kapok a fejemre), mindig is az olajosokat favorizáltam
Jól be van állítva amúgy? ha nem smakkol minden az érződhet a fékhatáson sztem...
raczger: Én ennél a bilincsnél azzal kezdeném hogy kicserélem az imbusz csavart olyan hosszúra ami fullra átmegy rajta, úgy kisebb a valószínűsége a menetszakadásnak (enyémből már hiányzik a fél menet) gyári
Give them hell Ukraine!
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok