Hirdetés

Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Teasüti #23910 üzenetére

    Tippre az emberek többségénél szédülést és/vagy hányingert és/vagy fejfájást okozna. Nem igazán tolerálja az agy azt a jelentős torzulást, amit ez a szemüveg okozhat a megnövekedett látómező részen. Ráadásul mivel nincsen állandóan rajtad, ezért még csak hozzá se tud szokni az agyad. (persze biztos lenne akinek nem okozna gondot, de szvsz ez erős kisebbség)

    "Azért kocsiban sem szokásom vándoroltatni a tekintetem, biciklin is csak akkor nézek be egy kereszteződésbe mondjuk, ha jön egy."
    Elég nagy hiba mind kocsiban, mind biciklin (főleg biciklin, főleg városban).

    ludsimon
    "Persze, tudom, hogy egyenesen néz általában az ember, de ha nem lát élesen abban a szögben kisebb figyelmet fog rá fordítani."
    Azért ez nem teljesen igaz :) A szemüveg alapötlete jó, csak a szükségszerűen bevezetett torzítás nem az. Az ember periférikus látástérben elég jól észreveszi a mozgó dolgokat (de csak a mozgót, a statikust még akkor is rosszul, ha az erősen kontrasztos). Igaz nem tudatosan, tehát nem tudsz direkt periférikus látásba figyelni. De ha bármi mozgás történik, akkor rögtön észreveszed. Érdekes "kísérlet": nyújtsd ki oldalra a két kezed vállmagasságban, kicsit hátrafeszítve, hogy ne legyen a látómeződben. Majd lassan kezd el mozgatni előre mindkettőt. Lesz egy pillanat amikor úgy érzed, hogy látod. Ha ekkor nem mozgatod tovább, akkor viszont nem fogod tudni eldönteni, hogy ott van-e vagy nincs. Ha picit "ide-oda" mozgatod a kezed, akkor még szépen ki lehet tesztelni, hogy milyen nagy az ember látómezeje, igazából meglepő tud lenni :)

Aktív témák