- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- Apple notebookok
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Fél tucat Core Ultra CPU jöhet az asztali piacra
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Hirdetés
-
MI applikációkra kihegyezett, érintőkijelzős mini PC jön a Minisforum járatával
ph Az egyszerre négy darab 4K-s monitort kezelő, jól felszerelt típus a vállalat új brandjének a hírhozója.
-
Galaxy S22 One UI 6.1 frissítés: volt, nincs
ma Komolyabb hibák bukkantak fel, a Samsung a biztonság kedvéért leállította a frissítés közzétételét.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
verti1
tag
válasz mester6 #55229 üzenetére
Igen, jó lenne egy nyomásmérő, hogy lehessen követni működés közben. Viszont kell hozzá faragni egy két alkatrészt, mert nem az előlapon lesz, nincs szívem kivágni. Ismerem ezt a la spaziale féle kamrát ismerem, nézegettem már, hogy működik. Nagy gépbe ez jó, mert van hely és elég víz amit el lehet dobni. Ha jól értem ez a csepptálcába tolja ki a vizet magából a csapolás végén.
-
senior tag
válasz mester6 #55404 üzenetére
Beleesve egyáltalán nem vagyok, sőt, semmi bajom a GC-vel, az én igényeimet úgy érzem ( egyelőre legalábbis ) kiszolgálja, csak gondoltam egy kis előre (?) lépés lehetne?! Kicsit nagyobb és réz bojler, jobb gőz, stb...
De mi a rosszabb benne szerinted?Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
zscz
tag
válasz mester6 #55475 üzenetére
Ahogy azt szoktuk, valami helyettesítővel.
Amúgy az orphan espressonál van legolcsóbban 39 dodóért tamper.
Nem igaz, hogy nem találok valami esztergályost ,aki lecsippent nekem valami egyéb tamperból annyit, hogy jó legyen.Amúgy ez a legnehezebb része. találni olyat, aki hajlandó beállítania gépét erre a 2 perces melóra.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz mester6 #55512 üzenetére
Köszi, csak jutok valamire előbb vagy utóbb... Danettinél vettem Vibiemme manométer. Nekem csak a kapilláris cső kell róla. Nem találtam sehol külön ilyen hosszú kapilláris csövet. Szerencsére pont ehhez az olcsó órához volt ilyen hosszú cső. Manométert az Expolygonba vettem, az lesz majd beépítve a gépbe. Én is kúposat kerestem, de nem találtam. Vagy az óra végét kell átalakítani laposra és teflon tömítés vagy kúpos fittinget kell forrasztani a csőre.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz mester6 #56596 üzenetére
nekem is tetszik (így látatlanban).
a jó daráló egyébként nem túlzás szerintem, csak előnye van. ráadásul ezek a cuccok többnyire tartják az árukat, szóval inkább az a kérdés, hogy belefér-e, hogy beletegyél ennyi pénzt, mert aztán, ha mégis eladod x év múlva, kb. árában szállsz ki.
no mindegy, robis, sötétre pörizett blendnél tényleg nem jön majd ki a daráló tudása, ahhoz ilyen értelemben tényleg túlzás. de nem baj, ha szereted.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz mester6 #56792 üzenetére
Jó ez a kilépő víz méregetés, csak éppen mindeni másképp méri, más hőmérővel és pl. egy Gaggiánál van aki azt mondja, hogy 8-10 fok a különbség, van aki szerint csak 1-2 fok. És mindeni azt gondolja, hogy az ő mérése a tuti.
Ha tényleg pontosan mérünk, akkor jó lehet, de ilyen 5 dolláros szarokkal, meg ikeás húshőmérővel tuti, hogy semmi köze a valósághoz.https://caffe35.webnode.hu/
-
Sinisi
senior tag
válasz mester6 #58109 üzenetére
Nálm is volt a gépen ez a fehér kenőcs (csakhogy ragozzuk még egy kicsit) :-) Ajánlásra letöröltem (elmászott a felső tárcsa menet közben).
Más:
Indian Choco:
Finom! és úgy látom, hogy működik a javasolt pid-értéken. Mert nálam 93 °C-nál (tartva az arányokat) érezhetően kesernyésedig (bár a crema színe még ilyenkor sem tragikus, ahogy azért az íze sem ;-) ).Egyszemélyes szűrővel próbálkozok és meglepően jók az eredmények (annak ellenére, hogy így jobban köpköd!) Gondolom rá kell éreznem a tamperelésére, hiába a segéd és a spéci tamper, WDT úgy látszik ez nekem még így is feladja a leckét :-) ). (persze majd később renekázok is).
Az arányok: 9,5g-ből a 18-on már igen jól előjön az elnyújtott utóízében az írás szerinti citrusosság :-)
Hoszabbra engedve nekem kesernyésedik, és persze hígul amit annyira nem szeretek... szóval még megnézem lejebbi arányokkal.Lefolyása "csöpögősen" indul majd végkony csíkká áll össze (eddig ilyen kv. még nem járt nálam! mert vagy lefullasztottam, vagy még ha elég lassan is de folyás formában indult meg a lé).
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz mester6 #58111 üzenetére
Most, hogy lejebbmentem a hőfokkal 91-re 9,5g-ből 17-g -ot 28mp alatt gyártva brutál jó csokis :-) Azonban a pogácsa kinézete aggaszt egy kissé. Lehet, hogy sok az a 9,5g ebbe a kosárba (egyszemélyes LM strada)? Vagy rendben van ez így mert a víz(amit leöntöttem róla) áztatja és repeszti meg? 10g őrleménnyel érdemes próbálkoznom?
[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
válasz mester6 #58623 üzenetére
Én is erre gondoltam, viszont ha ez igaz, akkor meg azt nem értem, hogy miért van, hogy bár egy jó ideje nem vettem tőlük zöldet, mégis időről időre személyre szabottan megkeresnek a zöldkávé ajánlatukkal.
Mióta árat emeltek, inkább a Danetti-től veszek nyerskávét. Igaz hogy sokkal drágább, viszont szerintem a minősége sem összehasonlítható a Brando-nál kaphatókkal (legalább is azokéval, amiket korábban vettem tőlük).
http://palscoffeetech.com/
-
Bazsee71
őstag
válasz mester6 #58623 üzenetére
Szerintem csak macera vele foglalkozni, mert a pörkölt termelésükhöz képest elenyésző mennyiség lehet (szerintem naponta több tonna, legalábbis 150kg körüli gépeik vannak, több).
Keresztapper: még csak szemrevételezés, illat, illetve pörkölés alapján tudok véleményt alkotni a Danettis kávéról, de az eddig nagyon pozitív. Az etiópra már nagyon kíváncsi vagyok, azt próbáltam helyben is frissen pörkölve.
-
soldier2
őstag
válasz mester6 #58835 üzenetére
Azért egy hét brikka után az elrontott robusztás ristretto testessége is jól esett Ezek a kevésbé testes italok csak ideig-óráig helyettesítik a presszót nálam.
A Hi Fi nálam egy vissz visszatérő dolog, de a terv szintjén kihal a dolog. Gyakorlatilag időm sem lenne kihasználni
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
sortiefish
csendes tag
válasz mester6 #59019 üzenetére
Találtam egy cikket, de majd a szakik kijavítanak, ha tévedek az abban leírtak szerint 10-re kell belőni, mert úgy lesz meg a tuti 9 bar.
" Ezt statikus nyomásmérésnek nevezik, ami azt jelenti, hogy nincs áramlás a porszűrőn keresztül. A nyomás, amelyet célozni kell, 10 bar és 9 bar között van. Ez azért van így, mert a 9 bar statikus olvasás és a dinamikus leolvasás, vagyis a fej átfolyása közötti különbség kevesebb, mint 1 bar. Ezért be kell állítania a gépeket 10 barra, ami 9 bar dinamikát ad."
-
Hami33
aktív tag
válasz mester6 #59568 üzenetére
Nem vettem meg a Silviat ! A lakásban van nekem egy G.evolution + ascaso mini ! A munkahelyen van a bosch automata! Én mind a kettőt nagyon szeretem ,de az evo cserés lesz lassan ! Egyébként jó kávéval az automata is teljesen jó ( legalábbis nekem ) !
Munkahelyen kellett a gyors egyszerű egygombos megoldás!
Erre szerintem jó az automata! -
Toobee
veterán
válasz mester6 #60156 üzenetére
Ha valakinek van elérhető távolságban USB mikroszkópja, akkor csinálhatok jobb képeket is az őrleményről. Én is azt látom, hogy homogén. Először azt hittem, hogy az őrleménytartó oldalára feltapadnak a "liszt" szemek. Majornál ezt úgy minimalizáltam, hogy szitálás közben nem toltam át durván a fémrácsokon, hanem a végét egyszerűen lekoppintottam a mosogatóba. Így a túl finom szemeket elég jól ki tudtam szűrni. Még nem szeretnék semmi véglegest írni a Kinu-ról, főleg nem 3 kávé után, de azért az már most látszik, hogy eléggé rendben van. Tegnap szitáltam egyet, a másikat meg nem. Lefolyásban nem vettem észre semmi pozitívumot a szitált verziónál, bár azt nem én ittam, így az ízéről nem tudok nyilatkozni. Súlyban a Kinu sem kevés, összeszerelésre meg hozza a jó minőségű iparik érzetét. A duplát is pillanatok alatt befalja, bár igazán világos kávéval is ki fogom próbálni. Az a teóriám, hogy a kézinél is fontos az egyenletes tempó, tehát egy világos pöri lehet, hogy borítja majd ezt a szép homogenitást.
https://barbieripnk.hu/
-
Bazsee71
őstag
válasz mester6 #60156 üzenetére
Most mondjam a Kinura, hogy ugye én megmondtam?
Persze a jó kávéhoz kell egy rutinos kéz is, kép alapján pedig nagyon biztató.
Toobee: nálam a Majornál a finom szemcsék egy része feltapad a szűrőmagasítóra (fragola gyártmány), de úgy tudom valamennyi kell a jó kávéhoz, így én mindig lekoccantom a szűrőtartót, hogy azok is az őrleményben landoljanak.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest