Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JózsefK

    csendes tag

    Sziasztok!

    Státuszomat tekintve a "nagyon csendes újonc" illene rám leginkább, mivel már aránylag régóta vagyok itt veletek a fórumon, csak észrevétlenül, csendben, sok-sok mindent tanulva tőletek, melyért kizárólag hálás lehetek és ezúton is köszönöm a lehetőséget. :R
    Nem azért vagyok csendben, mert nem szeretnék veletek semmit megosztani, csupán szegényes tapasztalataim miatt inkább nem szólok hozzá.
    Sajnos előfordul, hogy nem minden tökéletesen egyértelmű számomra amiről írtok, és bár némi gyakorlati érzékkel rendelkezem, a fémek és a gépek működésének megértése tekintetében bőven van még mit tanulnom.

    Jelenleg egy, Fragola mester keze munkáját dícsérő, általatok "űr" Gaggianak nevezett gépet nyúzok, mely tökéletesen funkcionál és amelyben a rézbojleren kívül minden benne van. Szeretem, tetszik, de mostanában elkezdtem gondolkodni egy másik gép vásárlásán.

    Igazából úgy tudom, (tőletek :)) hogy a kiszemelt gépek alapvetően nem sokban különböznek a GC-től, de egy kis minőségi változást szeretnék. A lényeg, hogy a víztartály legyen "zárt", a nyomást lehessen 9 bar-ra állítani (esetleg "szűkítőzni"), illetve legyen PID-elhető, vagy valamilyen módon legyen a "vízhő" állítható.

    Jelöltjeim egy Ranchilio Silvia v5 illetve a Magister es30. Ha jól tudom mindkettő rézbojlerrel rendelkezik, a Silvia PID-elhető, a magister vízhőmérséklete alapból állítható valamilyen módon, bár azt még nem sikerült tökéletesen megértenem.
    Ha jól tudom többen használjátok a gépeket, ezért aki ilyet használ, vagy van tapasztalata ilyen géppel (szerelés, próba) kérem írja le, illetve nagyon szívesen fogadok bármilyen, akár műszaki, technikai észrevételt, mely a mindennapi használtra, a heti karbantartásra, a gépek gyakorlati működésére, esetleg "szervizigényességére" vonatkozik.

    Kérdésem lenne még, hogy az eddig GC-hez vásárolt nyitott és sima szűrőtartó kart és IMS szűrőket tudom-e majd ezekkel használni, vagy sem.

    Szóval, a hosszas bevezetőt követően szeretném a segítségeteket és tanácsotokat kérni, illetve ha valaki ilyen gép eladásán gondolkodik, lehet, hogy érdekel. :)

    Segítségeteket és türelmeteket tisztelettel köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák