Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nibiru

    tag

    válasz SoundON #80556 üzenetére

    llyen értelemben nyilván van valamilyen összefüggés, de nem a kH van hatással a GH-ra, hanem a karbonátok mennyiségének függvényében kicsapódó Ca és Mg ionok mennyisége is a GH részét képezi. De az egyik érték akkor sem számítható át a másikra, és a két érték lényegében egymástól függetlenül változik, azért nem érdemes ezt így együtt kezelni. Ráadásul a laikusok számára teljesen félreérthető.

    Abból kell kiindulni, hogy van egy alacsony pH-jú, esővíz-szerű tiszta vizünk (RO) amiből kávés vizet akarunk csinálni. Ebben az esetben nem számít se a kiinduló GH, se a KH.
    A másik lehetőség, hogy csapvizet lágyítunk, akkor pedig az a lényeg, hogy a KH értéket vigyük le ha magas, a GH pedig nem, csak a TDS érték számít és hogy azon belül egyébként mit olyat tartalmaz(hat) még a csapvíz ami elronthatja a kávé ízét.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák