Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • roBEEsz

    csendes tag

    Sziasztok!

    Meg volt az első shot a Majorral, őszintén nem gondoltam volna, hogy ekkora különbség lehet őrlő és őrlő között..

    Annak idején gyanítom, hogy még @sz.zs jelölte rajta az előző kés presso tartományát, gondoltam két-három ricnit még finomabbra húzom, fogalmam sincs mit számít 1 ricni..

    Meglepődve konstatáltam, hogy első indításra nem nagyon akarnak felpörögni a kések, de aztán másodjára jobb belátásra tértek. (egyébként ez a legfinomabb állítás..)

    A 15 másodperces őrlési idő után kicsikét nehéz megszokni, hogy fél pislantás alatt kint van az őrlemény és tényleg zéró ami benne marad. Egyedül az volt fura, hogy olyan szinten ömlik, hogy a tölcsér aljában megszorul, így kicsit meg kellett kocogtatnom.

    Hát már első ránézésre is láttam, hogy brutál finomra mentünk, de gondoltam azért megnézzük mit jelent ez a gyakorlatban.

    Ebben az esetben Roastopus - Sirennel volt etetve, az adag pedig most 18g volt.

    Ezzel a legfinomabb állással, egy 18g VST kosárral, kicsivel több mint 50 mp alatt tudott átszökni 38g kávé. Ebből datálva azért legközelebb visszahúzok 1, de inkább 2 ricnit.. viszont kóstolásra nagy meglepetés ért, mivel annyira balanszos, smooth és ízekben vibráló volt, hogy szinte hihetetlen.. szóval igen, valahogy épp ez hiányzott a specialitaból..

    Összehasonlítás gyanánt a Specialita 19g őrleménnyel ment ebből a kávéból, szintén a 18g-os VST kosarat használva. Nagy gyötrelmek árán sikerült kihoznom 45 g-ot 20 mp alatt. (legfinomabb állás..)

    Szóval eddig nagy a love az új baráttal, ma pedig újabb finomságokkal kínálom meg :)

    ugyanitt a pozitív promó után Specialita eladó :DDD

Új hozzászólás Aktív témák