- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz Vision #27237 üzenetére
Tanácsadó kicsit más világ, ott főnöktől is függ, mennyire vállalja túl a csapatot, meg mennyire tud jövedelmező projekteket hozni. Azzal viszont számolni kell hogy az előrelépéshez nyomulni kell, és nem csak (sőt, főleg nem) szakmailag.
Auditnál ugyebár a kötelezősége miatt mindig a legolcsóbbat fogja választani az ügyfél, így nem tud annyira jövedelmező lenni mint egy bármilyen testreszabott pénzügyi/IT tanácsadás.
Jah, legújabb iPhone-al, vitorlázással, luxusszállodával, sítáborral csábítás nálunk is megvolt anno, az elején még buli de egy bizonyos idő után már inkább nem a kollégákkal töltené az ember a szabadidejét... illetve inkább megkapná fizetésként a rongyrázásra költött pénzt
Hogy ON is legyen:
Én anno pénzügyi tanácsadásról mikor eljöttem 4 éve, akkor volt seniorként (9 év tapasztalat ) Br. 700k, plusz 1-2 havi bónusz (ez nagyon változó, aki tényleg odatette magát és a csapata is jól teljesített akár 6 havit is kaphatott), de ez a sáv alja volt szerintem, nem nagyon tudtam beilleszkedni a cégkultúrába...[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
veterán
Nem véletlen, hogy ezekkel pályakezdőket tudnak behúzni, seniorok ritkán mennek oda. Amúgy egy jól felépített karrierrendszerük van, szóval akinek fekszik ez az élet, az szépen tud előrefelé lépkedni. Persze az ismerőseimnek magánéletük nem volt, elhíztak, aztán 30 évesen elkzedtek élni.
-
dellfanboy
őstag
mindig a legolcsobbat? ha van egy multi akinek itt van a leanya es a hq leszerzodik a kekekkel, akkor hiaba ker es kap mondjuk olcsob ajanlatot a masik3-tol o biza a kekekkel fog auditalni, hisz ez van nekik kiadva...
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
bandus
veterán
válasz CyberPunk666 #27204 üzenetére
utolsó kérdésem a témában, hogyan tudod megvalósítani ezt a gyakorlatban, ha a munkaviszonyod utolsó napja péntek, az új munkaviszony első napja pedig már hétfő, és tegyük fel, hogy pénteken már nem tudsz regisztrálni, igényelni? a hétvégi két munkaviszony nélküli nap is tudja ezt a lehetőséget biztosítani? engem nem érint, de van olyan ismerősöm akit igen. köszi
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
CyberPunk666
senior tag
válasz bandus #27255 üzenetére
Ezt a részt nem vágopm, meg kell kérdezni. Hallottam olyat, hogy utólag is lehet igényelni, ha valaki munkanélküli volt egy napig, de ezt már végképp nem tudom megerősíteni vagy cáfolni, ennek kénytelen leszel magad utánajárni.
Én csak az egyszerű négy lépéses módot csináltam meg.
-
David89
tag
Az lenne csak az igazán magyaros antré, ha szólna a leendő osztrák főnökének, hogy szeretne svindlizni egy kicsit az arbeitslosengelddel, és emiatt toljuk el pár nappal a kezdést
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Oppenheimer #27068 üzenetére
Holland cég ajánlata:
Évi fizu: 28.4M
Stock options: 5000 euró
25+8 nap szabi.Még gondolkodni fogok, mert most vagyok Genfben és eléggé bejött ennek a cégnek a légköre (SonarSource) és továbbjutottam a 100. körre ami még egy 1.5 órás team fit lesz online.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
QVAnti
újonc
Úgy látom a big4 említése elindított sokakban egy relatíve negatív hullámot. Amiket írtok, azok részben igazak egyébként, nekem szerencsém van a csapattal cégen belül. Mi inkább egy szakértői, vagy subject matter expert csapatként vagyunk kezelve, az audit munka is azt jelenti, hogy az audit azon területeit, amire a "sima" auditoroknak nincs kompetenciája, (különböző banki kockázatkezelési modellek) azokat mi vizsgáljuk, azaz ez egy auditot támogató szakértői tevékenység. Az idő többi részét a hasonló témájú tanácsadások töltik ki. Az is igaz, hogy a terhelés hullámzó, ezért az én munkaidőm január-áprilisban heti 45 óra, május-júniusban és szeptember-decemberben 40 óra, nyáron pedig csak 32 óra. A "sima" auditorok valóban nagyon sokat túlóráznak, én az elmúlt évben alig túlóráztam, nyáron pedig a heti 32 órát sem mindig tölti ki a munka mennyisége. Így számomra elég élhető a környezet, de tudom/látom, hogy kivételes helyzetben vagyok a cégen belül.
Úgyhogy megértem az ellenérzéseket, negatív tapasztalatokat, részben validak is, de ki lehet fogni jobb csapatokat/munkaköröket is, illetve big4 cégek között is vannak nagy különbségek ismerősi körből hallott infók alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Nehaiu
csendes tag
válasz Oppenheimer #27261 üzenetére
A holland ajánlat remote vagy ahhoz költözni kéne? Utóbbi esetben nem tűnik annyira erősnek. (Előző hsz-edből nem derül ki, bocs ha volt korábban.)
-
bandus
veterán
válasz David89 #27260 üzenetére
ezt válaszolta a rc: "Tájékoztatjuk, hogy a külföldre költözés miatt megváltozhat az illetősége és az adóztatás joga az illetőség országára szállhat, ennek alapján a TBSZ-ről származó jövedelem esetlegesen adóztathatóvá válhat külföldön a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény rendelkezései és az érintett ország belső szabályai alapján.
Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk nem rendelkezik engedéllyel adótanácsadás végzésére, ezért amennyiben adózással kapcsolatban további kérdései merülnének fel, kérjük forduljon adótanácsadóhoz."Szóval minden is lehet. az gondolnom, hogy a tbsz lejártakor kell majd adóznom, vagy nem adóznom, ha a lejáratkor pl. már visszaköltöztem magyarországra. szóval ezt még meg kell majd vizsgálni a későbbiekben. addig nem gond amíg van nyereség és adózni lehet belőle az is ezsembe jutott, h pl elajándékozhatom-e anyámnak a RC accountom, és az ő nevén fut majd a dolog
-
bandus
veterán
akkor is ezeket a fizukat kapnád, ha költöznél? mert ez szerintem csak forintosítva hangzik jól, nyugati szemmel nézve egy teljesen átlagos valami.
-
törölt tag
Nem tudom a többi cég mi lenne, de a Sonar szerintem nagyon jól néz ki önéletrajzban.
-
bandus
veterán
nem tudom jár-e szja visszatérítés, ha én most október 1-től kinti lakcímmel ott dolgozom majd hivatalosan, én arra tippelnék, hogy nem, de nyilván ezt is meg kell majd vizsgálni valami adótanácsadóval.
-
grün
csendes tag
válasz CyberPunk666 #27199 üzenetére
Utólag beviszem az új munkaszerződést és visszamenőleges dátummal megszüntetik / lezárják a munkanélküli státuszt?
-
bandus
veterán
válasz #79563158 #27270 üzenetére
ez jol hangzik, csak nem ertem a mukodeset ha ott vonjak szepen a fizumbol az adokat, jarulekokat akkor vegul mit igenyelhetek vissza? mert arra a harom honapra mar mo-n nem fogok adot meg semmit fizetni. bocsi ez nem ide tartozik, de ha mar feljott megkerdezem. a nap vegen ugyis kell majd valaki aki ezt megcsinalja, remelhetoleg kevesebbert mint amit ezzel nyerni tudok
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz bandus #27265 üzenetére
Az a helyzet hogy ez akkor van ha deel.comon keresztül alkalmaznak. 80k euróból ennyi marad ha a szuperbruttót meg a deel költségét belevesszük. Kérni foguk tőlük egy B2B-s ajánlatot is. Csak ennek a cégnek a terméke nem izgat annyira, így kicsit attól tartok ha elfogadom, hosszú távon megbánnám. És eléggé early stage startup (kb 20-30 fő). Most nagyon angyalom kell mennyire priorizálom a fizut. Jó lenne ha a sonar ajánlana egy nagyot.
-
Gabró
tag
válasz bandus #27269 üzenetére
Kint adózol október 1-től a munkajövedelmed után, de jó eséllyel olyan mértékben fogják vonni az adót mintha egész évben azonos jövedelmi szinten kerestél volna. Pedig valójában az éves osztrák jövedelmed nem csúszik fel a magasabb kulcsú adósávokba, ezért a megfizetett adótöbbletet jövőre visszaigényelheted, feltéve ha az 1. mondatban írtaknak megfelelően vonták az adót.
-
David89
tag
Nagy valószínűséggel az lesz nálatok, hogy az éves magyar és külföldi jövedelmet összeadják, és az alapján számolják ki a külföldi éves adósávot idénre. Mivel a legtöbb helyen progresszív adózás van, és a magyar jövedelem rendszerint kisebb, mint a kinti, ezért az idei külföldi fizu kisebb mértékben lesz adóztatva, mintha egész évben kinn dolgoztatok volna.
-
Gabró
tag
válasz bandus #27279 üzenetére
A hazai jovedelmedet nem fogjak hozzaszamolni. Annyi, hogyha peldaul havi 5000 eur-t keresel, jo esely van ra, hogy ugy vonjak az adot havonta, mintha evi 70 ezer eurot keresnel (14*5), holott 2022-ben meg csak 20 ezer euro alatti jovedelmet szerzel 3 honap alatt.
Ez az elso berpapirnal ki fog derulni. Jovore pedig ugyis beszelni kell egy Steuerberaterrel.
-
T_bee
aktív tag
válasz bandus #27282 üzenetére
Nekem Nemetorszaggal van tapasztalatom, ott ugy szamoltak bele, hogy a ugyan adozni nem kellett a magyar jovedelem alapjan, de a savhatorokat feljebb lokte.
szamszeru pelda: mondjuk a nemet jovedelmem havi 5000 eur, amit 3 honapra kapok, es elotte magyarorszagon 9 honap alatt osszesen 5000 eurt kerestem. Mondjuk az elso 10000 eur adomentes, a kovetkezo 20000 eur 20% adozik, es 30000 felett 30% az ado. A havi levonast ugy szamitjak, mintha az egesz evben a havi 5k lenne a jovedelem, tehat az egesz eves ado 13000 eur (10k * 0 + 20k * 20% + 30k * 30%), ami alapjan havi ~3900 netto amit megkap az ember havonta netto.Ev vegen aztan az adobellasban leadja az ember, hogy igazabol csak 15k-t keresett nemetorszagban, viszont itt jon be a magyar jovedelem, a 15k-bol nem lesz 10k adomentes, mert ebbol 5k-t “elvesz” a magyar jovedelem, tehat a valos fizetendo ado nem 1k (10k * 0% + 5k * 20%) hanem 2k lesz (5k * 0% + 10k * 20%). A 3 honap alatt osszesen 4333 eurt vontak, de csak 2000-t kelltt volna, tehat 2333 jar vissza.
A valosagban tobb sav van, es sajnos a kulcsok is magasabbak, de a pelda alapjan remelem ertheto a rendszer Ismetlem, ez nemetorszag, gondolom ausztria is hasonlo lehet, de szerintem mindenkeppen erdemes egy adotanacsadot felkeresni, meg ha belekerul is nehany szaz euroba, elegge megeri ha az ember az ev nagy reszeben alacsonyabb jovedelmu orszagban volt plusz ok tudjak, hogy milyen egyeb koltsegeket lehet adobol leirni (koltozes pl) raadasul az adotanacsado dija (nemetorszagban legalabbis) a kovetkezo evben adobol leirhato koltseg, tehat valamennyi visszajon belole
''Az erőszak a gyengék végső menedéke'' /Isaac Asimov : Alapítvány/
-
Veron
addikt
Munkaszerződéssel kapcsolatban kérnék tanácsot.
Meglehetősen általános a kérdés, de hátha jön pár okos ötlet.
Mire kell figyelni a munkaszerződés aláírásakor, van olyan rész, amit mindenképp bele kell íratni vagy semmiképp sem szabad?
Ami az én fejemben van -és nyilvánvaló- az a fizetés, bónusz, cafeteria, munkavégzés helye, szabadság, felmondási- és próbaidő, versenytilalmi klauzula."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Oppenheimer #27276 üzenetére
Meg is jött: ha b2b-t választok akkor 80k/év. Nos igen, ez elég jó, de igazából az első évben a bevételelőny elveszik Kft 3M tőkeigénye miatt, és rengeteg nyűggel, adminisztrációval jár. Ráadásul itt van a katások kiszopatása, ezzel együtt a könyvelők, ügyvédek leterhelése. Stresszt, adminisztrációs terhet és a pénzügyi különbségeket figyelembe véve, sztem nem éri meg a Kft ez esetben.
-
bandus
veterán
esetleges tulorak elszamolasa, ip jogok (bar ebben nyilvan nagy truvaj nincs, minden amit csinalszba munkaadode). mas nem jut eszembe. inkabb a kerdes, hogy ezeke mikent vannak megfogalmazva, foleg a versenytilalmi eseten.
-
JoinR
őstag
válasz Oppenheimer #27286 üzenetére
A 3M tőkeigény nem sokat számít, ténylegesen befizetni soha nem kell. Könyvelő praktika lvl 0.
-
veterán
A munkaszerződésnek vannak kötelező elemei, ezt a PTK szabályozza. Ezen túl nem nagyon van értelme, hiszen a törvénytől csak pozitív irányba szabad eltérni (az pedig úgyis bele lesz írva). Túlóra, versenytilalmi, egyebek mind amúgy is szabályozva vannak. Ha pedig olyasmit írnak bele, ami törvénytelen, az úgyis érvénytelen.
A felsoroltak közül a fizetés, a munkavégzés helye, a próbaidő a kötelező elem, ha jól emlékszem.
-
Resike
tag
Na de ne egy évvel számolj, a 3M forint lehet akár KP-ben is amit csak akkor kell előteremtened ha ellenőrzés van (ne tőlem kérdezd de ez a szabály). A TAO adóéke azért egy ~10%-kal jobb az alkalmzottnál.
-
balintbaba
tag
válasz dellfanboy #27254 üzenetére
Ez azért nem ilyen egyszerű. Általában úgy történik ahogy te írod, de nem minden esetben. Lehet, hogy az a cég, amelyik a legtöbb országban az adott társaság könyvvizsgálatát végzi, egy másikban már számviteli- és adótanácsadó feladatokat lát el a multi lányánál, így másik Big4-os cég végzi az auditot. Nem mellesleg ennek elég erős csalás megelőzési előnye is van.
-
félisten
Annak ellenére, hogy leosztottál a magas lóról pénzügyi tudatosság címén, azért elárulom, hogy a saját cég elég király dolog.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
törölt tag
válasz Vision #27299 üzenetére
Nézd, mindenkinek tök szubjektív, hogy mennyire forintosítja a stresszt és a cégvezetéssel kapcsolatos adminisztratív szopást. Rokonom a bére 20+%-át áldozta be, mert a KATA után nincs kedve ilyesmivel szívni és abszolút megértem.
Csak a saját tapasztalataimról tudok beszélni, de nekem a cégalapítás kb két-három hét folyamatos stressz volt. Elfoglalt volt az ügyvéd, elfelejtette, hogy xy papírt ki kell tölteni, szabadságra ment a könyvelő, nem írta jóvá a BKIK a kamarai hozzájárulást, elbaszta a bankszámlanyitást a bank, problémám volt a számlázóprogrammal, stb. Őrizhetem a mindenféle papírt x évig, pénzem akkor van, amikor osztalékelőleget veszek fel, a jövedelemigazolást a NAV 60%-on számolja el hiteligénylésnél, ugrik a magánegészségügy, ugrik a nyugdíj, ugrik a SZÉP kártya, bármikor úgy dönthet a kormány, hogy holnaptól a KATA helyett én leszek a közellenség, stb.
Nem panaszkodás, mert tudtam, hogy ez lesz, jó helyen vagyok, jó fejek a munkatársak, euroban számlázok, full remote és szakmailag hatalmas előrelepés, de ha ebből csak az egyik eltűnne, akkor már elgondolkodnék rajta, hogy hagyom az egészet a fenébe és visszamegyek rabszolgának havi fixért, adminisztráció nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Projektor topic
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mazda topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest