- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CyberPunk666
senior tag
válasz tboy93 #27399 üzenetére
A tüntetéseknek több oka is volt. Valószínüleg, egy sávos rendszer vagy sima emelés nem gerjesztett volna nagy hullámokat.
Az egyszerűség is fontos eleme volt ennek.Aztán az is, hogy sokan mellékállásban, vagy pár órás foglalkozásban voltak (pl egyetem vagy baba mellett), akikkel kicsesztek.
Meg ugye adóév közepént történt 6 hetes felkészülési idővel.A statisztikák alapján egyébként a legtöbb futár 400 körül keresett 40 órában, szóval ez a 700-800 elég kiemelkedőnek tűnik, és lehet hogy ebből még lejön a járműtartás? Mert ugy azért sokat csökken ez az érték.
De persze egészen biztosan volt olyan is, aki sokat kereset és nem akart sokat adózni, de elég sokan voltak nem így.
Aztán azt is érdemes elképzelni, hogy valakinél a rezsi és ez a módosítás egyszerre üt be meg az infláció. Még akkor is kegyetlen tud lenni, ha mondjuk jogosak a költségek, egyszerűen irreális valakinek megvágni az életét 40%-nyi pénzzel heteken belül. Még akkor is, ha jogos.
Mert nem csalt, hanem ilyenek voltak a szabályok, és ez lényeges különbség.[ Szerkesztve ]
-
balintbaba
tag
Munkakör: pénzügyi elemző
Végzetség: külföldi fősuli
Nyelvtudás: angol, német C1
Netto fizetés: 400 000 Ft
Egyéb: korábban voltam Big4-nál szenior, ha ez számít valamit, nemsokára mérlegképes könyvelői
Hely: vidékMa voltam aláírni a szerződésem, ami csak félig-meddig sikerült. Interjún korábban jeleztem a bérigényem, majd jött az offer, amiben 500 bruttó helyett (amit én kértem) 600 szerepelt. Örültem és elfogadtam. Erre mikor ma elém rakták a szerződést mégis az 500 bruttó állt benne. Volt pár kellemetlen percem emiatt, nem is értem miért nem lehet előre kiküldeni a szerződést, hogy ilyen helyzetek ne történhessenek.
[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
válasz balintbaba #27408 üzenetére
ez most 2022-ben? big4 senior mi? auditor?
milyen kulfoldi fosuli? vmi masodosztalyu roman?
en kicsit karcsunak latom, de ha te boldog vagy enis
[ Szerkesztve ]
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
balintbaba
tag
válasz dellfanboy #27409 üzenetére
Auditon voltam igen, bár ez csak röpke 2 év volt. Nem másodosztályú egyetem, német nyelven végeztem Bécsben.
Pestről sok offert kapok a mai napig, de nagyon nem költöznék vissza. Itt vidéken annak is örültem, hogy egy ilyen munkakör elérhető volt.
-
CyberPunk666
senior tag
nofluffjobs 2022 Q2 salary guide
original e-mailes letöltős oldal: [https://nofluffjobs.com/insights/hu/salary-guide/]
közvetlenül elérhető: [https://imgur.com/a/NdYil7t] -
sakal83
addikt
válasz balintbaba #27410 üzenetére
Home officeos lehetőség nincs pesten?
-
lumpy92
aktív tag
válasz Vision #27400 üzenetére
Ajjh szomorúan olvasom, pedig múltkor mintha már révbe ért volna
Nálunk infrastruktúra tervezésben még nagyon pörög az ipar, majd beledöglünk a munkába. De halljuk mi is, hogy magasépítési projekteket már le-le fújnak, lehet a mi szakterületünkre is ez vár. Nagyobb építész irodák közül a BIM Group-ot meg a Studio IN-EX-et tudom ajánlani megkeresésre. Dolgoztam velük, jók és itt van pénz is. Illetve a Paulinyit mondanám még, róluk szakmailag semmit nem tudok, de pénz az van."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
őstag
válasz balintbaba #27410 üzenetére
Dolgozz BP-i cégnek full time home officeban otthonról.
Big4 tapasztalattal ez szerintem is nagyon kevés. -
carapace
csendes tag
Big4ról meg Big4os emberekről egyre több negatívumot hallok. Ismerős most interjúztatott két ex PWCs tagot, azt mondja, hihetetlen bénák voltak.
Végiggondolva... Kinek dolgoznak ezek Magyarországon? Állami cégeknek meg NER csókos cégeknek. Mit lehet az ilyen projektekből tanulni?
-
balintbaba
tag
válasz carapace #27416 üzenetére
Nem ezen múlik szerintem. Egyébként az általad említett cégeknél is sok érdekes dolog lehet és értelmes emberek dolgoznak ott is. Másrészt a NER-t nyugodtan ki lehet venni a körből, persze vannak olyan neres cégek, amiket nagy multi auditál, de nem ez a jellemző.
Ahol a tulajdonos és a menedzsment majdnem ugyanaz, a záradék többnyire csak egy kötelező papír a vállalatnak.
-
-
dellfanboy
őstag
válasz carapace #27419 üzenetére
sokfele audit van, a big4-os cegek meg azert vannak pl., magyarorszagon,,hogy a helyi szamviteli torvenyeknek is megfeleljenek.. a gyori audit, pl. egy magyar big4 auditalja, asszem gyorbe kihelyezett irodajuk is van volt.
viszont mivel multi cegekrol beszelunk siman lehet hogy egy adott problemara megbizza a big4-t hogy oldja meg legyen ez mondjuk a 245.ik fogaskerek megjavitasa egy 500 egysegbol allo soron. nah most aki ert a 245. fogaskerekhez egyaltalan nem biztos hogy ert a fennmarado 497 fogaskerekhez.. ezert neha ha elmegy interjuzni besul mint ahogy irtak. szoval ez a multi let nagyreszt arrol szol, hogy egy kis szeletet latod a cegnek. ugyanugy aki multinal konyvelo es mondjuk csak szallitoi szamlat konyvel, az nem fogja tudni lekonyvelni egy magyar kisvallalt havi szamlait a-z+bevallasok, hiaba tanulta. o csak 1 bizonyos tipusu [szallitoi] szamlat konyvelt eleteben..
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
DanielLong
senior tag
Nem találtam jobb topikot, itt meg tudom, hogy többen is Kft-ben nyomják, ezért kérdezném a következőt: Kontraktorként dolgoznék, az évben lenne több hónap is, amikor nem lesz szerződésem(bevételem). Az adótanácsadóm azt javasolta, hogy egyszemélyes Kft-ben napi 2 órára is bejelenthetem magam ekkor, hogy kevesebb járulékot fizessek. Más csinálta így/tanácsolták így? Adóoptimalizálás miatt javasolták továbbá, hogy a székhelyet, ami egy balatoni nyaraló, béreljem páromék családjától havi 600ezerért, ami szerintem a piaci árnak minimum a duplája. NAV-os ismerős erre azt mondta, hogy szerinte simán kibukna a dolog, de a könyvelő szerint meg mindenki így csinálja.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz DanielLong #27421 üzenetére
Barmely esetben ha a piaci artol jelentosen eltero ugyletben veszel reszt, akkor az kockazatot hordot magaban. Nem tudom megmondani milyen mertekben se van benne kockazat.
iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
JoinR
őstag
A 2 órás bejelentés a járulékminimummal csak akkor működik, ha van mellette teljes állásod.
-
veterán
Uhh, ezek nagyon meredek dolgok. A 2-órás bejelentés nyilván nem működik, ez a 600-ezres sztori is instan alert. Szerintem válts könyvelőt, mert csúnya bukó lesz ebből.
Amúgy ha csajod rokonaitól bérled a nyaralót, akkor nekik ez után SZJA-t minimum fizetniük kell. Ez biztos jó ötlet?
-
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Vision #27424 üzenetére
Erre azért vannak elég durva adócsökkentő lehetőségek (legális), amivel közel nullára ki lehet hozni. Például időnként úgyis ki kell festetni és hasonlók, és ezek teljesen leírhatóak az adóból. Mér rég néztem nem emlékszem pontosan, de úgy néztem, hogy tényleg teljesen normális állagmegőrzéssel már nullázni lehet, de legalábbis értékmegőrző/növelő beruházásokra lehet fordítani a befizetés helyett.
-
veterán
válasz CyberPunk666 #27426 üzenetére
Például időnként úgyis ki kell festetni és hasonlók, és ezek teljesen leírhatóak az adóból.
Nana, ennél sokkal bonyoultabb a dolog. Meg azt azért nehéz beadni a NAV-nak, hogy 10 millióért festetted ki a kéglit. Most érted, ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor nem mindenki ezt csinálná? A NAV meg simán asszitál ilyen nyilvánvaló adóelkerüléshez. Aha.Részletek: [link]
-
peetypang
csendes tag
Napi 2 órás bejelentés működik. Ismerek valakit, aki így csinálta. Nincs azzal baj, ha megfelelően meg lehet indokolni, miért annyi. Jelenleg 4 órára van bejelentve, de 2 projecten is dolgozik, leképezve kb napi 12 órát. Így valóban fura lenne a 2 óra. Az hogy mennyit számlázol, és valójában mennyi a mögöttes munka, nem teljesen egyértelmű. Mert napi számlázás esetén, ha csak 1 órát dolgozol akkor is 1 napit számlázol. Ha órában vagy, az lehet más már.
Semmi köze nincs a 2 órának a teljes álláshoz. Azonban járulékként a minimálbér és jelen esetben a bérminimum járulékainak 30%-át mindenképp be kell fizetned. Figyelj arra, hogy nem minimálbér fizetendő, ha a feladat szakképesítést igényel!
Olyan ingatlan bérlése, amely nem indokolt a munkavégzéshez (nyaraló???) vagy annak egy része egyértelműen nem munkavégzés céljából van ( saját lakás egésze nem elfogadott, kell külön erre a feladatra kijelölt rész. Lásd, háló nem céges feladat része.
Amennyiben 1személyes a KFT kell ügyvezető. Min 36 órás bejelentés mellett, vagy megbízás alapján más is viheti, akinek van min 36 órája. Diák, nyugdíjas stb esetek mások. Vagyis ha nincs más ügyvezető, akkor neked ígyis-úgyis sokat kell fizetned járulékként (minimálbér / bérminimum után)[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
válasz Vision #27424 üzenetére
És a többiek: a nyaralóban élünk egyébként és ugye az lenne a székhely is, a bérlésben nem látok kivetnivalót, csak a díjban, azért is kérdeztem itt. Ugye az szja még mindig kevesebb, mint az osztalekado es a tao, ha ki akarom venni. A 2 órás bejelentést azért tartom logikusnak, mert azokban a hónapokban nem is lenne bevételem. Másik ötlet az volt, hogy nyugdíjas nagyapám legyen havi 600-ert az ügyvezető, neki is csak szja-t kéne fizetnie. 😀
Azért én is éreztem, hogy ez már sok lenne a jóból, de kíváncsi voltam az itteni reakciókra.
-
veterán
válasz DanielLong #27429 üzenetére
A nyugdíjas nagyapa tökéletesen működik (sokan csinálják, valid kiskapu). Ez eddig a legjobb ötlet btw. Ha te csinálnád az ügyvezetést, akkor a minimálbér után mindenképp meg kell fizetni a közterheket, a 2-órás sztori nem működik. A bérlés is oké, sokan csináljuk, itt is figyelni kell 1-2 dologra (ha gondolod majd kifejtem), de az összegnek reálisnak kell lennie, különben a NAV utólag kiveti az adóhiányt + büntit.
[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
őstag
válasz DanielLong #27429 üzenetére
Amiket itt leírtál az nem adóoptimalizálás, hanem kisstílű, pitiáner adócsalás. Nyilván a “tanácsadó” semmilyen jogi felelősséget nem vállal ezekért a remek “tanácsokért”.
Azt külön megnézném, ahogy nagyapád besétál a nav-hoz ellenőrzésre, ahol elmagyarázhatja, hogy ugyan miből van bevétele a cégnek és abból miért kell nyaralót bérelni. Biztos kellene legalább 5 perc egy revizornak, hogy felmérje a szitut
Keress egy rendes könyvelőt, olyat aki miatt nem fogják lesittelni a nagyapád. -
Egyébként mennyire gáz már, hogy azért fizetsz egy könyvelőnek, hogy rendben legyenek a dolgaid, aztán meg ő szívat meg.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Pfiucska
aktív tag
Azert nem feltetlen szivat o meg.
Nem tudom, hogy ez a beszelgetes, hogy zajlott de amikor konyveloirodaban voltam es ilyen helyzetek alltak elo akkor tajekoztatva lett az ugyfel a kockazatrol es az o felelossegere a faszsagokat is teljesitettuk. Es persze felajanlottuk a vallalhato, ertelmes alternativatiPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
voodoo98
addikt
Sziasztok, hallottam olyat, hogy valaki, aki alkalmazott $-ban egyezett meg egy amerikai céggel és minden hónap 1-jén átváltják ft-ra és azt a fizut kapja meg. Így állandóan változik az átutalt ft mennyisége.
Ilyen lehetséges?
Köszi!Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
dellfanboy
őstag
válasz voodoo98 #27434 üzenetére
ha neked van egy dollaros bank szamlad (vagy1cegnek) amirol elutalsz x @$-t egy magyar forintos bankszamlara, akkor a bank automatice napi arfolyamon atvaltja forintra az elutalt dollart.
[ Szerkesztve ]
-
voodoo98
addikt
válasz Alexios #27437 üzenetére
De igen! Csak mindig más fizut kap (más szám lesz fizupapíron), nem pontosan ugyanannyit, de gondolom ez nem gond.
Bőven 7 számjegyről van szó bruttóban.Mindenkinek köszi a választ!
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
-
voodoo98
addikt
Akkor szerintem egyről beszélünk/beszélhetünk.
#27439Alexios
Igen, minden hónapban más összeget utalnak, függően az árfolyamtól. Nem tudom, h legális-e. Elvileg annak kéne lennie.
Tehát: $-ban egyeztek meg, pl.: ha 5000$ és
ha 400ft 1 USD, akkor az 2M Huf bruttóban abban a hónapban
ha 370ft 1 USD, akkor 1.85M huf bruttót utalnak neki[ Szerkesztve ]
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jò helyen kérdezem e, de megpròbálom.
Most váltottam melòhelyet, és a régi munkaadòm elhagyta a TB kiskönyvem.
Ezt hogy tudom pòtolni, vagy mit kell tennem ?
Mert az új helyen kérték.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
válasz dellfanboy #27447 üzenetére
Köszi! Ezzel kezdtem. Két helyen találtam normális infòt, de azok se mostaniak és egymásnak ellentmondò informáciòk vannak benne.
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
peetypang
csendes tag
Lehet valamit nem úgy értelmeztél, ahogy gondolták mások. Az ügyvezetői poszt betöltése nem feltétlen egyenlő a bevétel szerzésével. Egyszemélyes KFT esetén, ha van ügyvezető, az nem egyenlő az alkalmazottal. Ügyvezető vezeti a céget, az alkalmazott termeli a bevételt. lehet akár 3 millás a fizetése az ügyvezetőnek, ha az alkalmazott termel 4-et. A maradék 1 millióból futja az alkalmazotti bérre, járulékokra, költségekre, és a cég is nyereséges mindemellett. Azaz nagypapa mondhatja simán, hogy ő a céget irányítja, az unoka a szorgos, és ő dolgozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Napelem
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Formula-1
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest