Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • section9

    őstag

    válasz Vision #27299 üzenetére

    Nézd, mindenkinek tök szubjektív, hogy mennyire forintosítja a stresszt és a cégvezetéssel kapcsolatos adminisztratív szopást. Rokonom a bére 20+%-át áldozta be, mert a KATA után nincs kedve ilyesmivel szívni és abszolút megértem.

    Csak a saját tapasztalataimról tudok beszélni, de nekem a cégalapítás kb két-három hét folyamatos stressz volt. Elfoglalt volt az ügyvéd, elfelejtette, hogy xy papírt ki kell tölteni, szabadságra ment a könyvelő, nem írta jóvá a BKIK a kamarai hozzájárulást, elbaszta a bankszámlanyitást a bank, problémám volt a számlázóprogrammal, stb. Őrizhetem a mindenféle papírt x évig, pénzem akkor van, amikor osztalékelőleget veszek fel, a jövedelemigazolást a NAV 60%-on számolja el hiteligénylésnél, ugrik a magánegészségügy, ugrik a nyugdíj, ugrik a SZÉP kártya, bármikor úgy dönthet a kormány, hogy holnaptól a KATA helyett én leszek a közellenség, stb.

    Nem panaszkodás, mert tudtam, hogy ez lesz, jó helyen vagyok, jó fejek a munkatársak, euroban számlázok, full remote és szakmailag hatalmas előrelepés, de ha ebből csak az egyik eltűnne, akkor már elgondolkodnék rajta, hogy hagyom az egészet a fenébe és visszamegyek rabszolgának havi fixért, adminisztráció nélkül. :)

Új hozzászólás Aktív témák