- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Resike
tag
válasz Sempronius89 #19450 üzenetére
Hát nem mentetek eléggé északra, Dániába meg Norvégiába.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Fred23 #19452 üzenetére
Idén júniusban a bruttó átlagkereset 421 700 forint volt, ami 15,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
A kiugró növekedés oka nagy részben az egészségügyi dolgozóknak kiosztott 500 ezer forintos egyszeri rendkívüli juttatás volt.
avagy hogyan hamisítsunk statisztikát -
Madwe
nagyúr
válasz GeeForGolf #19453 üzenetére
+ a nemmondjukki járvány miatt jellemzően az alacsony keresetűek lettek munkanélküliek.
-
axioma
veterán
válasz Jhonny06 #19457 üzenetére
De a "havi munkaber" az a szokasos, munkanaponkent 8 oras munkaidoert jaro ber kell legyen. Gondolom nem szamoljak bele a 4 orasokat a fele be'rukkel az atlagba... vagy felszorozva 8 orara csak fele sullyal, vagy egyaltalan nem. Akkor a 10-12-14 ora miatt adott kiegeszites se korrekt ha belekerul. Bocs, nem ismerem a jogi reszet, csak matematikus vagyok... es aszerint csak igy lenne valoban ertelmet hordozo sza'm.
(Az meg a masik veglet, hogy a tanarok 1-2-3 diplomaval miert jelentos csokkentoi az atlagnak... tudom hagyjak ott a gimiket/egyetemeket, es Aldi penztaroskent megkapjak.) -
azbest
félisten
válasz axioma #19458 üzenetére
asszem eleve legalább 5 fős cégnél dolgozókat veszik alapul, a cikk szerint a részmunkaidő nincs benne.
(#19454) Madwe
meg a 3+ hónap alatt már ki is pöröghettek sokan a munkanélküliből, úgy hogy csak max a 28 ezres segélyt kapják vagy aki nem tudja átrágni magát a bürokrácián, még azt sem.Szép a statisztika. Ha éhen halnak, akkor még lehet más statisztikák is javulnak.
[ Szerkesztve ]
-
Sempronius89
tag
válasz GeeForGolf #19453 üzenetére
Az az egyszeri 500 kHuF mondjuk önmagában nem tesz ki 2% emelkedést, de valamivel a cikket is el kell adni.
Tényleg itt inkább az van, hogy az alacsonyabb bérrel rendelkező munkavállalók kerültek ki a rendszerből (minimálbéres összeszerelő, minimálbérre bejelentett vendéglátós).
-
Pfiucska
aktív tag
Szerintetek rizikós lehet most egy idén tavasszal alapult konyveloirodaba atmenni dolgozni?
Jelenleg multinal vagyok ahol atomstabilnak erzem a helyemet ellenben itt jobb pozicio + fizetés vár rám.
(21 eves egyetemista)
iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Sempronius89 #19462 üzenetére
igen, így lehet vhogy
-
vzozo
senior tag
válasz GeeForGolf #19435 üzenetére
Passz, de az ős-bajor tájszólás miatt szerintem nem. Tényleg nem tudok se prót, se kontrát mondani egyik nemzet(iség) mellett sem, mindenki próbál megélni, és dolgozni, ez pedig becsülendő.
Bár a smiley miatt sejtem, hogy csak poénnak szántad, ami viszont nem poén, és talán erre is lehet visszavezetni a nyugati munkaerőhiányt: ésszerűség helyett mindent mindenféle fura "szabályok" szerint akarnak megoldani.
Gondolok itt most az állandó karbantartásokra, felújitásokra. Nyilván ne az legyen az etalon, hogy K-Európában az ember kb. semmit sem költ az ingatlanra, csak lakik benne, amig össze nem dől.
De ami itt folyik, az már több mint vicces-szánalmas.
Az egy dolog, hogy félévente napokra, néha egy egész hétre ki kell állni a mélygarázsból, mert mókolnak valamit karbantartás / takaritás cimszóval. Nyilván könnyű 80-admagammal parkolót találni a környező utcákban, de ez legyen az én gondom, amiért autót tartunk.
Nade hogy most egy hosszú hétvége után arra jöttünk haza, hogy felverik és újrarakják az egyébként top kifogástalan térkövet a lakótömb előtt, na arra nem tudok mit lépni. 4 éves az egész komplexum, ismertem a helyet, itt kb. méteres gaz nőtt addig, szóval minden, de minden új és max 4 éves. Nincs az az ésszerű magyarázat, amiért ezt fel kéne újitani.
És hány ilyet látni még...
Viszont ugye ez viszi a szakit, szóval ha valamire épp nem jutott hozzád ember, azt meg tudom érteni.
-
Wmwinters01
tag
Tipikus német mentalitás. Párszor kellett mennem Nürnberg környékére... értem én hogy ők karban tartják az autópályákat, de mikor 5-10km-enként van stau mert valamelyik sávot felújítják (embert eddig az esetek negyedénél láttam ) és amúgy az M6os ahhoz az úthoz képest egy lepukkadt autófelhajtó... olyankor azért én is el szoktam gondolkodni hogy ez megint mi.
Mondjuk azt párszor munka közben is érzékelem, hogy nem tudnak túl rugalmasak lenni, ha valami nem úgy van végezve, ahogy azt leírták (mert mondjuk esélytelen úgy megcsinálni) akkor megy a fejvakarás és az egymásra nézegetés jobb esetben, rosszabb esetben meg veri őket a víz és szkeptikusak bármit is mond az ember... Szóval nem egyszerű népség azértAmúgy feltételezem jótállási időn belül vannak még azok a térkövek és valakinek nem tetszett hogy az egyik fele fél centivel félre áll, mint a másik és már hívta is a kivitelezőt, hogy akkor rakja azt rendbe... (itthon mondjuk ebből az lenne, hogy kimegy a szaki, ránéz, lefotózza, beviszi a kivitelezés vezetőnek az is ránéz és azt mondja, hogy 'jóvan, majd megoldjuk' és jótállás lejárta előtt 2 héttel megcsinálják' ((ugyan olyanra ))
[ Szerkesztve ]
I`m not afraid to die, I just don`t want to be there when it happens.
-
vzozo
senior tag
válasz Wmwinters01 #19468 üzenetére
Az autópályafelújítások dühítőek, viszont kellenek - mivel itt kb. végtelen a sebességhatár, ezért az útnak tényleg tökéletesnek kell lennie.
Gond és félelem nélkül hajtok itt 180-200-as tempóban, mert olyan az infrastruktúra. Eközben az elvileg felújított magyar pályaszakaszokon 150 felett már kezd necces lenni, ráz a kocsi, jön egy hirtelen bukkanó, változik a dőlésszög, esőben eleve életveszély, stb. Persze erre lehet az mondani, hogy odahaza meg 130-ra méreteznek, tessék annyival is hajtani.
-
Wmwinters01
tag
Persze kellenek csak az embernek gyakran az az érzése, hogy folyamat azt csinálják itthon lenne ilyen szorgalmas a NIF mondjuk azt végleg nem értem, hogy az M1-et miért nem 3 sávosították még mindig és miért van 'csak' tervbe már vagy 10 éve... plusz az állapota is borzalom...
A dőlés szög az pont azért kell, hogy esőzéskor ne álljon meg rajta a víz, ne alakuljanak ki átfolyások és elejét vegyék az aquaplaningnek bosszantó dolog, de rendkívül hasznos.I`m not afraid to die, I just don`t want to be there when it happens.
-
BeZol
őstag
válasz Wmwinters01 #19472 üzenetére
Sztem EU-s forrásokra "pályáznak", ezért megy a toldozgatás.
Ez a sebesség dolog egyébként autója válogatja. Mikor kis benzines autóval mászkáltam, néha azon kaptam magam h csak 110-120szal megyek, annyira soknak érződött a 130 is. (nagy szélzaj, motor 5ezer felett pörög, szél dobálja, stb.)
Az apai családi egyterűvel a 140-160 a kellemes utazótempó.
A német sportautómmal mindig 180-220 között közlekedtem, és csak utóbbi években lassítottam vissza 160 környékére (korral jár). Persze ha olyan a forgalom, totyogok én is... (csak én szándékosan mindig kontraciklikusan igyekszem közlekedni)
Bő 1 hónapja vettünk új (használt) családi autót. Mikor elhoztam a szalonból, a tempomat 180 mellett is majdnem bealudtam, annyira durva a zajszigetelés és nem érezni a sebességet benne.M1 Győr felé vezető oldalon Bicske után van a hosszan elnyúló jobbra kanyar ami visz le a völgybe. Egy ehhez nagyon hasonló német autópályaszakaszon a sportkocsimmal 220szal még be mertem venni a kanyart. Az apai családi egyterű már 160nál érzésre fel akart borulni, szóval kb. közel hasonló félelemérzet alakult ki.
A legnagyobb poén, h évek múlva a sportkocsival már 160nal halálfélelmes volt, később már 140nél is (ki akart törni a hátulja és már elektronika fogta meg), futóművesekhez elvittem, rázópad és társai: minden zöld, minden oké... Jó, azért cseréljük csak ki a lengéscsillapítókat. Kicseréltük, újra simán ment a kanyar 220szal... Nem tudom mennyire extrém rossznak kell lennie ezeknek, hogy futóműveseknél kijöjjön a hiba... Már sokadik autónknál járunk így, h műszerek szerint minden oké, közben mégsem... (persze sebességhatárokat figyelembe véve tényleg nem jön ki semmi). -
Wmwinters01
tag
Ehh... remélem nem arra célzol, hogy már a németeknél is megvan adva hogy mire lehet pályázni és arra írnak pályázatot, mintsem -ahogy elvileg kéne működnie- van egy ötleted/problémád amire írsz egy pályázatot hogy azt megvalósítsd/orvosold/megkönnyítsd a társadalom életét.
Itthon ezt elég jól elsajátították már... nem egyszer találkoztam azzal a bevett szokással, hogy pl önkormányzatoknál megvan adva hogy mire lehet pályázni, mennyi pénz jár hozzá, amire amúgy nincs szüksége az adott önkormányzatnak, de megcsinálják és "okosba" számlázva még megcsinálják azokat a dolgokat amiket amúgy meg kellene... ezek elkeserítő dolgok szerintem... :/Tudom melyikre gondolsz, ha jól tájolom, akkor valahol azon a részen fel van túrva a pálya elég rendesen ha az ember későn indul akkor ül fél-1órát a dugóban törökbálint magasságáig... onnan egy "köpés" Budaörs, az már kvázi "hamar" elmegy.
Fu de szét offoltuk ezt a topicot be is fejezem bocsi
I`m not afraid to die, I just don`t want to be there when it happens.
-
őstag
válasz Wmwinters01 #19474 üzenetére
Az EU fejlesztési támogatásának pont ez a lényege, hogy meghatározott célokra lehet fordítani.
Szerinted az értéknövelő beruházás lenne, ha egy falu kapna egy zsák pénzt és vennének belőle egy új harangot? -
Wmwinters01
tag
Miért kellene egy zsák pénz egy új harangra?
Lehet rosszul fogalmaztam, értem hogy meghatározott célokra lehet fordítani és nyilván megvan szabva hogyan lehet/kell elkölteni az EU-s polgárok pénzét, amit valahogy le kell követni és figyelemmel kísérni, hogy mire is megy el a pénz (azért mint látjuk nem feltétlenül megy ez se). Viszont az EU-s pályázatoknak elvileg mindig valami nagyobb beruházást kéne lefednie, minden másra ott kellene lennie a központi költségvetésnek.
Ami meg elég kézi vezérelt elven működik.... nem egyszer hallottam kisebb települések polgármesterétől, hogy X éve nem tudják felújítani a járdát, mert nincs rá saját forrásuk, pályázatokat adtak be rá, hogy kapjanak de rendre visszautasították, ezért valamilyen falu/tanya turizmushoz tartozó szobor és "tanösvény" keretén belül újították fel a járdát.Nem lenne szerintem olyan nehéz nyomon követni, hogy ne fölösleges dolgokra pályázzanak az emberek. Van ennek egy menete, megkapják a területi illetékesek aztán végig kell járni a terepet és eldönteni hogy erre adnak-e pénzt és ha igen mennyit, 25-50-75-90%, vagy az egészet fedezik? vagy esetleg semmit mert erre nem költenek az adófizetők pénzéből?
Igen tudom, bilibe lóg a kezem, ez magyarország, se pénz, se szabálykövető ember aki ezeket betartsa/betartassa...I`m not afraid to die, I just don`t want to be there when it happens.
-
dugo_
veterán
válasz Wmwinters01 #19476 üzenetére
nem egyszer hallottam kisebb települések polgármesterétől, hogy X éve nem tudják felújítani a járdát, mert nincs rá saját forrásuk, pályázatokat adtak be rá, hogy kapjanak de rendre visszautasították, ezért valamilyen falu/tanya turizmushoz tartozó szobor és "tanösvény" keretén belül újították fel a járdát.
Illetve járdán vezetett kerékpárutat, aka bringagyászt építenek, mert arra is jár EU-s pénz, sima járdára nem.
-
dkaro
őstag
Ki a topicgazda? Az itt folyó beszélgetésnek semmi köze a topikhoz. Az ide passzoló hozzászólások teljesen elvesznek.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, van itt valaki aki mar elvegzett barmilyen (ISC)^2 kurzust? Engem az erdekelne, hogy milyen modszerrel keszultel fel a vizsgara? A kerdesem IT - Security Expert/Security Professional-t erint. Szerintem van eselyem itt talalni valakit aki ma csinalt ilyen vizsgat
Udv
-
denko
senior tag
Ha CISSP re gondolsz 5 év tapasztalat kell IT Securityban a 8 domain valamelyikéből.
Ha nincs 5 év, assotiate lehetsz. 1 évet tudsz lefaragni valamelyik felsorolt vizsgákkal amik a weboldalon .Tananyagot találsz neten bőven, viszont elég száraznak bizonyult nekem legalábbis, olyan IT Sec és management keverék. -
addikt
válasz Vision #19485 üzenetére
CISSP-t tudtommal akkor szokták favorizálni, ha security-n belül people manager-nek mész. Nyilván csak előnyt jelent, akármilyen pozira is jelentkezel, ne érts félre.
CERT-ekről nem lenne rossz egy külön topik. Most amikor/ha jön a 2. felvonás a kijárási tilalomból egy Cysa A+ ra tervezem, hogy befizetem magam. Mert hands on tapasztalatom van , agyam is, de már elférne egy cert is, ebben meg van Threat Intel bőven és arra akarok ráfeküdni.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Jim-Y
veterán
Igenis meg nem is. A CISPP-nek foleg Security Chief es tarsai a target
Chief Information Security Officer
Chief Information Officer
Director of Security
IT Director/Manager
Security Systems Engineer
Security Analyst
Security Manager
Security Auditor
Security Architect
Security Consultant
Network ArchitectEn ezek kozul egyik sem vagyok es a munkahelyem olyan certificateket tamogat amik a role-od-hoz illenek. Ezert en a https://www.isc2.org/Certifications/CSSLP-t szeretnem megcsinalni es ezt tamogatjak is. Egyreszt mert erdekel a tema, masreszt mert a felkeszulesnek lenne hozzaadott erteke (ertsd uj dolgokat tanulnek) masreszt lenne rola certificate amit -talan- honoral majd a munkahelyem penzugyileg. Masreszt nemreg leptem pozit es sokkal tobb tervezgetos architekt jellegu feladatom van amihez igazabol nem art ha van egy eros Security latasmod.
Amit nem tudok, hogy hogy erdemes felkeszulni a vizsgakra, lehet csak siman konyvbol felkeszulni? Vagy mindenkepp tanfolyam kell? Stb.. ilyen valaszokat keresek olyanoktol akik esetleg tudjak erre a valaszt
[ Szerkesztve ]
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Akinek bejön az ITSec hallgasson Hack&Lángost. Podcast, jó arcok a srácok és a content is baba.
[ Szerkesztve ]
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
törölt tag
CSSLP-t meg application securityn belul sem igazan ismerik, szoval en a helyedben nem eroltetnem. Azt azert erdemes tudni ezekrol az ISC2 certekrol, hogy ha elvegzed, akkor renewal period alatt ossze kell gyujteni adott szamu CPE pontot konferenciara jarassal vagy mas security tanfolyamok elvegzesevel, plusz minden evben le kell szurkolni 100 dollart per cert, szoval ha nem szorosan kapcsolodik a munkadhoz, akkor nagyon sokba fog kerulni hosszu tavon. Pont a multkor olvastam remtortenetet arrol, hogy valaki par evig nem foglalkozott a dologgal es amikor ujra akarta aktivaltatni a tagsagat akkor 1. be kellett fizetnie az elmaradt tagsagi dijat, 2. be kellett fizetnie 600 dollart tag ujrafelveteli dijkent, 3. ujra kellett vizsgaznia teljes aron.
Amugy a legtobb kollega akit en ismerek csak siman beseggelte a konyveket, vegignezett egy videokurzust, atnyalazta a kerdesbankokat es nem jart tanfolyamra. Ha tenyleg tanulni akarsz security engineeringet, akkor ajanlom a kovetkezo konyveket inkabb:
Ross Anderson - Security Engineering
Bruce Schneier - Cryptography Engineering
Adam Shostack - Threat Modeling: Designing for Security
Rich Smith, Laura Bell, Michael Brunton-Spall, Jim Bird - Agile Application Security: Enabling Security in a Continuous Delivery Pipeline -
addikt
Fel lehet Simán csak könyvből de necces is lehet. Azért azt érdemes tudni mindegyik vendor független cert kibocsátóról (isaca, sans, comptia stb), hogy nagyon szeretik ám ha az ő saját online tananyagaikat megveszed és aszerint, olyan típusú feladatokból készülsz, + megszokod az ő nyelvezetuket a próbavizsga során.
Siman előfordulhat hogy hiába csinálsz valamit 3 éve senior szinten, és van belőle egy SANS certed, lehet elmész Isaca félére/verziojara és megbuksz. Nem azért mert nem tudod ellátni a feladataid, vagy mert reménytelen vagy, hanem mert mindegyik vizsgára igaz hogy "ki van ez tálalva". Ők is csak egy cég, és nem segélyből élnek.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
őstag
válasz sarkanyolo2 #19489 üzenetére
Én is hallgattam őket meg tetszett megmutattam egy ismerősömnek aki egy komolyabb IT cégnél dolgozik és mondta hogy nem értenek hozzá és számára hiteltelennek nem is bírta tovább hallgatni őket .
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
HnL Béla
friss újonc
válasz DamianB #19493 üzenetére
en is megmutattam ismerösömnek aki komolyabb IT cegnel dolgozik es azt mondta h az ismerösöd nem ert hozza es hiteltelen.
egyebkent ez alltalanos magyar betegseg h a MASIK... nah AZ nem ert hozza es hulye ... majd EN megmondom... mert EN ertek hozza.
szoval amikor ilyet hallasz vonj belöle gyököt szerintem ... abbol is amit en mondok
egyebkent meg izlesek es pofonok ... en csipem a hackeslangos-t ...de szerintem is kinos -
sarkanyolo2
őstag
válasz HnL Béla #19494 üzenetére
Figyelj, ITsec cégnél vannak, akik külföldre dolgoznak, plusz egy No. 1. cert is leesett az egyik srácnak mostanában, én is inkább HnL Béla haverjának adok plusz 1-et.
Szerk.: Baszki Béla, te vagy Béla? Eskü offoltam a kb. 2 hetet amíg nem voltál, kell a retardáltkodás na....
[ Szerkesztve ]
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
HnL Béla
friss újonc
válasz sarkanyolo2 #19495 üzenetére
itsa me ... bela
jöttem szajkaratezni meg eladni par autoradiot
podcastben meg igyekszem majd tobbet lenni es tartani a "retardaltkodasi" szinvonalategyebkent fantasztikusan nostalgikus erzes h a frissen regisztralt prohardveres accountomhoz az oldal general nekem egy nyolc karakteres jelszot es a tuti kedveert elkuldi emailben ... annyira 2000es evek feelingje van... ra is gyujtok egy djbobo notara ....
-
őstag
válasz HnL Béla #19494 üzenetére
Én nem értek hozzá (a közérthető részét persze felfogtam) csak szórakoztatott a HnL és kíváncsi voltam olyan ember véleményére aki ebben mozog 12 éve ismerem se nem nagyot mondó se nem lebeszélni akart róla csak neki nem jött be . Megjárta a nagyobb magyar cégeket (érdekes is volt mikor checkpointos vendégekről kérdeztem és mesélt személyes sztorikat velük ) és igen most amcsiba dolgzik ki munka mellett meg csinált saját appot . Direkt nem írok róla konrétumot mert olvassa a pht meg amúgy se akarom ide keverni nevében beszélni . Ennek szólt a zavarodott smiley jel is peace .
Pentestet ne csinálj rajtam mert így is pont eleget csinál rajtam a cég pont elegen olvassák rajtam kivül is a facebookom
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
GeeForGolf
junior tag
válasz DamianB #19497 üzenetére
12 éve ismerem se nem nagyot mondó se nem lebeszélni akart róla csak neki nem jött be . Megjárta a nagyobb magyar cégeket (érdekes is volt mikor checkpointos vendégekről kérdeztem és mesélt személyes sztorikat velük ) és igen most amcsiba dolgzik ki munka mellett meg csinált saját appot. Direkt nem írok róla konrétumot mert olvassa a pht meg amúgy se akarom ide keverni nevében beszélni.
hát ha nem teljesen retardált, akkor ennyiből már rég magára ismertPentestet ne csinálj rajtam mert így is pont eleget csinál rajtam a cég pont elegen olvassák rajtam kivül is a facebookom
sztem a facebook fiókod pentestelésééhez nem a te engedélyed kéne, hanem a facebooké, de persze én kívülálló vagyok, szóval lehet, h tévedek -
Ursache
senior tag
válasz GeeForGolf #19498 üzenetére
sztm a pentest amugy sem against account szol
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Ursache #19499 üzenetére
hát nyilván, persze, oké, tényleg nem akarom a szakértőt játszani, mert nincs sok közöm a területhez, csak nagyon szeretnék érteni hozzá de persze, nem egy adott fiók feletti kontrollról van szó, i.e. ha egy fiókhoz hozzáférsz, akkor ugyanazzal az exploittal jó eséllyel a többihez is van is amúgy egy ilyen kitétel, olvastam vhol, h Zucki fiókját nem szabad bántanod, ha white hat vagy és találsz vulnerability-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest