-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz alba-regia #287199 üzenetére
Nem lehetséges eltüntetni.
-
markknight
veterán
válasz burgatshow #287198 üzenetére
Aha, akkor már ezt is tudom, köszi!
-
alba-regia
aktív tag
Synology NAS-ra smbvel történő csatlakozás esetén a Fájlokban egyes könyvtárak, tartalmak nem jelennek meg vagy nem hozzáférhetőek (DS alkalmazásban minden ok). A NAS-on már próbálkoztam smb beállításokkal. Sajnos a probléma Mac-en és iPaden is jelentkezik. Valakinek van ezirányú tapasztalata, javaslata? Köszönöm!
-
addikt
válasz alba-regia #287203 üzenetére
Szerintem jogosultság gond lesz. Arra a mappára van joga az adott usernek amivel beléptél?
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Sungoo
addikt
válasz markknight #287197 üzenetére
Úgy néz ki, egy telefon restart megoldotta.
-
veterán
válasz burgatshow #287198 üzenetére
Nekem bent van a titkosítás a safarin és, ha m4sporton akarok élő adást indítani, mindig kiírja, hogy csak Magyarországból lehetséges.
Még jó hogy van digionlineom is. -
Sza_Sa
senior tag
Youtube-ból kikerült az interakciók fordításának a lehetősége, droidon maradt
Legalább ha már prémium előfizető vagyok, adják már meg a lehetőséget a használatra!szerk: du. elmegyek a MM-ba megsasolni az s23u-t, kezd betelni a pohár…
[ Szerkesztve ]
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Tibee86
nagyúr
válasz markknight #287211 üzenetére
Öccáezeré óggyák meg!!!!
-
burgatshow
veterán
Nekem így pöpecül működik: [kép]
a macOS és Egyebek füleken semmi nincs engedélyezve, kivéve az Egyebek/A címtárban lévő almappákon végrehajtott módosítások megfigyelése opció.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
HA újracsatlakoztatod megjelenik?
Engem azzal bosszantott az iOS 15.akárhány óta és emelte éteri magasságokba a 16-ossal a fájlok SMB-n át, hogy random megszakadt a kapcsolat, de ilyenkor kiírta, hogy hiba a betöltés során és nem ment az újra gomb. Ezt azzal megfejelte, hogy 10-ből 8-szor ugyan a meghajtó kiadása majd újra felvétele megoldotta a gondot, de a maradék két esetben rommáfagyott a telefon.
Ha nagynehezen hozzáfértem a fájlokhoz, akkor azzal szórakoztatott, hogy ha rá akartam másolni valamit, vagy elszállt 100093-as hibával, vagy szénnéfagyott, vagy nem írt hibát, csak létrehozott egy 0 bájtos üres fájlt.A szerverem egy Debian Bullseye, szóval a Samba az elég változatlan rajta úgy a két évvel ezelőtti megjelenés óta, így Apple fronton kerestem a hibát amit meg is találtam.
A megoldás, hogy a smb.conf-ba be kell rakni a global-ba ezeket a sorokat (nem tudom, Syno-n hogy lehet ezt megcsinálni)
server string = %h
server min protocol = SMB2
client min protocol = SMB3
disable netbios = yes
smb encrypt = required
#this is most important to allow copy from iOS files APP to the SMB server
vfs objects = catia fruit streams_xattr
Az utolsó sor a legfontosabb, a többit már nem volt kéztetésem tesztelgetni, hogy kell-e. A sorok Reddit-ről, Samba doksiból és Serverfault-ról származnak. Aki a Netbios-t használja, az figyeljen rá, hogy az egyik sor kikapcsolja, én így használom, mert WireGuard VPN-en át így jobban működik.üdv, adika4444
-
Sza_Sa
senior tag
To all:
tudom, mindenért más a hibás, ezért pont a google, de droidon működik, engem meg pont nem érdekel milyen vas van alatta, ha már egyszer fizetek (családi csomag) a szolgáltaásaiért.Persze, ne használjam a google rendszerét... de a yt kell, nekem meg nincs kedvem kerülőutakon (alternatív megoldások) eljutni a célig.
-
MasterMark
titán
válasz alba-regia #287199 üzenetére
Kisegítő lehetőségekben az érintés időtartamát át tudod állítani lassúra, akkor kevésbé fog véletlen bekapcsolódni.
Switch Tax
-
Topikgazda
válasz Sza_Sa #287219 üzenetére
Szerintem kicsit túlreagálod.
Egyikünk sem irt neked olyat a válaszában, hogy „mindenért más a hibás”. Fizetsz a Google részére egy szolgáltatásért, ami mostantól másképp működik, mint azt megszoktad. Maga a Google végezte a változtatást s nem értem, hogy ilyen helyzetben miért az iPhone topikban mérgelődsz.
A hiba (változás) ugyanis nem az Apple/iPhone oldalon történt. -
burgatshow
veterán
válasz MasterMark #287220 üzenetére
De amúgy nem értem, mert a zárolt képernyőn meglehetősen sokáig kell nyomni, hogy elinduljon bármelyik is. Nekem talán 1-2 alkalommal sikerült így bekapcsolni, nem tudom másnak hogyan sikerül.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Zsolt,72 #287221 üzenetére
Igen, csak hol mérgelődjek, droid fórumon nem tudok, ott megy minden.
Nekem mindegy az os, legyen egy flottul használható telefonom. Mérlegelek, hol lesz a legkevesebb kompromisszum.
Amikor vettem a 14 pro-t, a droidnál - S23 - csak a kamera és az ujjlenyomat-olvasó volt az, ami nagyon nem tetszett. A többi nekem flottul működött, nagyon sok éve, persze régebbi csúcs Samsungokon.
Most van egy nagyon prémium kinézetű telefonom - egy Pitaka magez pro tokban, tehát semmi nem látszik belőle - amiben a kamera továbbra is az elérhető egyik legjobb, a faceid parádés, az éjszakai fogyasztás pazar, és... minden más megvan ott is. Nekem kell eldöntenem, hogy a pozitívumok elvesztése mekkora kompromisszumot kényszerítenek rám, meg az ottani pozitívumok ellensúlyoznak-e kellően. Pláne, hogy pár programot már megvettem ios-re, ráadásul a családi csomagokat.
Lehet, hogy több éves droid után már nem tudok fejben átállni, de azt gondolom, ezzel nekem soha nem volt bajom. Egyszerűen az ios közel sem annyira tökéletes, mint amennyire az iphone fanok mondják. Annyira sem, mint amennyire vártam volna... aztán meg jönnek a rendszerből adódó kényszerű korlátok, a google szivatásai.Alszom rá párat, aztán meglátjuk
-
balinlin
senior tag
Sok valós, az Apple számlájára írható dolog van, ami esetén érthető ha váltasz droidra. A mai napig vannak olyan dolgok, amiket jobban éltem droidon. De ez amit most felhoztál, ez így eléggé nevetséges.
Ha akarsz válts droidra, de ne erre fogd. Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy szar a kocsi le kell cserélni, mert nem jó illatú a Wunderbaum illatosító.
Arról nem is beszélve, hogy lehet a következő frissítéssel visszaveszik, vagy pont a droidos verzióból is kikerül a funkció…. -
markknight
veterán
Abban valóban igazad van, hogy fizeted és illene működni, mivel a teljes szolgáltatást fizeted. Azt is fizettük évekig, hogy NFC van a telefonban, aztán se Apple Pay se semmi nem volt, használni se tudtad kb semmire. Ezek a dolgok itt-ott elérhetőek, meg a régiózárak teljesen megőrjítenek.
Pont a minap néztem, hogy például a Magyar Népmeséket "legálisan" sehonnan nem tudod streamelni. Amit kifigyeltem, hogy Prime Videon fent van a Hungarian Folk Tales néven, teljesen angolul, de persze nem tudod csak USA-ból nézni
-
Sza_Sa
senior tag
válasz balinlin #287225 üzenetére
Persze, nem ez a váltás oka, csak most megbolondultam.
Kezdődött a synology nas mentés anomáliámmal, (hogy itt ki a hibás, passz, vagy a syno nem kap jogosultságot, vagy az ios eleve nem képes rá), majd azzal, hogy hetente legalább egyszer véletlenül felhívok valakit, ha a hívást a másik oldallal majdnem egyszerre szakítjuk meg, csak a másik oldal egy hangyányival előbb.Van még pár bosszantó hülyeség, persze vannak pozitívumok is.
-
exoduss
tag
válasz Sza_Sa #287227 üzenetére
"Majd azzal, hogy hetente legalább egyszer véletlenül felhívok valakit, ha a hívást a másik oldallal majdnem egyszerre szakítjuk meg, csak a másik oldal egy hangyányival előbb."
Ez velem is rohadt sokszor előfordult már és tényleg elég bosszantó állandóan elnézést kérni, hogy véletlen csörgettem az illetőt. -
Topikgazda
válasz xhege #287229 üzenetére
„Jelenleg droidból nem tudom mit lehetne venni.”
Üdv a klubban!
Tavaly, mielőtt megvettem a jelenlegi iPhone 13-at, 4-5 órát töltöttem azzal, hogy áttekintsem pl a Mobilarénán az aktuális Android-kínálatot, „hátha van valami számomra jobb” ajánlatuk. Nos, nem volt. 😀Pedig nyitott lettem volna rá. Volt Android és szerettem is, nem haraggal váltunk el egymástól.
[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
válasz xhege #287229 üzenetére
Mi volt a gondod az s23u képeivel? Miben jobb/rosszabb egyik a másiktól?
Én csak a mérettől fosok, na meg a hajlított kijelzők soha nem voltak a kedvenceim (volt s7 edge-em is) viszont az ultra sarkos kijelzőik tetszenek."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
M1995
aktív tag
Oldalsó gombbal rakd le a hívást vagy várd a másik leteszi.
Google is szokott keménykedni, pl. régen engedték a push emailt Apple Mail klienssel is, aztán hopp nem, használd a Gmail klienst.
A YouTube direkt lassabb azon, ami nem Chrome. Tíz éve a Windows Phone alól is kirántották a szőnyeget a YouTube hatalommal a kezükben. (érdekes erről soha nincs semmi ügy, Apple bármit csinál már repkednek a monopólium perek) Nem tetszik nekik az Apple követés elleni újításai, Androidon könnyebben gyűjtik az adatot. RCS téma kapcsán is maszatolnak. Microsoft is egyre több telemetria és reklám, egy Windows Pro telepítés után 20 perc kigyomlálni a szemetet, az új Edge is egyre agresszívabb. Úgy érzem az Apple-n kívül más cég nem is törekszik a bullshit mentes user élményre, pedig ez a cég se szent.Tech kívánságaim:
Bárcsak az Apple csinálna egy Facebook Event riválist. Egy keresőt. Egy videómegosztót. Csapják bele Apple One csomagba. Akkor már csak az kellene, Android ismerőseim egyezzenek meg a Signal használatában és ne kelljen 5 chat appot felraknom. -
-
vargalex
félisten
Ha ez vigasztal, én február óta a mai napig van, hogy véletlenül felhívok valakit ugyan abból az okból, mint te. Persze, itt a topicban jönnek a megmondó emberek, hogy ezért kell a bekapcsoló gombbal megszakítani a hívást (de könyörgöm, azért van az érintő kijelző, hogy ne a fizikai gombokat nyomogassam), vagy várjam meg, míg leteszi a másik fél (mivel nekem korlátlan csomagom van, így akár ez működhetne is - ha nem fordulna elő az, hogy a másik fél nem rakja le és ha megunok arra várni, hogy lerakja, így lerakom én, ami megint előidézheti ugyan azt a problémát, amiből kiindulunk, ha neki is akkor jut eszébe - de nyilván, aki fizet érte - mondjuk másodperc alapon - az nem feltétlenül akar ezért magasabb mobilszámlát). Ráadásul tök ciki az VoLTE világában, hiszen valóban azonnal ki is csöng a túloldalon, ha ő is VoLTE-n van.
De azt sem értem, hogy lezárt telefon esetén bejövő hívásnál miért nem lehet képernyőről elutasítani (és ki sem írja, hogy a bekapcsoló gombbal megteheted). Az nem magyarázat, ami sokszor elhangzott, hogy nehogy véletlenül lerakd, de ilyen alapon véletlenül fel is vehetem, pedig előfordulhat, hogy nem szeretném...Szerk.: Mondtam, hogy a hívásra jön a magyarázat (amíg megírtam, jött is).
[ Szerkesztve ]
Alex
-
xhege
veterán
válasz Sza_Sa #287231 üzenetére
A nappali normál képek még műanyagabb hatásúak. Túl élesít, túl világosít mindent (az expon lehet állítani, de az élesség az már szívás). Portré módban is sokkal gyengébb fotók születnek. A szelfi az szerintem jobb a Samun (csak azt én nem igazán szoktam használni), illetve a makrók is. Erős a shutter lag is, nagyon könnyen lesznek bemozdult képeid. Szóval mozgó gyereket, kutyát stb. ne akarj vele fotózni. Szóval nem ez lesz a megoldás számomra, pedig mint telefon nagyon jó.
-
xhege
veterán
válasz markknight #287233 üzenetére
Most jelent meg épp tegnap az Xperia 1 V. Szóval vannak, léteznek.
-
M1995
aktív tag
válasz markknight #287233 üzenetére
LG volt az. Sony még próbálkozik, nem túl nagy erővel.
-
atosan
veterán
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Zsolt,72 #287238 üzenetére
Duplára nem csinálja ha a kijelző sötét, szóval, ha a fülemnél van. Vagyis bekapcsolja a kijelzőt, aztán duplára indítja a kártyás fizetést.
dupla után kijelzőt kapcsol, majd utána szimpla nyomásra bont. Lehetne ez egyszerűbb is? Vagy elégedjek meg azzal, hogy megy aktív kijelzővel ez a funkció?[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
válasz vargalex #287235 üzenetére
Elnézést kívánok, hogy segíteni szerettem volna. Ha mond valamit, velem nemhogy hetente, hanem évente se fordul elő véletlen hívás.
Lezárt készülék, bejövő hívásnál csúszka van, tehát véletlenül nem tudod felvenni.
"és ki sem írja, hogy a bekapcsoló gombbal megteheted"
Feltételezik, ha nem is az egész iPhone manualt, de legalább az a tippek gyorstalpalót elolvassa a vásárló. De egyébként nekem intuitív az egész, csörömpöl valami és nem akarom csörömpöljön, hát megnyomom rajta a gombot, vajon mi történik.
"azért van az érintő kijelző, hogy ne a fizikai gombokat nyomogassam"
Én speciel örülök pl. rosszkor hívnak, elő se kell venni és elutasítom.
Örülök van fizikai némító gomb is, hiába lehetne kijelzőről is megoldani. Csak benyúlok a zsebembe és tudom a kapcsoló állásából hogyan van. -
istnag
addikt
-
vargalex
félisten
válasz M1995 #287245 üzenetére
Biztosan megszokható a dolog, de ahogy írtam, nekem február óta nem sikerült. Annak nyilván egyáltalán nem zavaró, aki inkább csak fogad hívásokat, nem indít, hiszen az nem a kedvencek/előzmények/kontaktok listában lesz éppen.
A lezárt készülék esetén történő hívás elutasítást félreértetted. Én azt írtam, hogy ha a bejövő hívás csúszkával felvehető, akkor hasonló módon miért nem utasítható el? És erre írtam, hogy az szokott a válasz lenni, hogy nehogy véletlenül elutasíts egy hívást, amit nem szeretnél. De, ha ahhoz egy mozdulat kellene, ahogy a felvételhez is, akkor a hívás felvételére is mondhatnánk, hogy véletlenül megteheted...
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest