- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Revoltek #39099 üzenetére
Megtetszett, rárendeltem.
Gyorsított szállítással kértem (elvileg péntekre megjön /kétlem/), de se visszaigazoló levelet a rendelésről nem kaptam, se a számlámról nem vontak le semmit.Az amazon oldala szerint minden oké.
(Sose rendeltem még amazonról…)
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
mazsiii92
aktív tag
válasz kalanchoe #39087 üzenetére
Én pont tegnap váltottam le a 6. generációs iPadem, ugye ez a tiédhez képest 1GB-tal kevesebb memóriával szerelt, ami azért nekem már kevés volt. Egy fél éves, hivatalos viszonteladónál vásárolt 4. generációs Airt vettem helyette, kaptam hozzá tokot és összességében 20k-val volt drágább, mint az új 9. generációs iPad ára, viszont annyival jobb is.
Én mindenképp megfontolnám a használt iPadeket a helyedben, hátha ki fogsz egy jó vételt.
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
addikt
válasz kakuk.tamas #39103 üzenetére
Én sem rendeltem onnan meg de a hub érdekel ha működik így minden info jöhet majd ide.
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
lugosi
MODERÁTOR
Nekem borzasztó volt rajta a szöveges tartalom scrollozása. A megjelenéskor elmentem megnézni, behoztam rajta pár weblapot, köztük ezt a fórumot. Elképzelhetetlennek tartottam, hogy azzal a jelenséggel napi szinten elégedetten tudjam használni. Hangsúlyozom hogy ez még azelőtt volt, hogy elkezdett ebből jelenség lenni a neten, hogy jelly effekt. Nagyon zavaró. Pedig nagyon szerettem volna minit.
-
consono
nagyúr
válasz lugosi #39106 üzenetére
Ebből is látszik, hogy mennyire szubjektív ez a jelly scroll. Én egy hete játszottam el ugyan ezt a Minivel, nekem fel sem tűnt, hogy létezik az effektus, pedig én már tudok róla, többek között ezért is nyomogattam meg. Ezért jó, ha vásárlás előtt valamelyik Apple boltban, vagy Media Marktban megnyomkodja az ember
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz consono #39107 üzenetére
Igen, igazad van, szubjektív. Ha nem az lenne, nem adnának el belőle annyit, nem lenne annyi elégedett felhasználója. Lehet, hogy csak egyszerűen rossz volt az első benyomás a részemről, és ez megmaradt. Tény, hogy emberek millióinak semmi problémája vele. Az is lehet, hogy azért jött ki, mert egy normál olvasási sebességnél gyorsabban pörgettem végig a fórumot, nem tudom. Ott és akkor nagyon furcsa volt, azóta pedig nem próbáltam. Hogy így mondod, valamelyik nap járok szerintem üzletben, és kíváncsiságból megnézem újra.
-
consono
nagyúr
válasz lugosi #39108 üzenetére
Simán lehet az is, hogy valamelyik OS update-ben varázsolt valamit az Apple és kevésbé látványos már és azért nem tűnt fel, de nem néztem utána a dolognak. Bevallom, nekem nagyon megtetszett a kis gép, még ha egyedül is voltam ezzel a családból Simán bevállalnám, ha nem lenne még iPad-em. Jól jönne az USB C is, meg a zsebbarát méret is.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Pano
addikt
Hali.
Lehet tök hülye kérdés és csak nekem van rá igényem, de lehet olyat, hogy az ipaden is elérhetőek legyenek az iPHone üzenetekben tárolt sms-ek olvasásra? Maga a iPad nem cellular.
iCloud mentés be van kapcsolva, üzenetek appban is engedélyeztem a megosztást eszközök között, mégis üres az üzenet lista.[ Szerkesztve ]
-
-
Amilo02
aktív tag
Én azt hiszem, hogy a beállítások engedélyezése után beérkező sms-eket fogod látni ipad-en is. A beállítás előtt korábban a telefonodra jött üzenetek nem lesznek láthatóak az ipad-en.
Tévedtem, valóban engedélyezni kell icloudban az üzeneteket, és utána letölti ipad-ra is a korábbi üzeneteket.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Revoltek #39099 üzenetére
Mondjátok már meg légyszives, hogy ami USB Hub-okat a webes leírásuk szerint Pro-khoz valónak írnak (Air-ekről szó sincs pl ennél az amazonosnál), azok valójában működhetnek-e Air gépekkel is?
Már majdnem rendeltem egyet a korábbi Uni-s Hub-ból, de ez a német Amazonos mindenképp szimpatikusabbnak tűnő a szállítási idő miatt, plusz ezzel biztosan nem lenne vám szarakodás sem.
Köszi előre is!
-
Noukoum
veterán
válasz fery02 #39117 üzenetére
Annyi igazából - ami itt is felmerült - hogy nem mindegy milyen az a hub. Ahhoz hogy usb c-s monitorra kiküld a képet ahhoz thunderbolt kompatibilitás kell.
Tele van a piac gagyi darabokkal és nincs ráírva hogy menni fog-e vagy nem, tehát ki kell próbálni. Népszerű márkásabb daraboknál nem szokott gond lenni.Szóval ha a Pro-val működik az Air-rel is fog, ebben nincs különbség. Az hogy a fent linkelt hub jó-e arról nem tudok nyilatkozni. Ha az, akkor rákötöd a hdmit és kitudod tenni a képet.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
addikt
válasz Revoltek #39118 üzenetére
Az is elég, ha van benne hangcsipsz és akkor 3,5mm jack-en keresztül hallgathatom fülhallgatón, ahogy ég a kenyér. 😂
Azt figyelem még, hogy ezen van sajnos kis zöld led, aminek nem tudom mi értelme van azon túl, hogy éjszaka alatt gondolom 1%-nyi akksihasználást is jelenthet, rajtahagyva a gépen.
Illetve, ha csak akkor világít, ha van is rá csatlakoztatva valami, az úgy oké. -
kezo0
addikt
válasz consono #39109 üzenetére
„Simán lehet az is, hogy valamelyik OS update-ben varázsolt valamit az Apple” – Nem hinném. Ez szoftveresen nem javítható. Viszont a napi normál használat mellett nem vehető észre, mert olvasáskor sosem kell olyan gyorsan görgetni a kepernyőt, hogy ez a jelenség érdemben kijöjjön. Kb. megjelenése óta megvan a mini 6, és csak akkor tűnt fel a jelly scroll, amikor megjelentek róla az első hírek… Na, akkor kicsit ideges is lettem, mert persze elő lehet idézni, ha az ember direkt forszírozza, de aztán szép lassan meg is feledkeztem róla, mert átlagos használat közben észrevehetetlen.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Amilo02
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kellene:
iPad Prot [Magic keyboarddal] használom, plusz van még hozzá egy [BT egér].
Az MK-n a tracpad-en ha jobbra húzom az újjaimat akkor jobbra mozognak az ablakok, úgy működik ahogy kell.
Ami probléma, hogy ha az egeren lefelé görgőzök, felfelé indul meg a sor.
A [beállításokban] ha átkapcsolom a “természetes görgetést”, akkor az egeren megfelelően működik a scroll, de a tapipad működése megfordul.Van erre valami megoldás?
-
addikt
válasz Amilo02 #39122 üzenetére
Ez egyelőre sajnos ilyen. Engem is meglepett mert egérrel használtam már évek óta és csak most vettem meg a magic keyboardot hozzá.
Szerencsére hamar megszoktam és nem zavar már, úgy hogy közben használok egy windows gépet is mellette folyamatosan ahol pont fordítva megy a görgetés most.[ Szerkesztve ]
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, ipad pro 10.5 jelenleg ios 15.1 van rajta. Valahogy sikerülhet vissza downgradelni 14.8 ra szerintetek? Több videot láttam már ahol eléggé macerásan, de összehozták, de elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Van valakinek saját tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
merqree
őstag
Még mindig gondolkozom, mivel alapvetően ne sürget semmi.
Az igények nem változtak, alapvetően video nézegetés (youtube, ott is első sorban gyerekeknek szóló "műsorok"), egy-két oktató játék 6 éves gyereknek.
370ezer forintért (nem kell a vélemény, hogy gyereknek túlzás, mivel könnyen előfordulhat, hogy én is fogom használni!) 3 verzió is a szemem elé "került":
iPad Air (2022) + 5G 256 GB háttér tár
iPad Pro 11" + Wifi 256 GB háttér tár
iPad Pro 11" + 5G 128 GB háttér tárVajon hogyan lehet(ne) észszerűen hosszútávra gondolkozva elkölteni ennyi pénzt?
Azt is tudom, hogy amelyik 5G-s, abban van GPS, ami pl fotózáskor jól jöhet, mivel szeretem a képbe belementeni (nem vízjelként) a GPS koordinátákat. -
mazsiii92
aktív tag
válasz merqree #39137 üzenetére
Ez nehéz lesz.
Kezdjük ott, hogy nem hiszem, hogy iPaddel fogsz fotózni, soha senki nem csinálja, szerintem az S10 vagy az iPhone 13 kamerája sokkal jobb, akkor miért ne azzal csinálnád?
Videó nézegetésre szerintem nem kell 256-os tárhely, elég lehetne a 64 is. Én ugyanezekre a dolgokra vígan ellaktam a régi 32GB-os iPad 6osom is, most a 64es Airemen meg aztán bőven elleszek.Ha szükséged van a Cellularos verzióra akkor nincs mit tenni, de ha esetleg mégsincs, akkor vennék a gyereknek egy alap iPad 9est, a maradékból pedig egy alap iPad Air-t.
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
lugosi
MODERÁTOR
Direkt kétszer írtam, hogy a saját szemszögemből indulok ki, hátha úgy feltűnőbb: az én véleményem: én ezekből az Air 2022 5G 256-ot venném.
Szerintem (figyelem! Saját vélemény, saját szemszögemből!), a tárhely soha nem lehet feleslegesen nagy egy olyan gépben, amely utólag nem bővíthető. Ha a felhasználási cél utazás közben filmek nézegetése is, akkor jól tud jönni a nagyobb tárhely. A Pro hardveres képességeire nem biztos, hogy szüksége lenne, szerintem (figyelem! Saját vélemény!) a 2022-es air-é se rossz. Igaz, a 11” pro-nak 4 hangszórója van, de legvalószínűbb hogy filmeket fekvőben néznek rajta, és úgy az air is biztosan sztereo, de nem próbáltam. Nem tudom, hogy filmnézésre, 1-2 oktató játékra miért venné meg a fele akkora tárhelyű, de nagyobb teljesítményű ipad pro-t, én a magam részéről úgy gondoltam (figyelem! Ez is saját vélemény!), hogy a nagyobb tárhelynek nagyobb hasznát veszi. De persze lehet, hogy tévedek.
-
UX
tag
válasz lugosi #39146 üzenetére
Szerintem mindenki levágta hogy a saját véleményed. Nyilván nem tartott pisztolyt senki a fejedhez.
Csak kérdeztem hogy miért ésszerű inkább a nagyobb tárhelyet és a középkategóriát választani, a felsőkategória helyett. Megkaptam a választ, neked lehet hogy kevés lesz idővel a 128GB.
Én is magamból indultam ki, a 256-ból 200 szabad.[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Ha 4 sorozat a gyereknek közel 80 giga, akkor lehet, hogy jól jön. Nem tudom, hogy az air 2022 rendszere mennyit foglal, nekem a 11” pro-n csak a rendszer 9 giga. Ha még néhány rajzfilmsorozat a gyereknek, akkor lassan közel lehet az a 128. Plusz még ő is használná, két személy cuccainak még több hely kell. Látod de fura, mert te is magadból indultál ki, hogy 56 giga helyed foglalt, miközben a kérdező kapásból ellőtt közel 90 gigát egy példálózó jellegű felsorolással.
Akkor az miért is észszerű neki, amit te írsz? -
lugosi
MODERÁTOR
Ha marad annyi. Elég sok dolog tud még helyet foglalni. Pl icloud fotók helyi cache, még akkor is, ha optimalizált verziók vannak a gépen. Levelek, alkalmazások cache-ei, elég sokat meg tudnak enni. Nekem pl. optimalizált fotókkal együtt az icloud fotókönyvtár helyi cache-e elvisz majdnem 20 gigát. Az ilyenekre is érdemes gondolni.
Emellett én úgy látom, hogy a tervezett felhasználásra nem kap semmi pluszt az ipad pro-tól, tehát feleslegesen áldozza fel a nagyobb tárhelyet, és majd kezdhet beosztani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Debian GNU/Linux
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- iPad Pro 12.9" 512 GB Wi-Fi Space Grey + Pencil 2 + Magic Keyboard garanciális
- iPad Pro M2 11"(2022) 128GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3772
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2021 2022 2024 M1 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 DEÁK TÉRNÉL AZONNAL ÁTVEHETŐ
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 12.9
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest