- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz azbest #34866 üzenetére
Akkor az a biztos, ha az én BIOS-omból kiveszem a Whitelist-et, ugyanis találtam rá leírást a menetére, csak sosem tanultam angolt . Haverral lefordíttatom, aztán nekiállok. A BIOS-os fórumra írtam, de valami nem tetszett nekik, nem csinálták meg a BIOS-t...
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Chaser
legenda
válasz azbest #34876 üzenetére
Nem. A hűtőváz síkjűból még két kis karom van a T60 hűtőnél ahogy a képen látszik, körben kis perem van amir a hűtőre támaszkodik, a másik hőcsöves oldal meg úgy van kialakítva, hogy arra fekszik fel a hűtő váza. Képeken látszik mire gondolok.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
MrSealRD
veterán
válasz azbest #34876 üzenetére
Egy ilyen Win8 driver van? Van OSD alatta? Csak érdeklődöm.
Lehet felteszem, mert a párom gépén egyfolytában összeomlik a zIntel display driver...
Az OpenGL nem kell...Sima netezős hagyományos felhasználású gép...szóval se játék se CAD nem megy rajta, valami más használ OpenGL-t?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Francia91
veterán
válasz azbest #34897 üzenetére
Megvannak a fájlok az eredeti BIOS-szal és a moddolt-tali is, viszont nem ISO, hanem mappában lévő fájlok. A kérdésem, hogyan tudok ebből egy bootolható BIOS frissítő lemezt csinálni? Mert simán kiírva nem bootol.
Szerk.: Bocs ha sokat kérdezek, de még ilyen szinten sosem foglalkoztam T60-nal (csak telepítés, alaplapcsere meg kisebb apróságok)
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
válasz azbest #35131 üzenetére
Jah, én is nemrég telepítettem pár Probook 6560B-t, ég és föld a különbség, az egyik pakk gyári izom lassú 320GB-os vinyóval jött a másik pakk meg 128GB-os intel 520-al, a sima vinyósoknál csak kapartam a falat olyan tetű volt, folyamatosan csak kapart a hdd bármit akartam csinálni.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Gondwana
addikt
válasz azbest #35365 üzenetére
(Nálad a PCIe buszon az OS látta a jmicron chipet, de itt a PATA buszon transzparensen kellene működnie, azaz mint PATA HDD kell, hogy bemutassa a SATA SSD-t, tehát nem lehet driver-függő - viszont egy ilyen sikertelen install után valahogy megnézném másik gépben, hogy egyátalán rendben van-e a már felírt file-ok tartalma, pl. INF folderben ha olvashatatlanok a szöveges fájlok, már nincs is több kérdésem, "valamiért" sikertelen az írási művelet, vagy SSD-hiba, vagy túl kevés kraft miatt. Lehet, hogy egy linux live-CD is elég lenne hozzá ugyanebben a gépben, ha az alatt is random karaktereket lehet olvasni a szövegfile-k helyén.)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
azbest
félisten
válasz azbest #35371 üzenetére
Na ma megjött az intel 5100 wifi is a két antennás T61-be (whitelist mentesített).
Kellett egy kis varázslat ubuntu 12.04 alá, mert egy paramétert máshogy kell kezelnie, mint ahogy gyárilag beállították (bár ezt lehet azóta javították már, csak nem frissítettem)create /etc/modprobe.d/iwl.conf with the following:
#!/bin/sh
options iwlwifi bt_coex_active=0Egyébként ahogy nézem ez is 150Mbps sebességű, szóval 2.4GHz-es sávban hasonló/egyforma sebességre képes mint a 3 antennás 4965agn (130Mbps). Viszont g-hez képest ígyis 3-4x gyorsabb, szóval elégedett vagyok vele
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz azbest #35613 üzenetére
Köszönöm. Még egy kérdés: a JMicron-os driverrel ugye nem "felejti el" a T61-ed, hogy benne van az eSATA kártya?
Nekem amúgy annyira jó USB 2-höz képest, hogy sokkal kevésbé hajlamos leesni sok kis fájl másolása esetén a másolási sebesség, stabilan 40-50 MB/s-el tud másolni (Total Commander szerint). Egyébként mindhárom külső vinyóm eSATA-s.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
fungi
aktív tag
válasz azbest #35901 üzenetére
Köszi az infót. minden úgy van ahogy mondod, 65W a töltőm, igaz. 1200 mhz-et
ír akkut kivéve az Everest, egyébként T 8100 proci 2.1 Ghz.
Akkor tényleg ezért hűvösebb!
Akkut rossz szokásból veszem ki, lehet hogy nem kéne, ritkábban utazom hosszabb időre,
itthon meg akku nélkül megy. Régebbi gépem elég meleg volt, akkor szoktam rá.Kösz, J
-
Chaser
legenda
válasz azbest #35905 üzenetére
Abban igaza van, ha egy gép nagyon meleg ajánlatos kivenni az akkut. Meleg nem tesz jót az akkunak. Ha teljesen feltöltve elrakja valaki annak 3 hónap múlva is még bőven kell annyi kapacitást tudnia hogy ne sérüljön. Én nem szoktam kivenni csak nagyon ritkán.
-
vikcsi
senior tag
válasz azbest #35834 üzenetére
De az, hogy pontosak legyünk
Viszont a fólia szépen lehúzható... picit olyan, mintha nedvet eresztett volna a paszta, vagy valaki odaköpött volna egy picit, olyan nyálkás volt
Majd holnap lövök egy képet, mert előttem ezt még biztos nem szedte szét senki sem.ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
metal01
őstag
válasz azbest #36052 üzenetére
Ezek mind kiszűrve. Természetesen minden jól van beállítva. Ennek ellenére csinálja az SSD amit csinál. Szóval sajnos csere... Amin vacillálok az még mindig az, hogy a 830-assal jól járok-e, vagy valami mást tegyek bele ami Sata2...
Nem lassult az SSD, hanem random akadozik, baromi idegesítő. A rendszer újratelepítése után is ua. a helyzet. Szóval gyanús, hogy KO van neki...
[ Szerkesztve ]
-
ReFleXx
addikt
válasz azbest #36173 üzenetére
A 88 fokot a legrosszabb körülmények között néztem.
Mármint balanced volt a profile, de Orthos-al (Prime) maxon pörgettem a procit 10percig.Mondjuk a T400 ugyanilyen körülmények között egy jó 10 fokkal hűvösebb volt, bár persze az újabb processzor és kisebb Vcore-n ketyeg...
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Tim82
félisten
válasz azbest #36312 üzenetére
Ez a funkció T42-től kezdve működik tudtommal, úgyhogy nem lesz neki opció (az X31 kicsit régebbi).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Atikusz
senior tag
válasz azbest #37079 üzenetére
értem, és hogy gondolod, kelleni fog az nekem? mivel ad/nyújt többet, ha van szoftver hozzá? samsung oldaláról nem letölthető?
ahogy nézem most a hozzászólásokat, vki azt írja, hogy a Basic változathoz könyv és szoftver is jár. tehát a kettő között tartozékbeli különbségek lehetnek (átalakító keret és USB kábel vagy ilyesmi.)
a szoftver letölhető, tehát biztos nem a szoftver miatt drágább az N-es változat.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Borote
addikt
válasz azbest #39518 üzenetére
Akkor nem szóltam.
IdeaPad-nél a fórumtársaknak azt nyilatkozta a Call Center, hogy nyugodtan újrapasztázhatják házilag, ha nem tesznek a gépben kárt, a garancia sem ugrik.
Ha CRU-t cserélsz, és összezúzod az alaplapot, akkor is bukik a garancia, nem?(#39520) brekiisti: nem is cserére gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz azbest #39571 üzenetére
Dobsz erről egy linket? Azt én is figyeltem, hogy keményen megy a driver frissítés, a T60-on én is fordítottam mesa drivert.
Ami igazán meglepett, hogy Win7-en gyak 3 fps alatt maradt az MC, aminél a sokkal gyengébb és régebbi, még HW-s T&L egységgel sem rendelkező GMA950 is többet csinált.
amargo: a nagyobb L2 sokat számít, de nem ezekben az alkalmazásokban. Az erősebb T400-at pont megvettem előled.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz azbest #39585 üzenetére
A gép 4G ram ellenére egy már felrakott 32 bites W7-el jött, ott rögtön kidobta az MC, hogy nincs openGL támogatás, nem is indult el. Rögtön utána felkerült a gépre 64 bites W7, annak az alap driverével (amit nemtudom honnan szerzett, mert nem az updateről jött, ott nem volt ilyen) már elindult, de borzalmas sebességgel. Aztán felraktam a lenovotól a hivatalos drivert, de pont ugyanolyan borzalom, talá 1-2 fps-el lett jobb.
Ezt a mesa dri-t meg ki fogom próbálni. Valami másik oldalról szedtem én azt amit fordítottam, csak ott elég kusza volt minden, egyszerre volt fent 5-6 különböző Intel dirver értelmes leírás nélkül, de azt hiszem a mesa dri-t szedtem le onnan is. Olyan laza fél óráig fordult a driver a T60-on.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Chaser
legenda
válasz azbest #39773 üzenetére
Hát oda én se fizetnék ki 10k-t, hogy akkuidő jobb legyen Asszem már vlc is tudja a dxva módot intel alatt W7-nél, nv-nél is ha minden igaz, csak atinál nem.
szerk: Igen tudom, hogy van usb-pcie slotos T60. Chipset szinten mondta a srác hogy bukó van a dologban az újabb crystalnál. Az újabb nála nem ment T60p-ben, a régi verzió megy. A régi viszont már nem megy T61p-ben és T500-ban.
szerk2: Nekem csak régebbi ati kártyáim voltak és valóban nem ment vlc alatt a dxva, akkor ezért. HD5770 volt a legerősebb, de még az is HD4000 előtti.
[ Szerkesztve ]
-
-
t52042405ug
csendes tag
válasz azbest #40056 üzenetére
Nos elolvasgattam, töltögettem a HP oldaláról a kártya régebbi meghajtóit (Intel 82579LM Gigabit Adapter). Sikerült "öregbíteni" a drájvert, s most már a DPC csak sárga oszlopot mutat. Minden második sárga kb. 1300-1500 µs a többi zöld 500 alatt... Olyan durva kilengés (100e µs) már nincs. Győzelem? Vagy még ez is sok?
-
Chaser
legenda
válasz azbest #40212 üzenetére
Ami akku jó T60-ba az T400-ba biztos nem
Francia91? T60-nál biztos hogy nem mindben van, sokban amiben van is, csak USB-re van bedrótozva a slot. Hogy mit lehet odarakni whitelist bios nélkül azt passzolom. Én Crystalt akarok, ha van benne slot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest