Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz sutszi #26230 üzenetére

    én úgy szoktam, hogy a félbevágott fokhagymagerezdekkel megtűzdelt, durva sóval kicsit bedörzsölt bőrös húst lesütöm zsírjára pár szál rozmaringgal, esetleg almával meg citonylével. ha nagyon kinki vagyok akkor tolok rá jó karcos chilivel kevert mézet is a végén. na abból van a legjobb zsír, még reumára is jó.

    oké bocs nekem még korán van. szóval én legutóbb hőálló ömv-t raktam bele (NLGI II-es osztályú), mert az volt itthon (osztrák autóba osztrák zsírt alapon). általános célra is érdemes lehet venni egy kartucsnival, hozzá egy sziló-kinyomó és az egy életre elég. régebben volt molnál grafitos vazelin (molibdén-diszulfidos). az tán kevsésbé volt viszkóz, de jó lehet a tartóssága a grafit miatt. szerettem nagyon bringához, nemtom van-e még ilyen.

    de ugyanígy megteszi minden zsír, ha választhatnék én a viszkózabbatt tolnám bele. fontos inkább a labor tisztaság, hogy ne csiszolómasszát csinálj (előtte portalanítás). meg a mennyiség is, keveset, alaposan elkenve, beletömködve, esetleg felesleget újralevétel során letörölve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák