- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
Nekem az UltraNav opcióban (ami Fn+F8-cal jön elő), külön checkbox van a két eszközre, de olyan opcióm nincs, hogy egyik sem. Külön-külön tudom kapcsolni, ill. mindkettőt, de olyat, hogy mindkettőt le, olyat nem tudok.
Érdekes amúgy, mert az előző beszerzéses szériában az ujjlenyomat olvasó nem külön progival működik, hanem a ThinkVantage beállítással, nálam meg valami UPEK driver van. -
Ringman
nagyúr
válasz Chaser #25184 üzenetére
+ válasz a többiek tpfancontrol kérdéseire is
tpfancontrol szerintem egy jó program, bár T61-nél a gpu hőmérséklet kicsit félrehord. nyisd meg mellette pl a hwinfo-t vagy a hwmonitort és hasonlítsd össze.
az ini fájlban lehet megadni (van rövid magyarázat is hozzá a fájlban), hogy win startup esetén a 3 alapbeállítás közül melyik legyen alapértelmezett (alapból a smart ,az kb 60 fokos cpu hőmérsékletnél kapcsol be)
ha itt a biost állítod be, akkor lényegében csak kiolvassa a hőm.szenzorból az adatokat.manual beállítás esetén folyamatosan egy adott fordulatszámon megy a venti.
0 - venti kikapcsol
1-2 a gyári fordulatszámnál alacsonyabb rpm-mel forog a venti
3 - gyári beállítás
7 - gyári +kb10%-os fordulatszám)
64 v 128 (nem emlékszem melyik) a gyárinál min 30%-kal nagyobb fordulatszám t61-nél talán 4000rpm - ez azért tönkrevághatja a ventit pl csapágyas lesz.smartról és manualról kb 75-80 fokos max hőmérséklet felett a gyári - bios - beállításra vált vissza. (az itt megadott hőfokot is lehet ini-ben szabályozni)
ezeket emlékezetből írom, mert már nincs nálam a T61.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
stifi
senior tag
ha megnézed, nekem is ugyanez van, nincs olyan hogy disable mindkettőre, szóval egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett (én meg elhamarkodottan válaszoltam)
spyduck: hát amatőr hiba lenne segédprogrammal tesztelni valamit és utána szidni, hogy melegszik, de még nem olvastam a cikket.. nálam kifogástalan, de én SSD-vel használom, egy béna hdd még melegítheti akár az egész házat is, de egy rossz BIOS is lehet a ludas, vagy rossz energiaséma (annyi féle van mint a szemét), arról nem is beszélve hogy az optimus töltőre dugva nem is tudom, hogy lekapcsolja-e a videókártyát...
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
stifi
senior tag
válasz Ringman #25202 üzenetére
elhiszem, hogy jó kis program, egy problémám van vele: bele kéne ásnom magam, hogy jól be lehessen konfigolni, és jelen pillanatban nem vagyok elég tájékozott, és nem tudom mi a jó a gépnek, és azt sem hiszem hogy egy évek óta megírt séma alapján egy mai, teljesen új konfigurációnál is megállná a helyét az alapbeállítás..
summa: sem én, sem a program nem tudjuk pontosan, mi kell a gépnek, ezért én egyikőnkre sem bíznám egy olyan fontos tényező működtetését, mint a hűtés
Kbali: nálam is egyszerre csak az egyiket lehet kikapcsolni, kipróbáltam
[ Szerkesztve ]
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
iscsu
tag
Sziasztok!
Ha már TrackPointról van szó: az X32-mben tegnap egyik pillanatról a másikra betojt. Annyiban érdekes, hogy nem csak az egyik irány, vagy egyik gomb, hanem gombostól-mindenestől nem látja a gép. A BIOSban automatic és enabled beállításon is próbáltam.
TP-forumson volt pár ilyen thread, ott volt olyan is, akinek másnap újraéledt, volt akinek a csati csúszott ki (ezt is kipróbáltam, nem nyert).A kérdés: volt valakinek ilyen tünete (szokásos-e, hogy így hal meg a trackpoint); illetve nincs-e véletlenül valaki itt debrecenből, akinek van bármilyen X3*-e egy billentyűcsere erejéig? Az utóbbinál természetesen a sört én állom.
Előre is köszi, ha valakinek van ötlete.
-
stifi
senior tag
szerintem szimplán értelmetlen, hogy nem lehet kikapcsolni mind a kettőt, elvégre billentyűkombinációval bármelyik notebookon ki lehet kapcsolni a touchpadet, és azokon nincs trackpoint.. ugyanakkor meg a tpoint nincs útban, mint a tpad, szóval igazából felesleges is
inkább csak érdekesNincs időm kedvesnek lenni!
-
Chaser
legenda
válasz Ringman #25202 üzenetére
+ annyi még, hogy többféle tpfan van, nem tudom hányat néztem de sokat.
7-es opció nálam pl durván tekerte a ventit, 5k rpm körül mindnél.
De nem foglalkozok már vele, bios szabályozza ahogy gondolja, perpill is 0-n van a venti. Manuális mód 2-3 jó volt, de egy idő után mindig elmászott az rpm._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
brd
nagyúr
válasz Chaser #25162 üzenetére
Ha már ilyen lelkesen kínálgatod az idődet, megtennéd nekem, hogy minél kevesebb futó program mellett, egy friss x86-os (mindegy, hogy az OS esetleg x64-es) WinRAR-ral "nyomsz" egy benchmarkot (alt+b) a T7600-assal? Köszi' előre is!
The only real valuable thing is intuition.
-
-
Chaser
legenda
válasz Chaser #25217 üzenetére
T7600@1.86Ghz Eredmény: 944
T7600@1.66Ghz Eredmény 915 Ez felelhet meg kb egy T2400-nek a dupla cache miatt.
A max órajeles tesztnél fél órát futott a teszt, ez utóbbi kettőnél 2 percet, de úgy látom az "eredmény" részt azt fél percen belül kidobja, remélem ez volt az érdekes belőle._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Chaser
legenda
válasz spyduck #25214 üzenetére
Annál a T60-nál jó volt aminek a ventije enyhén szólva már szét volt kopva, többi szerencsére nem szenvedett ilyen gondoktól és nem is használom ezért.
Most 43 fok mind2 cpu mag, gpu 48 és 3500rpm-en megy a venti aminek hangja még teljesen ember baráti Amikor valamivel meggyötröm akkor a bios vezérlés lehűti elég szépen a dolgokat. Aztán meg síri csend jó darabig ha csak netezek. Ennél jobbat nem is lehet kívánni. /max a T500 hűtőt ha tényleg konvergál a 0-hoz minden helyzetben a hangja/_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
MrSealRD
veterán
Gondwana: Szeretem amikor valaki linkeli a desktopja egy részét, mert mindig találok rajta valami érdekeset.
Az a WIFI-s Widget az honnan van? Kipróbálnám.lapa:Nem tudom olvastad e, de ma megjelent egy patch ami javítja 38-as kernelverzió óta tapasztalható fogyasztásnövekedést. Úgy emlékszem volt ezzel gondod korábban. Majd próbáld ki. Phoronix tesztelte és szerintük működik.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Chaser
legenda
válasz spyduck #25223 üzenetére
Én nem tudom melyik fokozat a gyári, mint mondtam több verziót próbáltam, nem is teljesen egyformán működtek. És mindez T60 gépen volt. Ha gyári értéket akarsz akkor bios szabályzás, ha meg nem olvassa ki semmi akkor írd oda. Most lehet hülyeséget mondok, de mintha toolbox is adna hw információt, mindjárt meg is nézem ventiről mond-e valamit.
szerk: Venti rpm-es részt nem látok
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Ringman
nagyúr
válasz spyduck #25223 üzenetére
a teljesen gyári a "bios", a "manual 3" a gyári fordulatszám, de állandóan megy a ventillátor, a kettő nem ugyanaz.
megpróbálhatod még a speedfan-t, de nem tudom, hogy notebookokat felismer, vagy nem.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Chaser
legenda
válasz h1n1_900 #25228 üzenetére
Normál sdata ssd kell. Legalább 64-est vegyél. Egyrészt gyorsabbak, másrészt tovább is bírják. Kingston v100 64GB az elég korrekt, 25k körül van.
szerk: 24k a 64-es, 18k a 32-es normál sata ugyanott.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz spyduck #25229 üzenetére
remélem ssd-t raksz a teszt erejéig a gépbe, hogy ne a hdd hangját halld, csak a hűtőét.
-
h1n1_900
senior tag
válasz Chaser #25230 üzenetére
Rendelve
Olyan hülye érzés lesz, hogy a laptopban SSD az asztaliban meg HDD...Újabb gond
Összes hangerő maxon van. Ennek ellenére alig lehet hallani a hangszórót csak ha oda hajolok. Ez mitől lehet[ Szerkesztve ]
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
Chaser
legenda
válasz buvartacsko #25235 üzenetére
Gondolom ha 32-est akart eleve nem sokat szánt rá és akkor tényleg érdemes + pár k-ért a 64-est venni, mert az biztos gyors Amit linkeltél az 100% valós? Mert mindenütt 35k fölött láttam már csak a 96-ost.
szerk: Azt mondták az ssd topikban kifutó modell. Iponnál már nem is láttam, ott se ahol vásárolni szoktam. 1-2 helyen még lehet van ténylegesen, persze akkor is kérdés mennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz buvartacsko #25233 üzenetére
Találtam! 2-őt is.
1. Hogy-hogy nálad ilyen széles a start menü végén az a terület, ami az "Asztal megjelenítése" funkcióval bír?
2. Mi a fene az a nyúl/UFO fej program?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
h1n1_900
senior tag
válasz buvartacsko #25235 üzenetére
Úgyis közel van legfeljebb bemegyek holnap.
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
MrSealRD
veterán
válasz spyduck #25239 üzenetére
Hehe..valóban.
Réges-régen...szóval tényleg baromi régen, nagyon akartam ilyen dock-os desktop-ot. Aztán lett és csalódtam. Jól mutat, de rájöttem nekem túl rugalmatlan.Honnan tudtad melyik synaptics driver kell a T420si-hez?
ui: utorrent-et nem frissíted? Ez még csak 2.x. ha nem tévedek.
De a kisrakéta se semmi...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
spyduck
nagyúr
válasz MrSealRD #25241 üzenetére
Az összes notebooknál amit telepíteni szoktam kukázom a gyári,mert lassú, nem reagál stb.... Ez érdekes módon mindegyik notebookhoz tökéletes: [link]
Én nagyon szeretem ezt a dock-ot, minden ott van ami kell, nem akad, nem fagy.
utorrent: ezt szeretem, ennyi
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz MrSealRD #25241 üzenetére
Meg lehet úgy oldani, hogy csak akkor tűnjön elő a dokk, amikor odahúzod az (én esetemben a képernyő tetejéhez az) egérmutatót.
Tudom, nem egy nagy extra, de mostanában éppen Thinkpad-specifikus háttérképhez van kedvem.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
dbius
veterán
válasz h1n1_900 #25219 üzenetére
Ez gyárilag vodafonos az fru száma alapján: [link]
Ahogy nézegettem a neten, lehet, hogy ezek hardveresen vannak korlátozva szolgáltatóra, ha pedig ez igaz, akkor teljesen mind1, hogy milyen szoftvert használsz hozzá. (olyan, mintha egy sim függő telefonod lenne)
Nem mélyedtem bele a témába nagyon, de ha keresgélsz, lehet találsz a neten valami kiindulópontot.
-
MrSealRD
veterán
spyduck: Az Albacomp-hoz is innen szedtem le mindig az éppen aktuális verziót és nagyon elégedett voltam a működésével. A legutóbbi váltáskor azonban (14.3->15.2) valamivel jól megpakolták mert duplájára hízott a telepítő.
Tim82:Az animációkkal és az előbukkanással járó röccenéssel volt problémám. Arra a röpke időre hirtelen beterhelte a CPU-t max-ra. Többnyire a lehető legrosszabb pillanatokban történt meg. Ezt pazarlásnak tartom...
Nem rossz kis háttérkép.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tim82
félisten
válasz MrSealRD #25246 üzenetére
Most direkt megnéztem, hogy a dokk előtűnésével megugrik-e a CPU terhelése, de semmi ilyet nem tapasztaltam (RocketDock).
Btw, talán van érdekes a Te géped felbontására is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
lapa
veterán
erről a háttérképről a belga "e-vagy" című száma jut eszembe. természetesen a lehető legjobb értelemben.
kicsivel messzebb kalandozva az óriáspecekhez kapcsolódó képi világban eszembe jut még a csubakka-kutyámról szétküldött első kép. teljes képernyőre leskálázva egy kosárban hasát mutogató átlag cuki kiskutyának látszott. aztán egyik ismerősöm mesélte, hogy neki ennyire nem volt jó, mert a gépe eredeti méretben dobta ki neki a képet, csak egy nagy kutyamuff látszott középen mikor benyitottak a kollégák.
én kérek elnézést mindkettőért. esetleg belinkeljek egy kutyás desktopot?
@sutszi: a probléma és a megoldás is ismert, de mivel a gép így tökéletes ahogy van, hozzá nem nyúlok. anno kipróbáltam a 3.0.0.8-as kernelt, de azon nem fordult le az ssd drivere. de tény, hogy az újra olyan keveset fogyasztott, mint a mostani 2.6.32. ilyen apróságokat hekkelek csak hogy másik gépre szinkronizálós tematika meg smart cardos truecrypt csatolás, de frissíteni azt nem fogom egy jó darabig.
különbenis minek gyalázzam a világot, lassan már csak annyit eszik mint egy napelemes zsebszámológép. mondjuk Gondwana korábbi x valahanyasával még mindig nem tudok versenyezni.
-
Tim82
félisten
Általában valamilyen Apple-beütéses vízcseppes-füves izé szokott lenni nekem a háttérkép, szóval tőlem akár linkelheted a kutyamuffos desktopodat is. Ízlések és pofonok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest