- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz Intelligencs #110400 üzenetére
Nem változott az óta a router/switch? Olyan is előfordul, hogy csak 1 port gigabit, a többi 100mbit.
Kétlem, hogy a gigabites kapcsolatból 100mbit-et csinálna. -
őstag
-
barnam_
nagyúr
válasz Intelligencs #110402 üzenetére
Ez esetben megpróbálnék driver cserét/frissítést, vagy végső esetben újrahúznám az egész Windowst.
-
vicze
félisten
A switch/router Gbit amibe dugva van? (Csak a biztonság kedvéért kérdezem)Esetleg másik kábele próbáltad? Ha bizonyos erek vagy a csatlakozó sérült lehetséges, hogy alacsonyabb a linkspeed.
A porton nincs sérülés nyoma?
A sebesség SW-ben állítható . Esetleg ez lehet leellenőrizted?Szekr: Lassú.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Elviekben igen, kettő van felém úton, az egyik pont X230i-be (i3 procis X230-ba) fog kerülni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Tikakukac #110407 üzenetére
Nagyjából 2-3 éve keresek 14" wide, Inteles T61 alaplapot, eredménytelenül - szóval annyira nem csodálkozom.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz Tim82 #110408 üzenetére
Ööö hát mondjad főnök, megnézem milyen T61-ek vannak odabent a cégnél. 3 darab tutira van, bevallom, annyira nem érdekelt, letöröltem őket, takarítás és mentek polcra a kisraktárba. Intelesek az is tuti, a méret a nem tuti.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
norbee2244
senior tag
Sziasztok! T420 gepemet szeretnem hdmi “kompatibilissa” tenni viszont elvesztem a displayport atalakitok kozott. Melyik szabvanyt ismeri a gep illetve melyik adaptert erdemes megvenni ?
-
barnam_
nagyúr
válasz norbee2244 #110411 üzenetére
Nekem valami Delock átalakító van, semmi extra, működik.
De olyanom is van, hogy csak kábel, egyik vége hdmi, másik meg displayport.
Szabványokat fejből nem tudok -
félisten
-
thgergo
tag
válasz norbee2244 #110413 üzenetére
FullHD felbontásig 2000 forintos passzív HDMI->dipslayport kábel is jó.
Efelett jönnek majd az érdekességek.-
-
barnam_
nagyúr
Vettem egy Mini Dock Plus-t USB3.0-val (megnéztem, tényleg azt küldtek ).
Ezen csak akkor van USB3, ha a benne lévő gép is támogatja? Jelenleg egy T420 van benne, ezen ugyebár nincs ilyen.
De valahol meg mintha azt olvastam volna, hogy egy külön NEC chip adja benne az USB3.0 kapcsolatot. Viszont sehol nem látok erre utaló eszközt a Windowsban.
Próbáltam egy USB3-as külső HDD-re másolni, de sok különbséget nem láttam az USB2-höz képest. -
Tim82
félisten
válasz barnam_ #110416 üzenetére
T420s-ben, W520-ban és i7-es X220-ban van asszem, sima T420-ban nincs USB 3.0.
A fentiekben is az említett NEC vezérlős megoldás, a dokkolócsatlakozóhoz az nincs bedrótozva, ellentétben a következő generáció natív Intel alaplapi megoldásával.
-
NORGES
csendes tag
válasz LemonHorse #110314 üzenetére
Köszi a linket és az infót
Megrendeltem a kártyát, ha megjön kipróbálom... majd a puding próbája úgyis a sajt lesz ;-)
Találkoztam T520 laptop szétszerelésekor azzal hogy fel nem csatlakoztatott antenna volt berakva és előkészítve a hállókártya mellett.Ittis-Ottis-Attis
-
donjohnson
addikt
válasz NORGES #110419 üzenetére
wigig antennát is rendeltél hozzá, ami a 3. csatlakozóra megy? az ifcon feliratúra: [link]
ilyet azért nem raknak minden gépbe feleslegesen.
a wwan antennaelőkészítés, amiről te beszélsz, az nem tartalmazza ezt.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Andre
újonc
Sziasztok!
Lenovo z51-70 laptopom van tegnap formáztam le a gépem (win 10 home 64 bit)
de sajnos ha hozzá érek a touchpad hoz azonnal kékhalál, probáltam a biosban beállítani de nem lehet és a touchpad gomb sem reagál!?
Illetve a fényerő sem lehet se gombokkal se a rendszerben állítani hiába probáltam az illesztő programot is visszaállítani régebbire nem lehetett.
tudnátok segíteni? Előre is köszönöm! -
Tim82
félisten
válasz Andre #110422 üzenetére
Szia, ebben a topikban nem az IdeaPad termékvonal modelljeivel foglalkozunk, így nem valószínű, hogy ebben tudnánk segíteni.
Szerintem itt vagy itt vagy itt tedd fel a kérdést (az első link specifikusan IdeaPad-topik, a másik kettő általános noti hibákra és kérdésekre van).
-
PLaci58
addikt
Hali. T61 akksija egyik napról a másikra 100-ról 0%-ra esett és nem töltődik. Mit lehet vele csinálni?
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Tudom nem adok veszek de mi a fene történt a használt laptop árakkal? 1,5 éve vettem a T450s-t 70 ezer forintért most meg 120 ezer felett vannak
-
félisten
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy X1 Carbon 5. generácis gépet és ezzel kapcsolatban szeretnék kettő dolgot kérdezni.
Az egyik az, hogy ha nem kikapcsolom a gépet, hanem csak újraindtom, a boot idő kb 15-20 másodpercről 2-3 percre ugrik. Ez mitől lehet?
A másik pedig a Sierra wireless em7455 modemmel kapcsolatos. Tegnap teleptettem a Windows, utolsó kiadás, szűz telepítés. Eszközkezelőben mindig sárga felkiáltójellel
Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10) STATUS_DEVICE_POWER_FAILURE hibát ír. Lenovo oldaláról megkeresi a Sierra Wireless EM7455 Software (Windows 10 Version 1607 or Later) - 10 drivert, leszedi, felrakja, de a hiba nem változik és újra jelzi telepítésre. A modem firmware-e a Sierra oldaláról letöltve ismeretlen hibakódú hibaüzenet miatt nem frissül. Milyen driverrel működne rendesen?Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv:
spgabor -
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz spgabor #110431 üzenetére
Az egyik az, hogy ha nem kikapcsolom a gépet, hanem csak újraindtom, a boot idő kb 15-20 másodpercről 2-3 percre ugrik. Ez mitől lehet?
Win8 óta beépített fícsör az úgynevezett csalás. A leállítás nem leállítás, csak hibernálás. A resinél már nincs kamu, az resi. Ott bukik ki, hogy mit bír a vas.Másikat passzolom, de mondjuk a 2-3 perces boot miatt én azt mondanám, hogy az a win nem 100-as így sem.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
spgabor
aktív tag
válasz Tikakukac #110433 üzenetére
Tegnapi friss telepítés a Win. Nincs rajta semmi, csak az Update által letöltött, valamint a Lenovo önteszt által előjövő Driver és Firmware frissítések. I7-7600, 16GB RAM, SSD-vel nem kettő percnek kellene lennie a bootnak.
FoxiestFox: Kipróbálom, kösönöm a tippet.
-
Tikakukac
titán
válasz spgabor #110434 üzenetére
Valóban, a T400 a garázsban összehozza 40 sec alatt
Amúgy ha volt update meg lenovo féle mindent letöltök, mert az kell frissítés, akkor nyugodt lehetsz, hogy már bevittél 2 gyomrost a rendszernek.
-
vicze
félisten
válasz Tikakukac #110433 üzenetére
A boot idő restarttal 30mp, fastbootal 10mp alatt van, SATA módú M.2-vel is. Ez konkrétan egy X1C G5. A több perc max. egy HDD-nél normális, minden más esetben gond van és ott jelen esetben 100% a modem okozza a boot problémát is.
A többi élből bullshit meg lassan fárasztó.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
válasz vicze #110438 üzenetére
Gyorsan megnéztem, hogy Linuxról van-e szó vagy winről, hogy miért is nincs összefüggés, de még mindig Win, jól olvastam. Már paráztam, de akkor ezt el is intéztük szerencsére.
Báncsák a vindózt!!! Nem voltam ott, nem láttam, de biztos nem úgy volt! Ez a kedvencem minden alkalommal. Ha bazzeg 120 évnyi össztapasztalattal is beletört a bicska a problémába a szervizben, te az is meg lesz magyarázva, hogy nem úgy volt meg mindenki hülye volt. Imádom.
Bekötnék hozzád egy csengőt ami csörögne az asztalodon, és amikor a cégnél valami beomlik vagy összefossa magát, mert a win okosabbnak hiszi magát annál, ami, akkor verhetnék a userek. Annyira néznék egy közvetítést.
-
félisten
-
Gondwana
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz Gondwana #110443 üzenetére
Akkor ott is vannak problémák, kéz a kézben járunk.
Tanuljak valamit: miért akaszt meg egy bootot 3-4 percekkel egy modem? Holnap csak előkapok már pár gépet, mert legutoljára a HP-m volt modemes, akkor voltam sokat sima hálózattól távol, de azért egy 5 perces boot az erős.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #110445 üzenetére
Jó, ilyen sztoriból nekem is van egy kosárral, de ami nem hibás hardver, az mitől ad neked ekkora boot időt? Mi fut le és hol meg úgy egyébként is?
-
barnam_
nagyúr
válasz FoxiestFox #110442 üzenetére
Abban még nem vagyok teljesen biztos, hogy kell nekem
Fúrni farigcsálni nem akarok. Ali-n láttam magyar kiosztású 30-as szériába való világító billentyűzetet egész jó áron(*). Lehet inkább azt raknám bele, a T420-é valami olasz kiosztás (matrica nem kell)
(*)Csak az meg nem tudom mennyire eredeti... -
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #110448 üzenetére
Oké, ezek vannak, tucatjával ismerem azokat a gépeket, amikre repkedtek fű alatt a csereutalványok, mert pereltek a userek, olyan volt a típushiba, hogy nem is bírták javítani FW okosságokkal, a többibe meg sz@rt a gyártó.
De azért tisztázzuk már mi a hézag.
-
spgabor
aktív tag
válasz Tikakukac #110449 üzenetére
Sziasztok!
Na próbálgattam a dolgot. Tényleg a modem akasztja meg. Szétszedtem, kivettem, restart, most 20 másodperc alatt volt. Visszaraktam, újra lassú.
Kaptam egy olyan tanácsot, hogy a gyári recovery-t tegyem fel szériaszám alapján. Ezt is megcsináltam, nemrég lett kész 1803-as Win10et rakott fel magának így. Újkorában ez volt az aktuális verzió.
Megjavult, amíg a drivereket le nem töltötte. Most direkt kihagytam a Microsoftot, elsőre sorozatszám alapján a Lenovo oldalán telepítettem az automatikus felismeréssel a drivereket. Ez után újra lassú lett a boot, kb 2-2:20 perc között van. Az eszközt most generic modemnek látja, de ugyan azt a hibát írja az eszközkezelő.
Sierra Wireless EM7455-öt ha telepítem, látszatra lefut, de legközelebb újra megtalálja a Lenovo updater.
%MCEPASTEBIN%
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest